Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(kristukass @ 2012 10 10, 16:55)
Nei vienai nei bluro nei tilt shift nenaudojau. Objektyvas pas mane toks. Aha su fiksu fotografuoju.  smile.gif

o geras, tikrai maniau čia nenatūralus, persiprašau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 10 09, 22:56)
"Pirmadienio linksmybės"

Labai nuotaikinga biggrin.gif Bet man irgi nereikia cia koliazo, vienos uztektu.

QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 09, 23:26)
O as atnesu dar keleta kadru is meeto...

Grazu...

QUOTE(sayonara @ 2012 10 10, 08:27)
o aš noriu užvesti dar kitą diskusiją. nežinau, ar rimtai,bet man parašė viena mergina į AŽ. ne iš temos, bet iš SM. su klausimais, į kuriuos viena paslapčiom bijau atsakinėti.

Tiesiog... kaip suprasti/pajausti/sužinoti, kad fotografija yra TAI.

As kai zmogus praktiskas, tai nesuprantu tokiu klausimu - gi, rodos, imk fotika i rankas (arba kad ir telefona pradziai, jei pinigu ner) ir bandyk, ir suzinosi tada, tavo cia dalykas ar ne tavo, maitina siela ar ne rolleyes.gif Bet kita vertus, jei zmogus dar nera rades tokios veiklos, kuri ir butu TAI, tuomet tos abejones labai suprantamos - nes tikrai, kaip zinoti, jei dar niekad nesi su tuo zinojimu susidures? unsure.gif Bet velgi, jei nebandysi, tai ir nesuzinosi...

QUOTE(sayonara @ 2012 10 10, 08:59)
Galbūt norit pasidalinti savo istorijomis? 4u.gif

Aš kaip tokios neturiu. Na, truputį gal turiu bendrai.

As tai pradejau fotografuoti, kai pradejau keliauti. Ne is karto, is pradziu MB daugiau fotografavo, paskui as pamazu fotika peremiau smile.gif Kai per tris savaites Italijoj ispleskinau 15 ilgu juosteliu, MB padovanojo muiline, sake, pigiau kainuos nuotraukos lotuliukas.gif O noras ismokti daugiau ir ne tik su auto fotografuoti gime pernai, po keliones i nuostabiai graziu peizazu sali, kur jauciausi visiskai bejege ta grozi perteikti su savo menku supratimu, kaip ir ka fotografuoti. O taip norejosi... ax.gif Per tuos metus su trupuciu pramokau kazkiek, bet ko gero ne taip jau ir daug - truksta laiko, bet nebera ir pradzioj buvusio entuziazmo. Perdegiau blush2.gif Supratau, kad gera fotografe netapsiu, neduota man, bet dziaugiuosi, kad horizontai praplatejo, smagu, kai zmones, sekantys mano keliones, sako "oho, kaip pasikeite tavo nuotraukos!" Manau, kad kelioniu fotografija taip ir liks mano vieninteliu zanru. Ir dar juodai baltos geles, nors su jom nelabai sekasi doh.gif Bet kai kartais pavyksta ka grazaus padaryti, faina buna bigsmile.gif Bet vis tiek zinau, kad fotografija man nera TAI. Uztai kad zinau, koks jausmas buna, kai TAI randi. Tai galvoju, ir ta mergina, kai jau ras, tai tikrai zinos - o iki tol klausines visu, ir niekas netures atsakymo, nes ji gali rasti tik pats rolleyes.gif

Atsiprasau uz ilga paklode - nemoku trumpai rasyti blush2.gif smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 10 10, 10:40)
atsakinėkit atsakinėkit, gal žmogui kas nors paaiškės, mažu padėsim

O tai tas zmogus cia paskaityti ateis? g.gif

QUOTE(airv @ 2012 10 10, 12:06)
Kartais kutenantis nežinojimas daug žaviau už aiškią tiesą

drinks_cheers.gif Ypac jei nesi tikras, kad tiesa bus tokia, kokios noretusi smile.gif

QUOTE(kristukass @ 2012 10 10, 16:30)
Rodau jums keletą kadrų iš vakarykščio pasivaikščiojimo parke.

Grazios rudeniskos spalvos, bet man per daug kadro nefokuse, abiem atvejais noretusi didesnes ryskumo zonos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 10 10, 16:30)
Laba diena, ponios ir ponai (juk turim keletą ar ne?)  smile.gif  Rodau jums keletą kadrų iš vakarykščio pasivaikščiojimo parke.  smile.gif Daugiau kaip visą laiką rasit bloge

iš "bloge" esančių labiausiai akį patraukė antroji ir su sportiniais bateliais. Labai smagu matyti spalvotas foto čia, temoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 10 10, 15:55)
Nei vienai nei bluro nei tilt shift nenaudojau. Objektyvas pas mane toks. Aha su fiksu fotografuoju.  smile.gif

Netikiu biggrin.gif Tai tiesiog neįmanoma (fokusas begalybėje, tačiau tik vienam taške, toj pačioj nuotraukoj ir priekyje?), jei objektyvas ne tilt shiftinis. Koks objektyvas?

Magda, tavo princesė fantastinė. Baisiai ją dievinu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 10 spalio 2012 - 16:28
QUOTE(sayonara @ 2012 10 10, 16:49)
taigi dar ne vėlu, nesikuklink, pasipasakok, kaip Tave nušvietė fotografijos svajonė biggrin.gif wub.gif

Nieko blatno - pirkom vaikam fotkint. Paskui norejau su S.B.M. supermamoj pasigincyt, tai va taip cia apsireiskiau. O dabar bangom - tai daug kas grazu, tai mazai kas grazu smile.gif.
Stengiaus namu darbus daryt, atmenu tik su diafragma kazkas normalesnio gavosi, o white balance kai padariau is kartonines dezes, tai net Yvette sake kad negrazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 10 10, 17:26)
Netikiu biggrin.gif  Tai tiesiog neįmanoma (fokusas begalybėje, tačiau tik vienam taške, toj pačioj nuotraukoj ir priekyje?), jei objektyvas ne tilt shiftinis.  Koks objektyvas?

Magda, tavo princesė fantastinė. Baisiai ją dievinu!

Tavo problemos jeigu netiki. biggrin.gif lensbaby edge 80 optic
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 10 10, 17:30)
o white balance kai padariau is kartonines dezes, tai net Yvette sake kad negrazu smile.gif

lotuliukas.gif tąkart rašiau, kad neužskaityčiau ir save graužiau, kaip aš čia taip
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 10 10, 16:07)
O tai tas zmogus cia paskaityti ateis?  g.gif

aš jai parašiau, kad čia ateitų atsakymų paieškot..smile.gif

man būtent fotografija savo laiku buvo TAI smile.gif ir tebėra. tik kitaip smile.gif

robobebrai biggrin.gif

Tau stadija "man viskas nepatinka"? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 spalio 2012 - 16:36
QUOTE(kristukass @ 2012 10 10, 16:33)
Tavo problemos jeigu netiki.  biggrin.gif  lensbaby edge 80 optic

Taigi čia ir yra tilshiftas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 08, 16:48)
Pirmadienio multiexpo....

puikiai smile.gif o katinui ypac dera eilutes: "Nick, who lived on sandwiches..."

QUOTE(Yvette @ 2012 10 10, 09:04)

mano istorija labai paprasta,

grazi, rami istorija...kiek liudna paskaicius, bet grazu...nebudinga siai temai tokios ramios fotografes.

o as atnesu irgi nuotrauka...nei ji ispudinga, nei ka....siaip uzejo noras kazka ikelti ir parodyti kokius baubus kartais daro sena juosta rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 10 10, 17:35)
aš jai parašiau, kad čia ateitų atsakymų paieškot..smile.gif

man būtent fotografija savo laiku buvo TAI smile.gif ir tebėra. tik kitaip smile.gif

SM tai sekta
Fotografijos pradžiamokslis irgi sekta
Postcrossingas irgi sekta. va ir išsiaiškinom ko mes čia susirinkom.
Kadangi sektos siekia piniginės naudos, taip ir šios, kad ir netiesiogine prasme.
Viena sekta laiką atima, kita visokiom investicijom pinigus siurbia. Trečia tai apskritai bankrotas. Popieriaus gabalėliui, ne visada spalvotam, pinigus leidžiam lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 10 spalio 2012 - 16:38
QUOTE(Jurzole @ 2012 10 10, 16:07)
As kai zmogus praktiskas, tai nesuprantu tokiu klausimu - gi, rodos, imk fotika i rankas (arba kad ir telefona pradziai, jei pinigu ner) ir bandyk, ir suzinosi tada, tavo cia dalykas ar ne tavo, maitina siela ar ne rolleyes.gif

Ne visi tokie, kai kurie meniškesnės sielos biggrin.gif
Atsakyti