Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Dincelis @ 2012 10 17, 21:43)

Pirmoji - jb nesižiūri. Spalvota galbūt žiūrėtųsi šiek tiek kitaip. Augalėlio nematau, laistytuvą tik (kuris deja netilpo). Maišo lapai ant žemės, sudžiūvęs stiebelis dešinėj pusėj. Galbūt kitaip atrodytų, jei nebūtum norėjus sutalpinti žmogaus į kadrą - o pavaizduoti detales(augalėlio laistymą) + nėštukę ryškią belaistančią augalėlį ir klijuotum tai į seriją.

Antroji - na kam taip apkraut neštukę reikėjo. Poza nėra natūrali sad.gif Arba tik knygą, arba tik puodelį į rankas reikėjo duot. Kairėj pusėj matau tokią gražią šviesą, reikėjo tik šiek tiek pasukti modelį ir pažaisti su šviesa. Man dar mėlyni batukai labai krenta į akis (mano nuomone jų iš vis nereikėjo). 4u.gif
Šaunuolė, kad bandai surasti kitas pozas ir daryti kitaip nei visi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnis: 17 spalio 2012 - 22:34
Na taip, celkofanas - niu niu niu, ale tikrai nemačiau, nesu iš pastabiųjų (koks tai bebūtų blogis fotografijoje ir visa kame kitame biggrin.gif ).
Taisausi, kol lialius dar miega (3 ND):

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 10 17, 22:43)
klijuoju dar pora kadru su klausimais. Ar geles stiebelis per ne lyg paskendes pievoje? O gal tai kaip tik gerai?

Pirmoji man įdomi 4u.gif Gaila, kad tik laistytuvo kraštas nukapotas, apačia ne itin tvarkingai atrodo, pirmiau žvilgsnis užsikabino už tos smilgos, paskui tik prie augaliuko, gal spalvotoj kitaip žiūrėtųsi. O dėl j/b nedrįstu komentuot, nes pati dar neįvaldžius, gal šiek tiek veidas padegęs atrodo g.gif
Antrojoje kaip ir prieš tai rodytoje apačia nepatinka. Per didelę kadro dalį užima ta paklodė ir šienas, būčiau bandžiusi iš arčiau fotografuoti. Dar norėtųsi merginą labiau prie dešinio krašto patraukt 4u.gif

Ta proga, kad daug kalbos apie nestuke.gif , pakritikuokit ir mano pirmosios fs foto:

user posted image

user posted image

emmulia, užskaitau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rittule: 17 spalio 2012 - 22:48
QUOTE(Vilnis @ 2012 10 17, 22:26)
Karpei? "Sharpinai"? Nuotraukoje matosi nemažai triukšmo. Ar tai buvo planuota ar ne, nelabai aišku. Siūlyčiau iš naujo pabandyti nufotografuoti panašų kadrą su rasos lašeliais ant eglės ir pažaidžiant su saulės šviesa.  4u.gif

Karpiau ir matyt prisizaidziau su apdirbimu, bet tokio si karta norejosi. Bandysim dar pafotkint prie progos. Aciu uz komentarus.

QUOTE(isora @ 2012 10 17, 22:49)
Beponika , graži eglių spalva, bet va, na neužkabino, tikiu, kad norėjei ką kitą parodyt, na taip jau būna, kad matai viena gaunas kitas, o tas kas gaunas nedžiugina taip kaip norėtum...  4u.gif

Be galo sunku nufotografuoti taip, kaip jauti ir matai, bet labai tikiuosi toki kadra kazkada padaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 10 17, 19:45)
as tai vos prisiverciu dukrele pafotkint, auto viena kita, zmonems, jei praso, atsakau viena ir ta pati atsakyma "komercijos nefotkinu" (ne visai teisingas jis, bet jie kazkaip labai rimtai sureaguoja ir daugiau nebepraso:)).. nebent mane labai sudomina kazkas. ir tai, kad esu tokia pasyvi, mane zudo, biesinai ir nervina. nenoreciau tokia but. noreciau buti "priversta" (rimtai) pvz pafotografuot kokia nestuke (neduokdie), vaikus, ar seima - gal kazkas persilauztu manyje, ir gautusi neblogai, ir nebebutu to tokio bloko - komercijos nefotkinu ir, galbut, visi butu patenkinti hehe.

Na as svetimus irgi atsisakau fotografuoti (kaip nekeista jau yra/buvo susidomejusiu). Siuo metu tiesiog susikuriu kazkokia vizija ir tada paprasau kazko is draugu as seimos nariu papozuoti. O svetimu prisibijau, vienas dalykas dar esu visisikai zalia sioje srityje, nenoriu nuvilti tu zmoniu gavus rezultata, na ir nezinau ar sugebeciau uzmegzti rysi, kuris man yra svarbus su fotografuojamu objektu unsure.gif Isimtis dabar bus brolio seimyna, nes jie patys pasiprase fotografuojami, bet is kitos puses, as juos pazystu, yra rysys ir pati turiu interesu, nes tai bus atostogos, kitokia aplinka, kuria noriu isnaudot ir kazka savito sukurti.
O Maggie tikrai pamegink kazka kito pafotografuot, kas zino, o gal ne tik pades persilauzti, bet netgi ims ir patiks. Kaip kitaip suzinosi, jeigu neisbandysi mirksiukas.gif 4u.gif
QUOTE(Dincelis @ 2012 10 17, 20:43)
1. klijuoju dar pora kadru su klausimais. Ar geles stiebelis per ne lyg paskendes pievoje? O gal tai kaip tik gerai?
2. Kicas??? (cia netgi irodymas, kad pedkelnes jau bandziau maskuoti net fotosesijos metu  ax.gif  )

1. Manes neitikina gelytes laistymo veiksmas. Kam laistyti gelyte, kuri ir taip vazone dubenyje? Na, tarkim, jeigu gele vazone butu sodo/darzo aplink ir laistoma, atrodytu itikinamiau. O dabar ji kazkur miske, prie medzio, automatiskai isijungia mintis, kad ji atnesta ir cia specialiai padeta ir tas laistymas atrodo nenaturalus tokiu atveju. Kitaip butu, jeigu gelyte butu ikista tiesiai i zeme, tada, manau labiau pasiteisintu :4u:Trumpiau tariant, siuo atveju, turetu but arba kita aplinka, arba augalas zemeje mirksiukas.gif
2. Man viskas butu kaip ir ok, bet dabar per daug daiktu rankose. Butu uzteke vien arbatos puoduko rankose (tarsi butu ka tik atitrauktas nuo lupu) ir pati svajingai ziuretu i toli 4u.gif Ir knygos butu uzteke vienos sone (nereikejo tokios dideles netvarkingos kruvos) atverstos, tarsi butu buvus skaityta, taciau dabar padeta i sona, nes nestuke megaujasi arbata ir svajoja 4u.gif
QUOTE(isora @ 2012 10 17, 20:49)
Lipu lipu, matau jau teisingą kelią, atrodo eisiu eisiu ir ką, vėl žemyn čiuožiu, čiuožiu su visu fotiku, vėl lipu lipu, vėl      tarkuoju tą užpakalį, poto dar sako, nu subinė plokščia palikus..  doh.gif  Tai kur nebus .. Kylu- čiuožiu žemyn, kyluž čiuožiu...  lotuliukas.gif

Buna tokiu momentu. Na bent pasiguosk, kad teisingu keliu zingsniuoji ir tik kazkokie slystelejimai zemyn buna. Blogiau butu jeigu ilga laika galvotum, kad eini geru keliu ir galiausiai apsidairytum, kad visai ne ton pusen buvai pasukus, arba is vis ratu vietoj sukaisi biggrin.gif Viskas bus gerai. Pamatysi praeis liudnumas ir tada visu pajegumu kibsi i darba. Kartais po tokiu pailsejimu gimsta geriausios idejos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peonyblossom: 17 spalio 2012 - 23:19
Dar ismasciau kodel cia taip ciuoziu atgal... o todel kad prie geriausiu noru neatrasciau nei vienos drauges kuri sutiktu- noretu fotkintis..pas visas kazkokie susivarzymai... na leliuku turiu aplink...bet noriu kazko kito...vyro nefotkinsiu..anas kazko pabodes ir vyra fotkint sudetinga man... ir aplamai kiek skaicius juo ir yra sunkiau fotografuot... vaika? suni?
keksiukus sausainius ir da kvietkus prifotkinau tiek kad db nenoriu... orai nedziugina... vyras nuolst dirba su vaiku po veja ir lietu nesiblaskysiu..gyvenu rajone kuriam ner babciu ant suoliuku..fotkint klevo lapuose sedinti vaika savo... biggrin.gif orginalumo virsune ... bent jau kaip as papleskinviau tai tikrai kaip is blogo sapno butu.. biggrin.gif
nu tikrai pms'as.. viskas blogai... nors.. prastam sokejui ir ..... trugdo...

Nieko, pakilsiu kaip feniksas is pelenu.... faktas...

Del ejimo teisingu keliu... milijono vertas klausimas.... lotuliukas.gif Ar, Isora, eina teisingu keliu? biggrin.gif kazko tais dvejoju...as zinau ko noriu bet nesigauna nors pasikark ant neilonines kojines... doh.gif

Nestukes ryt pakomentuosiu...bet skaitau, Peonny, jau issake..susidubliuotume vel..man irgi apkrova ir puodelis ir knyga ir tie batukai man kazko ne vietoj..jokio rysio.. kodel jie butent cia.. ax.gif na meginsiu ryt pakomentuot...

einu druct.labos.
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 10 17, 22:29)
Dar ismasciau kodel cia taip ciuoziu atgal... o todel kad prie geriausiu  noru neatrasciau nei vienos drauges kuri sutiktu- noretu fotkintis..pas visas kazkokie susivarzymai... na leliuku turiu aplink...bet noriu kazko kito...vyro nefotkinsiu..anas kazko pabodes ir vyra fotkint sudetinga man... ir aplamai kiek skaicius juo ir yra sunkiau fotografuot... vaika? suni?
keksiukus sausainius ir da kvietkus prifotkinau tiek kad db nenoriu... orai nedziugina... vyras nuolst dirba su vaiku po veja ir lietu nesiblaskysiu..gyvenu rajone kuriam ner babciu ant suoliuku..fotkint klevo lapuose sedinti vaika savo... biggrin.gif orginalumo virsune ... bent jau kaip as papleskinviau tai tikrai kaip is blogo sapno butu.. biggrin.gif
nu tikrai pms'as.. viskas blogai... nors.. prastam sokejui ir ..... trugdo...

Tikrai pms'as biggrin.gif Drauges reik moket ikalbet. Man is vis zinok cia ne kas, nes tu draugiu is vis nera, pastaruoju metu issilakste visi kas sau ir liko tik ta viena mano drauge, kuri irgi itartinai ziurejo i mano pasiulyma. Bet du apsilankymai sveciuose, pasnekesiai prie daug puodeliu kavos, vizijos issakymas ir ji uzkibo. Nors lauke buvo tik +7 kantriai pozavo, del nieko nesigincijo, as buvau laiminga ir dekinga iki debesu aukstumu uz toki jos pasitikejima manimi. Aisku, kaip vyras juokavo, rizikavau prarasti drauge: 1. Mirtinai ja persaldydama. 2. Jeigu rezultatas butu gavesis pshhh. Bet tris kart pthu tphu drauge nesusirgo ir rezultatu liko labai patenkinta, todel draugyste nenukentejo ir aciu Dievui, nes buc palikus is vis be draugiu lotuliukas.gif
O Tu Lietuvoj, tikiu draugiu ten melejonas ir +1, tai tik kurkis vizija ir verbuok mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 10 17, 23:29)
Dar ismasciau kodel cia taip ciuoziu atgal...

Tu man kažkuom primeni mane prieš porą metų - vienas vaikas, gyvenimas SM'e, plepesiai apie vaikus ir šiaip niekus + bandymai fotkinti (tipo noriu nenoriu), baisinių emocijų reiškimas SM'e ir šiaip daug gyvenimo SM'e ir dar daug panašių dalykų...ir šiaip vat viskas taip...atrodo, kad vienas vaikas jau yra labai kas veikti (nes pamenu gerai, kad rašiau, jog ND negaliu atlikti dabar nes vaikas nemiega doh.gif lotuliukas.gif kai dabar pagalvoju, tai dievoooo koks buliaus šudas biggrin.gif )...

Tai man truputį juokinga tave skaityt, nes man iš pašalės atrodo, kad tu esi namie užsisėdėjusi šeimininkė, kuri desperatiškai bando atrasti save kažkame...tik kol kas jėgas naudoja nelabai esminiams dalykams...(nors kai pagalvoji, gal toks ir turi būti kelias) tai vot linkiu atrasti...truputį daugiau nei emocijų reiškimą SM'e, nes gyvenimas yra labai įvairus, ir man žiauru kartais būna, kaip to nemačiau kažkada..ir kaip aš tada iš tiesų švaisčiau savo laiką, kurio turėjau marias, nors tuomet atrodė, kad jo visai neturiu biggrin.gif

P.S. aš čia ne piktai ir ne pagiežingai, tiesiog parašiau koks man susidaro įspūdis tave skaitant 4u.gif

P. P. S. bet gal čia toks etapas, kurios neprašoksi...turi praeiti ir tiek..nežinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 18 spalio 2012 - 00:15
Aš tai išvis nieko nesuprantu, vakar išsirito, o jau pasakoja apie kažkokias tai kūrybines kančias biggrin.gif
Žodžiu. Tai va.

Jūržole, ačiū biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 10 18, 00:21)
Aš tai išvis nieko nesuprantu, vakar išsirito, o jau pasakoja apie kažkokias tai kūrybines kančias  biggrin.gif
Žodžiu. Tai va.

ko nemiegi, a? g.gif g.gif g.gif

aš tai sėdžiu prie foto...žiauriai užsiknisusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 10 18, 00:32)
ko nemiegi, a? g.gif  g.gif  g.gif

aš tai sėdžiu prie foto...žiauriai užsiknisusi doh.gif

Na, taip, o dėl ko daugiau biggrin.gif bet jau eisiu.
Atsakyti
Naktinės pelėdos jūs biggrin.gif aš vakar jau aštuntą parpiau biggrin.gif šiaip tai žiauriai naktinė esu - naktį man pats darbymetis, pats metas smegenims darbuotis biggrin.gif
Papildyta:
Emulia, užskaitau.

Ritule, daili nėštukė, gražios garbanos, graži emocija, šviesa. Bet. Man bent jau neatleistinas toks apkirpimas, šiuo atveju fotografavimo kampas (matyti nuaugusios plaukų šaknys), petnešėlės liemenėlės. Dar nlb dviejų audeklų raštai - suknelės ir pagrindo (norėtųsi labiau paderintų - balta - niekada neapsiriksi). Kraščiukas dešiniajame juodas nepuošia, klonuočiau. Nežinau, tsssakant koks apkirpimas šiai foto tiktų... O šviesa, norėtųsi, kad kristų ant užmerktų akių ir pilvuko.

Antrojoje norėtųsi šiek tiek šiltinti (vietomis ties pirščiukais, krūtine lyg mėlynuoja). Man kliūna apkirpimas, nors vėlgi nesu tikra, ar toks apkirpimas yra blogai. Gėlytės ir audeklas vienoje nuotraukoje jau per daug mirksiukas.gif bet čia tik mano nuomonė, ji nebūtinai turi reikšti absoliučią tiesą smile.gif
Atsakyti