Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(kristalines @ 2012 10 15, 13:52)
Tai kaip Snapás? ko tylit smile.gif

Labai patiko Algio Krisciuno paskaitele. Linksmai, glaustai, informatyviai. smile.gif Nu liuks fotografas ir lektorius thumbup.gif

Siaip visu lektoriu pagrindines mintys sukosi apie tai, kad jei nori daryti gera nuotrauka, turi kiekvienai fotosesijai ruostis (susikurti scenarijus, tureti apmastyta vizija, braizytis eskizus, susidelioti mood board'us), kiekviena karta turi save prievartauti daryti kazka kitaip nei darei (kt. technika, budai, rakursai, sviesa, apdirbimas ir pan.), tik taip augsi, tobulesi, ieskosi saves. Patiko A.Pocejaus mintis, kad ka siandien padarei ir tau pavyko, rytoj tai jau tavo konforto zona, tik praplesta, is kurios turi priversti save isspirti, kitaip sakes - stagnacija. Visi skatino nebijoti eksperimentuoti, anot Marlos Singer "tikri talentai neria kur sunkiau, kur giliau". Pocejus pasake, kad geros nuotraukos negimsta paprastai, turi prie to paprakaituoti. Jei nori fotografuoti zmones svarbus zmogaus psichologijos pazinimas, bendravimo igudziai, gebejimas manipuliuoti zmogumi, kad butu isgautas norimas rezultatas, emocijos. Ne maziau svarbi ir pacio fotografo vidus: ka jis skaite, mate, kuo domisi ir pan. Turi dometis garsiais fotografais, naujais vejais, kurie antot R. Zolubo bent jau mados fotografijos pasaulyje pucia is Paryziaus, Milano, NewYork'o.
Visi pranesejai kaip vienas tvirtino, kad jei nori kazo pasiekti, turi dirbti investavimo principu, t.y., daryti daugiau nei tau moka, nei tu gali smile.gif

Man zavu, kad tokie jauni zmones, kaip V.Morkevicius, D.Bliznikas, M.Singer jau tiek nemazai pasieke. Kazkaip pralinksmino Dominyko susijaudinimas, smagus paprastumas ir tiesmukumas, kvatojaus iki asaru momentais. Ir as taip noriu biggrin.gif

Tiek mano reziume tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 15 spalio 2012 - 14:16
O la la la, aciu uz pasidalintus ispudzius 4u.gif idomu 4u.gif

O cia mano vakaryksciai grybukai is misko ax.gif labai patiko sviesa...idomu, ar ir jums sita foto tokia pat grazi, kaip ir man blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Nu vis tiek, nors užmušk mane, bet savo mintim noriu pasidalinti.

user posted image

vs.

user posted image

net užrašai tokie patys, tik viena sviršuj, kitas apačioj...
Nepyk, bet kažkaip keistai smile.gif Kodėl TU taip nori būti JI?
Atsakyti
o man atrodo, kad be reikalo cia tokie pastebejimai, nes jei pradesim ieskoti atitikmenu kiekvienai foto, tai ne viena ir ne du rasim, ir pas kiekviena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savory @ 2012 10 15, 16:14)
O la la la, aciu uz pasidalintus ispudzius 4u.gif idomu 4u.gif

O cia mano vakaryksciai grybukai is misko ax.gif labai patiko sviesa...idomu, ar ir jums sita foto tokia pat grazi, kaip ir man blush2.gif

mirksiukas.gif
Grybukai... Zinai labai iprastas vaizdas, todel nieko patrauklaus jame, plius dar apkramtyti grybukai matyti, dar desiniajame kampe sviesi blaskanti dangaus deme demesi blasko.

Siulyciau nueiti prie to kelmo dar karta ir pabandyti:
1. Kita rakursa, pvz.: is apacios, is sono, dar koki;
2. Paieskoti idomios sviesos;
3. Paieskoti paraleliu ir idomybiu.
Tikiu - nuotrauka bus kitokia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 15 spalio 2012 - 15:11
O la la la, dekoju uz toki issamu grybuku komentara 4u.gif 4u.gif 4u.gif i ta pacia vieta nepavyks nuvykt greitu metu, bet jei kur rasiu dar grybu, butinai isbandysiu tavo pasiulytus fotografavimo kampus smile.gif aciu! kol kas man, kaip kazkuri pasake, uzsitraukes rukelis ant akiu, ir atrodo, kad visos mano nuotraukos, ar bent nemaza ju dalis visai nieko biggrin.gif laukiu, kol rukelis issisklaidys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Savory @ 2012 10 15, 17:13)
laukiu, kol rukelis issisklaidys biggrin.gif

Bandyk ir tikrai issisklaidys mirksiukas.gif Tik fotografuodama suvoksi kaip fotografuoti smile.gif
Man irgi rukelis ant akiu, tik kitoks tongue.gif Irgi laukiu kol prasisklaidys biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 15 spalio 2012 - 15:20
QUOTE(noisy-B @ 2012 10 15, 16:39)

Sutinku,pastebejimai tie patys ne tik siai nuotraukai, bet daugumai kristuko foto. Spalvos, pozos, netgi apranga parinkta fotosesijai unsure.gif Kristuk, taip netapsi A. V. antrininke, broku greiciau verysad.gif
Atsakyti
Noisy, ir kokie tie panasumai. biggrin.gif Paltukas su saliku? biggrin.gif Tukstanciai taip vaiksto. biggrin.gif Nes nei aplinka, nei spalvos nei pozos nekopijuotos. Atvesk. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 10 15, 15:39)

aš matyt per mažai tiek vienos tiek kitos foto mačiusi. Tu, Noisy, tikriausiai remiesi ir kitais pavyzdžiais, nes tarkim šiose aš matau labai mažai bendro.
Tąkart kai RG rašė man provokatorė, aš šiaip nuoširdžiai nemačiau panašumų, kaip ir šįkart.
Pradžiamokslių temoje buvo ne kartelį kopijuojančių kažką. Aš pamenu vieną atvejį, tai tikrai labai labai matėsi, bet gal todėl, kad originalių foto autorių darbus seku. KAdangi A.V. darbų kaip ir nežiūrinėju tai ir nejaučiu tų panašumų.
VAt.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 10 15, 09:00)
Galvoju, kaip čia plačiau išaiškinti... Su spalvom taip persistengta, kad visa kita tiesiog nebesimato, tampa nebesvarbu smile.gif Šiuo atveju, sakyčiau, reikėtų apdirbinėti iš naujo, nuo pradinio taško wink.gif

Aciu 4u.gif Labai geras pastebejimas. Rodos kazkur giliai suvokiu, kad persistengiu, bet kol kas is sono nepabaksnoja tai ir abejones kamuoja. Matyt dar neturiu atradus to saiko stabdzio, bet labai tikiuosi, kad su laiku jis bus pas mane unsure.gif
QUOTE(noisy-B @ 2012 10 15, 12:12)
Patiko ši.
O, ši man patinka, ir apranga, ir jb  Norisi kirpti arba viršaus, arba apačios ir dešinės, labiau ją slinkti į dešinę. Horizontas eina per veidą, irgi negerai smile.gif

Aciu uz komentara 4u.gif Jau pakarpiau pagal patarimus, tik gaila, kad ta horizonta linija liko nesuziureta verysad.gif
QUOTE(o la la la @ 2012 10 15, 12:36)
Siaip visu lektoriu pagrindines mintys sukosi apie tai, kad jei nori daryti gera nuotrauka, turi kiekvienai fotosesijai ruostis (susikurti scenarijus, tureti apmastyta vizija, braizytis eskizus, susidelioti mood board'us), kiekviena karta turi save prievartauti daryti kazka kitaip nei darei (kt. technika, budai, rakursai, sviesa, apdirbimas ir pan.), tik taip augsi, tobulesi, ieskosi saves. Patiko A.Pocejaus mintis, kad ka siandien padarei ir tau pavyko, rytoj tai jau tavo konforto zona, tik praplesta, is kurios turi priversti save isspirti, kitaip sakes  - stagnacija. Visi skatino nebijoti  eksperimentuoti, anot  Marlos Singer "tikri talentai neria kur sunkiau, kur giliau". Pocejus pasake, kad geros nuotraukos negimsta paprastai, turi prie to paprakaituoti. Jei nori fotografuoti zmones svarbus zmogaus psichologijos pazinimas, bendravimo igudziai, gebejimas manipuliuoti zmogumi, kad butu isgautas norimas rezultatas, emocijos. Ne maziau svarbi ir pacio fotografo vidus: ka jis skaite, mate, kuo domisi ir pan. Turi dometis garsiais fotografais, naujais vejais, kurie antot R. Zolubo bent jau mados fotografijos pasaulyje pucia is Paryziaus, Milano, NewYork'o.

Labai dekinga uz pasakojima! 4u.gif As butent ir apsiemiau fotografijos, nes man labai patinka ruostis fotosesijoms, is anksto apgalvoju vizija, delioju apranga, mastau apie spalvas, detales, daiktus, kuriuos panaudosiu ir t.t.. Patinka pats organizacinis procesas. Tiesa dar nelabai sekasi igyvendinti vizijas, bet stengiuos skaityti, dometis ir tikiuosi, kad ateityje pavyks nors viena zingsneli zengti i prieki.
P.S. Marla Singer viena mylimiausiu fotografiu, jos darbai dieviski wub.gif wub.gif
Atsakyti
O sita kurios A.V. kopija?

user posted image

Gal sios?

user posted image
Sitai nieko neradai?
user posted image

Arba siai?

user posted image

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Visai nepykstu, bet jau ligotas panasumu ieskojimas, mano pastebejimais. biggrin.gif biggrin.gif Gal ir man sia veikla reiketu uzsiimti, kai nefotografuoju? biggrin.gif biggrin.gif cool.gif
Papildyta:
Noriu parodyti dar viena kopija. smile.gif

my Little Red Riding Hood wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 15 spalio 2012 - 16:28