Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(isora @ 2012 10 12, 20:20)
Tai žinai, kudakuot moku,o va fotkę įkelt bijau...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Žinai gi šuo kuris daug loja, nekanda?ane?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

va, va biggrin.gif Taigi drąsiau smile.gif
Atsakyti
Dabar jūsų, kas galit man paaiškinkit, pvz kodėl tokia foto sukelia tiek WOW ir tiek vertinimų?? http://fotokudra.lt/...p...topd&page=1 Nu arba aš kažko nesuprantu, ar čia, kad tam tikras asmuo įkėlė foto?
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 10 12, 19:41)
Dabar jūsų, kas galit man paaiškinkit, pvz kodėl tokia foto sukelia tiek WOW ir tiek vertinimų?? http://fotokudra.lt/...p...topd&page=1 Nu arba aš kažko nesuprantu, ar čia, kad tam tikras asmuo įkėlė foto?

kažko nesupranti, nes greičiausiai per mažai domiesi kitais fotografijos žanrais.
vardan objektyvumo - 18 balų ir du bravo nėra tiek WOW vertinimai kūdroje.
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 10 12, 19:18)
Taigi, padarėm pertraukėlę tarp konkursų. Metas naujam. Buvo portretai, NEportretai, tai aš pagalvojau - tebus jausmas dabar!  biggrin.gif Pristatau kas ir kaip (pavadinimas, reikalavimai, prizas):

KONKURSAS

"TAS rudens jausmas."

Reikalavimai:
• išreikšti vizualiai kokį(ius) jausmą(us) sukelia ruduo;
• tai gali būti peizažas, gali būti portretas (jūsų, kito žmogaus) ar kas nors kita, kas būtent jums sukelia TĄ rudeninį jausmą;
• kompozicija svarbi;
• šviesa ir gylis taip pat svarbu;
• nuotraukas galite kelti ir čia, į temą, rodytis, bet būtina įkelti ir ČIA, nes kitaip pasimes;
• dalyvauti gali visi, visi!
Trukmė DVI savaitės. Pradžia 2012 10 12 - 2012 10 26
Prizas, kurį laimės geriausios nuotraukos savininkė(as) - mano rankomis vilnos audiniu aptraukta užrašų knygutė:
http://farm9.staticf...92d6e2b30_n.jpg

Uj, reiks dalyvaut. Zinoma, ne megztas dviratis, bet tikrai ziauriai fainai smile.gif
Atsakyti
Ką labai šiltas konkursas,bandysiu dalyvauti!
Atsakyti
Sveikutės,

bandysiu ir aš dalyvauti 4u.gif

QUOTE(Suprem @ 2012 10 12, 17:06)
Bent tas gerai. Fokusa visada i akis darau, bet kazkodel nusoka g.gif

Suprem, koks fotoaparatas pas tave? smile.gif Ar Auto fokusą naudoji? smile.gif Yra skaitmeniniuose nustatymai - AF-S, AF-C ir AF-A (bent jau Nikon).
AF-S - fokusuojamas objektas tik vieną kartą. Kamera sufokusuos objektą kai nuspausi fotografavimo mygtuką ir tas objektas bus sufokusuotas tol kol laikysi nuspaudus mygtuką žemyn. Jei tuo metu tu keisi padėtį ar tavo objektas keis padėtį, tai fokusas bus nušokęs. Geriausia statiniams objektams.
AF-C - pastovus fokusavimas. Kamera fokusuos pastoviai pagal pasirinktus fokusavimo taškus. Bandys laikyti objektą fokuse jam judant. Geriausias pasirinkimas pastoviai judantiems objektams.
AF-A - automatinis tarp AF-C bei AF-S padėčių. Ši padėtis reikalauja mažiau pastangų, bet situaciją "paliekate spręsti kamerai"(tiksliau programinei įrangai, kuri nebūna tobula). Rezultatas: kartais nenuspėjamas(netikėtas) fokusas nuotraukoje.
Nežinau ar aiškiai parašiau... nesu kalbininkė.

Pabandykite pažaisti su nustatymais jei dar nebandėt. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilnis: 12 spalio 2012 - 20:50
QUOTE(Vilnis @ 2012 10 12, 21:49)
Sveikutės,

bandysiu ir aš dalyvauti  4u.gif
Suprem, koks fotoaparatas pas tave? smile.gif

Pabandykite pažaisti su nustatymais jei dar nebandėt.  4u.gif

Nikonas pas mane...
Labai graziai suraset, kaip pas mane instrukcijoje thumbup.gif Turbut taip ir bus-juda tie mano objektai, todel ir nusoka, bet netikiu, kad kitu vaikai, sunys ir tt nejuda biggrin.gif Todel ir klausiu smile.gif Bandysiu ryt C nustatyti, o gal suveiks 4u.gif
Atsakyti
Ka fainai surašei pabandysiu dalyvaut smile.gif
atnešu šiandien daryta foto ui kaip gera fotografuoti smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 10 12, 22:27)
atnešu šiandien daryta foto ui kaip gera fotografuoti smile.gif

spalvos nice 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2012 10 12, 22:27)
atnešu šiandien daryta foto ui kaip gera fotografuoti :http://farm9.staticflickr.com/8185/8080614054_3fd1656c24_z.jpg

Spalvos gražios, bet ir susukimas nerealus!!!
Atsakyti
Fsio dėsiu heliosa ant savo aparato... lotuliukas.gif reik pamėgint kas do grožis, tik adapterio reik... hihihi.gif
Atsakyti
Sveiki, paciu laiku uzejau, KA, nereali tema, o prizas nuostabus taip pat...
Vieninetele, jau kaip susukta, nerealiai, man nereikia net zmogucio ten...spalvos siltos ir labai mielos...

As vakar turejau fotika salia, tai braidziau po pievas darbo metu:)

Trijulė
user posted image
Atsakyti