Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2012 10 10, 21:14)
Tas aprašymas tiem, kurie visai žali ir patikėk tokių yra. Gerai taip, kaip parašyta. Tik antrąkart toks variantasm kad kažkas nepakėlė ISO motyvuodamas teisingai. Tad, manau pasitvirtina, kad reikia.

Bet o tai ar nebutu paprasciau ir aiskiau papildyti ND aprasyma? g.gif Pvz. "Keisdamos diafragma, kelkite ISO, jei to reikia". Kas nesupras, kodel reikia/nereikia, tegu kelia, kas supras ir ryskiom nuotraukom irodys, kad nereikia, gales nekelti. Nes jau ne pirmakart del sio ND gincai kyla - ir as pvz prisimenu atveji, kai jis nebuvo uzskaitytas, nors naujoke labai aiskiai argumentavo, kodel nekele ISO. Tada buvo tiesiog pasakyta "nesigincyk, daryk, kaip parasyta". Naujokes gi dar nezino, kad cia viskas pagal nuotaika vyksta, joms atrodo, kad yra aiskios taisykles ir ju visada laikomasi rolleyes.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 10 11, 13:51)
Pastebit kas vyksta su ND, tai juk grynai patinka , nepatinka žaidimas.Aš pati taip vertinu.Pagal nuotaiką, mėnulio fazes ir t.t
Temoje labai stipriai yra primetinėjamas savo,  t,y temos skonis.

drinks_cheers.gif Abiem punktais.

QUOTE(kristalines @ 2012 10 11, 16:31)
Siandien zaidziau ryte biski  blush2.gif laaabai laukiu kritikos, nuomonių, patarimų, ar bet kokio kitokio dėmesio biggrin.gif

Pirmoji kazkuo traukia aki. Neisbaigta, netobula, bet verta toliau zaisti su sia ideja smile.gif

QUOTE(rG. @ 2012 10 11, 18:00)
Say, nu tegul kudakuoja  biggrin.gif

Nu va, tokios replikos tai tikrai sumazina itampa temoje... biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 10 11, 18:19)
bet čia tas amžinas naujokių ir ne naujokių klausimas, šimtą kartų aptartas, apsipyktas ir susitaikytas, o kaip iškyla, taip iškyla. velniai žino, kodėl jis toks aštrus šioje temoje. o gal ne tik šioje, o apskritai? smile.gif

Aisku, kad ne tik sioje, visur ir visais laikais "jaunimas" su "senimu" pykosi, kodel cia turetu buti kitaip? Mano supratimu, "senutes" galetu buti ismintingesnes uz "jaunikles" ir nekibti kaskart ant to menamu kaltinimu kabliuko - bet matyt ismintis ne visada su senatve ateina mirksiukas.gif As cia su humoru, jei ka, prasom niekas nepriimti asmeniskai ir neisizeisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 10 11, 20:38)
Bet o tai ar nebutu paprasciau ir aiskiau papildyti ND aprasyma?  g.gif Pvz. "Keisdamos diafragma, kelkite ISO, jei to reikia". Kas nesupras, kodel reikia/nereikia, tegu kelia, kas supras ir ryskiom nuotraukom irodys, kad nereikia, gales nekelti. Nes jau ne pirmakart del sio ND gincai kyla - ir as pvz prisimenu atveji, kai jis nebuvo uzskaitytas, nors naujoke labai aiskiai argumentavo, kodel nekele ISO. Tada buvo tiesiog pasakyta "nesigincyk, daryk, kaip parasyta". Naujokes gi dar nezino, kad cia viskas pagal nuotaika vyksta, joms atrodo, kad yra aiskios taisykles ir ju visada laikomasi  rolleyes.gif 

na ok, tvarkyti ND reikia. Tvarkom
GAl apsiimtum?
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 10 11, 20:55)
na ok, tvarkyti ND reikia. Tvarkom
GAl apsiimtum?

tiesiog reik ismest ta sakini "mazindami diafragma didinkit ISO" smile.gif
Atsakyti
Nea, skliausteliuose prideti (jei reikia) Tada kils klausimas kada reikia, kada ne, skatins pamastyti... Turbut ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 10 11, 21:36)
Nea, skliausteliuose prideti (jei reikia) Tada kils klausimas kada reikia, kada ne, skatins pamastyti... Turbut ax.gif

nu jei jau taip, tada reik parasyt ir apie islaikyma.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 10 11, 21:27)
tiesiog reik ismest ta sakini "mazindami diafragma didinkit ISO" smile.gif

tai aš sutinku su pataisymais ir džiugu, kad jie gimsta. Bet neapsiimu taisyti ND, t.y. pirmo psl. žinutės tvarkymo
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 10 11, 21:38)
nu jei jau taip, tada reik parasyt ir apie islaikyma.

Gal taip? "Keisdami diafragma, atitinkamai keiskite islaikyma ir (jei reikia) ISO".

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 10 11, 22:00)
Gal taip? "Keisdami diafragma, atitinkamai keiskite islaikyma ir (jei reikia) ISO".

Kai aš atlikinėjau ND, man irgi šitas užkliuvo. Kai garsiai pasakiau - buvau nuraminta i vsio, iki šiol ramu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 10 11, 22:07)
Kai aš atlikinėjau ND, man irgi šitas užkliuvo. Kai garsiai pasakiau - buvau nuraminta i vsio, iki šiol ramu  biggrin.gif

ir man kilo klausimas,bet vis laukiau kol kas nors padarys taip,kad iškelt į viešumą biggrin.gif Ale,dabar sumaištį tik sukėliau smile.gif

Įdomu,kurios verčiatės komercija, pagal kokią veiklą? Individualią? g.gif
Atsakyti
O aš kai dariau tai man nieks neiškilo, nes nelabai supratau išvis ką rankose laikau biggrin.gif

QUOTE(Afrė @ 2012 10 11, 21:18)
Įdomu,kurios verčiatės komercija, pagal kokią veiklą? Individualią? g.gif

O kokia dar gali būti veikla? biggrin.gif Viešoji? Privati? Ūkinė? smile.gif na, gal ne taip susikirsčiau, bet esmę matyt užčiuopei.
Paskaityk šį bei tą VMI apie veiklos rūšis, apie įmones nesiūlau ir paaiškės, jei svarbu.

Va tiesiai į viduriuką http://www.vmi.lt/lt/?itemId=20516
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 11 spalio 2012 - 21:34
tvarkau nuotraukas iš senesnio pasibūvimo su ievukis, rodausi
user posted image
dar kelios čia
nuomonė kaip visad laukiama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2012 10 10, 03:27)
Radinys kaime, toks jau pavargęs, sustojęs.. bet brangus. Kritikai:

patiko šis kadras... kompozicija, spalvos ir pats objektas liuks.

QUOTE(Maggie @ 2012 10 11, 06:44)
O cia namu darbai, 4 fun smile.gif Zinau savo klaidas beje tongue.gif

Gera idėja, bet jos įgyvendinimas tai ne kažką... ax.gif PLius man nelabai matosi skirtumo tarp antros ir trečios objekčių tongue.gif
Atsakyti