Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Beponika @ 2012 10 10, 08:27)
Labas rytas. Noriu parodyti jums sia nuotrauka, nezinau kuo, bet ji tokia miela man. Idomu suzinoti ar tik man smile.gif Siaip kokie butu pastebejimai? Ka del spalvu galite patarti?
http://farm9.staticf...bb194e33c_z.jpg

nelabai sita nuotrauka. O dabar specialiai klausk saves - kuo ji tau patinka? "Nezinau kuo" tai cia nusimuilinimas tik smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 10 spalio 2012 - 07:38
Iš laiško matosi ką žmogutis studijavo. Aš nemoku taip vaizdžiai rašyti, mano kreipinys būtų keturiais - penkiais sakiniais apsiribojęs ir sausas...labai sausas. Apie atsakymą sau jau įsivaizduoju lotuliukas.gif
Kadangi viešai rodomas laiškutis tai mano atsakymas toks: Mergaite, pirmiausia pati turi susiprasti ko nori ir į užduotus klausimus turi atsakyti PATI. Nereikia savo problemas versti ant kitų kuprų. Nori(be dekupažo ir t. t.) pabandyti fotografuoti, bandyk. Tik per ieškojimus, pabandymus rasi tai, kas Tau patinka.

Tikriausiai suprantat, kad yra ne siūlomas atsakymo variantas. Tai mano tariamas atsakymas mirksiukas.gif

Jei būčiau dešimt metų jaunesnė, tikriausiai kitaip reaguočiau į tokį laiškutį biggrin.gif

Ai gi ax.gif Atsakymo pabaigoje būtų prierašas - jei pradėsi bandyti mokytis fotografuoti ir tada kils klausimų, prašom kreiptis, bandysim atsakyti, padėti.
O tai parašiau, paskaičiau ir pasirodė, kad atstūmiau, atsikračiau moteriškaite rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsi_: 10 spalio 2012 - 07:46
mano atsakymas į laišką būtų paprastas ir banalus. Nepalietus fotoaparato nesužinosi ar fotografija maitina tavo sielą.

Šiaip gerai rašo (bent jau mano neiškalbingos moterytės nuomone). Jei iškalbą supintų su fotografijom visai būtų įdomu.

Bet laikausi savo, nepabandžiusi fotografuoti nestočiau į fotografiją. O kam? Galbūt po metų suprasi, kad tai ne tau ir mesi. Juolab, atsakymo į tokį klausimą tikrai neras kituose, o tik savyje.
Papildyta:
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 09, 23:26)
O as atnesu dar keleta kadru is meeto...

Daugiau Flickr'e

pirma faina. Ir močiučių serija jėginė. Dažniau reiktų taip.
Papildyta:
QUOTE(kristalines @ 2012 10 09, 22:56)
Labas smile.gif Saunios foto, merginos, visos  bigsmile.gif

"Pirmadienio linksmybės" smile.gif

nuotaikinga. Nors tiesa būtų vienos užtekę. Mažai kuo skiriasi viena foto nuo kitos, tad trijų, mano nuomone, tikrai nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 10 spalio 2012 - 07:55
Man tai sunku atsakyti į tokius klausimus žmogui, kurio nepažįstu. Na, bent jau būčiau mačius.. Gal būtų lengviau..smile.gif

Bet pagrindinis dalykas yra štai koks: kuo daugiau galvosi, ar čia man, ar ne man, tuo labiau nutolinsi atsakymą. PABANDYK, ir pajusi.

Kita vertus, ne visi žmonės gyvena pagal jusles. Ši mergina, rodos, labai sureikšmina savijautą, vadinasi, jai būtinai reikia pajusti, ar fotografija yra tai, ko jai reikia. Vieniems labai svarbu, kaip jie jaučiasi apie ką nors, kitiems svarbu koks nors apčiuopiamas rezultatas ar procesas.

apie fotografijos studijas nepabandžiusi fotografuoti net negalvočiau, absurdas smile.gif

Galbūt norit pasidalinti savo istorijomis? 4u.gif

Aš kaip tokios neturiu. Na, truputį gal turiu bendrai. Aš visada buvau link vizualikos palinkus, mėgau dailę, albumus, kiną ir pan. Kai gimė sūnus, viena bendraamžių temos lankytoja parodė kelias jos su muiline darytas foto, jos man pasirodė fantastiškai meniškos biggrin.gif Ji fotkino ir mane su vaiku, atrodė kaip aukštasis pilotažas biggrin.gif viska baigėi tuo, kad aš iš jos paskui tą muilinę įsigijau, bandžiau fotkint, nesigavo niekas biggrin.gif o paskui visai netyčia darbiniuose reikaluose į rankas pateko canon eos 350d. Ir prasidėjo. Po mėnesio įsigijau penkiasdešimtuką, dar po mėnesio pabandžiau pirmąją juostą ir t.t. smile.gif

Juokas juokais, bet paėmus tą veidrodinuką į rankas kepiau š.., bet jaučiau, kad čia man, kad išmoksiu, kad mano stichija..smile.gif o kai juosta atsirado rankose, tai išvis atskiras jausmas. Aš iki šiol su skaitmena fotkint nemoku biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 10 spalio 2012 - 08:00
Labas rytas. Noriu parodyti jums sia nuotrauka, nezinau kuo, bet ji tokia miela man. Idomu suzinoti ar tik man smile.gif Siaip kokie butu pastebejimai? Ka del spalvu galite patarti?

tikriausiai prieš n metų, kai dar pati pradžiamokslė buvau, būtų patikusi foto. Dabar ne.
Kodėl ji tau patinka. Gal kad pažįsti tą merginą. Gal kad kartu laiką leidot ir žiūrėdama prisimeni tas akimirkas. Gal kad graži diena buvo. Daug tų gal.
Daugiau nelabai ką ir galiu pasakyti.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2012 10 10, 08:59)

Kita vertus, ne visi žmonės gyvena pagal jusles. Ši mergina, rodos, labai sureikšmina savijautą, vadinasi, jai būtinai reikia pajusti, ar fotografija yra tai, ko jai reikia. Vieniems labai svarbu, kaip jie jaučiasi apie ką nors, kitiems svarbu koks nors apčiuopiamas rezultatas ar procesas.

mano istorija labai paprasta, su pajautimais nieko bendro neturi.
Tiesiog reikėjo kažko, su kuo galėčiau išsilieti. Vieni bėgioja krosus, kiti eina į salę ir su pirštinėmis kriaušę atidaužo, dar kiti kepa pyragus, kiti pijokaujau ir t.t....
Aš - vaikštau pėsčiomis didelius atstumus arba fotografuoju. Tai man padeda. Juolab tapo bendras pomėgis šeimoje, bendri užsiėmimai, pokalbiai... Tiek.
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 10 10, 08:05)
O čia kurios, čia kažkas iš naujokių?/ vėliau prisijungė, kai išlėkiau aš?

lotuliukas.gif Nu negi nepazysti?... Praleidai... Cia is senbuviu, gi matosi.... Pradzioj myto trumpam prisijunge, po to pabego...

QUOTE(Yvette @ 2012 10 10, 08:23)
S.B.M. juk žinai, kad ne apie savo foto kalbėjau, neįsižeidžiu dėl komentarų. Tiesiog pasitaikė proga po tavo komentaro parašyti tai, ką jau seniai galvoju, norėjau užvesti diskusiją pamąstymams  smile.gif  Mes dažnai linkę pasakyti "tu gali daugiau"... Klaidingas posakis, mano manymu.
Et, reik laukt matyt sekančio myto, nes įdomu diskutuoti tokiais klausimais. Bet ne per pc..

Zinau zinau, kad neisizeidai... Tiesiog dabar va taip pagalvojau, kad tikrai neteisingas tas posakis.... Manau per sekanti meeta reiktu padiskutuoti ta linkme.... drinks_cheers.gif

Gerai Robobebras pasake, kad pabandyk pati paaniluozi, kodel tau ta foto patinka.... Kolkas ji techniskai netvarkinga... daug isdegimu, del to iskarto atrodo netvarkingas snap shot'as... Sviesa turejo but grazi, bet persvietus gavosi beveik blynas...
O ka tu nori, kad del spalvu parartu?

QUOTE(Yvette @ 2012 10 10, 08:56)
pirma faina. Ir močiučių serija jėginė. Dažniau reiktų taip.

Kazkaip keista, bet per meeta man chakros atsivere lotuliukas.gif Na buvo taip smagu fotkinti be isipareigojimu, pasipliurpiant, na tiesiog....
O skanuojant juostas vakar isvis dziugu prisimint visa meeta.... smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 10 10, 08:59)
apie fotografijos studijas nepabandžiusi fotografuoti net negalvočiau, absurdas smile.gif

Zinai sunku kazka patarti zmogui kuris klaidzioja.... Manau turi pajausti, nori tu to ar ne... Ir tikrai nepabandzius nesuzinosi....
Pas mane tai atejo su laiku... nors nuo vaikystes pasvaigdavau apie fotografija, bet del vieno dziaugiuosi, kad nestojau i fotografija...
Mano patirtis su studijomis tokia pati, kaip ir laisko autores.... Istojau i drabuziu dizaina ir per tuos studiju metus is manes ismuse bet koki nora sieti savo ateiti su mada ar dizainu....
Atsakyti
Bijau ir pasakot savo istoriją unsure.gif
Su kolegomis važiavom į kelionę. Vienas kolega buvo pasiėmęs filmavimo kamerą ir fotoaparatą. Pasmalsavau kaip vienu metu galės fotografuoti ir filmuoti, tai man į rankas buvo įduotas fotikas. Nesipriešinau ax.gif Kolegos gavo CD su nuotraukomis ir megėjišku filmuku.
Antra kelionė. Kolega iš anksto paklausė ar galėsiu pafotografuoti... CD...
Naujametinis baliukas...fotografuoju...CD...
Vasaros uždarymas. Jau manęs kas antras klausinėja ar būsiu su savo fotiku unsure.gif Aš jo neturėjau lotuliukas.gif
Vienas kolega skambina, kad gelbėčiau, reik pafotografuoti krikštynas. Yra fotikas, tik pafotografuoti reik. Po paros budėjimo į Aušros vartus doh.gif
Tokiu būdu gelbėjau vienas vestuves, kuriose dainuojanti mergina, pamačius nuotraukas, pradėjo prašyti jos vestuves pafotografuoti doh.gif doh.gif doh.gif
Visi aplink nusprendė, kad aš fotografuoju ir paskutinis taškas - gavau fotiką dovanų doh.gif doh.gif doh.gif
Nuo visų pabėgau, įlindau čia ir nesugebu ND padaryti lotuliukas.gif
Paskutiniam kolegų baliuke ant manęs buvo pykstama, kodėl aš be fotoaparato, jie mat net savo muilinių nepasiėmė, nes žinojo, kad aš būsiu doh.gif lotuliukas.gif

Nenoriu fotografuoti jokių vestuvių, nenoriu jokių įsipareigojimų, nenoriu fotografuoti profesionaliai.....Turiu fotoaparatą, noriu su juom susidraugauti ir kai bus noras pafotografuoti. Man tiesiog tai patinka daryti wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsi_: 10 spalio 2012 - 08:49
QUOTE(gladiole @ 2012 10 09, 23:07)
Kristalines,vidurine kokia nuotaikinga,geras daiktas ta skalbianke smile.gif

geras geras, tik prieš pajungiant visada reikia tikrinti, nes ten įvairaus turto stebuklingai atsiranda hihihi.gif

QUOTE(Rittule @ 2012 10 09, 23:19)
labai smagus koliažas, patiko  4u.gif dar matyt viduriniąją foto apkirpčiau, kad skalbiankės durelės būtų tokio pat dydžio kaip kitose

as ta vidurine spec. kitokai padariau ,kad issiskirtu biskuti blush2.gif

Sauni serija....

dėkoju bigsmile.gif

Labai patinka meet'o foto smile.gif

Labas rytas.

as prissijungiu prie klausianciuju, aks tau joje patinka? smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 10 10, 08:56)
nuotaikinga. Nors tiesa būtų vienos užtekę. Mažai kuo skiriasi viena foto nuo kitos, tad trijų, mano nuomone, tikrai nereikia.

kazkaip norejosi pabandyt koliaza padaryti, nesu dariusi blush2.gif nu nepavyko tai nepavyko smile.gif
Atsakyti
Parekomenduokit kokią lengvai valdomą , nemokamą programėlę filmukui iš nuotraukų sukurti.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 10 10, 08:27)
o aš noriu užvesti dar kitą diskusiją. nežinau, ar rimtai,bet man parašė viena mergina į AŽ. ne iš temos, bet iš SM. su klausimais, į kuriuos viena paslapčiom bijau atsakinėti.

šiuo atveju, manau, tik galima pasiūlyt pradėt tiesiog fotografuoti smile.gif Papasakok, kaip pati pradėjot. Nieks už ją nenuspręs smile.gif
Atsakyti
O mano domejimasis prasidejo nuo šuns smile.gif Padovanojo MB ciucika, ziurinejau foto, tai bendraminciu, tai veislyno ir t.t., ir as taip norejau, svaigau svaigau, su muiline fotkinau...... aisku, š... ten buvo hihihi.gif nors kartais man taip gerai atrode biggrin.gif O tada prasidejo planai leliuko, tada nestumas, as vis dar svaigau apie veidrodinuka... Niu ka, ir sulaukem dukrytes, ir V padovanojo man fotika smile.gif
Fotkinau ant auto ilgokai, sekaiu sita tema dar ilgiau smile.gif o poto, viena mergina sako mokykis normaliai, gana zaisti. Nu ka... ir pradejau, so, as cia pas jus smile.gif
Ir kas diena mane fotografija labiau veža rolleyes.gif
Atsakyti
Daugiau

Patiko. ir... Yvette buvo atpažinta cool.gif turėjo žagsėti šiandien ryte smile.gif Skaičiau temą jau gana ilgą laiką ir buvau mačiusi tave nuotraukose, bet va šiandien kažkoks 'sušvitimas' galvoje, kad žinau tave smile.gif Kažkada dirbai su mano MB (A.P.)

KA, labai laukiam tavo konkurso!
Atsakyti