Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(isora @ 2012 10 11, 14:09)
O aš sugalvojau savaitės užduotį... Gal kas norit pamėgint.. Būtu 5kios užduotys, kiekvienai po 3 skiritngus kadrus. Čia iš kompozicijos temos.. Surašyčiau visas 5kias..  blush2.gif

gal bandom rolleyes.gif aišku ir iš Ka laukiam žinių smile.gif

patiko meet'o fotkės, ypač kikirike's
Atsakyti
Oj, sklerozė, tikra gi Ka , sakė dės užduotėlę, na bet aš tada dedu šiaip, nei vienai ne pro šal pasimokyt kuriai su tuo bėdų yra.. ax.gif

Tai gi..

KOMPOZICIJA, kiekvienai užduočiai reikia po 3 skiritngas foto padaryti, gaunasi 15 nuotraukų ...

1. Statiška kompozicija.

2. Dinamiška kompozicija.

3. Minimalizmas.

4. Simetrija.

5. Kadro režisūra.

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2012 10 11, 15:24)
gal bandom  rolleyes.gif aišku ir iš Ka laukiam žinių smile.gif

patiko meet'o fotkės, ypač kikirike's

dėkui mirksiukas.gif Man su ta karve nu taip juokinga,nes prisimenu kaip mergos mane kvankšt laikė kai pasakiau kad ji lauke yra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 10 11, 15:31)
Oj, sklerozė, tikra gi Ka , sakė dės užduotėlę, na bet aš tada dedu šiaip, nei vienai ne pro šal pasimokyt kuriai su tuo bėdų yra.. ax.gif

Tai gi..

KOMPOZICIJA, kiekvienai užduočiai reikia po 3 skiritngas foto padaryti, gaunasi 15 nuotraukų ...

1. Statiška kompozicija.

3. Minimalizmas.

4. Simetrija.

5. Kadro režisūra.

mirksiukas.gif

o kodel po 3? sakyciau daugoka g.gif cia yra tokiu kurie vos prisivercia po viena foto padaryti o cia net 15 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2012 10 11, 15:32)
dėkui  mirksiukas.gif  Man su ta karve nu taip juokinga,nes prisimenu kaip mergos mane kvankšt laikė kai pasakiau kad ji lauke yra  lotuliukas.gif

hihihi.gif

[i] KOMPOZICIJA, kiekvienai užduočiai reikia po 3 skiritngas foto padaryti, gaunasi 15 nuotraukų ...

daugoka.. mastau.gif gal po vieną? koks terminas?
Atsakyti
Nes man atrodo geriau supranti tada tą kompoziciją, jei skirtingose vietose įžiūrėsi būtent statišką, dinamišką ir pan., tai čia kiekvienos reikalas kiek fotkint ir pan., aš tik daviau nes žinau, kad tai naudinga, pati mokysiuos, sakau ir kitos gal nori pasižaist.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 10 11, 15:36)
Nes man atrodo geriau supranti tada tą kompoziciją, jei skirtingose vietose įžiūrėsi būtent statišką, dinamišką ir pan., tai čia kiekvienos reikalas kiek fotkint ir pan., aš tik daviau nes žinau, kad tai naudinga, pati mokysiuos, sakau ir kitos gal nori pasižaist..  blush2.gif

dar prie uzduoties gal reiktu kokio info saltinio? g.gif uzduotis tai gera ir naudinga bet tokia is sudetingesniu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 10 11, 15:36)
Nes man atrodo geriau supranti tada tą kompoziciją, jei skirtingose vietose įžiūrėsi būtent statišką, dinamišką ir pan., tai čia kiekvienos reikalas kiek fotkint ir pan., aš tik daviau nes žinau, kad tai naudinga, pati mokysiuos, sakau ir kitos gal nori pasižaist..  blush2.gif

o kas vertins? cool.gif info šaltinis- visagalis netas, Zirze mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 10 11, 15:38)
dar prie uzduoties gal reiktu kokio info saltinio?  g.gif uzduotis tai gera ir naudinga bet tokia is sudetingesniu. rolleyes.gif

Na maždaug galiu parašyt kaip tai daryt, kaip aš skaičiau ir kiek paaiškino, tai va taip supratau..

1. užduotis svarbu tvarka, sakykim ant vienos sienos du žibintai skirtingam aukštyje... bet kad kompoziciškai žiūrėtusi, kad būtu tvarkinga.

2. užduotis tai pvz gatvės susiaurėjimas į viršų arba užsisukimas kokių pilna Vilniaus senamiestį.

3. svarbu fonas ir maža kokia detalė kuri tam fone patraukia akį kai žiūri ratu į nuotrauką ir vistiek gryžti prie tos mažos detalės, sakykim kalnų fone maža trobelė kur kampe. Čia kaip pvz.

4. Simetrija, tai aš pasibriažius turiu, galiu su paintu mėgint pabraižyt ... biggrin.gif

5. Sakykim pamatai kokį nerealų vaizdą, sieną su langais aukštai ir td sėdi kita pus gatvės ir lauki kol ten praeis žmonės kokie taip kaip reikia, kad pvz sudarytu vaizdą koks aukštis, kaip aukštai tie langai, kokio ūgio žmonės.. Na ar kas pan. O jei lauki ir nesulauki, tai prašai kad kas praeitu taip kaip reikia... topsecret.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2012 10 11, 15:46)
o kas vertins? cool.gif  info šaltinis- visagalis netas, Zirze mirksiukas.gif

na taip taip. bet kazko konkretaus man nepavyko rasti.
Atsakyti

1. Statiška kompozicija.

3. Minimalizmas.

4. Simetrija.

5. Kadro režisūra.

mirksiukas.gif

Tai, kad cia ne vien kompozicija smile.gif?

Minimalizmas isvis kaip atskitras stilius....
Kadro rezisura taip pat n e prie kompozicijos priskirciau...
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 11, 15:54)
Tai, kad cia ne vien kompozicija smile.gif?

Minimalizmas isvis kaip atskitras stilius....
Kadro rezisura taip pat n e prie kompozicijos priskirciau...

Sakai? g.gif Bet vistiek nuotraukoj kompozicija yra.. Ir tikrai žinau kur būtent tokius net ND duoda foto kursuose... biggrin.gif Tai sakau, čia kaip nemokami kursai tokios užduotys... ax.gif
Atsakyti