Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(paluri @ 2012 10 11, 09:32)
Yra ir labai gerų fotografų Indijoje, bet tai ką matau aplinkui, tai atrodo panašiai, kaip toj nuotraukoj, kurią įdėjau. Ir žmonės tuo džiaugiasi, jiems patinka.
Tie labai geri fotografai viduriniajai klasei neprieinami...

O cia jau kitas dalykas, kas prieinama ir neprieinama, ir tai kad zmonems neprieinami geri fotografai, nereiskia, kad kiti gali ssss... malti... patys fotografuotojai nesistengia kopti auksciau kazko siekti... Jie tik ima babkes uz tai ka iprate daryti.... Nors visos pasaulines tendencijos, stiliai fotografijoje kardinaliai keiciasi smile.gif

Kalbant dar apie tuos nelabai kokius pavyzdzius, tai noreciau pasakyti, kad reikia kuo maziau tokius darbus ziuret... nes lygiuotis reikia stengtis tik i geriausius, ir ziuret reikia geriausius....
Kazkada skaiciau tokia idomia minti, kad fotografas noredamas atrast sukurt kazka savito isvis turetu vengti ziurineti kitu darbus, nes kaip bebutu , perziurejus kazka, tai uzsifiksuoja, lieka pasmonej ir nejuciom fotografuojant tu tai atkartoji... tai isivaizduokit koki pedsaka palieka tie prasti darbai....
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 11, 13:14)
O cia jau kitas dalykas, kas prieinama ir neprieinama, ir tai kad zmonems neprieinami geri fotografai, nereiskia, kad kiti gali ssss... malti... patys fotografuotojai nesistengia kopti auksciau kazko siekti... Jie tik ima babkes uz tai ka iprate daryti.... Nors visos pasaulines tendencijos, stiliai fotografijoje

Labai taikliai pasakei, jie nesistengia, o kam, juk ir taip LABAI gerai užsidirba. Ypač per vestuves,nes indams tai yra pati didžiausia šventė gyvenime ir labai išlaidauja. Net ta mergaitė,kuri ateina pas mane tvarkyti namų, savo vestuvėms ruošiasi išleisti 20-30 tūkst Lt... Jai tai yra labai dideli pinigai. Matomai konkurencija nepakankama, kad pradėtų stengtis fotografuoti įdomiau. Geresnes nuotraukas daro tie, kam fotografija yra hobis.
Nežiūriu aš jų darbų, bet kai žmonės rodo, tai nori nenori, reikia bent akį užmesti blush2.gif
Atsakyti
Skaičiau skaičiau ir pamiršau viską po sakinuko, kad kažkas ateina namų tvarkyti blink.gif Aš čia dabar spintas išvertus, žieminius drabužius traukiu, vasariniai pakampiuose laukia kada juos sudėčiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsi_ @ 2012 10 11, 14:03)
Skaičiau skaičiau ir pamiršau viską po sakinuko, kad kažkas ateina namų tvarkyti  blink.gif

Spintas tai pati tvarkau smile.gif, bet grindis,indus,dulkes valo ta mergaitė. Čia labai įprasta ir beveik privaloma turėti namų "darkytoją". Kitaip neliktų laiko fotografijai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2012 10 11, 00:34)
O man idomu paklausti fotografuojanciu pagal uzsakymus... Ar visada gaunate atsiliepimus? Na patiko, nepatiko, kas nepatiko, patiko, ko truko.

Aš pagal užsakymus nefotografuoju, bet kie fotografuoju žmonės, visada pasidomiu, kas patiko, kas ne smile.gif
O kiek pačią fotografavo, tai visada parašau savo atsiliepus apie atliktą darbą smile.gif
Atsakyti
Pamokos:

user posted image

Zuikutis smile.gif

user posted image

Ar JB geriau?
Atsakyti
QUOTE(Afrė @ 2012 10 10, 20:02)
Vienintelė, tuomet ND ne taip aprašytas ax.gif

gal tada reiktu pakoreguot kad neklaidinu smile.gif

QUOTE(o la la la @ 2012 10 10, 22:48)

vieninteles meeto portretukai smagus. Noisy -B man kazkaip naujai cia visai. Labai patiko.
Maggie tai visur gerai gaunasi smile.gif Fotomodelis tu musu smile.gif vieninteles nuotraukoje pasakiskai grazios spalvos.

smile.gif))

QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 10, 22:54)
Pirmoji smagi, jau kazkas minejo, kad megstukas kiek intensyvokas... As dar sakyciau, kad truputeli uztamsinai...

ANtra liuks butu, bet gi labai truksta tu nukapotu rankyciu... gal dar juostinukas rankose geriau atrodytu smile.gif... Man skaitmeniakai jau tokie nefotogeniski kazkaip, po juostiniu smile.gif

smile.gif dėkui, reikėjo megstini nuvilkti smile.gif))
negailestingai apkapojau blush2.gif

QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 11, 08:13)

Apie fotografus fotografuojancius ligoninese ar darzeliuose as patyliu... Taip jie puikus verslininkai ir zino kaip nulupt pinigus, pasinaudojant situacija...
Bet kitas klausimas ar tai yra ta tikrai gera fotografija smile.gif Kolkas geru fotografu darzeliuose nemaciau....

P.S. beje ND as sakyciau gali ir nedaryt, nebent pati labai nori...

aš taip norėčiau paprastos, gražios nuotraukos iš darželio, bet baisuma ten o dar kokiek pinigai doh.gif o kai nešuosi savo fotika tai mano vaiko niekur nefotkina smile.gif)

QUOTE(o la la la @ 2012 10 11, 10:30)
JB geriau[/url]?

man jb geriau, nes splavotoj neskanios spalvos smile.gif
Atsakyti
Sveiki, parduočiau bilietą į SNAP'ą už 40 lt
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 10 10, 21:39)
1. Kaip atiduodat klientams nuotraukas neturedamos savo studijos? Na ar pacios nuvezat ir atiduodat, ar klientai pas jus i namus prisistato, ar kokio neutralioj aplinkoj( kavinej, uz kampo ar pns.) susitinkat ir atiduodat?
2. Ar leidziat/siulot/reikalaujat perziureti nuotraukas pries sumokant piniga ir jas atiduodant klientui? Ar tiesiog atiduodat ir basta?

1. Kadangi UK atstumai nemaži ir neretai klientai atvažiuoja iš už Londono ribų, tai į fotosesijos kainą yra įtraukta siutimo registruotu paštu kaina 4u.gif
2. Pinigai iškart po fotosesijos. Vėliau gauna sutartą kiekį foto ir tiek.

Tik vėlgi, norint patekti į Anglijos rinką, teks turbūt dėlioti foto į virtualius albumus ir leisti atsirinkti. Tiesiog tą diktuoja rinkos sąlygos...Bet vėlgi, čia duodama tarkime 10-15 foto iš fotosesijos, na gal daugiau šiek tiek. Tai nesunku nei sukelti, nei suretušuoti. Bet kaip reiktų pakrauti daugybė vestuvinių foto, neįsivaizduoju g.gif g.gif g.gif

QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 10, 22:46)
Nesuprantu tokiu visokiu perziuru... As esu tos nuomones, kad jeigu klientas ateina pas mane, tai jis manimi tiki ir pasitiki.... Duoti klientui issirinkti kazkokius kadrus is didesnio kiekio yra saves nevertinimas ir savo darbo negerbimas... Cia panasiai kaip zalius kadrus rodyti ir leisti issirinkti, kuriuos retusuoti...  doh.gif

žinok UK populiaru duoti išsirinkti, aišku, tu gali dirbti pagal save...bet vat čia irgi gaunasi balansavimas ant kažkokios ribos..

QUOTE(o la la la @ 2012 10 10, 23:34)
O man idomu paklausti fotografuojanciu pagal uzsakymus... Ar visada gaunate atsiliepimus? Na patiko, nepatiko, kas nepatiko, patiko, ko truko.

Ne visada. Bet labai smagu būna sulaukti laiškų, skambučių, žinučių su padėka. O jeigu kas blogai būna (ačiū D. daug tokių sykių nepasitaikė), tai jau patikėk...UK čia visi labai savo teises mėgsta įrodinėti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
labai fainu foto is meeto pridejot
matosi, kad smagiai laika leidot thumbup.gif
QUOTE(erikamaja @ 2012 10 10, 08:57)
Parekomenduokit kokią lengvai valdomą , nemokamą programėlę filmukui iš nuotraukų sukurti.

Erika, nezinau ar nemokama-Adobe Premiere elements10

QUOTE(rG. @ 2012 10 11, 10:52)

tai taves nebus unsure.gif o taip norejau gyvai pamatyt smile.gif

as, tai su klausimuku, gal kas kooperuojates vaziuot is Kauno i snap?
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2012 10 11, 11:53)
tai taves nebus  unsure.gif o taip norejau gyvai pamatyt  smile.gif

as, tai su klausimuku, gal kas kooperuojates vaziuot is Kauno i snap?

Prisižadėjau visiems verysad.gif Nebūsiu
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 10 11, 12:52)

Jamu biggrin.gif Parasiau i AZ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 11 spalio 2012 - 12:08