Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

QUOTE(Peonyblossom @ 2012 10 11, 00:05)
Na pvz ta fotografe, kuri man duodavo issirinkti tas pacias paciausias, tai tos nuotraukos galerijoj jau budavo sutvarkytos ir atrinktos. Tiesiog is tu labiausiai patikusiu pasiulydavo padaryt didesni 'spalvini asortimenta'. Ir nemanau, kad cia kazkoks savo darbo nuvertinimas ir pans  smile.gif Man kaip tik atrodo, kad tai fotografo grazus gestas klientui, kuri pvz as kaip kliente labai vertinau smile.gif
P.S. Ta fotografe aire  Jude Browne smile.gif

Del spalviniu variantu, gal... Velgi tai yra skirtingi poziuriai...

Jei darau fotosesija, visada darau nuotraukas su vienodu spalviniu apdirbimu, nes tai tarsi istorija... papildomai buna kazkiek jb nuotrauku... O grazus gestas nebutinai toks turi buti... smile.gif Bet situo klausimu nebesiplesim... wink.gif

Ji Airijoj tikriausiai labai gera fotografe? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rittule @ 2012 10 11, 00:15)
į 2 punktą  kaip užsakovė atsakysiu: priimtiniau žiūrėti vienai (su šeima) nei dar dalyvaujant fotografui, kažkoks lyg intymus momentas smile.gif intymus gal ne visai tas žodis..

Na o kaip gi kitaip aptarsi fotografo klaidas ar dar kanors mirksiukas.gif
Atsakyti
O man idomu paklausti fotografuojanciu pagal uzsakymus... Ar visada gaunate atsiliepimus? Na patiko, nepatiko, kas nepatiko, patiko, ko truko.

Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 11, 00:26)
Na o kaip gi kitaip aptarsi fotografo klaidas ar dar kanors  mirksiukas.gif

Gyvai neteko kartu foto žiūrėti ir aptarinėti, paprastai susirašydavome po to.
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 10, 22:26)

Gera visais atzvilgiais, tiek kurybine prasme, tiek zmogiskaja. Cia jos FB puslapis: http://www.facebook....ownePhotography ir blog'as http://judebrownepho....wordpress.com/ 4u.gif Man jos darbai patinka smile.gif
(Ji taip pat dirba zurnale)
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 10, 23:26)
O grazus gestas nebutinai toks turi buti... smile.gif Bet situo klausimu nebesiplesim... wink.gif

Tiesiog norėčiau pastebėti, kad tiek paluri atveju(indai), tiek anglai ir airiai - turi visai kitą fotografijų skonį. Mums jų nuotraukos atrodo neskoningos, surežisuotos ir pozuotos. Man būtų įdomu sužinot jų nuomonę apie lietuvišką fotografiją... Kaip ir maistas, kitoje šalyje vis kitoks.

O dėl nuotraukų papildomo pasirinkimo - taigi čia biznis smile.gif, padaro daugiau ir tarkim sako: "Dvidešimt išsirinkit, už kitas papildomai mokėkit".
Ligoninėj ir - trečią dieną po gimdymo ateina fotografė su visu didžiuliu "čemodanu" mažylių fotografuot. Padaro tos pačios pozos n nuotraukų iš skirtingų rakursų. Vieną gauni nemokamai - ligoninė dovanoja, o daugiau turi pirkt (atneša jau padarytus fotoalbumus, nuotraukas ir.... ) - na ir naujai iškepti tėveliai perka, neatsilaiko. Pinigų darymo mašina - per vieną dieną du mažiausiai susigundo ir min. 300EUR kišenėj.

O tai man dabar daryt ND ar nebe, pasimečiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilnis @ 2012 10 11, 04:42)
Tiesiog norėčiau pastebėti, kad tiek paluri atveju(indai), tiek anglai ir airiai - turi visai kitą fotografijų skonį. Mums jų nuotraukos atrodo neskoningos, surežisuotos ir pozuotos. Man būtų įdomu sužinot jų nuomonę apie lietuvišką fotografiją... Kaip ir maistas, kitoje šalyje vis kitoks.

Tai ką aš rodau - nėra indiška lotuliukas.gif Nemoku pripiešti drugelių ir kitokių triukų doh.gif . Daugiausia fotografų fotografuoja vaikus su tradiciniais indiškais rūbais, makiažu, daugybe papuošalų. O aš vežuosi vaikus į parką ir prašau apvilkti juos PATOGIAIS rūbais smile.gif Bet vis tiek balinių suknelių prisiveža.

Manęs prašo pafotografuoti mergaitę, kurią fotografavo profesionalas (rodė šią ir kitas nuotraukas su tokiu pasididžiavimu!). Dabar nori ne profesionalių nuotraukų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 11 spalio 2012 - 05:23
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 10 10, 22:28)
Senbuvems linkejimai, kazkokie pasikeitimai po meeto. Nejau Isora, ty jums ausis apkramte, kad tokios pukuotos palikot?  blink.gif Nycyvo nepaniemaju  biggrin.gif

nepergyvenk. bent jau aš tai Kauno meete nebuvau, o ir vilnietiškajame su isora neteko susitikti, tai dantys vietoje, pūkai nuslinks greitai.

nes be kritikos šita tema mirs.
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 10 11, 06:16)

Manęs prašo pafotografuoti mergaitę, kurią fotografavo profesionalas (rodė šią ir kitas nuotraukas su tokiu pasididžiavimu!). Dabar nori ne profesionalių nuotraukų  smile.gif

čia profesionalo foto? bigsmile.gif
Faina mergytė, pasižiūrinėk tokio amžiaus vaikų foto, tikiu, kad gražiai gausis.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 10 11, 10:56)
čia profesionalo foto?  bigsmile.gif
Faina mergytė, pasižiūrinėk tokio amžiaus vaikų foto, tikiu, kad gražiai gausis.

Taip, ir dar už gerus pinigus... Tokių profesionalų čia labai daug ax.gif Paklausiu, gal ji šoka ar piešia ar dar kuo nors įdomaus užsiima. Tuomet bandysiu pafotografuoti ją, užsiimančią jai patinkančia veikla.
Tik būtų gerai, kad tokių suknelių neapvilktų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 10, 22:46)
2. Pinigus klientai sumoka iskarto po fotosesijos, nes darbas kaip ir atliktas, veliau tik smulkmenos smile.gif... Nuotrauku neperziuri, pasiima CD ar DVD ir isvaziuoja namo nekantraudami perziuri nuotraukas... smile.gif
Nesuprantu tokiu visokiu perziuru... As esu tos nuomones, kad jeigu klientas ateina pas mane, tai jis manimi tiki ir pasitiki.... Duoti klientui issirinkti kazkokius kadrus is didesnio kiekio yra saves nevertinimas ir savo darbo negerbimas... Cia panasiai kaip zalius kadrus rodyti ir leisti issirinkti, kuriuos retusuoti...  doh.gif

Aukso žodžiai ir mintys 4u.gif ir aš manau, kad jei jau nusprendė to fotografo paslaugomis naudotis, tai ir pasitiki juo, jokios kalbos apie kaažkokias atrankas neturi būti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 10 11, 01:04)
Gera visais atzvilgiais, tiek kurybine prasme, tiek zmogiskaja. Cia jos FB puslapis: http://www.facebook....ownePhotography ir blog'as http://judebrownepho....wordpress.com/ 4u.gif Man jos darbai patinka  smile.gif
(Ji taip pat dirba zurnale)

Maciau maciau.... smile.gif Ir be nuorodu moku google naudotis... wink.gif Nesakau, kad kazkas blogai pas ja, bet ir nieko ispudingo... tvarkingi komerciniai kadrai.... Galbut zurnaliniai kaikurie stipresni...

QUOTE(Vilnis @ 2012 10 11, 01:12)
O tai man dabar daryt ND ar nebe, pasimečiau  g.gif

Zmoniu skonio pagal tai kur jie gyvena nelabai galima skirstyti.... tuo paciu Paluri atveju, pavarcius indiskus zurnalus galima spresti, kad ir ten zmones daro geriau... Ir kad pas mus yra zmoniu megstanciu ne itin kokybiska studijine fotografija.... puikus pavizdys cia 305 postas.
Kalbant apie lietuviu fotografija, ji nuo senu laiku zinoma pasauliui ir gana megiama.... Pazystu fotografu kurie kvieciami i tolimus uzsienius daryti parodu....
Nebereikalo ir Vaisvilaite apdovanojama nemazai nominaciju pasauliniuose konkursuose... Taip kad zmoniu supratimas kardinaliai nesiskiria...

Apie fotografus fotografuojancius ligoninese ar darzeliuose as patyliu... Taip jie puikus verslininkai ir zino kaip nulupt pinigus, pasinaudojant situacija...
Bet kitas klausimas ar tai yra ta tikrai gera fotografija smile.gif Kolkas geru fotografu darzeliuose nemaciau....

P.S. beje ND as sakyciau gali ir nedaryt, nebent pati labai nori...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.B.M.: 11 spalio 2012 - 08:26
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 11, 12:43)
Zmoniu skonio pagal tai kur jie gyvena nelabai galima skirstyti.... tuo paciu Paluri atveju, pavarcius indiskus zurnalus galima spresti, kad ir ten zmones daro geriau... Ir kad pas mus yra zmoniu megstanciu ne itin kokybiska studijine fotografija.... puikus pavizdys

Yra ir labai gerų fotografų Indijoje, bet tai ką matau aplinkui, tai atrodo panašiai, kaip toj nuotraukoj, kurią įdėjau. Ir žmonės tuo džiaugiasi, jiems patinka.
Tie labai geri fotografai viduriniajai klasei neprieinami...
Atsakyti