Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

Yvette, viskas OK,motyvaciją po savo parašymo pamačiau mirksiukas.gif
Ir nesuprantu, jei Vilnis atsiskaitė ND,kam vėl kartotis g.gif žmogus jau pažengęs nėra "žalias" smile.gif
Lieki suprasta, man tokie ND irgi pvz. nei uogos ar obuoliai žolėse mirksiukas.gif

Isora, thumbup.gif pagaliau akys žiūrėt gali (sharpo neprikrauta) mirksiukas.gif O Maggie visur gražiai žiūrisi
Atsakyti
Maggie yra Maggie.. wub.gif tikrai wubikas ji... blush2.gif jamčiau jei vyras būčiau.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 10 10, 21:49)
Maggie yra Maggie.. wub.gif tikrai wubikas ji...  blush2.gif jamčiau jei vyras būčiau..  lotuliukas.gif

tsh tsh, tsh..ei ei eij, jei gyvenime buciau vyru, ji jau seniai butu buvusi mano, taip, kad nesikesink i Maggie , she's mine tongue.gif lotuliukas.gif

Merginos kurios darot nuotraukas uz pinigeli. Turiu pora klausimeliu.
1. Kaip atiduodat klientams nuotraukas neturedamos savo studijos? Na ar pacios nuvezat ir atiduodat, ar klientai pas jus i namus prisistato, ar kokio neutralioj aplinkoj( kavinej, uz kampo ar pns.) susitinkat ir atiduodat?
2. Ar leidziat/siulot/reikalaujat perziureti nuotraukas pries sumokant piniga ir jas atiduodant klientui? Ar tiesiog atiduodat ir basta?
Atsakyti
Labs.

Dar visko neperskaiciau, bet skubu komentuoti, kol is galvos beisbarskejo smile.gif
Kristakines, man smagiai ziuretusi, jei is koliazo soniniu fotkiu paliktum po puse is skirtingu pusiu. Ir truputi lenteles ciuozia.

Mano istorija tokia su moralu - svajok atsakingai, nes svajones pildosi. Kazkada as irgi tik ziuredavau grazias foto ir kaifuodavau. Po kazkiek metu sutikau vyra, kuris turejo panasia svajone - moketi graziai fotografuoti. Dar po kiek metu tam vyrui i rankas papuole vienos uzsienietes fotografes senutis canon 10D. Ilga laika as jo ne i rankas nedrisau imti, tokia pagarba jauciau smile.gif ir tik vaikui gimus isdrisau prie sio daikto prisiliesti. Veliau panasiu budu paveldejau dabartini. Ir is tiesu jau buvau nusivylus fotografija, bet atradau jus. Sis atradimas buvo esminis luzis.
Papildyta:
Ritule, daiktas fainas, isnaudok ji. Blogai, kas matyti lango remas vertikalusis, kuris beje ciuozia. Uzuolaidos, kaip matyti is krastelio, neriniuotos, noretusi ju daugiau. Palanges lenta atsilupusi tinka, bet gal rastum daugiau ju ir (arba) kitokios spalvos? wink.gif
Papildyta:

Pritariu Rg. Studijuoti gal nepabandzius nereiktu skubeti. Kaip ir galvoti is karto apie rezultata - atseit, jei netapsiu profu, neverta nei pradeti. Verta, jei pats procesas teikia didziuli malonuma.
Atsakyti
Labas vakare 4u.gif
Apleidau, apsileidau, dienoj valandu truksta. O siandien dar ir mislyjau, kad laikas man tarp baltu sienu koki menesi patupet (vaikas serga ir dar, kad to dziaugsmo mazai nebutu dantys dygsta) doh.gif
Gottes ir Noisy-B turteliams sveikatos 4u.gif 4u.gif
Senbuvems linkejimai, kazkokie pasikeitimai po meeto. Nejau Isora, ty jums ausis apkramte, kad tokios pukuotos palikot? blink.gif Nycyvo nepaniemaju biggrin.gif
Noisy-B man si Isoros nuotrauka graziausia 4u.gif
S.B.M. patiko visi portretai, zaviuosi ismone 4u.gif
QUOTE(pandre @ 2012 10 10, 20:39)
*tsh tsh, tsh..ei ei eij, jei gyvenime buciau vyru, ji jau seniai butu buvusi mano, taip, kad  nesikesink i Maggie , she's mine tongue.gif  lotuliukas.gif
**Merginos kurios darot nuotraukas uz pinigeli. Turiu pora klausimeliu.
1. Kaip atiduodat klientams nuotraukas neturedamos savo studijos? Na ar pacios nuvezat ir atiduodat, ar klientai pas jus i namus prisistato, ar kokio neutralioj aplinkoj( kavinej, uz kampo ar pns.) susitinkat ir atiduodat?
2. Ar leidziat/siulot/reikalaujat perziureti nuotraukas pries sumokant piniga ir jas atiduodant klientui? Ar tiesiog atiduodat ir basta?

* Pritarsiu, Maggie verta grieko motera drinks_cheers.gif
** As nedarau, bet paciai yra teke ne karta naudotis fotografo paslaugomis. Tai galiu papasakot kaip buvo:
1. Nuotraukas visus kartus pasiimdavau sutartoj vietoj, pvz miesto centre kavinukej (jeigu dar paciai yra noro kazka aptarti su fotografu, ar fotografui su klientu), ar tiesiog prie kokio zinomesnio objekto mirksiukas.gif
2. Nuotraukas parodo dar pries atiduodant sukurtoj, tik klientui prieinamoj internetinej galerijoj. Kai kurios fotografes netgi sakydavo issirinkt labiausiai patikusias nuotraukas ir tas isrinktas pateikdavo keliais variantas pvz: juoda balta ir ivairesni spalviniai pazaidimai smile.gif

Savaitgali fotografavau drauge, bet neturiu ka parodyt, klaidas pati matau, tai nenoriu, kad dar ir jus mane cia mustumet biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peonyblossom: 10 spalio 2012 - 22:30
QUOTE(isora @ 2012 10 10, 21:05)
Maggie....

Fainai, patiko kadravimas.... JB tamsios vietos galetu buti svelnesnes, nes dabar nebelieka fakturos ir liniju... wink.gif

QUOTE(pandre @ 2012 10 10, 22:39)

1. Atidavimas ivairiai, kartais atlekia iki manes pasiimti, kartais nuvezu, kaip kam patogiau... O kartais buna, kad dar visa valanda su klientais prakalbame, apie siaip visokias gyvenimo subtilybes smile.gif
2. Pinigus klientai sumoka iskarto po fotosesijos, nes darbas kaip ir atliktas, veliau tik smulkmenos smile.gif... Nuotrauku neperziuri, pasiima CD ar DVD ir isvaziuoja namo nekantraudami perziuri nuotraukas... smile.gif
Nesuprantu tokiu visokiu perziuru... As esu tos nuomones, kad jeigu klientas ateina pas mane, tai jis manimi tiki ir pasitiki.... Duoti klientui issirinkti kazkokius kadrus is didesnio kiekio yra saves nevertinimas ir savo darbo negerbimas... Cia panasiai kaip zalius kadrus rodyti ir leisti issirinkti, kuriuos retusuoti... doh.gif

Atsakyti
Sveiki smile.gif

Ka, sveikinu 4u.gif Laukiam uzduoteles.

Netiketai labai patiko Vivian Maier nuotraukos. Maloniai ilgai nagrinejau...

Zaviuosi S.B.M. Nuotraukos turincios savo dvasia. Nuostabus meetuko dalyviu portretai, senuciu serinja, gaisrines masinos fragmentas, kisius smile.gif

Rittule tikrai labai fainas senukas, tik dar pakankinciau ji skirtingais rakursais, paderinciau prie kitu daiktu. Myliu tokius daiktus smile.gif

Maggie, mergina su suniuku fainulka.

kristalines, smagus mazosios seimininkeles kadrai prie skalbimo masinos smile.gif Emocijos labai geros ir naturalios.

kristukass, koks grazus ruduo! Man kazkaip graziai kartu susiziurejo dvi salia viena kitos foto: ranka, laikanti lapeli ir tavo kojos lapuose (tarsi du to pacio vaizdo gabaleliai). Peizazai spalvomis zavi, bliuras nezinau ar patinka, kai kur erdves mazai sakancios daugoka palikta (pvz. suniukas - esfalto erdve kaireje..., antroji nuo apacios bloge...). Siaip idomiai paeksperimentuota smile.gif

vieninteles meeto portretukai smagus. Noisy -B man kazkaip naujai cia visai. Labai patiko.
Maggie tai visur gerai gaunasi smile.gif Fotomodelis tu musu smile.gif vieninteles nuotraukoje pasakiskai grazios spalvos.

Vilnis, ND uzskaitau

QUOTE(robobebras @ 2012 10 05, 19:10)
placiakampis ir bouncintas blicas nuo lubu ar pan. Nebent studijini apsvietima dar nesiesi, su tuo geriau.

1 var. ir variau... tongue.gif Prisiskaiciau apie F ir trikampeliu kompozicija - baika gavosi. Tik viena ciocka visose 12 kadru uzsimerkusi doh.gif Pamaciau tik kompe. Kaip viska suziureti? unsure.gif Nors ir kojines liepiau po kelnem slepti ir svarkus uzsisegineti... doh.gif

Apie fotografija... Daugiau tuo dometis pradejau kai gime dukra ir i namus atkeliavo pradinukas veidrodinukas... Pagrindu ismokau, isejau i darba ir viskas 5 m sustojo tam paciam lygyje, kurio lyg ir uzteko, jauciausi fotografuojanti gerai, dabar ilindau cia i SM ir vel pradejau ieskoti kaip fotografuoti kitaip... Man smagu ieskoti, rasti, po truputi keisti poziuri tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 10 spalio 2012 - 23:05
QUOTE(vienintelė @ 2012 10 10, 20:56)
noisy-B, šioji labiausiai patiko
Vilnis užskaitau
Afrė bet iso gali ir visose būt viedonodas, jo nebūtina keisti

atnešu ir aš kelias iš meeto smile.gif

Pirmoji smagi, jau kazkas minejo, kad megstukas kiek intensyvokas... As dar sakyciau, kad truputeli uztamsinai...

ANtra liuks butu, bet gi labai truksta tu nukapotu rankyciu... gal dar juostinukas rankose geriau atrodytu smile.gif... Man skaitmeniakai jau tokie nefotogeniski kazkaip, po juostiniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 10 07, 22:44)
Foto nebekomentuoju ne iš mandrumo, tiesiog po kelių paskutinių mytų taip nusprendžiau. Tikrai jokio ignoro. Jei kam ko reiks, galit į privatą mirksiukas.gif

Kazkaip uzkliuvo unsure.gif
Visuomet NAUDINGA sulaukti komentaro is zmogaus, kuris supranta, ka daro, kuris jau zino ka ir kaip daryti, pagaliau, kurio kuryba patinka ir se tau - nekomentuosiu g.gif Nezinau kas ten meetuose buvo, bet gaila... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 10 spalio 2012 - 23:01
noisy, jau too much apie Anastasia tikrai. Lyg tais ji vienintele pasaulyje foto taip spalviskai koreguoja. doh.gif Neneigiu, jog tiek pozu tiek spalvisku pavyzdziu esu kopijavusi is jos. Man tai padeda issiaiskinti daug nezinomu dalyku, nes privercia dirbti smegenis labiau. Patinka man spalvos, patinka sodrios tirstos ir ryskios spalvos. Ir viskas. Simtai fotografu megeju panasiai redaguoja savo foto. smile.gif Ir nereikia prikist Anastasijos. Ji man visvien yra nepralenkiama. Ji turi toki talenta, kurio deja as neturiu. smile.gif

o la la la, tu visa laika su issamiu komentaru. Tank you very much! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 10, 21:46)
Duoti klientui issirinkti kazkokius kadrus is didesnio kiekio yra saves nevertinimas ir savo darbo negerbimas... Cia panasiai kaip zalius kadrus rodyti ir leisti issirinkti, kuriuos retusuoti...  doh.gif

Na pvz ta fotografe, kuri man duodavo issirinkti tas pacias paciausias, tai tos nuotraukos galerijoj jau budavo sutvarkytos ir atrinktos. Tiesiog is tu labiausiai patikusiu pasiulydavo padaryt didesni 'spalvini asortimenta'. Ir nemanau, kad cia kazkoks savo darbo nuvertinimas ir pans smile.gif Man kaip tik atrodo, kad tai fotografo grazus gestas klientui, kuri pvz as kaip kliente labai vertinau smile.gif
P.S. Ta fotografe aire Jude Browne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 10 10, 22:39)

į 2 punktą kaip užsakovė atsakysiu: priimtiniau žiūrėti vienai (su šeima) nei dar dalyvaujant fotografui, kažkoks lyg intymus momentas smile.gif intymus gal ne visai tas žodis..

QUOTE(R.i.R. @ 2012 10 10, 23:04)
Ritule, daiktas fainas, isnaudok ji. Blogai, kas matyti lango remas vertikalusis, kuris beje ciuozia. Uzuolaidos, kaip matyti is krastelio, neriniuotos, noretusi ju daugiau. Palanges lenta atsilupusi tinka, bet gal rastum daugiau ju ir (arba) kitokios spalvos? wink.gif

tiksliai, čiuožia. kitokios spalvos palangės turėjai omeny? man dar gaila, kad nepadariau nei vieno horizontalaus kadro.. Dėkui!

QUOTE(o la la la @ 2012 10 10, 23:48)
Rittule tikrai labai fainas senukas, tik dar pakankinciau ji skirtingais rakursais, paderinciau prie kitu daiktu. Myliu tokius daiktus smile.gif

Aha, kankinsiu dar, nepagalvojau padėliot ką nors įvairiau, su kt.daiktais paderinti.. Dėkui!

Noisy_b, patiko pirmoji foto su Isora, Isoros su Maggie, o Nosiy_b vienintelės. painiai biggrin.gif Ir gražus megztukas Noisy_b.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rittule: 10 spalio 2012 - 23:16