Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Insomnia @ 2006 05 27, 11:43)
Karis tai, sakyciau, indiskas ir aplinkiniu regionu (pakistano, bengalijos ir pan.) patiekalas  bigsmile.gif


na pas iraniecius jis irgi yra... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 05 27, 11:50)
na pas iraniecius jis irgi yra...  ax.gif


Tai kari visam pasaulyje naudoja biggrin.gif Bet tam regione tai ypatingai. Pas mus kaimynai indai yra, tai kai valgyt verda kvapeliai doh.gif Net vaikas sako: vel jie kari marmalina smile.gif

O tave receptai domina? Vyras kartais kari naudoja, kai gamina, tai kai paskutini karta pirkom, gavom ir tokia receptu knygute dovanu ax.gif Galiu ka nors nupyskinti, jei nori. Bet del kokybes garantuoti tai negaliu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2006 05 27, 12:12)
Tai kari visam pasaulyje naudoja  biggrin.gif Bet tam regione tai ypatingai.  Pas mus kaimynai indai yra, tai kai valgyt verda kvapeliai  doh.gif Net vaikas sako: vel jie kari marmalina smile.gif

O tave receptai domina? Vyras kartais kari naudoja, kai gamina, tai kai paskutini karta pirkom, gavom ir tokia receptu knygute dovanu  ax.gif Galiu ka nors nupyskinti, jei nori. Bet del kokybes garantuoti tai negaliu  biggrin.gif


nupyskink koki normalesni recepta savo nuoziura... as kario nevalgius schmoll.gif neseniai perskaiciau knyga apie irana, tai kazkaip pasidare idomu, kas ten do daiktas, tas karis... bo knygoj daznai ji minedavo g.gif
Atsakyti
Na taip esu girdejus as ta mercumek çörbası tik vat pati niekad neviriau,tai kazkaip gaila nepanaudot tu kruopu. smile.gif Nzn ka be jusu pagalbos daryciau...Hehehe ax.gif
Atsakyti
Gal kas galit parasyti sütlaç recepteli wub.gif iki siol darydavau is pakelio blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2006 05 27, 12:24)
nupyskink koki normalesni recepta savo nuoziura... as kario nevalgius  schmoll.gif  neseniai perskaiciau knyga apie irana, tai kazkaip pasidare idomu, kas ten do daiktas, tas karis... bo knygoj daznai ji minedavo  g.gif


Na va cia toks "bendras" receptukas. Viskam tinka smile.gif

Perfect Curry lotuliukas.gif

450 g vistienos, avienos, zuvies ar darzoviu supjaustyti gabaliukais. 2 saukstai kario prieskoniu, 1-2 sauksteliai druskos. Itrinti tuos gabaliukus ir palikti marinuotis.
I puoda pilti 90 ml aliejaus, deti du griezineliais pjaustytus svogunus ir kepti ant vidutines ugnies kol pagels.
Tada ipilti 350 ml vandens ir sudeti mesyte arba darzoves.
Raso, kad reikia virti apie 15-20 min., bet turbut labiau priklauso nuo to, ka ten virsi smile.gif
Dar verdant galima ideti (bet nebutina) pipiru (paprastu arba cili) ir 55 ml kokoso pieno.
Pagardinti pjaustytais kalendros lapais (Lietuvoj turbut tokiu neimanoma gauti. Skonis panasus i petrusku, tik dar toki citrinini skoni turi, tai gal galima pabandyti petruskas citrinos sultym apslakstyti) ir patiekti su ryziais.

Visciukas su kariu

4 vistienos file gabaleliai (be kaulo ir odeles) (kaip suprantu, tai chia 4 po puse, t.y. 2 krutineles smile.gif )
1 didelis griezineliais pjaustytas svogunas
2 dideli nulupti ir supjaustyti pomidorai
4 cesnako skilteles
1 saukstelis sviezio pjaustyto imbiero
2 saukstai aliejaus
2 sauksteliai kario prieskoniu
1 saukstelis prieskoniu vistienai
1 puodelis kokoso pieno
druskos, cili, juodu pipiru, petrusku.

Krutinele pabarsyti druska ir pipirais is abieju pusiu. Tada apkepti keptuveje su aliejumi. Isimti is keptuves ir padeti atskirai smile.gif
I keptuve deti svogunus ir truputi apkepti, tada deti cesnaka ir kepti kol pagels. Deti imbiera, kari ir kitus prieskonius. Ismaisyti ir kepti 1 minute.
Sudeti kokoso piena, pomidorus ir vistiena. Uzvirti, uzdengti keptuve ir troskinti 10-15 min. ant mazos ugnies, kol vistiena pasidarys minksta, o padazas tirstas ir rusvas.
Deti i lekste, apibarstyti petrazolem ir patiekti su ryziais.


O siaip tai karis su daug kuo tinka. Gali i visokius darzoviu troskinius deti, zuvyte paprieskoninti smile.gif As kario nemegstu, nes kazkada teko kaip "vaistus" naudoti su medum doh.gif Bet kai jautienos kepeneles kepu, tai man karis tiesiog butinas thumbup.gif


Atsakyti
Sütlac as tik kazkodel vasarnamyje gaminu,tai teko pasiknaisioti,kol radau .
Yra du gaminimo budai : paprastas ir pagerintas kuri isvirus dar orkaiteje pakepiam.
parasysiu pradziai paprastaji

SÜTLAC----------- RYZİU DESERTAS

user posted image

1/2 stiklines ryziu /apvaliu "storuliu"/
1 1/2 sauksto krakmolo
4stiklines pieno
1 stikline cukraus
citrinos odeles tarkuotos
cinamono


Verdam ryzius 1 1/2 vandens apie 20 min. 1/2 stiklineje pieno ismaisom krakmola ir su likusiu pienu supilam ant ryziu maisant. Taip pamaisant ,kad neprisviltu, verdam dar apie 10 min. sudedam citrinos odele tarkuota,cukru ismaisome ir dar paverdam apie 2-3 min. Ispilstome i indelius ,virsu papuosiam cinamonu. Atsalus valgom.. thumbup.gif mano sunus labai megsta uogiene ar ledais pagardinti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 29 gegužės 2006 - 21:02
Pagerintas Ryziu desertas apkeptas orkaiteje


FIRINDA SÜTLAC


user posted image


4 stiklines pieno
1stikline cukraus
1/2 stikl. ryziu
2 saukstai krakmolo
3 kiausiniu tryniai


Ryzius uzpilam ,kad apsemtu verdanciu vandeniu ir paliekam 1 val. Tada nupilam vandeni. I 2 stiklines verdancio pieno supilam nusunktus ryzius ,imete ziupsneli druskos verdam ant letos ugnies apie 30 min,supilam cukru.I likusia 1stikline pieno ısmaisome krakmolair po truputi maisant supilam i ryzius , verdam maisant kol sutirstes,nuimam nuo ugnies. Atskirai trynius isplakam ,i juos ipilam kelis saukstus ryziu mases ,visa laika gerai maisom!!! I vesti pradejusius ryzius supilam kiausiniu mase maisant,tada ispilstom i orkaite atsparius indelius ir dedam i ikaitinta orkaite-grili kol virsus gerai "iraus"..Valgom atsalusi.
Atsakyti
kobryte, o koki krakmola dedi? bigsmile.gif Bulviu ar kukuruzu? Nes kazkaip ju "stiprumas" skiriasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2006 05 29, 22:27)
kobryte, o koki krakmola dedi? bigsmile.gif  Bulviu ar kukuruzu? Nes kazkaip ju "stiprumas" skiriasi ax.gif

Man atrodo, kad reikia kukuruzu, bet kai dariau, dejau bulviu ir visai nieko gavosi ax.gif Tik as, kaip dievinanti vanilina, dar jo prikraunu labai daug smile.gif
Atsakyti
O ryziai butinai tie "apvalus storuliai". Bandyciau ryt padaryt, bet pas mane tik basmati veisiasi. Ar is ju gautusi?
Atsakyti
g.gif Geras klausimas ir koki ta krakmola as dedavau g.gif . Kiek pamenu ,tai kukuruzu,nes bulviu rakmolo sunkiai radau, kartais vietoj jo ir" ryziu miltu "( pirinc unu)esu imetus biggrin.gif biggrin.gif , negi leksi i parduotuve ,kai puode ryziai verda biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti