[QUOTE]Turiu klausima ir prasyma.Pirma anyta nupirko tokiu morkiniu-oranziniu kruopu...Du men. stovi ir nezinau ka is ju reikia virt.Gal kas zinot ir galit parasyt.O prasymelis,tai reiketu man gözleme receptelio.Is anksto dekui [/QUOTE]
Gyveni turkijoj ir gözleme recepto nori??
Darai taip; apsiauni batukus ir i artimiausia lokanta leki..
Na ar nebus tos tavo kruopos KIRMIZI MERCİMEK???
MERCİMEK-LENTİL- LESİAİ(AR TEİSİNGAİ)
Is mercimek gali pasidaryti uzkandi ,kuri jau aprasiau 2 puslapyje "raudoni lesiai su kapotom kruopom(bulgur)"
Siulau pabandyti KIRMIZI MERCİMEK CÖRBASI
Raudonu lesiu sriuba
1svogunas
1bulve
4-5 saukstai mercimek
1-2 sukstai pomidoru tyres- salca
druska, pipirai
aliejus
Aliejuje pakepinam svogunus ,sudedam pomidoru tyre,pakepinam keleta minuciu.
Ipilam 1-2 litrus vandens ,uzvirinam. Sudedam stambiai pjaustytas bulves ir mercimek.Verdam ,kol mercimek-lesiai istis.Blenderiu pertinam viska. Galima paskanint astriais raudonais pipirais,pagal pageidavima.
Jei neturit blenderio , tada svoguna ir bulves smulkiai supjaustykit..
As sia sriuba verdu didesniu kiekiu ir gana tirsta,po to pertrynus ,dalimis uzsaldau saldiklyje.Norima tirstuma "reguliuosit" virintu vandeniu..
Taip pat galit "pagerinti" ipylus i karsta sriubyte maisant 1 kiausinio tryni sumaisyta su grietinele ir is leto uzvirinti.
[/QUOTE]2dabar neatsimenu kaip vadinasi,tokia zirniu malta sriuba geltona su truputi raudona astria paprikos milteliais pabarstyta[QUOTE]
Manau,kad tai ta pati sriubyte..
[/QUOTE]1 Caciki[/QUOTE]
Cacik ,kiek as zinau yra keletas variantu: tirstas ir skystas,bet produktai tie patys.
CACİK
Jogurtas
agurkelis
krapai
druska
cesnako skiltele
I jogurta sutarkuojam ar smulkiai supjaustom agurkeli,pasudom,pridedam smulkintu krapu,sutraiskyta cesnako skiltele.
1.Cacik tirstuma " reguliuosi" virintu saltu vandeniu.
2. cesnaka ne visi deda,
3.agurkelis gali buti stambiai tarkuotas ar smulkiai supjaustytas
4. druska geriausia deti pirma ir gerai ismaisyti jogurta.
Turkai dazniausiai prie visokiu büreku ji valgo.