Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Shiduh @ 2006 05 26, 08:58)
o ar labai sudėtinga visus situos patiekalus gamintis? man tai cia viskas skamba kaip mission imposible.... otie vynuogių lapai tai jaučiu tik turkijoj buna pirkt?


Na sviezias pupeles ir baltas pupeles (kuru fasulya) net as sugebejau pagaminti biggrin.gif Bandysiu "iveikti" ir kitus kobrytes receptus biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2006 05 26, 11:43)
As pas arabus gyvenu, tai cia aviena buna dvieju rusiu: "gera" (smirdanti) ir "prasta" (nesmirdanti)  lotuliukas.gif Nuo aviu rusies priklauso. Tos "gerosios" avys buna su tokiu riebalu maisu prie uodegos, o va tos "blogosios" tokio neturi, todel ir nekvepia biggrin.gif

Tai turi zinoti, kur ta "blogaja" prekiauja, nes paprastuose prekybos centruose net jautienos farsas senu avinu atsiduoda, nes jie prideda to riebalo, kad pagerintu skoni  doh.gif

Nors Lietuvoj irgi kazkada pirkau avienos desreles, tai smirdejo g.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif oj, negaliu... pasirodo cia da visa aviu auginimo texnologija... laugh.gif
Atsakyti
Man tai buvo isaiskinta, kad "smirdi" tik ta aviena kuri buvo is pagyvenusio gyvuliuko wub.gif wub.gif . Turkijoj "kuzu" mesa visai neturi kvapo,bet tai reikstu ,kad avinelis nei metu nesulaukes gala gavo.. gun_bandana.gif cray.gif
O danijos avinai tai is viso fart.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 05 26, 16:59)
Man tai buvo isaiskinta, kad "smirdi" tik ta aviena kuri buvo is pagyvenusio gyvuliuko wub.gif  wub.gif . Turkijoj "kuzu" mesa visai neturi kvapo,bet tai reikstu ,kad avinelis nei metu nesulaukes gala gavo.. gun_bandana.gif  cray.gif
O danijos avinai tai is viso fart.gif


Maniskis kazkada mesos parduotuvyte turejo. Tai kartais kai papasakoja blink.gif Pvz., egiptietiska versiena labai skani. Pasirodo, ten tais verseliais labiau rupinasi negu savais vaikais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 05 26, 16:59)
Man tai buvo isaiskinta, kad "smirdi" tik ta aviena kuri buvo is pagyvenusio gyvuliuko wub.gif  wub.gif . Turkijoj "kuzu" mesa visai neturi kvapo,bet tai reikstu ,kad avinelis nei metu nesulaukes gala gavo.. gun_bandana.gif  cray.gif
O danijos avinai tai is viso fart.gif


tai as cia susiruosiau visa paskaita vyrui apie aviena atskaityt, ale, kai jis turkijoj 2m gyvenes, tai pasirodo viska ir taip zino... rolleyes.gif
tai neseniai vyras buvo vietiniam turku restorane... uzsisake kebaba is versienos...ale pasirode, kad i versiena pridetda to gerojo "riebalo", kad avienos skoni isgaut wacko.gif o meniu tai parasyra "versienos kebabas" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 26 gegužės 2006 - 18:52
Turiu klausima ir prasyma.Pirma anyta nupirko tokiu morkiniu-oranziniu kruopu...Du men. stovi ir nezinau ka is ju reikia virt.Gal kas zinot ir galit parasyt.O prasymelis,tai reiketu man gözleme receptelio.Is anksto dekui 4u.gif
Atsakyti
[quote=kobryte,2006 05 26, 16:59]
labas Kobryte,man labai patinka turkiska virtuve tik va nei vieno recepto neinau,tai prasau taves pagalbos gal zinai kaip ruosti turkiska
1 Caciki
2dabar neatsimenu kaip vadinasi,tokia zirniu malta sriuba geltona su truputi raudona astria paprikos milteliais pabarstyta.
3ir kaip kepti tuos kotleciukus kurir ant jiesmo buna uzdeta farso mase ten kazkokia kotleto receptura tik su astria paprika musiau?

4Ir gal zinai kaip darosi LAM KOTLETAI?

Labai noreciau suzinoti receptu!
Atsakyti
QUOTE(Julija_ıdig @ 2006 05 26, 20:41)
Turiu klausima ir prasyma.Pirma anyta nupirko tokiu morkiniu-oranziniu kruopu...Du men. stovi ir nezinau ka is ju reikia virt.Gal kas zinot ir galit parasyt.O prasymelis,tai reiketu man gözleme receptelio.Is anksto dekui  4u.gif

Tai cia raudonieji lesiai, turkai gamina fantastiskai sriuba is ju - Mercimek corbasi smile.gif O gozleme tai turkiski ceburekai su surio, spinatu, bulviu ar farso idaru, tik kepti be aliejaus. Jei niekas manes neaplenks, ryt parasysiu recepta ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Rueta @ 2006 05 26, 22:48)

labas Kobryte,man labai patinka turkiska virtuve tik va nei vieno recepto neinau,tai prasau taves pagalbos gal zinai kaip ruosti turkiska
1 Caciki
2dabar neatsimenu kaip vadinasi,tokia zirniu malta sriuba geltona su truputi raudona astria paprikos milteliais pabarstyta.
3ir kaip kepti tuos kotleciukus kurir ant jiesmo buna uzdeta farso mase ten kazkokia kotleto receptura tik su astria paprika musiau?

4Ir gal zinai kaip darosi LAM KOTLETAI?

Labai noreciau suzinoti receptu!

Caciki gaminama keliais budais, as tai sutarkuoju agurka, nusunkiu sultis, tada dedu smulkiai pjaustyto cesnako, musiskis jogurtas netinka, bet labai gerai svelnioji varske, tada druska, truputis alyvuogiu aliejaus ir niam niam bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 26 gegužės 2006 - 23:43
[QUOTE]Turiu klausima ir prasyma.Pirma anyta nupirko tokiu morkiniu-oranziniu kruopu...Du men. stovi ir nezinau ka is ju reikia virt.Gal kas zinot ir galit parasyt.O prasymelis,tai reiketu man gözleme receptelio.Is anksto dekui [/QUOTE]
Gyveni turkijoj ir gözleme recepto nori?? doh.gif Darai taip; apsiauni batukus ir i artimiausia lokanta leki.. biggrin.gif biggrin.gif
Na ar nebus tos tavo kruopos KIRMIZI MERCİMEK???

MERCİMEK-LENTİL- LESİAİ(AR TEİSİNGAİ)

Is mercimek gali pasidaryti uzkandi ,kuri jau aprasiau 2 puslapyje "raudoni lesiai su kapotom kruopom(bulgur)"


Siulau pabandyti KIRMIZI MERCİMEK CÖRBASI
Raudonu lesiu sriuba

1svogunas
1bulve
4-5 saukstai mercimek
1-2 sukstai pomidoru tyres- salca
druska, pipirai
aliejus

Aliejuje pakepinam svogunus ,sudedam pomidoru tyre,pakepinam keleta minuciu.
Ipilam 1-2 litrus vandens ,uzvirinam. Sudedam stambiai pjaustytas bulves ir mercimek.Verdam ,kol mercimek-lesiai istis.Blenderiu pertinam viska. Galima paskanint astriais raudonais pipirais,pagal pageidavima.
Jei neturit blenderio , tada svoguna ir bulves smulkiai supjaustykit..

As sia sriuba verdu didesniu kiekiu ir gana tirsta,po to pertrynus ,dalimis uzsaldau saldiklyje.Norima tirstuma "reguliuosit" virintu vandeniu..

Taip pat galit "pagerinti" ipylus i karsta sriubyte maisant 1 kiausinio tryni sumaisyta su grietinele ir is leto uzvirinti.

[/QUOTE]2dabar neatsimenu kaip vadinasi,tokia zirniu malta sriuba geltona su truputi raudona astria paprikos milteliais pabarstyta[QUOTE]
Manau,kad tai ta pati sriubyte.. biggrin.gif


[/QUOTE]1 Caciki[/QUOTE]

Cacik ,kiek as zinau yra keletas variantu: tirstas ir skystas,bet produktai tie patys.

CACİK

Jogurtas
agurkelis
krapai
druska
cesnako skiltele

I jogurta sutarkuojam ar smulkiai supjaustom agurkeli,pasudom,pridedam smulkintu krapu,sutraiskyta cesnako skiltele.

1.Cacik tirstuma " reguliuosi" virintu saltu vandeniu.
2. cesnaka ne visi deda,
3.agurkelis gali buti stambiai tarkuotas ar smulkiai supjaustytas
4. druska geriausia deti pirma ir gerai ismaisyti jogurta.
Turkai dazniausiai prie visokiu büreku ji valgo.

Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2006 05 27, 00:42)
Caciki gaminama keliais budais, as tai sutarkuoju agurka, nusunkiu sultis, tada dedu smulkiai pjaustyto cesnako, musiskis jogurtas netinka, bet labai gerai svelnioji varske, tada druska, truputis alyvuogiu aliejaus ir niam niam bigsmile.gif


Shalimar, o kodel lietuviskas jogurtas netinka?


As kai gaminu saltibarscius, ta maniskis juokiasi, kad tai cacik tik su burokeliais doh.gif biggrin.gif Sako, "kaip keista, kad jus i cacik burokelius dedate"... biggrin.gif Tai as uz tai labai pykstu biggrin.gif


Atsakyti
as irgi is situ lesiu verdu sriuba... klausykit, o gal dar kokiu receptu su tais lesiais zinot rolleyes.gif gal kokiu misrainiu g.gif

tiesa, toks patiekalas "karis" pas jus yra, ar cia daugiau kokiu iranieciu virtuve g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 27 gegužės 2006 - 10:01
QUOTE(lanaa @ 2006 05 27, 10:52)
as irgi is situ lesiu verdu sriuba... klausykit, o gal dar kokiu receptu su tais lesiais zinot rolleyes.gif gal kokiu misrainiu  g.gif

tiesa, toks patiekalas "karis" pas jus yra, ar cia daugiau kokiu iranieciu virtuve  g.gif


Karis tai, sakyciau, indiskas ir aplinkiniu regionu (pakistano, bengalijos ir pan.) patiekalas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Insomnia: 27 gegužės 2006 - 10:45