Dekui, Amalia, uz patarimus
as tos okros lietuvoj pirkt nemacius o gal ka praziopsojau gal ja i ka nors pakeist galima i ka ji panasi pagal skoni
QUOTE(lanaa @ 2006 05 23, 10:24)
as tos okros lietuvoj pirkt nemacius o gal ka praziopsojau gal ja i ka nors pakeist galima i ka ji panasi pagal skoni
Na sviezios nemanau,kad Lietuvoj rasi,gal kartais konservuotos rastum.?Jei taip ,tada reiktu tik nuplauti okras ir deti pacioj pabaigoj,o ir citrinos sulciu reikes maziau...
Aysun,as nesu didele kuru fasulye gerbeja,bet kai uzeina krize tai verdu:
KURU FASULYE- DZİOVİNTOS BALTOS PUPELES SU MESYTE
1,5 stiklines pupeliu
1didelis svogunas
1 saukstas pom. tyres
300gr mesos (gerai tinka mesa su kauliukais)
druska
pipirai
riebalai/sviestas,margarinas,aliejus/
Pupeles is vakaro uzmerkiam uzpylus 3 stikl. vandens.Nusunkus vandeni dideliam kiekyje vandens uzverdu pupeles ie apie 5min pavirus nupilu vandeni./uosvene man sake,kad tokiu budu uzvirintos pupeles maziau vidurius pus,na nezinau,bet as darau /
As verdu greitpuodyje,nes kitaip ilgai verda. Svogunus susmulkinus apkepinu aliejuje,sudedu smulkiai supjaustyta mesyte,maisant pakepinu keleta min. sudedu pomidoru tyre,kartais ir pomidora stambiai supjaustyta imetu ar morka supjaustau. Supilu pupeles,druska ir apie 2-3 stiklines vandens. Greitpuodyje verdu apie 30 min. Jei verdu paprastam puode tai trunka dvigubai ilgiau ir ant letos ugnies ,priedo vandens gali ir daugiau prireikti,nes isgaruja.Dar ka pastebejau ,as nuolat bijau ,kad pripilsiu per daug vandens ir kad mano pupeles plaukios skystyje,bet pupeles atvesdamos turi tendensija "sugerti "vandeni ir buna taip ,kad nebelieka jokio skyscio kas irgi negerai.
Valgom zinoma su plovu.
Papildyta:
SPİNATAİ SU FARSU İR RYZİAİS
0,5 kg nuplautu ir supjaustytu spinatu su kotais
1 svogunas susmulkintas
200gr versienos farso
2-4 sauksta ryziu
druska
pipirai
aliejus
Aliejuj apkepinu svoguna,sudedu farsa ir gerai maisant apkepinu,kad nesukibtu . tada sudesu susmulkintus spinatus ir ryzius,ismaisau ir uzpilu vandens ,kad vos ne vos apsemtu,pasudau,verdu ant letos ugnies,kol ryziai isvirs. Valgom karstus su jogurtu.
Vaikai paprastai nemegsta spinatu,bet va sitaip paruostus jie "kerta" be problemu...zinoma pradzioj buvo visokiu atveju.
KADINBUDU KÖFTE----- kotletai su ryziais
Saunus budas panaudoti vakarykscio plovo likucius, priedo labai lengva ir greitai .
300 gr farso
1/2- 1 stikline virtu ryziu( vakarykscio plovo likuciu)
1 kiausinis
druska ,pipirai, malti kmynai
1 svogunas susmulkintas ir apkeptas nedideliam kiekyje aliejuje( galima svoguno ir nenaudoti)
Viska gerai ismaisom ir pagaminam nedidelius kotletus.
2 saukstai miltu
2 kiausinai isplakti
kepimui aliejus
Kotletus apvoliojus miltuose po to plaktame kiausinyje kepam aliejuje.
İsemus nusausinam ant virtuvinio popieriaus.
Valgom su keptom bulvem ir zaliom salotom.
Skanaus..
Saunus budas panaudoti vakarykscio plovo likucius, priedo labai lengva ir greitai .
300 gr farso
1/2- 1 stikline virtu ryziu( vakarykscio plovo likuciu)
1 kiausinis
druska ,pipirai, malti kmynai
1 svogunas susmulkintas ir apkeptas nedideliam kiekyje aliejuje( galima svoguno ir nenaudoti)
Viska gerai ismaisom ir pagaminam nedidelius kotletus.
2 saukstai miltu
2 kiausinai isplakti
kepimui aliejus
Kotletus apvoliojus miltuose po to plaktame kiausinyje kepam aliejuje.
İsemus nusausinam ant virtuvinio popieriaus.
Valgom su keptom bulvem ir zaliom salotom.
Skanaus..
sveikos, turkijos atstoves... mano vyras labai megsta aviena...kadangi daug su ja nieko neprigalvoju - vis tas pats per ta pati, tai sakau gal kokiu valgiu idomesniu zinot troskinuku, sriubu ir pan.
QUOTE(lanaa @ 2006 05 25, 17:44)
sveikos, turkijos atstoves... mano vyras labai megsta aviena...kadangi daug su ja nieko neprigalvoju - vis tas pats per ta pati, tai sakau gal kokiu valgiu idomesniu zinot troskinuku, sriubu ir pan.
Taigi gali gaminti su aviena baltas pupeles, sviezias ankstines pupeles,visur ,kur mesa gabaliukais naudojama. Daug kas avienos nemegsta,tai as net neminejau kur gali ir ja deti. Pasitaisysiu.
Lanaa, matai turku namu virtuveje daug patiekalu yra gaminami su darzovem, o mesa tai aviena ar versiena,pagal pageidavimus. İdomu, ar ka bandet is mano surasytu?
QUOTE(kobryte @ 2006 05 25, 18:56)
Taigi gali gaminti su aviena baltas pupeles, sviezias ankstines pupeles,visur ,kur mesa gabaliukais naudojama. Daug kas avienos nemegsta,tai as net neminejau kur gali ir ja deti. Pasitaisysiu.
Lanaa, matai turku namu virtuveje daug patiekalu yra gaminami su darzovem, o mesa tai aviena ar versiena,pagal pageidavimus. İdomu, ar ka bandet is mano surasytu?
Lanaa, matai turku namu virtuveje daug patiekalu yra gaminami su darzovem, o mesa tai aviena ar versiena,pagal pageidavimus. İdomu, ar ka bandet is mano surasytu?
dariau "dolma" ir blynelius su spinatu idaru, nes kaip tik turejau 3kg saldytu spinatu, tai jau nezinoju kur juos dar iskist siaip viskas pavyko. tikrai skanu. "dolma" tai itariu cia kaip kam butu - del specifinio vynuogiu lapu skonio, bet as ja, kai anksciau pamegau, tai man skanu...
del avienos, tai po teisybej as anksciau irgi jos nevalgydavau del specifinio skonio. o, ir dabar, jei labai trenkia "senu avinu" nevalgau siaip jau is praktikos pastebejau, kad sviezia aviena, kumpis, mente (ta mesos dalis, kur lajaus praktiskai ner) to pecifinio skonio beveik neturi.
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 26, 08:58)
o ar labai sudėtinga visus situos patiekalus gamintis? man tai cia viskas skamba kaip mission imposible.... otie vynuogių lapai tai jaučiu tik turkijoj buna pirkt?
pabandyk paziuret konservuotu lapu stiklainiukuose... gal ir rasi saldytu, tai tikrai be sansu rasti
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 26, 07:58)
o ar labai sudėtinga visus situos patiekalus gamintis? man tai cia viskas skamba kaip mission imposible.... otie vynuogių lapai tai jaučiu tik turkijoj buna pirkt?
Jei gyveni Lietuvoje, tai svieziu vynuogiu lapu nerasi,gali rasti tik konservuotu(gal?) ,bet europoj visur pilna konservuotu . Siaip jei kas namuose turit vynuogiu pasisodine , tai pavasary sviezius sviesiai zalius lapus galima panaudoti.. , O tie receptai labai lengvi,jei turi klausimu,klausk.
QUOTE(lanaa @ 2006 05 25, 20:04)
del avienos, tai po teisybej as anksciau irgi jos nevalgydavau del specifinio skonio. o, ir dabar, jei labai trenkia "senu avinu" nevalgau siaip jau is praktikos pastebejau, kad sviezia aviena, kumpis, mente (ta mesos dalis, kur lajaus praktiskai ner) to pecifinio skonio beveik neturi.
As pas arabus gyvenu, tai cia aviena buna dvieju rusiu: "gera" (smirdanti) ir "prasta" (nesmirdanti) Nuo aviu rusies priklauso. Tos "gerosios" avys buna su tokiu riebalu maisu prie uodegos, o va tos "blogosios" tokio neturi, todel ir nekvepia
Tai turi zinoti, kur ta "blogaja" prekiauja, nes paprastuose prekybos centruose net jautienos farsas senu avinu atsiduoda, nes jie prideda to riebalo, kad pagerintu skoni
Nors Lietuvoj irgi kazkada pirkau avienos desreles, tai smirdejo