marinuoto raudono kopusto ( ji pasigaminti labai paprasta, supjaustyti smulkiai, pasudyti, suslegti, uzpilti obuoliu actu, per nakti palaikyti saldytuve), aisbergo salotu, petrazoliu ir granatu sirupo, tiesa siulyciau atkreipti demesi ar tai nar eksisi SOS ar pats NAR EKSISI, nes vis tik skonis geresni ne SOS Skanaus
Laba, gal jau buvo rasyta, bet neskaiciau visos temos.
Gaminant suktinukus su vynuogiu lapais. Ar tie vynuogiu lapai kazkokie specialus turi buti, ar galima ir nuo Lietuvoje auganciu vynuogiu prisiskinti lapu?
Gaminant suktinukus su vynuogiu lapais. Ar tie vynuogiu lapai kazkokie specialus turi buti, ar galima ir nuo Lietuvoje auganciu vynuogiu prisiskinti lapu?
QUOTE(Lusiukas @ 2011 09 02, 07:57)
Laba, gal jau buvo rasyta, bet neskaiciau visos temos.
Gaminant suktinukus su vynuogiu lapais. Ar tie vynuogiu lapai kazkokie specialus turi buti, ar galima ir nuo Lietuvoje auganciu vynuogiu prisiskinti lapu?
Gaminant suktinukus su vynuogiu lapais. Ar tie vynuogiu lapai kazkokie specialus turi buti, ar galima ir nuo Lietuvoje auganciu vynuogiu prisiskinti lapu?
Kiek zinau, jie turi buti marinuoti..
QUOTE(kufu @ 2011 09 02, 09:32)
Kiek zinau, jie turi buti marinuoti..
Radau kitoje temoje:
Konservuoti vynuogių lapai
1 l vandens
120 g druskos
vynuogių lapų, kiek tilps
Paruošti stiklainius konservavimui. Jaunus vynuogių lapus išplauti, palikti išdžiūti. Sausus sudėti vieną ant kito, lygia puse į vidų. Surišti ryšulėlius lininiu arba medvilniniu siūlu, sudėti į stiklainį vieną šalia kito. Vandenį užvirinti, įberti druskos, išmišyti, kol ištirps. Karštu tirpalu užpilti lapus, uždengti plastikiniais dangteliais. Laikyti šaltoje vietoje. Prieš naudojant vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje.
QUOTE(kufu @ 2011 09 02, 09:32)
Kiek zinau, jie turi buti marinuoti..
Mano anyta gamina ir iš šviežių lapų, tik prieš tai juos reikia nuplikyti, t.y palaikyti verdančiame vandenyje apie minutę. Taip lapai suminkštėja ir galima gaminti sarmas. Anyta įsigudrino nebekonservuoti lapų. Nupliko, atvėsina ir sudeda į šaldymo kamerą. Šis variantas man irgi priimtinesnis.
QUOTE(Arizele @ 2011 09 02, 10:07)
Mano anyta gamina ir iš šviežių lapų, tik prieš tai juos reikia nuplikyti, t.y palaikyti verdančiame vandenyje apie minutę. Taip lapai suminkštėja ir galima gaminti sarmas. Anyta įsigudrino nebekonservuoti lapų. Nupliko, atvėsina ir sudeda į šaldymo kamerą. Šis variantas man irgi priimtinesnis.
Ačiū, merginos. Bandysiu į močiutės vynuoges įsisukti.
QUOTE(Lusiukas @ 2011 09 02, 14:46)
Ačiū, merginos. Bandysiu į močiutės vynuoges įsisukti.
As visai neseniai skaiciau, kad geriausia vynuogiu lapus naudoti, kol jie jauni tai yra pavasarinius, rudeniniai jau nebe tokie, kad ir atrodo minsti, bet jau ju tos gysleles kietokos, ir skoni gadina.
QUOTE(AGLYTĖ @ 2011 09 02, 15:34)
As visai neseniai skaiciau, kad geriausia vynuogiu lapus naudoti, kol jie jauni tai yra pavasarinius, rudeniniai jau nebe tokie, kad ir atrodo minsti, bet jau ju tos gysleles kietokos, ir skoni gadina.
Tas teisybė. Nebent naudosi lapus iš naujų ūglių, juk ne paslaptis, kad vynuogė greitai auga ir vis naujų lapų išaugina. Nepatartina sarmoms naudoti didelius sumedėjusius, su storomis gyslomis lapus.
Sveikos, Turkijos duona yra nerealiai skani, gal žinote jos receptą?
QUOTE(Fija* @ 2011 09 03, 19:04)
Sveikos, Turkijos duona yra nerealiai skani, gal žinote jos receptą?
kuri duona ju juk nemazai rusiu yra
Sweikutes
Pries 7 metus gyvenau Vokietijoje pas drauge,jos vyras turkas ir darydavo ziauriai skanias turkiskas salotas,tik nepamenu visiskai kas i sudeti ieina bet pagrindas salot lapai zalieji ir raudonieji( violetiniai gal daugiau) ir svarbiausia kiek pamenu ant tu salotu dedavo nerealiai skanu manau naturalaus turkisko jogurto padaza :
tas padaziukas toks truputi rugstokas lyg acto butu pilama,gal kazkas is zinoviu zino apie ka as kalbu ?
Dekui
Pries 7 metus gyvenau Vokietijoje pas drauge,jos vyras turkas ir darydavo ziauriai skanias turkiskas salotas,tik nepamenu visiskai kas i sudeti ieina bet pagrindas salot lapai zalieji ir raudonieji( violetiniai gal daugiau) ir svarbiausia kiek pamenu ant tu salotu dedavo nerealiai skanu manau naturalaus turkisko jogurto padaza :
tas padaziukas toks truputi rugstokas lyg acto butu pilama,gal kazkas is zinoviu zino apie ka as kalbu ?
Dekui
O aš vis ieškau ir niekaip nerandu pogacos bandelių recepto Gal kas pagelbėtu?