O kaip artisokai turkiskai
QUOTE(Drute @ 2009 05 04, 21:20)
as kobrytes ikvepta irgi gaminau artisokus, vyras nusprende ismeginti, nupirko 4 vienetukus, aisku gaila, kad tokia maza dalele telieka... nu bet zodziu pasisoviau daryti kobrytes recepta, o finale padariau visiskai kas sove i galva, isviriau sviesto gabaliuka idejau, triju rusiu suriuko patarkavau, apibarsciau krapais ir pasoviau i orkaite, kad suris issilydytu, patiko
Drute, pirk isvalytus turguje ir nepatingek padaryti ,po to pamatysi bus vienas is delikatesiniu patiekalu. Siaip turku virtuveje artisokai uziima gana isskirtine vieta virtuveje
Ispanaklı Tepsi böreği--- Burekas su spinatais
Sitam receptui galima naudoti tiek vakumuota tiek sviezia JUFKA.
1 pak. vakumuotos jufkos arba 5-6 sviezios lakstai
Vakumuotai Jufkai reikes ;
4 kiausiniai ( 3 kiausiniai naudojant Sviezia jufkai )
3 stiklines pieno ( 2 stikliniu pakaks svieziai jufkai.)
2/3 stiklines alyv. aliejaus ( 1/2 stiklines aliejaus svieziai jufkai)
druska, pipirai
4-5 sviezi svogunai su laiskais smulkiai susmulkinti
400 gr nuplautu spinatu
Jei naudosim vakumuota jufka tada reiktu isemus ja suvynioti i dregna ranksluosti bent 10ciai minuciu.
kepimui pasirinkta inda istepame riebalais ir pirma jufka dedame taip kad ji bent 7-9 cm ''liptu per krastus''Jufka galit plesytı nuo to nieko neatsitiks praplysusias vietas zinoma kitu gabaliuku ''uzlopome''.
İsklojus viena sluoksni pertame kiausiniu- pieno- aliejaus plaktu misiniu nepagailint misinio.
Dedame sekanti jufkos sluoksni, bet dabar dedame ,taip kad jufka tilptu i kepimo inda, plesyti maigykit jufka dar geriau bus.
Vel pertepame plaktu misiniu.
Dedame trecia sluoksni jufkos
Ant kurios dedame spinatus ir susmulkintus svogunus
Dedamas ketvirtas jufkos sluoksnis kuris vel gausiai pertepamas misiniu.
Taip darome kol baigsime jufka. Gale pirmajı jufkos sluoksni kuris '' lipo '' per krastus uzlenkiame i vidine puse ant kepiniu. Supilame likusi misini ant virsaus, gali atrodyti,kad per daug skuscio,bet patikekit-ne. ant virsaus pagal pageidavima sezamo ar cörek seklu uzbarstome.
Sitaip pagaminta boreka pagaminus bent keletai valandu palikti paiiseti ar net is vakaro padarius padeti saltai.
Kepame apie 190 c orkaiteje apie 30-45 min kol vidurys iskils ir paraus. Valgyti siulyciau ne is karto o po pusvalandzio, nes tada visos kepimo metu issikyrusios sultys susigers
Sitam receptui galima naudoti tiek vakumuota tiek sviezia JUFKA.
1 pak. vakumuotos jufkos arba 5-6 sviezios lakstai
Vakumuotai Jufkai reikes ;
4 kiausiniai ( 3 kiausiniai naudojant Sviezia jufkai )
3 stiklines pieno ( 2 stikliniu pakaks svieziai jufkai.)
2/3 stiklines alyv. aliejaus ( 1/2 stiklines aliejaus svieziai jufkai)
druska, pipirai
4-5 sviezi svogunai su laiskais smulkiai susmulkinti
400 gr nuplautu spinatu
Jei naudosim vakumuota jufka tada reiktu isemus ja suvynioti i dregna ranksluosti bent 10ciai minuciu.
kepimui pasirinkta inda istepame riebalais ir pirma jufka dedame taip kad ji bent 7-9 cm ''liptu per krastus''Jufka galit plesytı nuo to nieko neatsitiks praplysusias vietas zinoma kitu gabaliuku ''uzlopome''.
İsklojus viena sluoksni pertame kiausiniu- pieno- aliejaus plaktu misiniu nepagailint misinio.
Dedame sekanti jufkos sluoksni, bet dabar dedame ,taip kad jufka tilptu i kepimo inda, plesyti maigykit jufka dar geriau bus.
Vel pertepame plaktu misiniu.
Dedame trecia sluoksni jufkos
Ant kurios dedame spinatus ir susmulkintus svogunus
Dedamas ketvirtas jufkos sluoksnis kuris vel gausiai pertepamas misiniu.
Taip darome kol baigsime jufka. Gale pirmajı jufkos sluoksni kuris '' lipo '' per krastus uzlenkiame i vidine puse ant kepiniu. Supilame likusi misini ant virsaus, gali atrodyti,kad per daug skuscio,bet patikekit-ne. ant virsaus pagal pageidavima sezamo ar cörek seklu uzbarstome.
Sitaip pagaminta boreka pagaminus bent keletai valandu palikti paiiseti ar net is vakaro padarius padeti saltai.
Kepame apie 190 c orkaiteje apie 30-45 min kol vidurys iskils ir paraus. Valgyti siulyciau ne is karto o po pusvalandzio, nes tada visos kepimo metu issikyrusios sultys susigers
QUOTE(kobryte @ 2009 05 04, 22:43)
Ispanaklı Tepsi böreği--- Burekas su spinatais
ir ka mes be taves darytume, kobryt!
Labai labai labai aciu, siandien pat darysiu!
Noriu pasidalinti dar vienu '' isradimu'' Perliniu kruopu plovu
4 asmenims
Perliniu kruopu 1 stikline uzmerti is vakaro.
1 svogunas
1 morka
Jei turiu naudoju smulkiai supjaustytu lasinuku, turkijos salygomis pakesiciau desreles gabalu ar net pastirma, kuri turetu buti smulkiai supjaustyta.
İsverdu dazniausiai greitpuodyje kruopas nedideliam kiekyje pasudyto vandens( 20min)
Keptuveje ipylus aliejaus pakepinu susmulkinta svoguna ,sudedu tarkuota morka , pastırma ar lasiniukus gerai işmaisius dar 5 min pakepinu.
İ keptuve sukratau tada kruopas( jei puode liko vandens pirma ji nupilu) ismaisius uzdengiu ir apie 15-20 min ant letooooos ugnies paverdu kol visi aromatai susimaisys.
Mano visa seimyna ir aplinkinai nepalieka nieko, buna taip kad mesa palieka ir kruopu plova viena valgo
4 asmenims
Perliniu kruopu 1 stikline uzmerti is vakaro.
1 svogunas
1 morka
Jei turiu naudoju smulkiai supjaustytu lasinuku, turkijos salygomis pakesiciau desreles gabalu ar net pastirma, kuri turetu buti smulkiai supjaustyta.
İsverdu dazniausiai greitpuodyje kruopas nedideliam kiekyje pasudyto vandens( 20min)
Keptuveje ipylus aliejaus pakepinu susmulkinta svoguna ,sudedu tarkuota morka , pastırma ar lasiniukus gerai işmaisius dar 5 min pakepinu.
İ keptuve sukratau tada kruopas( jei puode liko vandens pirma ji nupilu) ismaisius uzdengiu ir apie 15-20 min ant letooooos ugnies paverdu kol visi aromatai susimaisys.
Mano visa seimyna ir aplinkinai nepalieka nieko, buna taip kad mesa palieka ir kruopu plova viena valgo
QUOTE(kobryte @ 2009 05 05, 23:09)
ar pastirma - tai basturma, ar cia skirtingi dalykai? blynelius su spinatais kai dariau, neradau tos pastirmos, tai desreliu idejau bet vistiek labai skanu issisaugojau recepta o plovas ir pilaf tas pats?
QUOTE(truth @ 2009 05 06, 00:24)
ar pastirma - tai basturma, ar cia skirtingi dalykai? blynelius su spinatais kai dariau, neradau tos pastirmos, tai desreliu idejau bet vistiek labai skanu issisaugojau recepta o plovas ir pilaf tas pats?
Teisingai Pastırma= basturma, lengvai rasi turkiskuose parduotuvese , gali bandyti ir su kumpu rukytu daryti plonai supjauscius. Plovas = pilav teisingai sumastei
Nusprendziau pasidalinti vienu receptu, ypac tiks Humuso megejams. Si recepta radau turkiskame zurnale LEZZET ( geguzes men numeris turi labai daug idomiu receptu!!!).
Svieziu zirneliu humusas
Reikia: 1 stiklines virtu svieziu zirneliu, 0,5 stiklines virtu avinzirniu, sauja kapotu petrazoliu, svoguno laisku, 3 saukstai alyvuogiu aliejaus, 3 saukstai citrinos sulciu, 1 saukstas naturalaus jogurto, druskos ir kumino. Viska sudeti i blenderi ir susmulkinti iki pure! Galima dar ideti cesnako.
Dar vienas receptas is to paties zurnalo.
Cukinijos ir Izmir tulum surio salotos
Reikia: cukinijos, surio ( balto arba koki megstate), graikisku riesutu, apelisino zieveles ir zulciu, pora cesnako skilteliu, 1 saukstelio ketcupo. Aliejaus.
Cukinija supjaustyti riekelem, lengvai kol suminkstes apkepti keptuveje 2-3 min, tada sudeti cesnaka ir ketcupa. Atvesinti. I lekste deti sluoksni cukinijos, tada surio, tada graikisku riesutu, siek tiek apelsino zieveles, tada sluoksnius vel pakartoti. Papuosti svieziu krapu ir apelsino zievelem. Padazui sumaisyti siek tiek aliejaus ir apelsino sulciu. Skanaus!!!
Dar vienos salotos is ten pat:
Patatesli semizotu salatasıPurslane ir svieziu bulviu salotos
Reikia puslane salotu, 3 virtu svieziu bulviu ( na paprasciausiai jos skanesnes), paprikos, svoguno. Padazui: jogurto ir majonezo, bei cesnako. Druskos ir pipiru pagal skoni. Papuosimui aguonu.
Taigi viska supjaustom, sumaisom su padazu ir apiberiam aguonom. Skanaus!!!
Svieziu zirneliu humusas
Reikia: 1 stiklines virtu svieziu zirneliu, 0,5 stiklines virtu avinzirniu, sauja kapotu petrazoliu, svoguno laisku, 3 saukstai alyvuogiu aliejaus, 3 saukstai citrinos sulciu, 1 saukstas naturalaus jogurto, druskos ir kumino. Viska sudeti i blenderi ir susmulkinti iki pure! Galima dar ideti cesnako.
Dar vienas receptas is to paties zurnalo.
Cukinijos ir Izmir tulum surio salotos
Reikia: cukinijos, surio ( balto arba koki megstate), graikisku riesutu, apelisino zieveles ir zulciu, pora cesnako skilteliu, 1 saukstelio ketcupo. Aliejaus.
Cukinija supjaustyti riekelem, lengvai kol suminkstes apkepti keptuveje 2-3 min, tada sudeti cesnaka ir ketcupa. Atvesinti. I lekste deti sluoksni cukinijos, tada surio, tada graikisku riesutu, siek tiek apelsino zieveles, tada sluoksnius vel pakartoti. Papuosti svieziu krapu ir apelsino zievelem. Padazui sumaisyti siek tiek aliejaus ir apelsino sulciu. Skanaus!!!
Dar vienos salotos is ten pat:
Patatesli semizotu salatasıPurslane ir svieziu bulviu salotos
Reikia puslane salotu, 3 virtu svieziu bulviu ( na paprasciausiai jos skanesnes), paprikos, svoguno. Padazui: jogurto ir majonezo, bei cesnako. Druskos ir pipiru pagal skoni. Papuosimui aguonu.
Taigi viska supjaustom, sumaisom su padazu ir apiberiam aguonom. Skanaus!!!
O kas tas kuminas yr?
Toks prieskonis - Tr. kimyon
Vienas is populiariausiu prieskoniu Turkijoje, po kekik, pul biber ir nane.
Vienas is populiariausiu prieskoniu Turkijoje, po kekik, pul biber ir nane.
Taigi žinau šitą Ir labai tinka ir patinka. Kimyon arba Cumin. Aš ir lietuviškoj virtuvėj jį labai sėkmingai naudoju