Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

tai visas troskinimas manau yra paprastas, paslaptis, kad pakepini viska ant sviestuko ir idedi pomidoru pastos sauksta, o tada uzpili, kad ir kokiu sultiniu ir palieki troskintis.
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 03 21, 22:20)
tai visas troskinimas manau yra paprastas, paslaptis, kad pakepini viska ant sviestuko ir idedi pomidoru pastos sauksta, o tada uzpili, kad ir kokiu sultiniu ir palieki troskintis.

Aaa va kame cia tas visas reikaliukas ax.gif aciu Drute, bandysiu taip troskinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 03 21, 22:20)
tai visas troskinimas manau yra paprastas, paslaptis, kad pakepini viska ant sviestuko ir idedi pomidoru pastos sauksta, o tada uzpili, kad ir kokiu sultiniu ir palieki troskintis.

Kepinant darzoves sviestuke ,ypac svogunus ar kopustus patarciau imesti sauksteli cukraus mirksiukas.gif ir aisku druskos. Su cukrum pakepintos darzoves karemelizuosis ir skonis bus dar koncentruotas.
Atsakyti
spinatai su kiausiniais orkaiteje

500gr spinatu
2 svogunai
2 valg. saukstai sviesto
2 kiausiniai
druska
juodieji pipirai
raudonieji pipirai


spinatus nuplauti ir supjaustyti
5-6 minutes apvirti pasudytame vandenyje
svogunus supjaustyti kubeliais ir pakepinti svieste kol suminkstes, tada ideti spinatus ir siek tiek pakepti (galima dar deti prieskoniu pagal skoni)
tada viska sudeti i kepimo forma ant virsaus sumusti kiausinius, bei pabarstyti pipirais ir druska
ideti i orkaite ikaitinta iki 180 laipsniu ir kepti 10-15 minuciu
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2009 03 11, 13:11)
1 sumaisom farsa su kitais produktais kol gausis tolygi mase.
2 miSini dedam ant riebalais istepto kepimo popieriaus ir is jo formuojame keturkampe ''paklode'.
3  ant sito keturkampio isilgai viduryje dedame idara
4 popieriaus pagalba suformuojame  rulona , taip kad idaras liktu viduje.


Turbut kvailai paklausiu... O kaip istraukt ta popieriu, juk ne su juo turbut kepa? Ar su juo? unsure.gif
Atsakyti
Kas nors isduokit paslapti, kaip ispanak borek'a daryti.. Koruklu buvo trumpai paaiskinus, bet nieko nesupratau, nes neturiu net minties, kaip su yufka reikia elgtis biggrin.gif
Atsakyti
clap.gif nu sakes kaip dziaugiuos atradus tokia temele. vos kelis puslapius paskaiciau ir jau seile nutyso, atrodo taip cia skaniai valgot. rolleyes.gif butinai reikes paeksperimentuoti, nes visai nesudetingi dauguma patiekalu, tik pavadinimai - liezuvi nusilauzt galima lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inana2 @ 2009 04 08, 12:30)
Turbut kvailai paklausiu... O kaip istraukt ta popieriu, juk ne su juo turbut kepa? Ar su juo?  unsure.gif

Cia kalba eina apie kepimo popieriu ant kurio poto ir kepu.İskepus popieriu labai lengva istraukti is apacios.
Atsakyti
Alyvu aliejuje artisokai
user posted image

Artisokai prisides prie;kepenu apsaugos, inkstu valymo , zarnyno veiklos reguliavimo, cukraus kiekio reguliavimo organizme. Mazina kolesteroli.
Protini ir fizini nuovargi mazinanti darzove, sirdi ir kraujagysles apsauganti, lasteliu senejima letinanti ,prakaito issikyrima mazinanti.

4 asmenims
4 isskobti ir isvalyti artisokai
1 didelis susmulkintas svogunas
1 morka supjaustyta kubeliais
1 didoka bulve supjaustyta kaip ir morka
2-3 saukstai konservuotu ar saldytu zirneliu
pluostas krapu
1 arbatos stikline alyvu aliejaus
1citrinos sultys
1 saukstelis druskos
1/2 sauksto cukraus

As perku jau isskobtus artisokus nes taip lengviau, galima naudoti ir saldytus,nesu megeja konservuotu naudoti ,bet ir jie tiks tik virimo laiksa sumazes. İsskobtus artisokus kol virsu sudedu i vandeni su citrinos sultimis kad nepajuostu.

1.Aliejuje apkepu svogunus
2.sudedu morkas dar 5min apkepu aliejuje
3. sudedu bulves ir ipylus 1/2 stiklines vandens verdu 5-7 min. Bulves apverdu anksciau nes jei desit su artisokais ir citrinos sultim tada bulves neisvirs schmoll.gif
4 sudedu artisokus ant virsaus supilu 1 citrinos sultis
5. verdu ant letos ugnies uzdengus jei reikia uzpilu dar vandens, kad apsemtu iki puses apie 15 min nepamirstam druskos ir cukraus.
6. gale sukratau zirnelius, dar 5 min paverdu
7.atvesusus artisokus atsargiai isimu kad ju dubeneliai nesuirtu ir dedu i lekste
visus idaro produktus sumaisau pridejus susmulkintu krapu ir dar uzpylus aliejaus nes tik gale uzpiltas aliejus suteiks tikra jo aromata.

user posted image
Atsakyti
Kokie mistiniai tie artisokai, o i ka skonis panasus? Maciau pirkt, bet neisivaizuoju kaip juos isskobt ir isvis kuri ten dalis valgoma. blush2.gif Reikes proceso aprasymu pasiieskot su foto ax.gif
Jau viriau lesiu sriuba thumbup.gif Jogurto tai tokia idomi gavos - balandeliu padaza primine be kecupo smile.gif Dar vistiena su anakardziais - labai skanu. Okra - keistoko skonio, reikes su mesa dar pabandyt. Prisiskaiciau receptu, nespeju daryt doh.gif
Atsakyti
Sviezus artisokai sitaip isvalomi
Zinoma svieziu artisoku saldyti nepakeis ,bet daugelyje saliu as sekmingai radau isvalytu saldytu artisoku(Prancuzijoje,Belgijoje, Danijoje) kai kuriose salyse rasite vietiniuose prekybos centruose, o kitose tai arabu -turku azijietiskose parduotuvese. Verta demesio darzove mirksiukas.gif

KAİP VALOMAS ARTİSOKAS GALİTE PAMATYTİ CİA


Papildyta:
[quote=aiki,2009 04 08, 12:47]
Kas nors isduokit paslapti, kaip ispanak borek'a daryti.. Koruklu buvo trumpai paaiskinus, bet nieko nesupratau, nes neturiu net minties, kaip su yufka reikia elgtis biggrin.gif

AİKİ, gausi pas mane eiti indu ir langu plauti ,o mainom as tau turkiskos virtuves imantrybes parodysiu :lotuliukas.
Gal kokius kursus atidarius A LA TURKA COUSİNE? ax.gif Prasome rasytis i eile nuo rugpjucio pabaigos Ankaroje.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 04 gegužės 2009 - 20:28
as kobrytes ikvepta irgi gaminau artisokus, vyras nusprende ismeginti, nupirko 4 vienetukus, aisku gaila, kad tokia maza dalele telieka... nu bet zodziu pasisoviau daryti kobrytes recepta, o finale padariau visiskai kas sove i galva, isviriau sviesto gabaliuka idejau, triju rusiu suriuko patarkavau, apibarsciau krapais ir pasoviau i orkaite, kad suris issilydytu, patiko smile.gif
Atsakyti