Sveikos Noriu labai pagaminti baklava,bet Vilniuje nerandu philo (tikiuos teisingai parasiau) teslos Gal kas zino kur siuo metu ji parduodama? Be galo buciau dekinga
Visas turkiško maisto mėgėjas sveikinu, kad ir pavėluotai, su Naujais Metais, ir linkiu skanių turkų virtuvės patiekalų
http://turkishcook.c...4/original.aspx
http://turkishcook.c...rkishFoodForum/
http://turkishcook.c...4/original.aspx
http://turkishcook.c...rkishFoodForum/
ASURE - NOJAUS PUDINGAS
Mano anyta isvire pilna puoda,tai suvirskinom visa seima ,per pora dienu,baisiai skanu buvo
Bandysiu isverst i Lietuviu kalba
Visu pirma kaip mano anyta daro pasakysiu: baltas pupeles,kuo mazesnes tuo skaniau valgosi (kuru fasulye), nutai (nohut), mieziai (asurelik bugday) viska i atskirus indelius sudeda ir uzmerkia per nakti,kad kita diena kai ruos greiciau isvirtu
Ingridientai:
1 stikline mieziu (asurelik bugday)
1 stikline pupeliu (kuru fasulye) gali buti konservuoti,bet kaip skonis ju nzn
1 stikline nutu (nohut) gali buti konservuoti,bet kaip skonis ju nzn
1 stikline cukraus (seker)
1 pakelis vanilino (vanilya)
10 stikliniu vandens (su)
10 dziovintu abrikosu smulkiai supjaustytu (kuru kayisi) (turi buti uzmerkti viena diena pries,kad per nakti pastovetu)
10 dziovintu figu smulkiai supjaustytu (incir)
1/2 stiklines razinu (kuru uzum)
(zinoma galima deti visus/belekokius dziovintus vaisius,pagal kiekvieno zmogaus skoni)
Papuosimui:
Daug graikisku riesutu (ceviz ici)
Daug lazdyno riesutu (findik ici)
Granato "granaliu" (nar taneleri)
(dar galima deti ir nesudytu zemes riesutu ir migdolu,ant virsaus dar galima pabarstyti kokoso drozliu ir cinamono,velgi pagal kiekvieno skoni)
Paruosimas:
Supilti 4 stiklines vandens i dideli puoda kartu su mieziais.Ant dideles ugnies palaukti kol uzvirs,tada reikia sumazinti ugni ir pavirti dar mazdaug apie pusvalandi.Po to sudeti,pupeles,nutus,vanilina,abrikosus,razinas,figas,cukru ir supilti 6 stiklines karsto vandens.Virti apie 45 minutes ant vidutines ugnies,kartais pamaisant.Kai isvirs supilti i mazus dubenelius ir palaukti kol sustings/sutirstes.
(mano patarimas sudejus visus ingridientus virimui ideti viena lazdele cinamono,suteikia nuostabu skoni,zinoma kas megsta cinamona)
Atvesus sudeti dubenelius i saldytuva ir laikyti ten,o pries patiekiant papuosti ivairais riesutais,granatu "granulemis" ar taip kaip sirdis geidzia
Kas zinot skanesniu budu prasyciau pasidalinti arba tiesiog mane pataisyti...
Mano anyta isvire pilna puoda,tai suvirskinom visa seima ,per pora dienu,baisiai skanu buvo
Bandysiu isverst i Lietuviu kalba
Visu pirma kaip mano anyta daro pasakysiu: baltas pupeles,kuo mazesnes tuo skaniau valgosi (kuru fasulye), nutai (nohut), mieziai (asurelik bugday) viska i atskirus indelius sudeda ir uzmerkia per nakti,kad kita diena kai ruos greiciau isvirtu
Ingridientai:
1 stikline mieziu (asurelik bugday)
1 stikline pupeliu (kuru fasulye) gali buti konservuoti,bet kaip skonis ju nzn
1 stikline nutu (nohut) gali buti konservuoti,bet kaip skonis ju nzn
1 stikline cukraus (seker)
1 pakelis vanilino (vanilya)
10 stikliniu vandens (su)
10 dziovintu abrikosu smulkiai supjaustytu (kuru kayisi) (turi buti uzmerkti viena diena pries,kad per nakti pastovetu)
10 dziovintu figu smulkiai supjaustytu (incir)
1/2 stiklines razinu (kuru uzum)
(zinoma galima deti visus/belekokius dziovintus vaisius,pagal kiekvieno zmogaus skoni)
Papuosimui:
Daug graikisku riesutu (ceviz ici)
Daug lazdyno riesutu (findik ici)
Granato "granaliu" (nar taneleri)
(dar galima deti ir nesudytu zemes riesutu ir migdolu,ant virsaus dar galima pabarstyti kokoso drozliu ir cinamono,velgi pagal kiekvieno skoni)
Paruosimas:
Supilti 4 stiklines vandens i dideli puoda kartu su mieziais.Ant dideles ugnies palaukti kol uzvirs,tada reikia sumazinti ugni ir pavirti dar mazdaug apie pusvalandi.Po to sudeti,pupeles,nutus,vanilina,abrikosus,razinas,figas,cukru ir supilti 6 stiklines karsto vandens.Virti apie 45 minutes ant vidutines ugnies,kartais pamaisant.Kai isvirs supilti i mazus dubenelius ir palaukti kol sustings/sutirstes.
(mano patarimas sudejus visus ingridientus virimui ideti viena lazdele cinamono,suteikia nuostabu skoni,zinoma kas megsta cinamona)
Atvesus sudeti dubenelius i saldytuva ir laikyti ten,o pries patiekiant papuosti ivairais riesutais,granatu "granulemis" ar taip kaip sirdis geidzia
Kas zinot skanesniu budu prasyciau pasidalinti arba tiesiog mane pataisyti...
İÇLİ KÖFTE gyvenancios turkijoje zinote ,kad jie buna gaminami skirtingai skirtinguose salies pusese, vakarineje ir egejaus regione içli köte bus daromi işorine puse dedant neriebaus farso su smulkiu bulguru ko jokiu budu nedarys pietieciai ar rytineje turkijos puseje. Şis receptas bus daugiau naudojamas rytuose.
İÇLİ KÖFTE
İşorinei teşlai
1 stikline smulkaus bulguro
1/2 stiklines miltu
1 kiausinis
druska, karstas vanduo
Bulgura uzplikau puse stiklines verdancio vandeniu ,uzdengiu ir palieku kol atves.
İdarui reikia
500 gr farso vesienos gali buti riebokas
2 svogunai susmulkinti
1/2 - 1 stiklines smulkintu graikisku riesutu
pluostas smulkintu petrazolıu
1saukstas pomidoru padazo ( salca)
druska, pipirai, astri paprika, kimjon( lietuvisko vertimo nezinau)
riebalu ( as apkepinimui daznaiusiai naudoju alyvu alieju ir tik troputi sviesto, klasiskas variantas pas turkus butu margarinas ,ko as nenaudoju)
Susmulkintus svogunus apkepinam riebaluose , sudedam farsa ir pomidoru tyre maişant apkepiname kol nebeliks vandens. Tada sukratom riesutus , iberiam druskos, pipiru ir likusius priskonius nukelus nuo ugnies suberiu susmulkintas petrazoles. palieku atvesti.
Tuo metu atskirame inde i isbrinkusius bulgurus suberiu miltus imusu kiausini,druska ir işminkau gana lipnia mase. Bulguras neturetu minkant jaustis kietas . imu nedideli kieki teslos darau kuo plonesni blynaa delne , i kurio viduri dedu gera sauksto idaro ir darom nedidele granata . Bulguro mase kad nekibtu prie ranku galima rankas suvilgyti vandenyje. Granatas rikuoju i miltais apibarstyta lekste.
İçli köte galima sitoje stadijoje uzsaldyti . Virimo yra du budai :
1. işkepti dideliame kiekyje riebalu kol paraus.
2. İsvirti pasudytame vandenyje apie 10 min
Tikiuosi kad nieko nepamirsau jei kas neaişku klauskit
İÇLİ KÖFTE
İşorinei teşlai
1 stikline smulkaus bulguro
1/2 stiklines miltu
1 kiausinis
druska, karstas vanduo
Bulgura uzplikau puse stiklines verdancio vandeniu ,uzdengiu ir palieku kol atves.
İdarui reikia
500 gr farso vesienos gali buti riebokas
2 svogunai susmulkinti
1/2 - 1 stiklines smulkintu graikisku riesutu
pluostas smulkintu petrazolıu
1saukstas pomidoru padazo ( salca)
druska, pipirai, astri paprika, kimjon( lietuvisko vertimo nezinau)
riebalu ( as apkepinimui daznaiusiai naudoju alyvu alieju ir tik troputi sviesto, klasiskas variantas pas turkus butu margarinas ,ko as nenaudoju)
Susmulkintus svogunus apkepinam riebaluose , sudedam farsa ir pomidoru tyre maişant apkepiname kol nebeliks vandens. Tada sukratom riesutus , iberiam druskos, pipiru ir likusius priskonius nukelus nuo ugnies suberiu susmulkintas petrazoles. palieku atvesti.
Tuo metu atskirame inde i isbrinkusius bulgurus suberiu miltus imusu kiausini,druska ir işminkau gana lipnia mase. Bulguras neturetu minkant jaustis kietas . imu nedideli kieki teslos darau kuo plonesni blynaa delne , i kurio viduri dedu gera sauksto idaro ir darom nedidele granata . Bulguro mase kad nekibtu prie ranku galima rankas suvilgyti vandenyje. Granatas rikuoju i miltais apibarstyta lekste.
İçli köte galima sitoje stadijoje uzsaldyti . Virimo yra du budai :
1. işkepti dideliame kiekyje riebalu kol paraus.
2. İsvirti pasudytame vandenyje apie 10 min
Tikiuosi kad nieko nepamirsau jei kas neaişku klauskit
gal kas mokate pagaminti dalyan köftesi ir galetumete pasidalinti receptuku
kobryte, o kokio mazdaug storio gaunasi tas blynas, nes gyvates, jei per ploni verdant subyra..
gal padėsit gavau turkiškų prieskonių, bet net nežinau, kas tai yra:
Saffron
Oragane
Fleisch
Rozmary
Salat
Saffron
Cumin
Thymie
Coriander
ir kur jie dažniausiai naudojami ?
Papildyta:
nežinau , kas yra, tai net nepraplėšiau. Prie Oragane parašyta- kekik, o prie Thymie - zahter
tai kad kekik ir thymie ne tas pats nors ir ten ir ten kažkokios žolelės
Saffron
Oragane
Fleisch
Rozmary
Salat
Saffron
Cumin
Thymie
Coriander
ir kur jie dažniausiai naudojami ?
Papildyta:
QUOTE(Koruklu @ 2008 10 22, 09:25)
Angliskai
kekik yra Thyme. Tai lyg ir turetu buti mairunas, nors man paveiksliuke panasesnis i raudoneli arba oregana.
kekik yra Thyme. Tai lyg ir turetu buti mairunas, nors man paveiksliuke panasesnis i raudoneli arba oregana.
nežinau , kas yra, tai net nepraplėšiau. Prie Oragane parašyta- kekik, o prie Thymie - zahter
tai kad kekik ir thymie ne tas pats nors ir ten ir ten kažkokios žolelės
QUOTE(mickute7 @ 2009 02 28, 21:24)
gal padėsit gavau turkiškų prieskonių, bet net nežinau, kas tai yra:
Saffron
Oragane
Fleisch
Rozmary
Salat
Saffron
Cumin
Thymie
Coriander
ir kur jie dažniausiai naudojami ?
Papildyta:
Saffron
Oragane
Fleisch
Rozmary
Salat
Saffron
Cumin
Thymie
Coriander
ir kur jie dažniausiai naudojami ?
Papildyta:
Saffron - taip pat ir LT vadinasi. Dazniausiai naudojamas Indijos ir Vidurzemio juros virtuveje. Siaip yra pats brangiausias dziovintas prieskonis.
Oragane - Dazniausiai vartojamas Vidurzemio virtuveje, Graikijos, Italijos virtuvese picoje, su mesa, zuvim.
Fleisch - tai vokiskas pavadinimas MESA, tai greiciausiai prieskoniu misinys mesai.
Rozmary puikiai tinka su vistiena, jautiena, zuvimi, kiausiniais, labai dera su citrina. Asmeniskai kai kepu bulves orkaiteje, tai visada imetu. Nuostabus prieskonis!
Salat - tai greiciausiai vel prieskoniu misinys salotoms.
Cumin - Latynu Amerikos and Mexicieciu virtuves prieskonis vartojamas chili, sriubose, troskiniuose, su mesa, visokiais grudais, ryziais. Turkijoje taip pat vienas is populiariausiu prieskoniu.
Thyme - tai ciobrelis, populairus ruosiant marinatus, salotas, zuvies ir patiekaluose su kiausiniais.
Coriander - naudojamas sriubose ir troskiniuose, su mesa ir zuvimi. Daznai naudojamas kartu su Cumin.
Tikiuos, kad padejau!!! Skanaus!!!
QUOTE(Koruklu @ 2009 02 28, 21:27)
Tikiuos, kad padejau!!! Skanaus!!!
Ačiū labai
Papildyta:
Dar klausimėlis - žiūriu SAFFRON dvejopi - vienas toks kaip pas tave paveiklsiukyje SAFFRAN, o kitas smulkiai sumaltas ir geltonesnis ZERDECAL
QUOTE(mickute7 @ 2009 03 01, 01:40)
Ačiū labai
Papildyta:
Dar klausimėlis - žiūriu SAFFRON dvejopi - vienas toks kaip pas tave paveiklsiukyje SAFFRAN, o kitas smulkiai sumaltas ir geltonesnis ZERDECAL
Papildyta:
Dar klausimėlis - žiūriu SAFFRON dvejopi - vienas toks kaip pas tave paveiklsiukyje SAFFRAN, o kitas smulkiai sumaltas ir geltonesnis ZERDECAL
Jei parasyta ZERDECAL, tai tikrai ne safranas, tai Tumerikas, kuris naudojamas azijos ypac indijos virtuveje dazniausiai isgauti geltona spalva, daznai vartojamas kaip pigesnis safrano variantas.
QUOTE(Koruklu @ 2009 03 01, 12:23)
Jei parasyta ZERDECAL, tai tikrai ne safranas, tai Tumerikas, kuris naudojamas azijos ypac indijos virtuveje dazniausiai isgauti geltona spalva, daznai vartojamas kaip pigesnis safrano variantas.
Aha toks geltonas o kur jį naudoti