İÇLİ KÖFTE gyvenancios turkijoje zinote ,kad jie buna gaminami skirtingai skirtinguose salies pusese, vakarineje ir egejaus regione içli köte bus daromi işorine puse dedant neriebaus farso su smulkiu bulguru ko jokiu budu nedarys pietieciai ar rytineje turkijos puseje. Şis receptas bus daugiau naudojamas rytuose.
İÇLİ KÖFTE
İşorinei teşlai
1 stikline smulkaus bulguro
1/2 stiklines miltu
1 kiausinis
druska, karstas vanduo
Bulgura uzplikau puse stiklines verdancio vandeniu ,uzdengiu ir palieku kol atves.
İdarui reikia
500 gr farso vesienos gali buti riebokas
2 svogunai susmulkinti
1/2 - 1 stiklines smulkintu graikisku riesutu
pluostas smulkintu petrazolıu
1saukstas pomidoru padazo ( salca)
druska, pipirai, astri paprika, kimjon( lietuvisko vertimo nezinau)
riebalu ( as apkepinimui daznaiusiai naudoju alyvu alieju ir tik troputi sviesto, klasiskas variantas pas turkus butu margarinas ,ko as nenaudoju)
Susmulkintus svogunus apkepinam riebaluose , sudedam farsa ir pomidoru tyre maişant apkepiname kol nebeliks vandens. Tada sukratom riesutus , iberiam druskos, pipiru ir likusius priskonius nukelus nuo ugnies suberiu susmulkintas petrazoles. palieku atvesti.
Tuo metu atskirame inde i isbrinkusius bulgurus suberiu miltus imusu kiausini,druska ir işminkau gana lipnia mase. Bulguras neturetu minkant jaustis kietas . imu nedideli kieki teslos darau kuo plonesni blynaa delne , i kurio viduri dedu gera sauksto idaro ir darom nedidele granata

. Bulguro mase kad nekibtu prie ranku galima rankas suvilgyti vandenyje. Granatas rikuoju i miltais apibarstyta lekste.
İçli köte galima sitoje stadijoje uzsaldyti . Virimo yra du budai :
1. işkepti dideliame kiekyje riebalu kol paraus.
2. İsvirti pasudytame vandenyje apie 10 min
Tikiuosi kad nieko nepamirsau jei kas neaişku klauskit