Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Koruklu @ 2008 10 22, 16:28)
Tai pagal vertima tai taip turetu buti, bet pagal isvaizda ir kvapa, tai Turkijoje ciobrelis ir Lietuviskas ciobrelis visiskai ir skoniu ir kvapu skyriasi. Man kaip sakiau, tas kekik kuri perku trukijoje labiausiai primena raudoneli. Bet kokiu atveju is tos pacios seimos ir ciobrelis ir raudonelis ir oreganas - Notreliniai (Lūpažiedžiai) – Lamiaceae . Tai va ...

As is LT esu atsivezus ciobreliu, tai juos naudoju arbatai arba kai kepu orkaiteje bulves ir neturiu rozmarino. Puikiai tinka!!! Kai pasidarau LT ciobreliu arbata, tai visa virtuve uzkvimpa, na su TR kekik tai tokio kvapo tikrai nera!  g.gif


aš padariau arbatos, man iškart pasakė, kad ji su thyme unsure.gif oj ginčijaus, nes tas prieskoninis nu ne taip kvepia, ir tiek rolleyes.gif bet... mirksiukas.gif gal kitoks, bet čiobrelis biggrin.gif
Atsakyti
kekik tikrai ciobrelis, tik lietuvoje kazkaip ciobrelis kaip prieskonis nera naudojamas, tikrai nemaciau jokiuose pakeliuose smile.gif

As kaip ciobreliu maniake is karto atpazinau, mano mylimiausia arbata Turkijoj kekik - ciobreliu ir Ihlamur - liepziedziu wink.gif

nu ir aisku NANE smile.gif pirkom turgelyje patys dziovinom ir trupinom tai myliu tas metas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drute: 22 spalio 2008 - 18:24
QUOTE(Drute @ 2008 10 22, 19:21)
kekik tikrai ciobrelis, tik lietuvoje kazkaip ciobrelis kaip prieskonis nera naudojamas, tikrai nemaciau jokiuose pakeliuose smile.gif

As kaip ciobreliu maniake is karto atpazinau, mano mylimiausia arbata Turkijoj kekik - ciobreliu ir Ihlamur - liepziedziu wink.gif


rolleyes.gif mano irgi arbata megstama rolleyes.gif , Maroko (žalia + mėtos), dar Palestinietiška (juoda + čiobrelis), arba saudi chai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2008 10 22, 19:21)
kekik tikrai ciobrelis, tik lietuvoje kazkaip ciobrelis kaip prieskonis nera naudojamas, tikrai nemaciau jokiuose pakeliuose smile.gif

As kaip ciobreliu maniake is karto atpazinau, mano mylimiausia arbata Turkijoj kekik - ciobreliu ir Ihlamur - liepziedziu wink.gif

nu ir aisku NANE smile.gif pirkom turgelyje patys dziovinom ir trupinom tai myliu tas metas smile.gif


Lietuvoje irgi naudojami ciobreliai kaip prieskoniai, tik gal ne taip paplites tas naudojimas kaip Turkijoje

o gal kas zinote ar Lietuvoje yra çörekotu ax.gif
Atsakyti
merginos, būkit geros, parašykit ir lietuvišką, ar bent jau anglišką vertimą blush2.gif ax.gif prie terminų turkiškų blush2.gif jei tai išverčiama, aišku blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Çörekotu - tai verciamos i anglu kaip fennel seeds arba onion seeds arba nigella seeds, o jos atrodo kaip juodos sezamo seklos arba kaip svogunu seklos, jei matet. Na LT tikrai nemaciau, tik sviesias sezamo seklas maciau. Nors gal ir svogunu seklas galima butu naudoti, tik kad jas seklu parduotuveje gautume ir ten jau chemikalais apdorotos.

Angliskai

Apie çörekotu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 22 spalio 2008 - 21:56
Ar kas netingėtų virtuvės naujokei papasakoti, ką galėčiau padaryti su yufka neturėdama orkaitės? Bet ne pavardinti, o parašyti detalius receptus ax.gif Sigara borek nesiskaito biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2008 10 22, 20:21)
kekik tikrai ciobrelis, tik lietuvoje kazkaip ciobrelis kaip prieskonis nera naudojamas, tikrai nemaciau jokiuose pakeliuose smile.gif

As kaip ciobreliu maniake is karto atpazinau, mano mylimiausia arbata Turkijoj kekik - ciobreliu ir Ihlamur - liepziedziu wink.gif

nu ir aisku NANE smile.gif pirkom turgelyje patys dziovinom ir trupinom tai myliu tas metas smile.gif

Čiobrelių galima pirkti priekonių parduotuvėse arba Rimi ar Maxmoj pasitaiko vazonėliuose.
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2008 10 22, 21:54)
Çörekotu - tai verciamos i anglu kaip fennel seeds arba onion seeds arba nigella seeds, o jos atrodo kaip juodos sezamo seklos arba kaip svogunu seklos, jei matet.  Na LT tikrai nemaciau, tik sviesias sezamo seklas maciau. Nors gal ir svogunu seklas galima butu naudoti, tik kad jas seklu parduotuveje gautume ir ten jau chemikalais apdorotos.

Angliskai

Apie çörekotu


jos dar vadinasi kalindži seklos. as jas pirkau Tymo turgely, pardavinejo prieskonius.
tai paziurejau ju knygute, galima dar isigyti Kaune, sventykloje Gauranga (cia jau nzn kas), savanoriu 37
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 31 spalio 2008 - 21:50
as tai apie çörek otu tokia info radau ax.gif


o kur tas tymo turgelis
Atsakyti
Mergytes, sian zuvies turguj pastebejau, kad yra kreveciu 10YTL/kg niam niam, ale MB su grietineles padazu nevalgo, kaip dar galima jas gaminti, gal turit ideju?
Atsakyti
krevetės su tirštu pomidorų padažu
reikės 400g žalių vidutinio dydžio krevečių,
2 valg.š. alyvų aliejaus,
skiltelė česnako,
1/2 arb. š džiovintų čili pipirų,
trys s susmulkinti pomidor,
4 aliejuje konservuoti ,d=iovinti pomidorai,
2 arb .š .raudonojo vyno acto
6 juodosios alyvuogės be kaul.,supjaustytos į keturias dalis,
pora valg . š. susmulkinto baziliko šviežio.
druska,pipirai. Paruoškite krevetes
Keptuvėj įkaitinkite aliejų apie vieną min. ,kol paskleis kvapą pakepinkite česnaką su čili.
Tuomet sudėkit krevetes ir palaipsniui ant vidutinio karštumo ugnies didindami temperatūrą ,kepkite tris min.,kol krevetės visiškai suminkštės ir taps rausvos
Įmaišykite į keptuvę šviežius ,bei dž pomidorus ,patroškinkite vieną min.,nukelkite nuo viryklės ir įpilkite vyno acto suberkite alyvuoges ir baziliką pagardinkite druska ,pipirais.

Pastaba: lengvai aštrus provansaliečių salsa padažas puikiai dera su mesingomis krevetėmis.
Atsakyti