Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Koruklu @ 2008 10 21, 22:23)
  Galima dar metu ar to kekik ideti! Kaip beja tas kekik lietuviskai?

ar is vis yr a to kekik LT?

siaip butu is vis idomu turkiski prieskoniai, kokius zinote ir ar yra atitikmenu LT
Atsakyti
Angliskai
kekik yra Thyme. Tai lyg ir turetu buti mairunas, nors man paveiksliuke panasesnis i raudoneli arba oregana. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 22 spalio 2008 - 09:26
QUOTE(Koruklu @ 2008 10 22, 10:25)
Angliskai
kekik yra Thyme. Tai lyg ir turetu buti mairunas, nors man paveiksliuke panasesnis i raudoneli arba oregana.  g.gif

thyme yra čiobrelis 4u.gif žinau, apturėjau audringą diskusiją su baisūnu arabu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2008 10 21, 00:53)
ačiū  rolleyes.gif užsuksiu aš čia jaučiu dažniau,traukia mane turkiški/arabiški patiekalai, kaži kuo baigsis hihihi.gif  rolleyes.gif

Svarbu, kad nuo maistu prie "diedu" nepatrauktu mirksiukas.gif aisku, uzsuk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elif @ 2008 10 22, 10:57)
Svarbu, kad nuo maistu prie "diedu" nepatrauktu  mirksiukas.gif aisku, uzsuk  4u.gif

rolleyes.gif nea, nenoriu musulmono blush2.gif bet su tuo ne, irgi visaip gali būti blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
šį rudenį teko pabuvoti Turkijoje. Visai šeimynai labai patiko turkiškos trintos sriubos. Gal žinot kaip jas gaminti? mastau.gif
Atsakyti
Paskaitynek pirmus puslapius ten yra receptu! O siaip as kai nera ikvepimo, tai paverdu darzoves, svogunus ir pomidora pakepinu, viska suverciu i puoda susmulkinu blenderiu ir sultinio kubeli. Stai ir gaunasi trinta darzoviu sriuba.
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2008 10 22, 10:25)
Angliskai
kekik yra Thyme. Tai lyg ir turetu buti mairunas, nors man paveiksliuke panasesnis i raudoneli arba oregana.  g.gif

na tikrai ne mairunas ir ne ciobrelis, nes neturi specifinio mairuno ar ciobrelio kvapo, is paveikslelio man irgi primena raudoneli g.gif
Atsakyti
Mano žodynai verčia žodį thyme -> čiobrelis -> kekik mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sufi: 22 spalio 2008 - 12:54
QUOTE(Sufi @ 2008 10 22, 13:52)
Mano žodynai verčia žodį thyme -> čiobrelis -> kekik mastau.gif

bet siaip as esu jo dabar parsivezus i LT, tai tikrai ne ciobrelis, gal koks augalas is ciobreliu gimines ax.gif
nors gal turkiski ciobreliai bekvapiai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo piene78: 22 spalio 2008 - 13:01
QUOTE(piene78 @ 2008 10 22, 13:56)
bet siaip as esu jo dabar parsivezus i LT, tai tikrai ne ciobrelis, gal koks augalas is ciobreliu gimines  ax.gif
nors gal turkiski ciobreliai bekvapiai g.gif

čiobrelis, tikrai tikrai mirksiukas.gif diskutavau gal valandą, paskui teko prisipažinti garbingai pralaimėjus blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Tai pagal vertima tai taip turetu buti, bet pagal isvaizda ir kvapa, tai Turkijoje ciobrelis ir Lietuviskas ciobrelis visiskai ir skoniu ir kvapu skyriasi. Man kaip sakiau, tas kekik kuri perku trukijoje labiausiai primena raudoneli. Bet kokiu atveju is tos pacios seimos ir ciobrelis ir raudonelis ir oreganas - Notreliniai (Lūpažiedžiai) – Lamiaceae . Tai va ...

As is LT esu atsivezus ciobreliu, tai juos naudoju arbatai arba kai kepu orkaiteje bulves ir neturiu rozmarino. Puikiai tinka!!! Kai pasidarau LT ciobreliu arbata, tai visa virtuve uzkvimpa, na su TR kekik tai tokio kvapo tikrai nera! g.gif
Atsakyti