O cia mano megstamas
Talas börek
1 pak. saldytos sluoksniuotos teslos "milföy"
1/2 kg nedideliais gab. spjaustytos mesos( versiena,vistiena,kalakutiena)
3 svogunai
1 pomidoras nuluptas ir kubeliais supj.
1 morka
3-4 saukstai saldytu ar konservuotu zirneliu
2 saukstai sviesto
1/2 saukstelio druskos
1kiausinis aptepimui
Juoduju pipiru
Mesa nedideliam kiekyje vandens isverdam. Svogunus susmulkinam ir apkepinam svieste,sudedam kubeliais supjaustyta morka ir pomidora. Sudedam mesa ,prieskonius ir ant letos ugnies verdam kol nebeliks skysciu. Jei zirneliai saldyti tai deti kartu su morkom,jei marinuoti tai pries pat pabaiga. İdara paliekam atvesti.
Ant sluoksniuotos teslos kvadratiniu gabaliuku dedam po pora saukstu idaro,ant virsaus dedam toki pat teslos gabaliuka,gerai uzspaudziam krastus . Aptepus kiausiniu kepam 180c orkaitej apie 20 min.
ta tesla "milföy" kazkuom ypatinga ar cia paprasta sluoksniuota tesla bo lietuvoj tik "mantinga"
QUOTE(lanaa @ 2006 05 16, 23:08)
ta tesla "milföy" kazkuom ypatinga ar cia paprasta sluoksniuota tesla bo lietuvoj tik "mantinga"
Cia tik paprasta sluoksniuota tesla, kurios kai kuriose salyse galima rasti saldytos,kitur radau sviezios, o kaip Lt net nezinau ,bet manu galima butu bandyti su kokia randi gal net skaniau gausis
Julija, gali i tas paprikas deti musu balandeliu idara ar auksciau pasinaudot "etli dolma idaru" pridejus iskobtu pomidoru vidine mase pries tai ja susmulkinus blenderiu as dar kartais nedidele morkele itarkuoju,bet tai skonio reikalas.Ant papriku uzdek po pomidoro skiltele ant pomidoru paprikos. Jei nori orkaitej kepti gal ryzius apvirk is pradziu,bus garantuota,kad jie spes iskepti. Sudek viska i orkaitej atsparu inda, apipilk padazu( pora pomidoru sumalk blenderyje + apie nedidele stiklinele vandens,pipiru ,maltu cesnaku pora skilciu aisku gali ir kitu savo megstamu prieskoniu imesti) .Kepti reiktu apie pusvalandi uzdengta, tada gali pagardinti "kasar" (olandisku suriu) grezineliu ir dar po griliu pakisti kol suris paraus.
patiekala gali isikepti diena be jokio streso tada pasiziuresi,kad gerai iskeptu, o vakare pasildysi orkaitej ir po to suri uzmetus pagrilinsi.
Prie sio patiekalo jau ryziu plovas nebetiks,na turkai tai viena valgo ,kiek as zinau, na neskaitant duonos. Sekmes
patiekala gali isikepti diena be jokio streso tada pasiziuresi,kad gerai iskeptu, o vakare pasildysi orkaitej ir po to suri uzmetus pagrilinsi.
Prie sio patiekalo jau ryziu plovas nebetiks,na turkai tai viena valgo ,kiek as zinau, na neskaitant duonos. Sekmes
Noriu pasiulyti viena is savo spec. patiekalu. Tiksliau sulietuvinta turkiska patiekala
Baklazanu vyniotinai
300-500 gr farso
1kiausinis
2-5 saukstai duonos dziuvesiu ,priklausomai nuo farso riebumo
indelis grietineles
svogunas tarkuotas
2-4 skiltys cesnako sutrintos
4baklazanai
druska ,pipirai
olandiskas suris
Baklazanus supjaustau isilgai i 4-5 dalis ir apkepu aliejuje.
Farsa, kiausini,dziuvesius,svoguna, cesnakus,prieskonius ir slakeli grietines gerai ismaisau. Kaip parodyta nuotraukoje dedu po porcija ant baklazano ,suvynioju ir i kepimo inda rikiuoju. Ant virsau supilu grietine ir zinoma tarkuoto surio.
Dedu i karsta (18-200c) orkaite apie30-45 min.
Valgom su plovu .
P/s turkiskas variantas butu su pomidoru padazu( pomidorai, paprika,cesnakai, saukstas pom. padazo,druska, petrazoles sumalti blenderiu), nes jie nenaudoja grietines .
Mergytes , sis patiekalas su mano patentu, o ir nuotraukos tai mano vakar darytos neiskenciau nepridurus
Baklazanu vyniotinai
300-500 gr farso
1kiausinis
2-5 saukstai duonos dziuvesiu ,priklausomai nuo farso riebumo
indelis grietineles
svogunas tarkuotas
2-4 skiltys cesnako sutrintos
4baklazanai
druska ,pipirai
olandiskas suris
Baklazanus supjaustau isilgai i 4-5 dalis ir apkepu aliejuje.
Farsa, kiausini,dziuvesius,svoguna, cesnakus,prieskonius ir slakeli grietines gerai ismaisau. Kaip parodyta nuotraukoje dedu po porcija ant baklazano ,suvynioju ir i kepimo inda rikiuoju. Ant virsau supilu grietine ir zinoma tarkuoto surio.
Dedu i karsta (18-200c) orkaite apie30-45 min.
Valgom su plovu .
P/s turkiskas variantas butu su pomidoru padazu( pomidorai, paprika,cesnakai, saukstas pom. padazo,druska, petrazoles sumalti blenderiu), nes jie nenaudoja grietines .
Mergytes , sis patiekalas su mano patentu, o ir nuotraukos tai mano vakar darytos neiskenciau nepridurus
man baklazanai kepti aliejuj ant keptuves buna per riebus. as juos kepu orkaitej, tik aptepu aliejuj. gaunas dietiskesni...
klausykit, o kaip ta turkiska duonele kepti pide ar pita. kaip ten ji vadinas ?
klausykit, o kaip ta turkiska duonele kepti pide ar pita. kaip ten ji vadinas ?
QUOTE(lanaa @ 2006 05 11, 18:14)
tiesa, dar norejau paklaust, kazkada buvau arabiskam-libanietiskam restorane. tai prie nacionaliniu patiekalu buvo tokie zirniu kruopu kotletai... nu fantastiskas skonis.net gerai nesupratau is ko ten jie padaryti
Sitas patiekalas vadinasi Falafel. Kiekvienoj arabu salyji skirtingai gamina. Internete yra visokiu receptu.
QUOTE(lanaa @ 2006 05 12, 09:33)
tiesa, dar prisiminiau toki idomu zolini "zakusona" is libanietisko restorano... zodziu ten buvo smulkiai sukapotos garbanotosios petrazoles, labai smulkiai supjaustytas pomidoras, nulupus odele ir pasalinus seklas. turbut pomidoro gabaliuku dydis panasus i kokio skaldyto zirnio puseles. pomidoras neturi dominuoti. dominuoja petrazoles, o pamidoru tik siek tiek ideta. toliau pagal skoni druska, citrinos sultys, alyvu aliejus (cia pati ismasciau). nes tiksliai negaliu pasakyt, kas ten per patiekalas ir kokie tikri igridientai, bet dazniausiai atspeju. mano visiems sveciams, o ju buvo apie 14 zmoniu. sita "zolyte" paliko ispudi, nors ir pradziu galvojom, kas cia per nesamone . tik tiek, kad sitas uzkandis toks pikantiskas, tai jo daug nesuvalgysi. tai nereikia pasidaryti katilo. uztenka petrazoliu saujeles i vieno nedidelio pomidoro gal kas pasakysit kas cia per patiekalas
O sitas "zakusonas" vadinasi Tabouleh. Sudetis labai paprasta: pertazoles, pomidorai, svogunu laiskai (labai nedaug), alyvuogiu aliejus, citrinu sultys, druskyte, pipiriukai ir dar tokios kruopytes, kurios bulgur vadinasi, lietuviskai net nezinau kaip. Jei nori, kad nebutu toks sausas ir daugiau "sulistu", tai daugiau citrinu sulchiu ir alyvuogiu aliejaus reikia.
QUOTE(Insomnia @ 2006 05 18, 12:28)
O sitas "zakusonas" vadinasi Tabouleh. Sudetis labai paprasta: pertazoles, pomidorai, svogunu laiskai (labai nedaug), alyvuogiu aliejus, citrinu sultys, druskyte, pipiriukai ir dar tokios kruopytes, kurios bulgur vadinasi, lietuviskai net nezinau kaip. Jei nori, kad nebutu toks sausas ir daugiau "sulistu", tai daugiau citrinu sulchiu ir alyvuogiu aliejaus reikia.
tas bulgul lietuviskai kus-kus'as ... tabule yra ir pas italus. tik jie i kus- kus'a deda pjaustytus pomidorus, metas, petrazoles, druskos, pipiru, alyvu aliejaus ir citrinos sulciu.ta"zolyte", kur as valgiau buvo be kus-kus'o. dar megstu maroko virtuve, tai cia kuriam regionui galima butu priskirt
Papildyta:
tai va is maroko virtuves man patinka kus-kus'as, paskui yra tokios kaip bandeles su aviena, neatsimenu kaip vadinas. paskui yra kazkoks xytras apelsinu gerimas su tokiu idomiu prieskoniu. is desertu man patinka tokie neto blyneliai, ne to pyragas, ju labai ilgai reik laukt. matyt gamyba uztrunka. blyneliai tokie biski guminiai, bet pavirsius traski plutele. jauciu kepa dideli blyna, paskui ji supjausto kaip pica. valgoma su dzemu. kaip vadinas neatsimenu, bet labai skanus. jei kas pasakytumet kas cia per daiktas, buciau dekinga
QUOTE(lanaa @ 2006 05 18, 11:44)
tas bulgul lietuviskai kus-kus'as ... tabule yra ir pas italus. tik jie i kus- kus'a deda pjaustytus pomidorus, metas, petrazoles, druskos, pipiru, alyvu aliejaus ir citrinos sulciu.ta"zolyte", kur as valgiau buvo be kus-kus'o. dar megstu maroko virtuve, tai cia kuriam regionui galima butu priskirt
Na kus- kus netolygu bulgurui, bus giminaitis ,bet tolimas.... Bulgur yra stambesnis uz kus- kus.
Apie Libano virtuve nieko negaliu pasakyti, bet ji yra panasi i turku visgi is senuju Otomanu teritoriju.....jei neapsirinku
QUOTE(kobryte @ 2006 05 18, 12:55)
Na kus- kus netolygu bulgurui, bus giminaitis ,bet tolimas.... Bulgur yra stambesnis uz kus- kus.
Apie Libano virtuve nieko negaliu pasakyti, bet ji yra panasi i turku visgi is senuju Otomanu teritoriju.....jei neapsirinku
Apie Libano virtuve nieko negaliu pasakyti, bet ji yra panasi i turku visgi is senuju Otomanu teritoriju.....jei neapsirinku
tai itariu lietuvos rinkoj tik kus-kus o is kokiu kruopu tas bulgur? nes su kus kus kazkaip idomiai gaunas. lietuvoj raso, kad kus-kus yra manai. ale buvau pirkus kus-kus ne lietuvoj, tai ten raso, kad kus-kus granuliuoti kvieciai tai kaip ten yr istikruju
QUOTE(lanaa @ 2006 05 18, 12:02)
tai itariu lietuvos rinkoj tik kus-kus o is kokiu kruopu tas bulgur? nes su kus kus kazkaip idomiai gaunas. lietuvoj raso, kad kus-kus yra manai. ale buvau pirkus kus-kus ne lietuvoj, tai ten raso, kad kus-kus granuliuoti kvieciai tai kaip ten yr istikruju
Va ir pagavai mane,matai as lietuvoj jau seniai seniai nieko nebeviriau. del kus-kus as taip pat girdejau visokiu kilmes variantu,asmeniskai nezinau is ko gamina.
Bulgur - turetu buti kapoti kvieciai (?) ju buna stambiu ir smulkiu, uzsieniuose galima lengvai rasti , manau greit ir i Lt uzves,nes kiek matau turku sparciai daugeja , nebent lektuvuose as vis ju matau ir vis varo i lietuvele bizniu kurti...
Stambus bulguras atrodo taip, o smulkus zinoma smulkiau sukapotas ir tiek