Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Sufi @ 2008 10 14, 20:33)
Aš žadėjau artimiausiu laiku daryti, ar svogūną dėjai? Aš galvoju nedėt g.gif

Zinok, dejau, bet visai nesijaute ir mesa minkstesne buvo thumbup.gif
Atsakyti
Turguje praejusia savaite nusipirkau kilograma brokoliu, jau labai norejos sunaudoti, tai vakar dariau brokoliu ir vistienos apkepele smile.gif
Apviriau brokolius ir morkas, pakepiau vistiena.. Suberiau i skarda ir uzpyliau plaktu kiausiniu, maisytu su grietinele ir prieskoniais.. Immeciau i orkaite, kepiau, kol uzpilas sukietejo.. Valgem su ryziais, MB labai patiko.. blush2.gif

O siandien dar brokoliu buvo, tai is akies i puoda sumeciau morku ir brokoliu.. Kai pamaciau, kad jau isvire, suplakiau su blenderiu, na zinoma, nepamirskim prieskoniu ir puiki zalia sriuba gavosi.

Brokolius apviriau pasudytam vandeny, pasidariau tesla is 1 kiausinio, miltu (is akies) ir prieskoniu.. Apmirkiau ir kepiau aliejuje.. MB labai skaniai suvalge su jogurtu - sake jie taip brokolius gamina rolleyes.gif
Atsakyti
Taip kaip tu kepei jie kepa ne tik brokolius, bet ir kalafijorus bei cukinikas, na kabak. Tesla ir apkepa aliejuje. Man dar labai skanu visa tai su jogurto cesnako ir citrinos sulciu bei druskos padazu!!! thumbup.gif

O tokia brokoliu sriuba ar irgi gaminu!!! MB tapo skaniausia! thumbup.gif

O stai ka as siandien gaminau! Tai nusipirkau sojos mesos, nes uzsimaniau kazko kito nei vistiena, tai ir padariau paprastus kofte a la turkiskai. Na köfte tai kaip kotletus iskepiau. Pries tai uzpilus sojos granules verdanciu sultiniu, idejau dziuveseliu, kiausini, prieskoniu, kepinto svoguno. Iskepus juos sudejau i karsciui atsparu inda, dar apdejau apkepintas bulves, paprikos, pomidoru ir svogunu. Apipyliau is skardines traiskytu pomidoru sultim, siek tiek druskos bei pipiru, rozmarino sakele ir cesnako keles skilteles. Visa geri i orkaite ir apie 30 min patroskinau. Valgem su zalumynu salotom. Labai buvo skanu ir baisiai daug, nes pirma karta gaminau su soja, tai negalvojau, kad 400gr isbrinks i tiek daug a la farso!

user posted image

user posted image

Kita foto tai baklazanas idarytas darzovem ir farsu. Baklazano viduri isskobiau ir pakepinau su svogunu, morka ir vistienos farsu bei siek tiek ryziu. Vel viska sudejau i baklazana ir i orkaite, po kokio pusvalandzio uzdejau pomidoro skiltele ir fetos surio. Ir dar apie 20 min, nes reikia kad baklazano zieve suminkstetu!!! Skanu!. Valgem su jogurtu!

user posted image

Na ir dar paprastutes sarmos - vynuogiu lapai su ryziais ir avinzirniais. Si karta be mesos! Troskintos sultinyje su smulkintais pomidorais.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2008 10 19, 18:46)
Taip kaip tu kepei jie kepa ne tik brokolius, bet ir kalafijorus bei cukinikas, na kabak. Tesla ir apkepa aliejuje. Man dar labai skanu visa tai su jogurto cesnako ir citrinos sulciu bei druskos padazu!!!  thumbup.gif

O tokia brokoliu sriuba ar irgi gaminu!!! MB tapo skaniausia!  thumbup.gif

user posted image

user posted image
Kita foto tai baklazanas idarytas darzovem ir farsu. Baklazano viduri isskobiau ir pakepinau su svogunu, morka ir vistienos farsu bei siek tiek ryziu. Vel viska sudejau i baklazana ir i orkaite, po kokio pusvalandzio uzdejau pomidoro skiltele ir fetos surio. Ir dar apie 20 min, nes reikia kad baklazano zieve suminkstetu!!! Skanu!. Valgem su jogurtu!

Aha, MB minejo, kad kalafijorus smile.gif o kas per padazas, papasakok daugiau blush2.gif

MB irgi dievina wink.gif

Aciu, davei ideja siandienai! 4u.gif kepsiu Koruklu idaryta baklazana!
Atsakyti
gal kas zinote kaip gaminamas karnıyarık
Atsakyti
QUOTE(piene78 @ 2008 10 20, 15:13)
gal kas zinote kaip gaminamas karnıyarık

Karnıyarık receptas

Cia gana aiskiai parodyta ir parasyta!!! labai skanus patiekalas!!!
Atsakyti
apsimesiu, kad aš čia į temą blush2.gif gal neišvarysit blush2.gif turiu konservuotu vynuogių lapų su ryžiais, bet man kažkokio padažiuko norisi prie jų, gal ką pasiūlysit? blush2.gif
Atsakyti
jogurto uzsimaisyk su metomis ir trupuciu cesnako smile.gif
Atsakyti
Man jogurtas ir be nieko prie ju tinka wink.gif
Atsakyti
ačiū rolleyes.gif užsuksiu aš čia jaučiu dažniau,traukia mane turkiški/arabiški patiekalai, kaži kuo baigsis hihihi.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaskolka: 20 spalio 2008 - 23:53
QUOTE(Elif @ 2008 10 20, 14:13)
Aha, MB minejo, kad kalafijorus smile.gif o kas per padazas, papasakok daugiau  blush2.gif

MB irgi dievina wink.gif

O padaza anyta daro paprastai, cesnaka susmulkina ir patrina su druska, tada citrinos sulciu ir jogurto. Viska ismaiso ir naudoja su kepintom darzovem, man siaip skaniausia su keptais baklazanais!!! thumbup.gif Galima dar metu ar to kekik ideti! Kaip beja tas kekik lietuviskai?

QUOTE(Jaskolka @ 2008 10 21, 01:53)
ačiū  rolleyes.gif užsuksiu aš čia jaučiu dažniau,traukia mane turkiški/arabiški patiekalai, kaži kuo baigsis hihihi.gif  rolleyes.gif

O baigsis paprastai, susirasi koki baisuna musulmona is tolimos arabijos arba Turkijos ir atsikraustysi pas ji gyventi, tada pati pradesi cia rasyti receptus!!! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2008 10 21, 22:23)
O baigsis paprastai, susirasi koki baisuna musulmona is tolimos arabijos arba Turkijos ir atsikraustysi pas ji gyventi, tada pati pradesi cia rasyti receptus!!!  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

cia tai gerai parasei lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti