O is kur pas jus melynu kopustu plantazcijos, kad juos naikinti reikia? Nejau auginat kazkur? As tai dievinu juos, kad galiu bele kada juos valgyti. Labai megstu dar paprasta recepta, tai juos paprasciausiai supjaustau ir uzpilu verdanciu vandeniu ir tada ipilu arba citrinu sulciu arba vynuogiu acto ir kai atvesta, tada jau galiu valgyt kol sprogsiu! Man patinka skonis, kuri vynuogiu actas suteikia...ehhh... net dabar uzsimaniau!!!
Sveikos mergytes uzlindau i sia temele ir ir va pamaciau pupeles su sezamais...Turiu klausimeli...Gal kas zino kur Lietuvoje galima tokios rusies sparaginiu pupeliu isigyti? (placiu kaip photo)...Labai noriu ju...nes tik plonu terandu parduotuvese...bet ju skonis skiriasi nuo tu palciu
Net neisivaizduoju, kur LT butu galima, nebent kokiam turgelyje, nes siaip lietuviai labiausia tai gvaldytas pupeles valgo, o ne ankstines!
O va ka vakar gaminau vyrui vakarienes. Taigi buvo tik 2 valandos like, per kurias dar reikejo pasiruosti darbui, tai imiau 3 çupra's ir supjausciau gabaleliais, pridejau prieskoniu ir citrinos sulciu. I skarda patiesiau folija ir ipyliau sauksta aliejaus, tada sudejau nuvalytas bulves ir svogunu girezinius, ant ju uzdejau zuvi ir kepiau 190C apie 20 min, tada dar uzdejau pjaustyta pomidora, nes baisiai mes megstam keptus pomidorus. Tada dar apie 20 min pakepiau, kol iskeps bulves! Beja, dejau mazai aliejaus, nes ipiliau vandens slakeli, mat norisi kuo maziau nereikalingu riebalu!!!! Valgem su skaniuoju melynuoju kopustu!!!
O va ka vakar gaminau vyrui vakarienes. Taigi buvo tik 2 valandos like, per kurias dar reikejo pasiruosti darbui, tai imiau 3 çupra's ir supjausciau gabaleliais, pridejau prieskoniu ir citrinos sulciu. I skarda patiesiau folija ir ipyliau sauksta aliejaus, tada sudejau nuvalytas bulves ir svogunu girezinius, ant ju uzdejau zuvi ir kepiau 190C apie 20 min, tada dar uzdejau pjaustyta pomidora, nes baisiai mes megstam keptus pomidorus. Tada dar apie 20 min pakepiau, kol iskeps bulves! Beja, dejau mazai aliejaus, nes ipiliau vandens slakeli, mat norisi kuo maziau nereikalingu riebalu!!!! Valgem su skaniuoju melynuoju kopustu!!!
Ir as dievinu melynaji kopusta..
Humusas Turkijoje teikiamas plonai leksteje padedamas, uzpilama siek tiek alyvuogiu aliejaus ir puosia pomidorais ir paprikom. Dar uzbarsto pipiru! Dar daznai valgo su keptu kiausiniu!!! Bet speju cia jau nuo skonio!!
QUOTE(Jaskolka @ 2008 10 08, 20:41)
mergaitės, su kuo valgot humusą? nusipirkau ir nežinau su keptom bulvėm tiktų?
Kaip jau minejau tepk ant duonos ir valgyk, uzsikask agurku siaip cia geriausia graikiu temoj paklausti..
Lyg humusas priklauso ir Turku virtuvei? Ar ne?
gaminau Jogurto sriuba pagal sitoje temoje pateikta recepta. na ir super gavosi labai skani, virsiu ir vel kada
QUOTE(jolsa @ 2008 10 14, 18:22)
gaminau Jogurto sriuba pagal sitoje temoje pateikta recepta. na ir super gavosi labai skani, virsiu ir vel kada
Ir as - labai patiko, MB patvirtino, kad turiu talenta o pas SB seseri valgiau, tai ne tokia skani
Beje, dariau kadinbudu kofte, MB labai patiko, jis sake paprastai kadinbudu nemegsta, bet pagal kobrytes recepta, jam labai patiko , aciu kobryt
Gal zinot, kaip gaminti sarma, tik i kopustus sususkta?
QUOTE(Elif @ 2008 10 14, 20:22)
Beje, dariau kadinbudu kofte, MB labai patiko, jis sake paprastai kadinbudu nemegsta, bet pagal kobrytes recepta, jam labai patiko , aciu kobryt
Aš žadėjau artimiausiu laiku daryti, ar svogūną dėjai? Aš galvoju nedėt