5. Pide arba pica: Kadangi buvo pilni namai zmoniu ir nesinorejo sedet daug prie puodu, ir dar daug vyru namie buvo, o jie megejai picu, tai iskepiau keturiu rusiu picas. Na nedariau pide formos, nes dar nesu tokia igudus, beto greicau.
Tesla: 1 pak sausu mieliu, 1 a.s. cukraus, 1 a.s. druskos, 1 st drugno vandens. Kai viskas pakyla ir suburbuliuoja, tada imam 2 st miltu, 2 saukstus jogurto arba kefyro, 2 saukstus alyvuogiu aliejaus ir supilam suburbuliavusias mieles ir ismaisom isminkom tesla. Jei reikia dar siek tiek miltu, bet geriau nedeti, nebent limpa prie ranku. Gaunasi tampri tesla, pakildinam ir kociojam forma. As dariau dvi dideles picas, bet kiekviena puse buvo kitokia. Pirma pica buvo daroma taip: ant teslos dejau trintu pomidoru kaip padaza, tada tuno skardine, pomidora ir svoguna, tada alyvuoges ir suri. Kita picos puse buvo ta pati, tik vietoj tuno pievagrybiai dar su paprikom. Kita pica dariau su farsu ir pievagrybiais, tik pirmiausia dejau suri, o paskui visa kita, pomidorus ir paprika bei svogunus pjausciau smulkiais kvadrateliais. Labai skanu!!! Pries dedant i orkaite palaikiau kol siek tiek tesla vel pakils. Kepe apie pusvalandi 175C.
6. Kadangi picai padariau per daug teslos, nes dariau dviguba, tai liko teslos, todel i tesla ivyniojau desrele ir aptepiau kiausinio plakiniu bei apiberiau sezamo seklom. Desreles buvo gana sausokos, na gal ragavot turkiskas sosis, tai patarciau kartu dar deti suri ar siaip kazka kas padarytu dregnesni idara. Gal pomidora...
7. Melyno kopusto salotos. Kopusta supjausciau, dejau morkas, obuoli, svoguna, pomidora kubeliais. Padazui dejau vyno acta su siek tiek citrinos sulciu, alyvuogiu alieju. Pipiru, druskos ir zalumynu.
O kur isgirtojo obuoliu pyrago receptukas
Cristobal, na visko cia nedariau viena diena, visko po truputi!!! Beto, Kurbam bayram gruodi, tai prasom uzsukti i svecius!!!!
Beto, dar nededu pagrindiniu patiekalu, nes receptai kartojasi! Kad ir tas vistienos plovas!
Siaip paskutinis kartas kai cia as taip stengiausi, nes pamaciau kad anytai ir MB seseriai tai tik patogu, nes tos tik koliojosi ir viena kita vare visa laika i virtuve, bet taip ir nieko nepagamino. Ai, viena vakara anyta is saldiklio istrauke pries pora savaiciu deginta baklazana su paprika, tai padare salotas, na as jas tiesiog dievinu!!! Anksciau dejau recepta!!!
Beto, dar nededu pagrindiniu patiekalu, nes receptai kartojasi! Kad ir tas vistienos plovas!
Siaip paskutinis kartas kai cia as taip stengiausi, nes pamaciau kad anytai ir MB seseriai tai tik patogu, nes tos tik koliojosi ir viena kita vare visa laika i virtuve, bet taip ir nieko nepagamino. Ai, viena vakara anyta is saldiklio istrauke pries pora savaiciu deginta baklazana su paprika, tai padare salotas, na as jas tiesiog dievinu!!! Anksciau dejau recepta!!!
Koruklu laaabai skaniai atrodo man jusu temuke tai atradimas, bandineju ir dziaugiuos
QUOTE(Neryte @ 2008 10 03, 16:57)
O kur isgirtojo obuoliu pyrago receptukas
Stai cia receptas!!!
Obuoliu pyragas:
teslai: 150gr sviesto ir 2 stiklines miltu. Sviestas turi buti nesaldytas, tai ji supjausciau gabaliukais ir rankomis minkiau su miltais kol gausis kaip miltu gabaliukai, bet sviestas bus issimaises su miltais ( galima su maisto procesoriumi viska susmulkinti, bet tada sviestas turi buti saldytas). Tada dejau du saustus cukraus, sauksteli kepimo milteliu ir du saukstus jogurto. Viska suminkiau ir apie valanda palaikiau saldytuve. Tuo tarpu supjausciau nuluptus obuolius, nuplikiau razinas vandeniu. Sudejau i obuolius, idejau 2 a.s. cinamono, 3 saukstus cukraus ( geriausia deti rudaji, bet man po 2 pyragu, jo neliko, tai dejau balta ), puses citrinos sulciu. Kelis gvazdikelius. Viska ismaisiau ir palaukiau kol cukrus aptirps. Tada dar idejau i obuolius du saukstus miltu ir maza ziupsneli druskos (kad aromatai atsiskleistu). Iskociojau puse teslos (nors pagrinda galima daryti storesni) ir idejau i stikline forma ( bet manau cia nesvarbu kokia forma), sudejau visus obuolius, dar apdejau 4-5 mazais gabaliukais sviesto. Tada ant virsaus kita laksta teslos, pries tai krastus aptepti kiausinio plakiniu!. Virsu aptepti vel kiausinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi. Virsuje padaryti kelis ipjovimus, kad pradejus virti sirupui, garai turetu kur iseiti. Deti i 200C orkaite, po 20 min turetu pradeti virti sirupas - matysis pro ipjova, tada padeti pyraga ant zemesnio lygio orkaiteje, sumazinti temperatura iki 170C ir dar kepti apie 45 min. İskepus palaukti kol atves ( nors ir labai sunku), tada pjauti, nes kitaip sirupas isbegs. Atvesus sirupas susigeria! Valgyti su turkisku kaymak arba vaniliniais ledais!!!
QUOTE(aguonele @ 2008 10 03, 17:07)
Koruklu laaabai skaniai atrodo man jusu temuke tai atradimas, bandineju ir dziaugiuos
Dziaugiuosi, kad bandai ir patinka!!!
Juokingiausia, kad as dabar jau menesi laikausi dietos, bet mazai svoris krito, bet per sia savaite, nors ir valgiau saldumynu, tai beveik visa kg pameciau, o pries tai savaite tik apie 100gr. Ot patinka man bayramai!!!
Na dabar knefe receptas. Mano vyras sako, kad tikriausia ir nuostabiausia ir visokiausia knefe yra tik Adanos regione, ypac Iskenderune. Na jis is ten kiles, tai ten ir jura melynesne ir saule malonesne ir visa kita tiesiog tobula, todel norejau svenciu proga vakar jam iskepti knefe su suriu, kuri valgoma karsta. Gaila, kad Lietuvoje nera KADAYF teslos, bet jei kur uzsienyje turku parduotuveje busit, tai tikrai pabandykit!
Tai as nusipirkau 400gr teslos pakeli, dar paemiau 200gr sviesto pakeli, 2 st cukraus, 1 citrina ir nesudyto balto surio! Keisciausia, kad ta nesudyta balta suri sunkiausia cia buvo rasti, nes visur su druska. Bet MB sake, kad vokietijoje jo pusesere gamina su mocarela, kuria dar pamirko vandenyje pries tai.
Taigi pamiau stiklini inda ir sudejau puse teslos, dar palauziau tuos a la makaroniukus, paspaudziau su delnais. Apipiliau puse sviesto, tada uzdejau suri, vel apspaudziau, tada kita puse teslos, vel sviesta ir i orkaite 190C. Is pat pradziu dejau i vidurini lygi, kai virsus pasidare rusvas, tada padejau ant zemiausio lygio, kad apacia apkeptu. Kaikurios seimininkes kartais isima ir apvercia, tada vel i orkaite. Kol kepa isviriau sirupa is 2st cukraus ir 2 st vandens ir 2 saukstu citrinos sulciu. Kai uzverda pavirti 5 min aukstoje liepsnoje ir tada sumazinti liepsna ir dar 10 min pavirti. Palikti, kol siek tiek praves. Kai iskepa knefe, iskarto uzpilti sirupu ir kelias minutes palaukus vaisinti svecius, nes valgoma karstas. Papuosti riesutais, turkijoje puosia smulkintom pistacijom ir KAYMAK - a la tirstas jogurtas arba tirstintas pienas. Arba paprasciausiai vaniliniais ledais!
Siaip seimyna iskritikavo, nes sake, kad turejo buti daugiau sirupo ir labiau apskrude. Bet kai pirmas kartas, tai sako, valgyti galima. Tada kaimyne atnese jos gaminta (idejau foto) KADAYF su graikiskais riesutais, kuris tikrai buvo maziau skanus, tai tada visi pradejo ir mano knefe girti!!! Na as ne is Iskenderuno, tai ka jau padarysi....
Papildyta:
Dabar dziovintos figos: Nusipirkau dziovintas figas, paviriau vandenyje apie 10 min, tada isviriau sirupa - 1st vandens ir 1 st cukraus ( jei norit tirsto, tai galima daugiau cukraus), idejau dvi cinamono lazdeles ir pora gvardikeliu. Pavirus sudejau virtas figas ir dar apie 5 min paviriau. Kai praveso tada ipjoviau ir i vidu idejau graikiska riesuta. Paprasta ir labai skanu!!! Beto atrodo egzotiskai!!! Lietuvoje praejusia vasara giminaiciam padariau, tai is pat pradziu galvojo, kad cesnakai.. Na figos ner labai iprastos LT, bet maciau parduotuvej!
Papildyta:
Apelsinu pyragas pagal Kobryte
Stai nuoroda i apelsinu pyraga pagal Kobryte, na ten buvau suklydus, ne pagal kufu... Bet jei Kufu turi savo recepta, prasom pasidalinti!!!
As cia biski ne i tema,o kiek pas jus laipsniu silumos siuo metu
Dabar rodo 25C! Atsilo cia jau pora dienu, nors dar savaites pradzioje buvo tik apie 15C Bet cia temperatura Stambule, speju, kad Adanoj virs 30C
Antalijoj uzvakar buvo apie 28, bet naktys jau sala.
Kaip noreciau ten pas jus pasisildyti ,lietuvikas oras man
Aš tai šiandien apsižiūrėjau, kad reik galiausiai mėlynus kopūstus sunaikint, tai pridariau dubenį didžiausią salotų Bškutį savaip, ale vis vien mane reik ant kelio užvest
O sigara borek, tai aš jau senokai raitau
O sigara borek, tai aš jau senokai raitau