QUOTE(aguonele @ 2008 10 03, 17:07)
Koruklu laaabai skaniai atrodo

man jusu temuke tai atradimas, bandineju ir dziaugiuos
Dziaugiuosi, kad bandai ir patinka!!!
Juokingiausia, kad as dabar jau menesi laikausi dietos, bet mazai svoris krito, bet per sia savaite, nors ir valgiau saldumynu, tai beveik visa kg pameciau, o pries tai savaite tik apie 100gr.

Ot patinka man bayramai!!!
Na dabar knefe receptas. Mano vyras sako, kad tikriausia ir nuostabiausia ir visokiausia knefe yra tik Adanos regione, ypac Iskenderune. Na jis is ten kiles, tai ten ir jura melynesne ir saule malonesne ir visa kita tiesiog tobula, todel norejau svenciu proga vakar jam iskepti knefe su suriu, kuri valgoma karsta. Gaila, kad Lietuvoje nera KADAYF teslos, bet jei kur uzsienyje turku parduotuveje busit, tai tikrai pabandykit!
Tai as nusipirkau 400gr teslos pakeli, dar paemiau 200gr sviesto pakeli, 2 st cukraus, 1 citrina ir nesudyto balto surio! Keisciausia, kad ta nesudyta balta suri sunkiausia cia buvo rasti, nes visur su druska. Bet MB sake, kad vokietijoje jo pusesere gamina su mocarela, kuria dar pamirko vandenyje pries tai.
Taigi pamiau stiklini inda ir sudejau puse teslos, dar palauziau tuos a la makaroniukus, paspaudziau su delnais. Apipiliau puse sviesto, tada uzdejau suri, vel apspaudziau, tada kita puse teslos, vel sviesta ir i orkaite 190C. Is pat pradziu dejau i vidurini lygi, kai virsus pasidare rusvas, tada padejau ant zemiausio lygio, kad apacia apkeptu. Kaikurios seimininkes kartais isima ir apvercia, tada vel i orkaite. Kol kepa isviriau sirupa is 2st cukraus ir 2 st vandens ir 2 saukstu citrinos sulciu. Kai uzverda pavirti 5 min aukstoje liepsnoje ir tada sumazinti liepsna ir dar 10 min pavirti. Palikti, kol siek tiek praves. Kai iskepa knefe, iskarto uzpilti sirupu ir kelias minutes palaukus vaisinti svecius, nes valgoma karstas. Papuosti riesutais, turkijoje puosia smulkintom pistacijom ir KAYMAK - a la tirstas jogurtas arba tirstintas pienas. Arba paprasciausiai vaniliniais ledais!
Siaip seimyna iskritikavo, nes sake, kad turejo buti daugiau sirupo ir labiau apskrude. Bet kai pirmas kartas, tai sako, valgyti galima. Tada kaimyne atnese jos gaminta (idejau foto) KADAYF su graikiskais riesutais, kuris tikrai buvo maziau skanus, tai tada visi pradejo ir mano knefe girti!!! Na as ne is Iskenderuno, tai ka jau padarysi....
Papildyta:
Dabar dziovintos figos: Nusipirkau dziovintas figas, paviriau vandenyje apie 10 min, tada isviriau sirupa - 1st vandens ir 1 st cukraus ( jei norit tirsto, tai galima daugiau cukraus), idejau dvi cinamono lazdeles ir pora gvardikeliu. Pavirus sudejau virtas figas ir dar apie 5 min paviriau. Kai praveso tada ipjoviau ir i vidu idejau graikiska riesuta. Paprasta ir labai skanu!!! Beto atrodo egzotiskai!!! Lietuvoje praejusia vasara giminaiciam padariau, tai is pat pradziu galvojo, kad cesnakai..

Na figos ner labai iprastos LT, bet maciau parduotuvej!
Papildyta:
Apelsinu pyragas pagal Kobryte
Stai nuoroda i apelsinu pyraga pagal Kobryte, na ten buvau suklydus, ne pagal kufu... Bet jei Kufu turi savo recepta, prasom pasidalinti!!!