Pradedu receptus:
1. Anciuvius marinavau pati. Saldytus anciuviu file nuploviau ir uzpiliau citrinos sultim, sauksteliu druskos ir cukraus, siek tiek pipiru bei lauro lapu. Palaikiau per nakti, ryte nupilau skysti ir uzpyliau alyvuogiu aliejumi. Po kiek laiko suveriau su zaliom alyvuogem, kurios buvo idarytos paprika! Siaip valgiau tik as ir mano vyras, nes jo seimyna siaip zuvies nemegsta, o dar nekepta zuvis jiems atodo didziausias siaubas!!!
2. sİGARA börek tai paprasciausia jufka su baltu suriu ir zalumynais apkepti aliejuje ir veliau nusausinu su virtuviniu popieriniu ranksluosciu. Cia dideli gan tie borekai, nes is tiesu turetu but ploni, bet tiesiog neturejau laiko daryti ir kepti maziukus! Teko per 2 val visa vakariene paruosti! Todel anyta sako, kad galeciau restorane dirbti, nes per trumpa laika is nieko prigaminu daugyve patiekalu!
3. Apkepti baklazanai apdeti pomidoru skiltele ir baltu suriu. Vel apkepti orkaiteje apie 15 min ir apipilti citrinos sulciu, cesnako, pipiru, druskos ir alyvuogiu aliejaus padazu. Nepadauginkite druskos, nes baltas suris ir taip surokas. Apdeta petrazolem!
4. Sparagines pupeles apvirtos, keptuveje apkepinau svoguna, idejau du saukstus sezamo seklu ir viena trinta pomidora, supyliau pupeles ir ismaisiau. Siaip valgem su vistienos plovu (tavuk pilav). Nors manau, kad turkai tai valgytu ir kaip pagrindini patiekala!!! Siaip dar mintis apie vistienos plova, siaip tai isviriau ryzius su avinzirniais pagal turku receptus, is parduotuves vyras nupirko kepta visciuka ( nors zinoma siulau pacioms iskepti, bet vel neturejau laiko ir protestavau pries anytos tinguma!!!) ir apkepiau du didelius svogunus su druska ir pipirais bei kekik. Ir viska sluoksniavau - ryziai, svogunai, vistiena, vel ryziai, svogunai ir vistiena! Labai skanu!!! Siaip kazkada panasiai valgiau pas vyro drauga sveciuose.