Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(aguonele @ 2008 09 09, 19:33)
Rodaus su pirmu savo turkisku bandymu  blush2.gif
Recepta ikeliau cia
user posted image

dabar sakykit jus man, o yufkos tesla neturi issipusti? as cia dejau dvigubus sluoksnius ( is tingejimo  doh.gif )skoniui nepagadino bet truputi vaizdo nera. siaip ir mano senute dujne ilgiau kepa...


g.gif p
Perskaiciau recepta ir radau Yufkos paruosimo klaidas rolleyes.gif
Visu pirma yufka matau turi vakumuota, tokiu atveju ja atidarius reikia ivynioti i dregna ranksluosti 10-25 minuciu.
Antra yufkos sluoksnius reikia atskirti ir juos pertepti . 500gr vakumuotos yufkos pertepimui reiktu :
2-3 saukstu yogurto ar grietines ,kiausinio, 3-5 saukstai aliejaus , 1/2 tstiklines mineralinio vandens. Viska gerai işplakti ir sepeteliu pertepti yufkos lakstus. Ant virsaus taip pat aptepti misiniu . Galima po to dar kiausinio tryniu aptepti.
İşkepus sitaip pertepta yufka nesudzius ir nebyres mirksiukas.gif . Sekmes
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2008 09 09, 21:28)
İşkepus sitaip pertepta yufka nesudzius ir nebyres mirksiukas.gif . Sekmes

tu esi auksas oro_buckis.gif
butinai pasinaudosiu tavo patarimais,gi tik pradedancioji sitoj virtuvej esu. Bandysiu pasinaudojus situo patarimu kada böreka daryti,nes as juos dievinu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 09 09, 20:57)
tu esi auksas  oro_buckis.gif

sokiai.gif sokiai.gif saunu jei galiu padeti. Tu siaip naudoji vakumuota yufka ar sviezia? Sviezia kiek zinau tik Turcijoj rasi ir su ja gaminimas truputi skiriasi. Galesiu ideti labai skanaus bureko recepta iş vakumuotos yufkos.
Dabar klausit kuom skirsis sviezi ir vakumuota yufka? Skirtumas didelis , vakumuota yufka daznai gali suskilti atidarius paketa ,nes yra isbuvus gana ilgai
lentynoje ir işdziusta schmoll.gif , todel vakumuota yufka reikia ivynioti i dregna ranksluosti tai grazins yufkai elastinguma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 09 rugsėjo 2008 - 21:50
As gyvenu Vokietijoj,tai siaip galima rasti visokiu ju pirkti,bet man patogiau vakumuota blush2.gif
Recepta gali imesti ,gi nepamaisys good.gif. As prisirinkau is neto,sakiau kol neisbanydsiu visu tol nesiliausiu gaminti...
Atsakyti
QUOTE(Sufi @ 2008 03 06, 23:52)
Pasakykit, ką ten uždeda raudono ant jogurto prie koldūnų? ax.gif Labai skanu thumbup.gif

user posted image


Grįžtam prie koldūnų ax.gif Kas ten lyg aliejus ant jogurto?
Atsakyti
Sufi, tai ar darei PILAV? mirksiukas.gif Aš šiandien padariau, bet dar neragavau ax.gif Ir dar paprikas įdarytas ruošiu. Ir dar planuoju kažką ten padaryt su tortilijom pagal Koruklu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cristobal @ 2008 09 13, 13:37)
Sufi, tai ar darei PILAV?  mirksiukas.gif 


Gavosi iš trečio karto thumbup.gif lotuliukas.gif O paslaptis ta, kad šįkart pakepinau puode prieš įpildama karštą vandenį (pyliau sultinį).
Papildyta:
QUOTE(kobryte @ 2008 09 04, 13:09)
Smurka siaip ryzius jie kepina svieste ,bet as jau seniai nebenaudoju sviesto tai alyvu aliejuje  ,o jei nori pagardinti gali imesti saukteli sviesto gale isvirus, bus tas pats efektas ir dar sakaniai kvepes mirksiukas.gif


O aš temoje apie ryžius paskaičiau vienos forumietės receptą, gautą iš turkės, kuriame buvo parašyta `pakepinti, tik ne svieste`. Tai pakepinau aliejuje.
Papildyta:
QUOTE(kobryte @ 2008 09 03, 16:43)
Ryzius uzpilti verdanciu vandeniu kad apsemtu ir palikti 1-2 isbrinkti. Nupilti vandeni ir supilti i puoda kartu su aliejum , gerai işmaisom ir uzpilam verdanti vadeni pasudom .


Ir kokiu būdu aš iki šiol teisingai neperskaičiau blink.gif Vadinasi ir čia reikėjo pakepinti? biggrin.gif
Atsakyti
Tai pasitvirtino posakis 'trecias kartas nemeluoja'!!! lotuliukas.gif Svarbiausia, kad perskaitei ir pavyko, bet man paciai is pradziu buvo keista tas kepinimas, bet kai pamciau, kad daug skaniau!!! O men taip pat kepinam ant aliejaus, nes sviestas vestant stingsta, todel jei jau ilgai valgom, tai atvese nebuna l.skanus.

As tai kai prasidejo darbai, tai visai negaminu, todel tenka valgyti, ka anyta primakliavoja! doh.gif Bet siandien su bendradarbiais eisim i restorana iftaro valgyti, tai jei kas super skanaus bus, tai pasidalinsiu ispudziais. Siaip meniu fiksuotas, uzkandis, lesiu sriuba, kazkas su vistiena ir pan. Ir dar bus moderni religine muzika su dervisu sokiais. Ot tai vakarelis, nors isgelbes nuo anytos maisto.

Siaip tai ramadano metu turkes gamina gulaç - saldumyna su ryziu plokstem ir pieno sirupu. Cia buvo receptas, tai siandien vyro sesuo pagamino, veliau idesiu foto. ax.gif Labai lengvas receptas, bet taip pat tu ryziu ploksciu tik turkijoj randu. ax.gif

Papildyta:

QUOTE(Sufi @ 2008 09 13, 14:34)
Grįžtam prie koldūnų ax.gif Kas ten lyg aliejus ant jogurto?



O apie ta alieju ant manti, tai ten ant jogurto uzpiltas aliejus su ismaisytais pul biber arba paprika. Dar kartais smulkintas cesnakas, viska sumaiso ir uzpila! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 13 rugsėjo 2008 - 15:05
biggrin.gif Na ant 'Mantı' uzpilamas cesnaku ir yogurto padazas. Ant kurio svieste ,o ne aliejuje uzvirinta paprika . mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2008 09 15, 22:48)
biggrin.gif  Na ant 'Mantı' uzpilamas cesnaku ir yogurto padazas. Ant kurio svieste ,o ne aliejuje uzvirinta paprika . mirksiukas.gif


Ta barstoma paprika, taip? unsure.gif
Atsakyti
Tai ten ta parika, kur lyg ir gabaleliais smulkinta ir dziovinta. Na bent jau toje foto, tai tikrai!
Atsakyti
O stai mano savaitgalio gaminiai!

1. Pyrageliai su baltu suriu ir grybais.

user posted image


2. Pievagrybiu troskinys ( su LT spalvom! lotuliukas.gif )

user posted image



3. Deginto baklazano ir papriku salotos. Skanumelis!!!

user posted image
Atsakyti