Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Koruklu @ 2008 09 02, 15:27)
Beto, ta pilaf reikia pavirus apie 10 min kol vanduo isgaruoja, tada neatidengiant puode palaikyti dar 10 min. Buna birus ir skanus! Siaip turkijoje kai verda ryzius, tai visada juos pakepina svieste ar aliejuje! O del kitu ingridientu tai cia jau skonio reikalas!


Čia dar sausu ryžius pakepint aliejuje ar svieste? Nes man palaidų ryžių biriai dar nė karto nepavyko biriai išvirt sad.gif Tik tuos iš pakelių
Atsakyti
Aš apie maisto gaminimą nieko nenusimanau, tikiuosi šiandien sugebėsiu ryžius išvirt lotuliukas.gif Aš neįsivaizduoju, kokie pas mane ryžiai ir kuo jie skirias mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Sufi @ 2008 09 04, 12:05)
Aš apie maisto gaminimą nieko nenusimanau, tikiuosi šiandien sugebėsiu ryžius išvirt lotuliukas.gif Aš neįsivaizduoju, kokie pas mane ryžiai ir kuo jie skirias mastau.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai suzinosi tik bandymo metodu. Bet siulau bandyti virti işmirkius ruzius tada tikrai nebus jukiu apmastymu del vandens kiekio,nes ryziai prisigers patys reikiama kieki vandens mirksiukas.gif

Smurka siaip ryzius jie kepina svieste ,bet as jau seniai nebenaudoju sviesto tai alyvu aliejuje ,o jei nori pagardinti gali imesti saukteli sviesto gale isvirus, bus tas pats efektas ir dar sakaniai kvepes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 04 rugsėjo 2008 - 12:11
QUOTE(Smurka @ 2008 09 04, 14:04)
Čia dar sausu ryžius pakepint aliejuje ar svieste? Nes man palaidų ryžių biriai dar nė karto nepavyko biriai išvirt sad.gif Tik tuos iš pakelių


Tai taip! Na sviesta ar alieju ikaitink, supilk ryzius ir pakepink. Pamaisyk, kai jau visi ryziai atlips nuo puodo dugno, tai tada pilk vandeni. Na jei nori ten jau tuos visus priedus kartu. Man patinka sviezi zirneliai arba avinzirniai!!!
Atsakyti
Viskas, pasimečiau, kurį būdą naudot lotuliukas.gif Bandysiu pagal kobrytės pilav receptą.
Atsakyti
Tai juk visur tas pats metodas. Tik ji siulo dar pries tai pamirkyti! Bet cia jau nuo seimininkes pasirinkimo!!! biggrin.gif
Atsakyti
Mano ryžiai vakar nelabai gavosi, pasiskaičiau internete patarimus ir atėjau pasikonsultuoti smile.gif

1. Ryžių verdant maišyti negalima?
2. Verdant vėliau vandens pridėti irgi negalima? Geriau iš karto užsitikrinti, kad pakankamai?
Atsakyti
QUOTE(Sufi @ 2008 09 05, 08:58)
Mano ryžiai vakar nelabai gavosi, pasiskaičiau internete patarimus ir atėjau pasikonsultuoti smile.gif

1. Ryžių verdant maišyti negalima?
2. Verdant vėliau vandens pridėti irgi negalima? Geriau iš karto užsitikrinti, kad pakankamai?

1.As tai tik supylus verdanti vandeni ir druska permaişau uzdengiu ir viskas
2. Jei sakysiu kad niekad nepyliau vandens baigiant isvirti butu melas blush2.gif na nesigaus tokie birus bet visgi geriau ne nedavire ryziai mirksiukas.gif
Atsakyti
siandien maciau tokius bordinius turkiskus prieskonius (tinka erienai,jautienai,vistai,ryziams ir t.t.), nepirkau, nes lb didelis pokas buvo, pavadinimo neatsimenu kazkaip Sch...an ar kaip g.gif gal zinot, apie kuriuos as cia. koks ju skonis? jie nudazo valgius bordiniai?
Atsakyti
Mes daznai darom siaip greitam valgymui stai toki patiekaliuka:
user posted image

Ant sviesto pakepinti turkiskas paprikas, ideti turkiska astria jautienos desra(sucuk) ir kepti kol apskrus. Siaip dar visada i pabaiga dedu pomidoro,kad astruma padarytu svelnesni blush2.gif Mums tai laaabai patinka, o produktus perku turkiskose parduotuvese.
Atsakyti
Oho kokia foto, kaip prof...!!! thumbup.gif Labai paprastas patiekalas ir neabejoju, kad sjkanu, bet mano vyro motina ir sesuo su kuriom gyvenam niekada net neperka tu desru, nes bijo, kad kokio arklio nebutu ideta ar siaip kazko!! doh.gif Ai prietaru pilna pas jas!!! O man taip noretusi mesytes!!!! ehhh... ax.gif

Na va o cia mano sestadienio gaminiai.

1. Mini picos: milfoy teslos kvadrateliu krastus aptepiau kiausiniu ir uzlenkiau. Ant virsaus uzdejau sampinjonju, paprikos, pomidoru ir surio! Kepiau apie 15 min 200C

user posted image

user posted image

2. Baklazano suktinukai cesnako padaze. Baklazana supjausciau isstrizom juostelem, palaikiau pasudytus, apkepiau aliejuje, i vidu idejau balto surio juostele, apibarsciau pipirais, kekik ir apie 10 min apkepiau orkaiteje. Cesnaka susmulkinau, istriniau su druska, ipyliau citrinos sulciu, alyvuogiu aliejaus ir zalumynu. Padaza uzpiliau ant keptu suktinuku. Salia keptas pomidoras ir ant virsaus keptos paprikos riekele.(tiesiog mums baisiai patinka kepti pomidorai ir paprikos)

user posted image

3. Pagrindiniam patiekalui pagaminau vistienos krutinele marinuota sojos padaze ir kepta su paprikom, bei ryziu plovas su avinzirniais. (avinzirniai po vistiena!!!) Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 09 07, 12:09)
Mes daznai darom siaip greitam valgymui stai toki patiekaliuka:


viska kepi orkaitei ar keptuvei? g.gif

QUOTE(Koruklu @ 2008 09 08, 15:46)
1. Mini picos: milfoy teslos kvadrateliu krastus aptepiau kiausiniu ir uzlenkiau. Ant virsaus uzdejau sampinjonju, paprikos, pomidoru ir surio! Kepiau apie 15 min 200C

bigsmile.gif kaip skaniai atrodo rolleyes.gif
Atsakyti