Nepakeiciamas patiekalas Egejaus regione Ramadano metu EKMEK DOLMASI, lengva pagaminti, sotu ,skanu ir gyvenancios Lt lengvai ras produktus siam patiekalui.
EKMEK DOLMASI - DUONOS KİMSTİNYS
PRODUKTAİ:
1.Duonos kepaliukas apvalus

2. 300gr farso
3. pluoştas petrzoliu
4. susmulkintas didelis svogunas
5.stikline pusies riesutu arba graikisku (susmulkintu)
6. saukstas pomidoru tyres
7. druska ir pipirai
8. pora saukstu sviesto
9.nedidelis indelis jogurto
10,. saukstelis paprikos
11. smulkiu razinu( nebutina bet skanu)
1.Duona palaikom pora dienu apdziuvimui, tada nupjaunam vırsutine dali (kepure) ir isskobiam vidu palikdamos tik pluta, minkstimus susmulkiname.
2.Susmulkinta svoguna pakepinam svieste ar aliejuje, sudedam farsa ,pomidoru tyre ir maişant apkepame,iberiam druskos suberiam riesutus,petrazoles ,razinas.
3. suberiam susmulkinta duonos minkstima viska gausiai pipiru gerai ismaisom.
4 Duonos farso misini sudedam i duonos dubeneli ir uzdengiam 'kepure'
5. Puodo dugne dedam pora sukryziuotu sakuciu/ jei turim zinoma dolmai kiaurasamti inda) ant virsaus duona, kad duona neprisviltu tai daroma.
6. uzpilam 1 stikline vandens ir verdam an mazos ugnies kol duonos zieve suminkstes.
As megstu valgyti su padazu kuri uzpilu ant işimtos is puodo duonos.
Yogurta sumaisau su skiltele susmulkinto cesnako ir trupuciu druskos, tada uspilu ant duonos.
Po to işlydau sauksta sviesto imetu paprikos sauksteli pakaitinu ir uzpilu ant yogusto virsaus ant duonos.
Darykit nepasigailesit

Turkijoj mazai zinomas receptas
Papildyta:
QUOTE(Sufi @ 2008 09 04, 11:31)
Įdedi į puodą 2 stiklines ryžių ir jame pakepini? Kiek laiko?
Sufi ne visiems ryziams reikalingas vienodas vandens kiekis, as esu darıusi net santykiu 1 ryziu stiklinei 1 vandens ir 1 ryziu -3 stıklines vandens

.
Bet paprasti' Baldo' ryziai turkijoj tai gaminami 1ryziu-2 ar 2,5 vandens proporcijoms. Pakepinti apie 5 minutes gerai apmaisant.