Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

Na mano anyta kadangi mesos beveik nevalgo, tai daznai baklazanus arba paprikas idaro tik ryziais ir avinzirniais. Man siaip tas plovas pilaf labai patinka su avinzirniais!!!

Tai pasirodo ne tik sirdele i turkija veda, bet ir kojos prie turkisko maisto!!! ax.gif ax.gif

Tai dabar tau 2X 4u.gif
Atsakyti
Pilaf pagal Aysun :

svieste ar aliejuje (cia jau kaip kas megsta) pakepinti zemes riesutus (as tai siandien paprasciausiai nupirkau pakeli jau pakepintu ir pasudytu, nes kitokiu nebuvo, tai tik nulukstenau ir ne kepinti nebereikejo), tada dedi ir pakepini ryzius, iberi tas razinkas (kus uzumu tai tokios mazytes mazytes rudos razinos, TR buna prie prieskoniu, o LT tai gali ir paprastas razinas naudoti, tik ziurek, kad butu be kauliuku, nes po to girgzdes tarp dantu ), druskytes, juoduju pipiriuku, uzpili vandeniu, uzdengi ir tegul verda.
Atsakyti
QUOTE(Cristobal @ 2008 08 27, 17:13)
Aišku, kad žinau  doh.gif

Būdavo ir LT Maximoj, su užrašu turkiški žirniai. Dabar jau senokai nebėra, tai aš birželį iš TR kilogramą parsivežiau, dar apie pusę ir turiu  bigsmile.gif

Sakau, aš MB kai pasakiau turkish beans, tai jis sako ne, jokie čia ne turkish beans, nu ok, jis sako-jis žino irnesakyk.gif


yra tu zirniu (ir maximoj-ne visose, ir rimi , ir thomas phillips), tokie o,5kg pokai , Muller`s kazkaip firma vadinasi

pasakykit man kaip LT hommos(hummus) pasigaminti, sezamu kazkokios pastos reik, is kur ja gaut? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo triule: 02 rugsėjo 2008 - 10:37
QUOTE(Cristobal @ 2008 09 02, 11:21)
Pilaf pagal Aysun :

svieste ar aliejuje (cia jau kaip kas megsta) pakepinti zemes riesutus (as tai siandien paprasciausiai nupirkau pakeli jau pakepintu ir pasudytu, nes kitokiu nebuvo, tai tik nulukstenau ir ne kepinti nebereikejo), tada dedi ir pakepini ryzius, iberi tas razinkas (kus uzumu tai tokios mazytes mazytes rudos razinos, TR buna prie prieskoniu, o LT tai gali ir paprastas razinas naudoti, tik ziurek, kad butu be kauliuku, nes po to girgzdes tarp dantu  ), druskytes, juoduju pipiriuku, uzpili vandeniu, uzdengi ir tegul verda.


ydomus receptas 4u.gif
Atsakyti
Beto, ta pilaf reikia pavirus apie 10 min kol vanduo isgaruoja, tada neatidengiant puode palaikyti dar 10 min. Buna birus ir skanus! Siaip turkijoje kai verda ryzius, tai visada juos pakepina svieste ar aliejuje! O del kitu ingridientu tai cia jau skonio reikalas!


Kalbant apie Humus (Chickepea puree), tai ja lengva pasigaminti, tik LT sunkoka rasti sezamo seklu piure. Sako, kad naturaliu produktu parduotuvese buna.

HUMUS

500gr avinzirniu
1 a.s. sodos
1 puodelis sezamo seklu piure
puse stoklines citrinos sulciu
1a.s. sukraus
3 skilteles cesnako
druskos

Avinzirnius pamirkyti (geriausia palikti per nakti) ir idejus sodos ir druskos isvirti. İsvirus avinzirnius susmulkinti grinderiu, sudeti smulkinta cesnaka, citrinos sultis, sezamu piure, druskos, cukraus. Humusa sudeti i lekste plonu sluoksniu ir puosti petrazolem, citrina ir alyvu aliejumi. Skanaus!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 02 rugsėjo 2008 - 15:33
QUOTE(Koruklu @ 2008 09 02, 16:27)
Beto, ta pilaf reikia pavirus apie 10 min kol vanduo isgaruoja, tada neatidengiant puode palaikyti dar 10 min. Buna birus ir skanus! Siaip turkijoje kai verda ryzius, tai visada juos pakepina svieste ar aliejuje! O del kitu ingridientu tai cia jau skonio reikalas!
Kalbant apie Humus (Chickepea puree), tai ja lengva pasigaminti, tik LT sunkoka rasti sezamo seklu piure. Sako, kad naturaliu produktu parduotuvese buna.

HUMUS

500gr avinzirniu
1 a.s. sodos
1 puodelis sezamo seklu piure
puse stoklines citrinos sulciu
1a.s. sukraus
3 skilteles cesnako
druskos

Avinzirnius pamirkyti (geriausia palikti per nakti) ir idejus sodos ir druskos isvirti. İsvirus avinzirnius susmulkinti grinderiu, sudeti smulkinta cesnaka, citrinos sultis, sezamu piure, druskos, cukraus. Humusa sudeti i lekste plonu sluoksniu ir puosti petrazolem, citrina ir alyvu aliejumi. Skanaus!!!


oho, kiek sezamo reik g.gif maniau apsieisiu su seklom, jas sumaldama, bet tokio kiekio tai tikrai 'neisspausiu' schmoll.gif ir kad su soda reik virt- man naujiena, idomu kam?gal zinai ax.gif
seklu jau radau, galetu but ir pigiau cool.gif
http://www.sveikipro...d...38&id=17827
aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
Soda deda vien todel, kad greiciau isvirtu ir butu puresni zirniai.
Atsakyti
Su tuo pilav tai gali buti bajeriu ,nes labai svarbu vandens kiekis mirksiukas.gif Skirtingu rusiu ryziai sugeria skirtinga kiekı vandens.
Pats patikimiausias atvejis yra mirkitu ryziu PİLAV, kuri net mano vaikai be jokiu sunkumu verda.
Pilav
1 stilkine ruziu /4 porcijos/
5 saukstai alyvu aliejaus arba saukstas sviesto
1 stikline verdancio vandens
druska pipirai
Visa kita kas jums leidzia fantazija
a) galima virti su migdolais-badem( jas is pradziu apvirus ir nulupus)
cool.gif su apkepintais smulkiai sukapotais svogunais ir tarkuotom morkom
c) apkepintais pievagrybiais

Ryzius uzpilti verdanciu vandeniu kad apsemtu ir palikti 1-2 isbrinkti. Nupilti vandeni ir supilti i puoda kartu su aliejum , gerai işmaisom ir uzpilam verdanti vadeni pasudom . Uzdengiam puoda ir verdam 10 min. uemus nuo ugnies uuzkloti plova svariu ranksluosciu ir an virsaus uzdeti dangti, ranksluostis sugers per dideli vandens kieki .Taip paliekam 15 min gerai isnmaisom galim prideti sviesto sauksta.
Jei darot su migdolais ar svogunais juos sudeti reiks kartu su vandeniu.


Nepamemu ar buvau idejus vegetariska baklazanu vyniotiniu su olandişku suriu,svogunais ir pipirais pomidoru padaze recepta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 03 rugsėjo 2008 - 15:45
QUOTE(Cristobal @ 2008 09 02, 11:21)
Pilaf pagal Aysun :

svieste ar aliejuje (cia jau kaip kas megsta) pakepinti zemes riesutus (as tai siandien paprasciausiai nupirkau pakeli jau pakepintu ir pasudytu, nes kitokiu nebuvo, tai tik nulukstenau ir ne kepinti nebereikejo), tada dedi ir pakepini ryzius, iberi tas razinkas (kus uzumu tai tokios mazytes mazytes rudos razinos, TR buna prie prieskoniu, o LT tai gali ir paprastas razinas naudoti, tik ziurek, kad butu be kauliuku, nes po to girgzdes tarp dantu  ), druskytes, juoduju pipiriuku, uzpili vandeniu, uzdengi ir tegul verda.


cia kaip ir garnyras gaunasi, ar ne g.gif kokiom proporcijom mazdaug deti riesutu ir ryziu, kuriu daugiau? ir kiek laiko virt, turi buti biru ar kose?

ir dar. anksciau minetuose receptuose reikalingos fasulkos- ju LT nera?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo triule: 04 rugsėjo 2008 - 08:31
Del vandens pylimo i ryzius, tai as visada imu virti 2 stiklines sausu ryziu ir pakepinus uzpilu 2,5 st vandens. Jei viena stikline ryziu, tai siek tiek daugiau nei viena stikline vandens. Visada thumbup.gif !!!
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2008 09 04, 12:24)
Del vandens pylimo i ryzius, tai as visada imu virti 2 stiklines sausu ryziu ir pakepinus uzpilu 2,5 st vandens. Jei viena stikline ryziu, tai siek tiek daugiau nei viena stikline vandens. Visada  thumbup.gif  !!!


Įdedi į puodą 2 stiklines ryžių ir jame pakepini? Kiek laiko?
Atsakyti
Nepakeiciamas patiekalas Egejaus regione Ramadano metu EKMEK DOLMASI, lengva pagaminti, sotu ,skanu ir gyvenancios Lt lengvai ras produktus siam patiekalui.
EKMEK DOLMASI - DUONOS KİMSTİNYS


user posted image

PRODUKTAİ:

1.Duonos kepaliukas apvalususer posted image
2. 300gr farso
3. pluoştas petrzoliu
4. susmulkintas didelis svogunas
5.stikline pusies riesutu arba graikisku (susmulkintu)
6. saukstas pomidoru tyres
7. druska ir pipirai
8. pora saukstu sviesto
9.nedidelis indelis jogurto
10,. saukstelis paprikos
11. smulkiu razinu( nebutina bet skanu)


1.Duona palaikom pora dienu apdziuvimui, tada nupjaunam vırsutine dali (kepure) ir isskobiam vidu palikdamos tik pluta, minkstimus susmulkiname.
2.Susmulkinta svoguna pakepinam svieste ar aliejuje, sudedam farsa ,pomidoru tyre ir maişant apkepame,iberiam druskos suberiam riesutus,petrazoles ,razinas.
3. suberiam susmulkinta duonos minkstima viska gausiai pipiru gerai ismaisom.
4 Duonos farso misini sudedam i duonos dubeneli ir uzdengiam 'kepure'
5. Puodo dugne dedam pora sukryziuotu sakuciu/ jei turim zinoma dolmai kiaurasamti inda) ant virsaus duona, kad duona neprisviltu tai daroma.
6. uzpilam 1 stikline vandens ir verdam an mazos ugnies kol duonos zieve suminkstes.

As megstu valgyti su padazu kuri uzpilu ant işimtos is puodo duonos.
Yogurta sumaisau su skiltele susmulkinto cesnako ir trupuciu druskos, tada uspilu ant duonos.
Po to işlydau sauksta sviesto imetu paprikos sauksteli pakaitinu ir uzpilu ant yogusto virsaus ant duonos.

Darykit nepasigailesit thumbup.gif Turkijoj mazai zinomas receptas tongue.gif


Papildyta:
QUOTE(Sufi @ 2008 09 04, 11:31)
Įdedi į puodą 2 stiklines ryžių ir jame pakepini? Kiek laiko?


Sufi ne visiems ryziams reikalingas vienodas vandens kiekis, as esu darıusi net santykiu 1 ryziu stiklinei 1 vandens ir 1 ryziu -3 stıklines vandens ax.gif tongue.gif .
Bet paprasti' Baldo' ryziai turkijoj tai gaminami 1ryziu-2 ar 2,5 vandens proporcijoms. Pakepinti apie 5 minutes gerai apmaisant.
Atsakyti