deja, maximkose ner.. . laukiu kokios nors informacijos
QUOTE(Amalia @ 2006 05 10, 12:29)
Tai tie borekai kažkas panašaus i lazaniją? O gal galima tada čeburekams ją panaudoti Mamaitės vis kalba apie lavašus, jau esu klaususi, negavau atsakymo.Gal pas mus juos kitaip vadina (aš Vokietijoj)? Na ir pabėriau klausimų
Shalimar, Tavo parašas apie sparnelius patinka, tik man rusiškai nebelabai skaitosi - kur aureolė - kas tas "podzariadke"?
Shalimar, Tavo parašas apie sparnelius patinka, tik man rusiškai nebelabai skaitosi - kur aureolė - kas tas "podzariadke"?
Parasas tai tik rusiskai gerai skamba...Lietuviskai butu "kraunasi", na telefono pakrovejas irgi taip vadinasi, nezinau kaip isversti graziai
I lazanija nelabai panasu, tik gal sluoksniavimo principas Tas lavasas tai tik miltai ir vanduo, isdziovintas toks plonas blynas, nelabai is ju ceburekai manau...Siaip turkai gamina kazka panasaus i musiskius, gozleme vadinasi. Mieline tesla plonai iskocioja, deda idara - turkiska suri, spinatus, virtas bulves ar farsa, uzlenkia, kepa and sausos keptuves is abieju pusiu, paskui iseme karstus sviestu aptepa
Va, cia gozleme
O cia borek
Papildyta:
QUOTE(voveriena @ 2006 05 10, 19:31)
deja, maximkose ner.. . laukiu kokios nors informacijos
Lokuma as net Minimoj maciau Manau Akropoly turetu buti tikrai
Esu labai savim nusivylus ,kadangi nesugebu ideti nuotrauku,bet Shalimar gal uz mane imes kokia??
[SIZE=7] Etli sarma dolmasi- su farsu "dolma"
Vynuogiu lapu
300gr farso versienos
1/2 stikl . ryziu,galima ir daugiau.
2 svoguno galvutes sutarkuotos stambia tarka <ar smulkiai sukapotos
1 pomidoras tarkuotas
1/2 arb. saukstelio pipiru juodu
1/2 arb. saukstelio paprikos
saukstelis druskos
!/2 arb . saukstelio kimyon( maltu kmynu)-nebutinai
2-5 saukstai "Nar eksisi"- granatu koncentruotu sulciu( naturalus sirupas),jisai parukstins patiekala ,bet neprivalomas.
Jei gaminsit is konservuotu vynuogiu lapu, tada reiktu juos pamerkti karstam vandeny, nes kitaip bus per suru.
Gaminant is svieziu lapu reikia juos nuplauti, po to suditam vandenyje pavirti apie 4-5 min , po to isemus nusausinti.
İdarui skirtus produktus sumaisom .Dedam po nedideli sauksteli ant lapo ir gaminam nedidelius "cigarus".
İ puodo dugna klojam didelius vunuogiu lapus,ant ju sudedam eilem dolma's . Ant virsaus supilam "nar eksisi" ir vandens ,kad apsentu. Reikia nepamirsti, uzdeti lekstute ( dedama ant visu dolmu verdant),kad prispaustu dolma's,nes kitaip jos "sprogsta". Verdam ant letos ugnies apie 50 min.
valgom karstus, Turkai megsta valgyti su yogurtu.
P/S renkantis sviezius vynuogiu lapus reikia ziureti,kad jie nebutu per dideli,sukieteje su storom gyslom ir antra puse kad butu be "plaukeliu"
Skanaus
[SIZE=7] Etli sarma dolmasi- su farsu "dolma"
Vynuogiu lapu
300gr farso versienos
1/2 stikl . ryziu,galima ir daugiau.
2 svoguno galvutes sutarkuotos stambia tarka <ar smulkiai sukapotos
1 pomidoras tarkuotas
1/2 arb. saukstelio pipiru juodu
1/2 arb. saukstelio paprikos
saukstelis druskos
!/2 arb . saukstelio kimyon( maltu kmynu)-nebutinai
2-5 saukstai "Nar eksisi"- granatu koncentruotu sulciu( naturalus sirupas),jisai parukstins patiekala ,bet neprivalomas.
Jei gaminsit is konservuotu vynuogiu lapu, tada reiktu juos pamerkti karstam vandeny, nes kitaip bus per suru.
Gaminant is svieziu lapu reikia juos nuplauti, po to suditam vandenyje pavirti apie 4-5 min , po to isemus nusausinti.
İdarui skirtus produktus sumaisom .Dedam po nedideli sauksteli ant lapo ir gaminam nedidelius "cigarus".
İ puodo dugna klojam didelius vunuogiu lapus,ant ju sudedam eilem dolma's . Ant virsaus supilam "nar eksisi" ir vandens ,kad apsentu. Reikia nepamirsti, uzdeti lekstute ( dedama ant visu dolmu verdant),kad prispaustu dolma's,nes kitaip jos "sprogsta". Verdam ant letos ugnies apie 50 min.
valgom karstus, Turkai megsta valgyti su yogurtu.
P/S renkantis sviezius vynuogiu lapus reikia ziureti,kad jie nebutu per dideli,sukieteje su storom gyslom ir antra puse kad butu be "plaukeliu"
Skanaus
QUOTE(kobryte @ 2006 05 11, 15:53)
Esu labai savim nusivylus ,kadangi nesugebu ideti nuotrauku,bet Shalimar gal uz mane imes kokia??
Etli sarma dolmasi- su farsu "dolma"
Etli sarma dolmasi- su farsu "dolma"
Aciu Shalimar,sauniai atrodo. Dabar galiu ramiai testi.
Musu visos seimos megstamas patiekalas,labai tinkantis,kaip izanginis patiekalas pietums prie viso to lengvai pagaminti
Blyneliai su spinatu ir "patirma" idaru
Blyneliu teslai:
Miltai
kiausinis
druska
vanduo
lasas aliejaus
Viska isplakam ir iskepam blynelius (per visa keptuve) Atleiskit,bet as jau kartais net elementariu zodziu neberandu lietuviskai ,va ka reiskia tiek metu uzsienio.
Idarui
500-1000gr spinatu svieziu,nors galima ir saldytais pakeisti,
jei spinatai" jauni uzteks ir 500gr, bet jei su kotais tai 1 kg, nes tu kotu nenaudoju.
Grietineles
1-2 svogunai susmulkinti
druska,pipirai
250 gr "pastirma" tai spec. turkiska zalia sonine apdirbta prieskoniais, turinti gana astru skoni, jei jums per astru nuvalykit prieskonius.
truputis sviesto,
pieno slakas
50 gr. olandisko tarkuoto surio
keletas saukstu aliejaus/alyvuogiu/
Susmulkinta svoguna dedu i didoka puoda ir apkepu nedideliam kiekyje aliejaus,tada dedu svariai nuplautus ir stambiai supjaustytus spinatu lapus be kotu. Viska gerai sumaisom,imetam ziupsni druskos ir paliekam ant silpnos ugnies,kol spinatai isvirs ir neliks vandens(5-7min). Jei vandens visgi lieka nuemus nuo ugnies sumetu viska i kiaurasamti,kad nuvarvetu.
Supjaustai pastirma nedideliais gabaliukais.
Ant kiekvieno blynelio vidurio dedu po 1 susmulkinta pastirmos grezineli(galima ir daugiau) ant viraus spinatu-svoguno misinio.Uzpilu slaka grietineles,tas nuima spinatu aitruma,susvelnina ,juoduju pipiru. Uzlenkus priesingus teslos galus padarom kvadratus,kaip ir musu zinomus lietuviskus blynelius su varske ar panasiai. Dedam juos i karsciui atsparu inda viena prie kito.
Is sviesto,sauksto miltu,pieno isverdam balta padaza, suplam ji ant blyneliu. Ant virsaus tarkuoto surio ir pirmyn i orkaite 180-200c apie 20-25 min kol suris paraus.
Butinai isbandykit,net jei ir nemegstat spinatu ,nes esu tikra ,kad jusu nuomone pasikeis .
Lauksiu atsiliepimu
Papildyta:
Kadangi megstu grybus,tai siulau dar viena turkiska salta uzkandi
Zeytin yağli mantar- grybai su svogunais
250 gr pievagrybiu
2 svogunu galvutes
1pomidoras
1saukstas pomidoru tyres
druska,pipirai
10 saukstu aliejaus
Svogunus stambokai supjaustau apkepinu alyvu aliejuje,sukratau stambiai supjaustyta pomidora(be odos) pomidoru tyrs gerai ismaisius pakepinu keleta min.
Sukratau nuvalytus ir i 4 dalis padalintus grybus.
İberiu druskos ir ant letos ugnies apie 30 min verdu. Gale paskaninu svieziai maltais pipirais.Ataususius galima papuosti kapotom petrazolem
Gero apetito
Musu visos seimos megstamas patiekalas,labai tinkantis,kaip izanginis patiekalas pietums prie viso to lengvai pagaminti
Blyneliai su spinatu ir "patirma" idaru
Blyneliu teslai:
Miltai
kiausinis
druska
vanduo
lasas aliejaus
Viska isplakam ir iskepam blynelius (per visa keptuve) Atleiskit,bet as jau kartais net elementariu zodziu neberandu lietuviskai ,va ka reiskia tiek metu uzsienio.
Idarui
500-1000gr spinatu svieziu,nors galima ir saldytais pakeisti,
jei spinatai" jauni uzteks ir 500gr, bet jei su kotais tai 1 kg, nes tu kotu nenaudoju.
Grietineles
1-2 svogunai susmulkinti
druska,pipirai
250 gr "pastirma" tai spec. turkiska zalia sonine apdirbta prieskoniais, turinti gana astru skoni, jei jums per astru nuvalykit prieskonius.
truputis sviesto,
pieno slakas
50 gr. olandisko tarkuoto surio
keletas saukstu aliejaus/alyvuogiu/
Susmulkinta svoguna dedu i didoka puoda ir apkepu nedideliam kiekyje aliejaus,tada dedu svariai nuplautus ir stambiai supjaustytus spinatu lapus be kotu. Viska gerai sumaisom,imetam ziupsni druskos ir paliekam ant silpnos ugnies,kol spinatai isvirs ir neliks vandens(5-7min). Jei vandens visgi lieka nuemus nuo ugnies sumetu viska i kiaurasamti,kad nuvarvetu.
Supjaustai pastirma nedideliais gabaliukais.
Ant kiekvieno blynelio vidurio dedu po 1 susmulkinta pastirmos grezineli(galima ir daugiau) ant viraus spinatu-svoguno misinio.Uzpilu slaka grietineles,tas nuima spinatu aitruma,susvelnina ,juoduju pipiru. Uzlenkus priesingus teslos galus padarom kvadratus,kaip ir musu zinomus lietuviskus blynelius su varske ar panasiai. Dedam juos i karsciui atsparu inda viena prie kito.
Is sviesto,sauksto miltu,pieno isverdam balta padaza, suplam ji ant blyneliu. Ant virsaus tarkuoto surio ir pirmyn i orkaite 180-200c apie 20-25 min kol suris paraus.
Butinai isbandykit,net jei ir nemegstat spinatu ,nes esu tikra ,kad jusu nuomone pasikeis .
Lauksiu atsiliepimu
Papildyta:
Kadangi megstu grybus,tai siulau dar viena turkiska salta uzkandi
Zeytin yağli mantar- grybai su svogunais
250 gr pievagrybiu
2 svogunu galvutes
1pomidoras
1saukstas pomidoru tyres
druska,pipirai
10 saukstu aliejaus
Svogunus stambokai supjaustau apkepinu alyvu aliejuje,sukratau stambiai supjaustyta pomidora(be odos) pomidoru tyrs gerai ismaisius pakepinu keleta min.
Sukratau nuvalytus ir i 4 dalis padalintus grybus.
İberiu druskos ir ant letos ugnies apie 30 min verdu. Gale paskaninu svieziai maltais pipirais.Ataususius galima papuosti kapotom petrazolem
Gero apetito
QUOTE(kobryte @ 2006 05 11, 15:53)
Jei gaminsit is konservuotu vynuogiu lapu, tada reiktu juos pamerkti karstam vandeny, nes kitaip bus per suru.
nu va, o as nezinojau, kad numirkyt reikia. tai jau tokie surus gavos
tiesa, esu valgius panasu i ta gozleme kazkokiam restorane. tai vienas idaras buvo is avienos, o kitas is zoliu - kapota kalendra, petrazoles ir pan. nu sitas, tai toks idomus derinukas, patiko. tai va, o siaip ziuriu, kad is esmes nacionalines virtuves yra persipyne, netgi ta pati "dolma" yra ir pas graikus, ir pas gruzinus...
tiesa, dar norejau paklaust, kazkada buvau arabiskam-libanietiskam restorane. tai prie nacionaliniu patiekalu buvo tokie zirniu kruopu kotletai... nu fantastiskas skonis.net gerai nesupratau is ko ten jie padaryti gal ir pas turkus kazkas panasaus yra ir kaip kepamos tos pitos??? dar pamenu kazka panasaus i miniatiurinius lietinius su darzoviu idaru, apskrudintus aliejuj. dar buvo visokiausiu idomiu padazu-tepalu, skirtu valgyt su tomis pitomis... nu zodziu, prisiminiau ir seile tyst pradejo
nu i prasome ideti koki baxlavos receptuka
gero
Yra yra o kaipgi tai tikriausiai ne zirniai,o lesiai
Lesiai su kapotais kvieciais
/ Mercmek koftesi/
Produktai
1/2 stiklines lesiu / kirmizi mercmek
1/2 stiklines kapotu kvieciu( koftelik Bulgurai)
1/4 stikl, alyvu aliejaus
1/2 sauksto pomidoru pastos
1 nedidelis svogunas
petrazoles
1/2 stikl, supjaustytu svogunu laisku
1arbatinis saukstelis paprikos pudros, pipiru, druskos
puse citrinos sulciu
Gaminimas
Nuplovus lesius isvirsi 3 stiklinese vandens,kol prades tizti, tada supilsi bulgurus,i r dar pavirti apie pora minuciu. Po to palikti uzdengus, kad atsaltu ir kvieciai suminkstetu. Keptuvej apkepinti susmulkinta svoguna (galvute), sudeti pomidoru pasta nuemus nuo ugnies . Tada sudeti i puoda su kvieciais, palaukti, kol atves, kad galetumei paimti i rankas, tada sudeti petrazoles, zalius svogunu laiskus , druska citrinos sultis, pipirus. Gerai ismaisius daryti norimo dydzio kotletukus, valgyti galima vyniotus su salotu lapais ir citrinu sultim. Labai tinka , kaip aperityvas, galima prideti ir raudonu (astriu) pipiru.
QUOTE(lanaa @ 2006 05 11, 17:14)
nu va, o as nezinojau, kad numirkyt reikia. tai jau tokie surus gavos
tiesa, dar norejau paklaust, kazkada buvau arabiskam-libanietiskam restorane. tai prie nacionaliniu patiekalu buvo tokie zirniu kruopu kotletai... nu fantastiskas skonis.net gerai nesupratau is ko ten jie padaryti gal ir pas turkus kazkas panasaus yra ir kaip kepamos tos pitos??? dar prisiminiau kazka panasau i miniatiurinius lietinius su darzoviu idaru, apskrudintus aliejuj. dar buvo visokiausiu idomiu padazu-tepalu, skirtu valgyt su tomis pitomis... nu zodziu, prisiminiau ir seile tyst pradejo
nu i prasome ideti koki baxlavos receptuka
tiesa, dar norejau paklaust, kazkada buvau arabiskam-libanietiskam restorane. tai prie nacionaliniu patiekalu buvo tokie zirniu kruopu kotletai... nu fantastiskas skonis.net gerai nesupratau is ko ten jie padaryti gal ir pas turkus kazkas panasaus yra ir kaip kepamos tos pitos??? dar prisiminiau kazka panasau i miniatiurinius lietinius su darzoviu idaru, apskrudintus aliejuj. dar buvo visokiausiu idomiu padazu-tepalu, skirtu valgyt su tomis pitomis... nu zodziu, prisiminiau ir seile tyst pradejo
nu i prasome ideti koki baxlavos receptuka
Yra yra o kaipgi tai tikriausiai ne zirniai,o lesiai
Lesiai su kapotais kvieciais
/ Mercmek koftesi/
Produktai
1/2 stiklines lesiu / kirmizi mercmek
1/2 stiklines kapotu kvieciu( koftelik Bulgurai)
1/4 stikl, alyvu aliejaus
1/2 sauksto pomidoru pastos
1 nedidelis svogunas
petrazoles
1/2 stikl, supjaustytu svogunu laisku
1arbatinis saukstelis paprikos pudros, pipiru, druskos
puse citrinos sulciu
Gaminimas
Nuplovus lesius isvirsi 3 stiklinese vandens,kol prades tizti, tada supilsi bulgurus,i r dar pavirti apie pora minuciu. Po to palikti uzdengus, kad atsaltu ir kvieciai suminkstetu. Keptuvej apkepinti susmulkinta svoguna (galvute), sudeti pomidoru pasta nuemus nuo ugnies . Tada sudeti i puoda su kvieciais, palaukti, kol atves, kad galetumei paimti i rankas, tada sudeti petrazoles, zalius svogunu laiskus , druska citrinos sultis, pipirus. Gerai ismaisius daryti norimo dydzio kotletukus, valgyti galima vyniotus su salotu lapais ir citrinu sultim. Labai tinka , kaip aperityvas, galima prideti ir raudonu (astriu) pipiru.
As labai megstu Meleme, tik nesu tikra, ar tiksliai taip vadinasi...
Svogunus smulkiai supjaustyti ir pakepinti, sudeti smulkiai pjaustytus peperoni, tada pjaustytus pomidorus be odeliu, patroskinti, atskirai ismaisyti pora kiausiniu ir atsargiai uzpilti ant kepamu pomidoru. Nemaisyti, uzdengti dangciu ir palaukti kol kiausinis iskeps
Svogunus smulkiai supjaustyti ir pakepinti, sudeti smulkiai pjaustytus peperoni, tada pjaustytus pomidorus be odeliu, patroskinti, atskirai ismaisyti pora kiausiniu ir atsargiai uzpilti ant kepamu pomidoru. Nemaisyti, uzdengti dangciu ir palaukti kol kiausinis iskeps
Va ir neiseina paveiksliuko ideti
Va pasimečiau kažką norėjau parašyti, o kaip - nežinau..nei vieno turkiško pavadinomo nebeprisimenu
vienu žodžiu, užkandžiui būna patiekiami tokie tirštesni padažai, kuriuos kabini lavašu ir valgai... Tai buvo vienas mėgstamiausių užkandžių prieš karštą patiekalą Aušros vartų gatvėje buvusioje turkų kavinėje vienas baltas, turbūt su jogurtu ir česnakais, kitas raudonas - na niekaip neprisimenu net skonio, meksikietiškas maistas receptorius pertvarkė
gal žinote, apie ką kalbu? gal receptėlių kokių, a?
vienu žodžiu, užkandžiui būna patiekiami tokie tirštesni padažai, kuriuos kabini lavašu ir valgai... Tai buvo vienas mėgstamiausių užkandžių prieš karštą patiekalą Aušros vartų gatvėje buvusioje turkų kavinėje vienas baltas, turbūt su jogurtu ir česnakais, kitas raudonas - na niekaip neprisimenu net skonio, meksikietiškas maistas receptorius pertvarkė
gal žinote, apie ką kalbu? gal receptėlių kokių, a?
tiesa, dar prisiminiau toki idomu zolini "zakusona" is libanietisko restorano... zodziu ten buvo smulkiai sukapotos garbanotosios petrazoles, labai smulkiai supjaustytas pomidoras, nulupus odele ir pasalinus seklas. turbut pomidoro gabaliuku dydis panasus i kokio skaldyto zirnio puseles. pomidoras neturi dominuoti. dominuoja petrazoles, o pamidoru tik siek tiek ideta. toliau pagal skoni druska, citrinos sultys, alyvu aliejus (cia pati ismasciau). nes tiksliai negaliu pasakyt, kas ten per patiekalas ir kokie tikri igridientai, bet dazniausiai atspeju. mano visiems sveciams, o ju buvo apie 14 zmoniu. sita "zolyte" paliko ispudi, nors ir pradziu galvojom, kas cia per nesamone . tik tiek, kad sitas uzkandis toks pikantiskas, tai jo daug nesuvalgysi. tai nereikia pasidaryti katilo. uztenka petrazoliu saujeles i vieno nedidelio pomidoro gal kas pasakysit kas cia per patiekalas
Sigara börek