Aciu Shalimar,sauniai atrodo. Dabar galiu ramiai testi.
Musu visos seimos megstamas patiekalas,labai tinkantis,kaip izanginis patiekalas pietums prie viso to lengvai pagaminti
Blyneliai su spinatu ir "patirma" idaru
Blyneliu teslai:
Miltai
kiausinis
druska
vanduo
lasas aliejaus
Viska isplakam ir iskepam blynelius (per visa keptuve) Atleiskit,bet as jau kartais net elementariu zodziu neberandu lietuviskai

,va ka reiskia tiek metu uzsienio.
Idarui
500-1000gr spinatu svieziu,nors galima ir saldytais pakeisti,
jei spinatai" jauni uzteks ir 500gr, bet jei su kotais tai 1 kg, nes tu kotu nenaudoju.
Grietineles
1-2 svogunai susmulkinti
druska,pipirai
250 gr "pastirma" tai spec. turkiska zalia sonine apdirbta prieskoniais, turinti gana astru skoni, jei jums per astru nuvalykit prieskonius.
truputis sviesto,
pieno slakas
50 gr. olandisko tarkuoto surio
keletas saukstu aliejaus/alyvuogiu/
Susmulkinta svoguna dedu i didoka puoda ir apkepu nedideliam kiekyje aliejaus,tada dedu svariai nuplautus ir stambiai supjaustytus spinatu lapus be kotu. Viska gerai sumaisom,imetam ziupsni druskos ir paliekam ant silpnos ugnies,kol spinatai isvirs ir neliks vandens(5-7min). Jei vandens visgi lieka nuemus nuo ugnies sumetu viska i kiaurasamti,kad nuvarvetu.
Supjaustai pastirma nedideliais gabaliukais.
Ant kiekvieno blynelio vidurio dedu po 1 susmulkinta pastirmos grezineli(galima ir daugiau) ant viraus spinatu-svoguno misinio.Uzpilu slaka grietineles,tas nuima spinatu aitruma,susvelnina ,juoduju pipiru. Uzlenkus priesingus teslos galus padarom kvadratus,kaip ir musu zinomus lietuviskus blynelius su varske ar panasiai. Dedam juos i karsciui atsparu inda viena prie kito.
Is sviesto,sauksto miltu,pieno isverdam balta padaza, suplam ji ant blyneliu. Ant virsaus tarkuoto surio ir pirmyn i orkaite 180-200c apie 20-25 min kol suris paraus.
Butinai isbandykit,net jei ir nemegstat spinatu

,nes esu tikra ,kad jusu nuomone pasikeis

.
Lauksiu atsiliepimu
Papildyta:Kadangi megstu grybus,tai siulau dar viena turkiska salta uzkandi
Zeytin yağli mantar- grybai su svogunais
250 gr pievagrybiu
2 svogunu galvutes
1pomidoras
1saukstas pomidoru tyres
druska,pipirai
10 saukstu aliejaus
Svogunus stambokai supjaustau apkepinu alyvu aliejuje,sukratau stambiai supjaustyta pomidora(be odos) pomidoru tyrs gerai ismaisius pakepinu keleta min.
Sukratau nuvalytus ir i 4 dalis padalintus grybus.
İberiu druskos ir ant letos ugnies apie 30 min verdu. Gale paskaninu svieziai maltais pipirais.Ataususius galima papuosti kapotom petrazolem
Gero apetito