Sağol canım
O tai man užėjo toks periodas, kad pati nežinau ko noriu valgyt, ant kiek viskas pakyrėję Tai reiks paįvairint valgiaraštį
Šiandien valgau saldžią sriubą lietuviškai. Ar TR yra kas nors panašaus?
You are welcome!!! na mano turku kalbos zinios labai menkos, na virtuves produktus tai pazistu... NEs vyras nupirko dar pernai turkiskos virtuves receptu knyga, kuri su paveiksleliais ir labai viskas paprastai ir aiskiai parasyta ir dar foto ideta, tai man patinka laiks nuo laiko is ten ka pagamint.
Siaip dar niekur neragavau cia saldzios sriubos, tai nezinau ar tokia yra. Bet cia yra toks desertas Asure, kuris man baisiai nepatinka! Kazkur jau cia buvo receptas! Na ten panasiai kaip ir saldi sriuba, tik deda kvieciu krakmolo, tai gaunasi tirstas kaip pudingas, o i i dar deda visus riesutus, dziovintus vaisius, ir net kukuruzu arba avinzirniu. Man tai ta spalva baisiai nepatinka, kaip koks viralas... Bet daug kam skanus! Siaip dar jis yra lyg ir kazkoks tradicinis islamiskas desertas!
Aşure foto
Siaip dar niekur neragavau cia saldzios sriubos, tai nezinau ar tokia yra. Bet cia yra toks desertas Asure, kuris man baisiai nepatinka! Kazkur jau cia buvo receptas! Na ten panasiai kaip ir saldi sriuba, tik deda kvieciu krakmolo, tai gaunasi tirstas kaip pudingas, o i i dar deda visus riesutus, dziovintus vaisius, ir net kukuruzu arba avinzirniu. Man tai ta spalva baisiai nepatinka, kaip koks viralas... Bet daug kam skanus! Siaip dar jis yra lyg ir kazkoks tradicinis islamiskas desertas!
Aşure foto
O man tai visai apetitniai atrodo Gal kažkas panašaus į lietuvišką avižų kisielių
Tiesa sakant, nežinau net kaip tie avinžirniai atrodo
Tiesa sakant, nežinau net kaip tie avinžirniai atrodo
Angliskai - chickpeas. Turkijoje buvai, tai tikrai turejai ragauti arba su ryziais (pilaf) arba siaip darzoviu troskinyje, arba humus is ju gamina. Siaip LT tai tik konservuotu skardinese maciau. Siaip jie man labai skanus, tai lyg pupeles ir zirniu junginys.
Avinzirniai
Avinzirniai
Aišku, kad žinau
Būdavo ir LT Maximoj, su užrašu turkiški žirniai. Dabar jau senokai nebėra, tai aš birželį iš TR kilogramą parsivežiau, dar apie pusę ir turiu
Sakau, aš MB kai pasakiau turkish beans, tai jis sako ne, jokie čia ne turkish beans, nu ok, jis sako-jis žino
Būdavo ir LT Maximoj, su užrašu turkiški žirniai. Dabar jau senokai nebėra, tai aš birželį iš TR kilogramą parsivežiau, dar apie pusę ir turiu
Sakau, aš MB kai pasakiau turkish beans, tai jis sako ne, jokie čia ne turkish beans, nu ok, jis sako-jis žino
As tai juos ismirkau, isverdu ir uzsisaldau, kad nereiketu kas karta virti. Mokausi is anytos!
QUOTE(Koruklu @ 2008 08 27, 17:23)
As tai juos ismirkau, isverdu ir uzsisaldau, kad nereiketu kas karta virti. Mokausi is anytos!
Aš tai iš vakaro pamerkiu, o jei jau labai staigiai prireikia tai verdančiu vandeniu užpilu, irgi pakankamai greit išbrinksta. o išsivirt tai jau tada irgi greit. O šiaip tai visokias mišrainytes mėgstu su jais daryt, ir sriubai kartais nepamaišo
Anytos variantas irgi gudrus sprendimas
Na siandien vakarienei MB pagaminau jo megstamu Börek. Vieni buvo kaip ir rytiniai lavasai su baltu suriu, petrazolem ir cesnaku, kiti buvo su kepintu farsu su svogunais. Su visu siuo geriu dar ayran!!!
Tam blynui naudojau jufka arba fillo tesla.
Tam blynui naudojau jufka arba fillo tesla.
Kadangi vakar netoli namu buvo darzoviu turgus ir jau tokiu graziu spinatu buvo, tai MB nupirko ju kruva didziausia, tai teko siandien man kazka su jais daryti. Taigi pirmas patiekalas, tai lietuvio akiai baisiai neiprastas, nes mes tuos spinatu uglius ismetam, bet pamacius internete foto, pati padariau, tai MB pirstus laizesi!!!
Ispanak Koku Salatasi arba Spinatu koteliu salotos
Taigi kiek turit spinatu daigeliu, tai juos apie 5 min apvirkite sudytame vandenyje. Cesnaka ir petrazoles susmulkinkyte ir sumaisykite su druska, citrinos sultimis ir alyvuogiu aliejum. Dar uzbarsciau paprikos milteliais. Skanaus!!!
Sunaudojus spinatu kotelius, dar liko daug lapu, tai is tu lapu pagaminau vistienos krutineles suktinukus su spinatais ir baltu suriu. Bei zinoma su spinatu ir giretineles padazu!!!
Ir desertui Erikli Pay arba Slyvu pyragas
Ispanak Koku Salatasi arba Spinatu koteliu salotos
Taigi kiek turit spinatu daigeliu, tai juos apie 5 min apvirkite sudytame vandenyje. Cesnaka ir petrazoles susmulkinkyte ir sumaisykite su druska, citrinos sultimis ir alyvuogiu aliejum. Dar uzbarsciau paprikos milteliais. Skanaus!!!
Sunaudojus spinatu kotelius, dar liko daug lapu, tai is tu lapu pagaminau vistienos krutineles suktinukus su spinatais ir baltu suriu. Bei zinoma su spinatu ir giretineles padazu!!!
Ir desertui Erikli Pay arba Slyvu pyragas
Tai, kad LT tai ne tik akiai, bet ir aplamai, spinatai nera placiai paplite Ir man paciai nera teke ka nors su jais gamint
O Koruklu tai zaviuosiu. 2 x Pasiseke TB su tavim
O Koruklu tai zaviuosiu. 2 x Pasiseke TB su tavim
Aciu aciu uz tuos 2X !!!!
O kas man belieka, kai anyta gamina tik kazkokius viralus, kur net nesuprasi, kas ideta! Tenka paciai gaminti. O MB patenkintas, nes per metus 7 kg priaugo, bet blogiausia, kad ir as priaugau... Bet sakiau siek tiek pabadausiu per ramadana, na dietos sumetimais!!!
O kas man belieka, kai anyta gamina tik kazkokius viralus, kur net nesuprasi, kas ideta! Tenka paciai gaminti. O MB patenkintas, nes per metus 7 kg priaugo, bet blogiausia, kad ir as priaugau... Bet sakiau siek tiek pabadausiu per ramadana, na dietos sumetimais!!!
O, zinai, tadien kai issiryskinom, kad mano vadinamieji turkiski zirniai ir avinzirniai, tai vienas ir tas pats, vakarop nulekiau i parduotuve, visiskai be minties apie juos. Bet kazkokiu budu atsiduriau prie lentynu, kur visokiausios konservuotos gerybes, nu ir akurat, ziuriu sitie avinzirniai. Tai bala nemate, paemiau indeli Sekancia diena gaminau idarytus baklazanus ir pritrukau idaro Na, nieko kito neliko kaip krapstyt tuos idarus lauk, tai pridejau tada dar tuos avinzirnius ir super gavosi Tiko ir patiko