Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Cristobal @ 2008 08 25, 16:46)
Na va, pasistudijavau biškutį receptų, tai pradžiai sakau reik tą meleme paragaut, bet tai kuo tuos žalius pipirėlius pakeist, būnant čia LT? Kiba paprika  g.gif  lotuliukas.gif


Menemen, po teisybei mirksiukas.gif Susiradau paveikslėlį pasitikslinimui ax.gif
Atsakyti
Tai jau gaminau smile.gif Truputi nukrypau nuo originalaus recepto, bet vis vien skaniai gavosi ax.gif Itrauksiu i savo greitai paruosiamu "firminiu" sarasa bigsmile.gif
Atsakyti
Taip Cristobal, gali pakeisti paprika, juk tie pipireliai, tai ir yra kita paprikos rusis.

O as siandien gaminsiu PIRASALI KİŞ, o kitaip sakant pyragas su porais.

Sudetis:

Teslai: 2 stiklines miltu, 2 kiausiniai, 125gr sviesto, druskos, 1 saukstas vandens.

Idarui: du saukstai sviesto, trys nedideli porai, 1 pundelis spinatu, baziliko, fermentinio surio (didele sauja), 6 kiausiniai, 6 saukstai grietineles, druska, juodi pipirai.

Teslos ingridientus sukapoti peiliu ir paskui rankomis minkyti. Sviestas turi buti minkstas, bet nelydytas. Isminkius sudeti i maistine plevele ir pasaldyti apie 30 min saldytuve. Atvesinus tesla iskocioti apskritima, ideti i kepimo forma ir 170C temperaturoje pakepti apie 10 min. Paskui sudeti i dara ir vel pakepti apie 15 min 180C.

Idaro paruosimas: Porus supjaustyti ir pakepinti svieste, sudeti pjaustytus spinatus. Atskirai suplakti kiausinius, grietinele, tarkuota suri, druska ir pipirus, galima dar ir kokiu zalumynu, bazilika ir sumaisyti su porais ir spinatais Viska supilti i apkepta forma. Ant virsaus dar uzbarstyti suriu.

Siaip galimos ivairios idaro variacijos. Galima dar ideti kokios virtos ar kepintos mesos, arba ant virsaus deti ne fermentini suri, o fetos suri. Galima deti cesnako (as visada dedu) ir pan.

Na kai po pietu iskeptiu, tai padarysiu foto!!! smile.gif
Atsakyti
Jo, būtinai įdėk 4u.gif

Aš tai apie įdarytas paprikas mąstau, bet čia gal rytdienai ax.gif
Atsakyti
Kaip ir zadejau, tai ir stai mano pyragas arba KİŞ, bet tik ne su porais ir spinatais, nes paprasciausiai neradau spinatu kaimynineje parduotuveje, tai teko keisti idara. Bet nemanau, kad gavosi prasciau!.

Pradedam:

Idaras: svoguna, kabak (cukinija), morka ir kelis sampinjonus su alyvuogiu aliejum ir druska bei pipirais.

user posted image

Pyrago pagrindas: Dvi stiklines miltu, 100gr sviesto, 100ml pieno, 1 a.s. kepimo milteliu ismaisiau ir ideajau i saldytuva pastingti apie 30 min. Paskui iskociojau i idejau i forma.

user posted image

Pagrinda pakepiau apie 15 min 175C temperaturoje. Isplakiau 5 kiausinius, ipyliau 100ml pieno, druskos ir pipiru, kapotu petrazoliui krapu ir metu (mums baisiai patinka zalumynai), cesnako ir fermentinio surio gera sauja. Viska sumaisiau su idaru ir supyliau i pakepta pagrinda, bei uzbarsciau dar siek tiek suriu. Kepti orkaiteje apie 20 min 175C temperaturoje.

user posted image

Dar galutines foto nera, nes dar kepa. Na kai vyrelis gris is darbo, tai ragausim!!! Kolkas kvepia super!! thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Cristobal @ 2008 08 26, 14:20)
Jo, būtinai įdėk  4u.gif

Aš tai apie įdarytas paprikas mąstau, bet čia gal rytdienai  ax.gif



Mano siaip vienas is megstamiausiu patiekalu!!! drinks_cheers.gif As net kartais dedu labai mazai farso, o pagrinde ryzius su pjaustytais svogunais ir pomidorais, siek tiek sojos padazo ir kedro riesutu! Siaip parduotuvese TR yra specialus KNOR prieskoniu rinkinys Dolmoms. Isbandyk, nes labai gera skoni jie suteikia!!!
Atsakyti
Va galutinis variantas!


user posted image
Atsakyti
Isverciu SEBZELİ KİŞ recepta.

Teslai:

125 gr sviesto
2 stiklines miltu
¼ stiklines salto vandens.

Idaras:

1 valgomasis saukstas alyvuogiu aliejaus.
1 svogunas
1 zalias pipiras / paprika
1 bulve
100-150 gr brokoliu
1 morka

Uzpilas:

50 gr sviesto
¼ stikl. miltu
1 stikl. pieno
2 kiausiniu tryniai
½ stiklines tarkuoto geltonojo surio (fermentinio)

Miltus ir sviesta sukapoti, supilti salta vandeni ir greitai ismaisyti tesla, atsaldyti saldytuve apie 20 min. Iskocioti tesla ir sudeti i forma ( galima palikti siek tiek teslos, jei norite daryti dekoraciju ant virsas, kaip foto). 10 minuciu pakepti 180C temperaturoje.

Idaro darzoves apvirti ir trumpai apkepti. Sudeti i apkepta pagrinda, uzpilti uzpilu. Uzpilas ruosiamas kaip Besemelio padazas: sviesta istirpdyti keptuveje, sudeti miltus ir ipilti piena. Kai atvesta sudeti kiausiniu trynius ir tarkuota suri. Ant uzpilo galima deti ivairais dekoracijas is teslos. Tada ta tesla dar aptepti kiausinio plakiniu. Visa ta geri kepti dar 30 min 180C temperaturoje. SKANAUS!!!Sebzeli Kiş receptas turkiskai ir foto
Atsakyti
Vaje, kaip skaniai atrodo essen.gif
Atsakyti
Parašiau prie Turkiškų saldumynų, bet ten beveik, kad mirusi tema, tai šičia pasikartosiu blush2.gif

Noriu TEL KADAYIF recepto wub.gif Gal atsiras kokia žiniukė? ax.gif
Atsakyti
Na va dar vienas patiekalas pusryciams!!!

Paemiau lavasa (tortillia) ir i vidu idejau balto surio (feta), petrazoliu ir smulkinto cesnako. Viska apkepiau sausoje keptuveje!!! Skanaus!!!

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Cristobal @ 2008 08 27, 14:24)
Parašiau prie Turkiškų saldumynų, bet ten beveik, kad mirusi tema, tai šičia pasikartosiu  blush2.gif

Noriu TEL KADAYIF recepto  wub.gif Gal atsiras kokia žiniukė?  ax.gif



Na tai cia tau reikes specialios teslos, kuria tik turkijoje gali rasti. Na pridedu recepta angliskai ir foto.

TEL KADAYF
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 27 rugpjūčio 2008 - 12:39
Nu joo, bepigu jum ten TR tongue.gif Nors mačiau jau Maximoj yra kažkokio armėniško lavašo pirkt, bet neišbandytas dar rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Koruklu @ 2008 08 27, 13:38)
Na tai cia tau reikes specialios teslos, kuria tik turkijoje gali rasti. Na pridedu recepta angliskai ir foto.

TEL KADAYF


aciuks.gif Koruklu.
Bet dėl tos tešlos tai blogai tada swoon.gif schmoll.gif Prie saldumynų tai aš jau taip labai nesipuolu, bet šitas tai man pakerta kojas brunette.gif
Atsakyti
Cristobal, tortiliju yra ir LT. Na ten prie meksikietisko maisto. Tikrai maciau maksimose. Na atrodo kaip paprastas blynas, tik sudetis kietesne.
Na bent jau Turkijoje ji gamina is miltu, mieliu ir vandens. Iskocioja blynus ir kepa ant sausos keptuves, na net spec keptuves yra. Siaip jei i ta tesla desi maziau miltu, tai gali ir ta gözleme pasidaryti ir su kepintu farsu ir su suriu ir su kuo tik sirdis geidzia. I zalia blyna ideti idaro ir apkepti arba sausoje keptuveje arba su siek tiek sviesto arba su aliejumi. Turkiska virtuve man ir patinka, kad ji tikrai paprasta!!!
Atsakyti