Taip Cristobal, gali pakeisti paprika, juk tie pipireliai, tai ir yra kita paprikos rusis.
O as siandien gaminsiu PIRASALI KİŞ, o kitaip sakant pyragas su porais.
Sudetis:
Teslai: 2 stiklines miltu, 2 kiausiniai, 125gr sviesto, druskos, 1 saukstas vandens.
Idarui: du saukstai sviesto, trys nedideli porai, 1 pundelis spinatu, baziliko, fermentinio surio (didele sauja), 6 kiausiniai, 6 saukstai grietineles, druska, juodi pipirai.
Teslos ingridientus sukapoti peiliu ir paskui rankomis minkyti. Sviestas turi buti minkstas, bet nelydytas. Isminkius sudeti i maistine plevele ir pasaldyti apie 30 min saldytuve. Atvesinus tesla iskocioti apskritima, ideti i kepimo forma ir 170C temperaturoje pakepti apie 10 min. Paskui sudeti i dara ir vel pakepti apie 15 min 180C.
Idaro paruosimas: Porus supjaustyti ir pakepinti svieste, sudeti pjaustytus spinatus. Atskirai suplakti kiausinius, grietinele, tarkuota suri, druska ir pipirus, galima dar ir kokiu zalumynu, bazilika ir sumaisyti su porais ir spinatais Viska supilti i apkepta forma. Ant virsaus dar uzbarstyti suriu.
Siaip galimos ivairios idaro variacijos. Galima dar ideti kokios virtos ar kepintos mesos, arba ant virsaus deti ne fermentini suri, o fetos suri. Galima deti cesnako (as visada dedu) ir pan.
Na kai po pietu iskeptiu, tai padarysiu foto!!!