Tarhana Çorbası
Sudetis:
3 prinoke pomidorai
3 zaliosios paprikos/pipirai
3 svogunai
2 stiklines gyvo jogurto (galima pakeisti kefyru)
1 arbatinis saukstelis sausu mieliu
½ stikline silto apie 40C vandens
1 saukstelis cukraus
⅛ saukstelis maltos dziovintos astrios paprikos
1 saukstelis paprastos paprikos milteliu
druskos
miltu
Cukru, vandeni ir mieles sumaisyti ir lesiti apie 5 min pakilti. Nuvalyti darzoves, susmulkinti blenderiu, ideti jogurta. Viska sumaisyti ir po truputi deti miltus ir vel maisyti kol gaunasi gan kieta tesla. Pakildinti apie 5 min. İnda iskloti sviestiniu popieriumi ir sudeti tesla bei leisti jai dziuti apie 10-12 dienu. Karta per diena ja pamaigyti, kai tesla isdziuna, ja sutrupinti ir laikyti saltai ir sausai.
Pasigaminus Tarhana, laikas gaminti pacia sriuba...

Sriubos receptas
1 stikline sausos tarhanos
7 - 8 stiklines mesos sultinio
2 dideli saukstai pomidoru piure ar pastos.
Tarhana sumaisyti su 3 stiklinems sultinio, maisyti kol gaunasi minksta vientisa mase, veliau supilti likusi sultini. Sriuba gaunasi gana tirsta. Pagardinti pomidoru pasta ir virti apie 15-20 min. Pateikiant pagardinti petrazolem, paprikos sviestu ar alyvuogiu aliejumi, pateikti su turkiska duona.
Cia as su improvizacijom isverciau tai, ka radau internete. Gal kas mane pataisys!!! Bet siaip manau, kad geriau tokia sriuba restorane valgyti, nes daug to vargo ir net nezinau ar skanu .Sekmes bandysianciom!!!