Cia irgi pridedu tos sriubos recepta... nebandziau, bet gal kas ragavot, tai kokie atsiliepimai???
Tarhana Çorbası
Sudetis:
3 prinoke pomidorai
3 zaliosios paprikos/pipirai
3 svogunai
2 stiklines gyvo jogurto (galima pakeisti kefyru)
1 arbatinis saukstelis sausu mieliu
½ stikline silto apie 40C vandens
1 saukstelis cukraus
⅛ saukstelis maltos dziovintos astrios paprikos
1 saukstelis paprastos paprikos milteliu
druskos
miltu
Cukru, vandeni ir mieles sumaisyti ir lesiti apie 5 min pakilti. Nuvalyti darzoves, susmulkinti blenderiu, ideti jogurta. Viska sumaisyti ir po truputi deti miltus ir vel maisyti kol gaunasi gan kieta tesla. Pakildinti apie 5 min. İnda iskloti sviestiniu popieriumi ir sudeti tesla bei leisti jai dziuti apie 10-12 dienu. Karta per diena ja pamaigyti, kai tesla isdziuna, ja sutrupinti ir laikyti saltai ir sausai.
Pasigaminus Tarhana, laikas gaminti pacia sriuba...
Sriubos receptas
1 stikline sausos tarhanos
7 - 8 stiklines mesos sultinio
2 dideli saukstai pomidoru piure ar pastos.
Tarhana sumaisyti su 3 stiklinems sultinio, maisyti kol gaunasi minksta vientisa mase, veliau supilti likusi sultini. Sriuba gaunasi gana tirsta. Pagardinti pomidoru pasta ir virti apie 15-20 min. Pateikiant pagardinti petrazolem, paprikos sviestu ar alyvuogiu aliejumi, pateikti su turkiska duona.
Cia as su improvizacijom isverciau tai, ka radau internete. Gal kas mane pataisys!!! Bet siaip manau, kad geriau tokia sriuba restorane valgyti, nes daug to vargo
ir net nezinau ar skanu
.Sekmes bandysianciom!!!
QUOTE(Koruklu @ 2007 08 15, 19:01)
Cia irgi pridedu tos sriubos recepta... nebandziau, bet gal kas ragavot, tai kokie atsiliepimai???
Cia as su improvizacijom isverciau tai, ka radau internete. Gal kas mane pataisys!!! Bet siaip manau, kad geriau tokia sriuba restorane valgyti, nes daug to vargo ir net nezinau ar skanu .Sekmes bandysianciom!!!
Cia as su improvizacijom isverciau tai, ka radau internete. Gal kas mane pataisys!!! Bet siaip manau, kad geriau tokia sriuba restorane valgyti, nes daug to vargo ir net nezinau ar skanu .Sekmes bandysianciom!!!
pacia tarhana jau turiu, tai siom dienom bandysiu daryti sriuba, parasysiu kaip gavosi
Paklausiau vyro ar toks tos Tarhanos receptas, tai jis sake, kad lyg ir toks. Siaip dar pasakojo, kad sios sriubos receptai priklausomai nuo regiono, t.y. skiriasi prieskoniai, kai kur dar deda cesnaka (manau, kad cia visai tiktu), oregana ir pan. Siaip Turkijoje parduotuvese galima tu milteliu nusipirkti!!!
Dar ınternete skaiciau vienos moteriskes komentara, kad ta tesla senoveje buvo dziovinama sauleje ant stogo, o ta pati moteriske, kadangi neturi salygu jos dziovinti, tai ji ta padaryta tarhanos tesla uzsisaldo mazais gabaleliais ir kai gamina, ta tesla tiesiog sumaiso su sultiniu... Tai tokios tokeles!!! Sekmes!!!
Dar ınternete skaiciau vienos moteriskes komentara, kad ta tesla senoveje buvo dziovinama sauleje ant stogo, o ta pati moteriske, kadangi neturi salygu jos dziovinti, tai ji ta padaryta tarhanos tesla uzsisaldo mazais gabaleliais ir kai gamina, ta tesla tiesiog sumaiso su sultiniu... Tai tokios tokeles!!! Sekmes!!!
Na, va siandien isbandem tarhanos recepta su improvizacijom , tai visai skaniai gavosi
Aciu uz pagalba
Aciu uz pagalba
QUOTE(Koruklu @ 2007 08 15, 19:01)
Cia as su improvizacijom isverciau tai, ka radau internete. Gal kas mane pataisys!!! Bet siaip manau, kad geriau tokia sriuba restorane valgyti, nes daug to vargo ir net nezinau ar skanu .Sekmes bandysianciom!!!
Mes tai darem taip pomidoru pastos 1 sauksta sumaisem su saukstu sviesto ant ugnies pamaisem. Tada uzpilem 1 litra vandens. Atskiram dubenely puse stiklines vandens ipilem i ji idejom 3 saukstus tarhanos ir gerai ismaisem. Tada is dubenelio ipilem i puoda (kur jau sviestas, pomidoru pasta ir vanduo) ir iki kol uzvirs be perstojo maisiau, na dar prieskoniu pagal skoni pridejau.
Man labai skanu
Siandien darau patiekala pagal savo anytos recepta. Na cia nieko mandro, nes ir as LT panasiai darydavau, bet vistiek skanu. Siaip toki farso recepta galima daryti ir su vynuogiu lapais, nes man anyta, kai jau susiruosia daryti idarytus baklazanus ir paprikas, tai kartu ir tas SARMAS (balandeliai su vynugiu lapais) daro. Kartais jais netgi uzkemsa baklazanus ar paprikas, kad idaras neizbegtu.
Taigi,
Keleta nedideliu baklazanu arba cukiniju, arba papriku (galima ir viska kartu!)
apie 300 gr farso (na Turkijoje naudoja jautienos),
apie 150 gr baltuju ryziu,
1 kiausinis,
nedidelis svogunas
cesnakas,
svieziu pomidoru arba pomidoru tyres,
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
sojos padazo,
dziovintu metos, raudonelio, pipiro, druskos, lauro lapelis.
Vandens
Baklazanus arba cukinijas nuplauti ir isskobti vidu ( na cia mes turime toki pailga isgaubta peiliuka, kuris palengvina si darba), siek tiek pasudyti.
Pasiruosiam farsa. İ farsa idedam svoguniuka (nors nebutina), 1 kiausini, zalius nuplautus ryzius, prieskonius, druskos, siek tiek sojos padazo, alyvuogiu alieju, siek tiek pomidoru tyres (arba smulkiai pjaustyto pomidoro), apie 2 saukstus, jei farsas kietokas, tai galima dar pora saukstu vandens. Viska gerai ismaisyti.
Farsa sugrusti i baklazanus, cukinijas, paprikas, sudeti i puoda, uzpilti siek tiek vandens, imesti lauro lapeli ir siek tiek patruskinti. Veliau ipilti dar pomidoru tyres, ideti kelias skilteles cesnako ir dar patroskinti apie 20 min. Viso troskinau apie 40-45 min. Pateikti galima vienus, su darzovemis arba su jogurto padazu.
Na siandien as pateiksiu su jogurto ir agurku padazu. Panasiu i graikiska tzaziki. Skanaus!!!
Taigi,
Keleta nedideliu baklazanu arba cukiniju, arba papriku (galima ir viska kartu!)
apie 300 gr farso (na Turkijoje naudoja jautienos),
apie 150 gr baltuju ryziu,
1 kiausinis,
nedidelis svogunas
cesnakas,
svieziu pomidoru arba pomidoru tyres,
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
sojos padazo,
dziovintu metos, raudonelio, pipiro, druskos, lauro lapelis.
Vandens
Baklazanus arba cukinijas nuplauti ir isskobti vidu ( na cia mes turime toki pailga isgaubta peiliuka, kuris palengvina si darba), siek tiek pasudyti.
Pasiruosiam farsa. İ farsa idedam svoguniuka (nors nebutina), 1 kiausini, zalius nuplautus ryzius, prieskonius, druskos, siek tiek sojos padazo, alyvuogiu alieju, siek tiek pomidoru tyres (arba smulkiai pjaustyto pomidoro), apie 2 saukstus, jei farsas kietokas, tai galima dar pora saukstu vandens. Viska gerai ismaisyti.
Farsa sugrusti i baklazanus, cukinijas, paprikas, sudeti i puoda, uzpilti siek tiek vandens, imesti lauro lapeli ir siek tiek patruskinti. Veliau ipilti dar pomidoru tyres, ideti kelias skilteles cesnako ir dar patroskinti apie 20 min. Viso troskinau apie 40-45 min. Pateikti galima vienus, su darzovemis arba su jogurto padazu.
Na siandien as pateiksiu su jogurto ir agurku padazu. Panasiu i graikiska tzaziki. Skanaus!!!
QUOTE(Koruklu @ 2007 08 22, 13:00)
Siaip toki farso recepta galima daryti ir su vynuogiu lapais, nes man anyta, kai jau susiruosia daryti idarytus baklazanus ir paprikas, tai kartu ir tas SARMAS (balandeliai su vynugiu lapais) daro.
jau kuris laikas kaip svajoju tu sarmu pasidaryi, bet vis nesiryztu, nes kaip gamina niekad nemaciau, tik valgyt teko... labai jau skanu
bandysiu pagal tavo recepta idara pasidaryt. susukti irgi turbut mokesiu, tik nezinau, kaip virt. irgi taip kaip baklazanus, ar kitaip? trumpiau gal?
Nesunku tas sarmas pasigaminti, tik uzima laiko, nes juk tie vynuogiu lapai maziukai. İr siaip mano anyta ryziu neverda is anksto. Neparasiau anksciau! O pagamintas Sarmas ar Dolmas as troskinu is pat pradziu vandenyje, o veliau idedu svoguno galvute, keleta supjaustytu pomidoru ar pomidoru tyres, cesnako pora skilteliu. Prieskoniu, jei norisi.Siaip Turkijoje yra toks prieskonis, man isverte, kaip kazkokiu pusu seklos, tai labai pagardina farsa. Kelis kartus valgiau si patiekala restoranuose, tai visada budavo tos seklos idetos. Siaip parduotuveje keleta tu seklu kainuoja apie 6 lt, bet tikrai verta. GAl kas zinote ju pavadinima? Jei prisiminsiu pasiziuresiu kada parduotuveje...
QUOTE(Koruklu @ 2007 09 04, 09:46)
Nesunku tas sarmas pasigaminti, tik uzima laiko, nes juk tie vynuogiu lapai maziukai. İr siaip mano anyta ryziu neverda is anksto. Neparasiau anksciau! O pagamintas Sarmas ar Dolmas as troskinu is pat pradziu vandenyje, o veliau idedu svoguno galvute, keleta supjaustytu pomidoru ar pomidoru tyres, cesnako pora skilteliu. Prieskoniu, jei norisi.Siaip Turkijoje yra toks prieskonis, man isverte, kaip kazkokiu pusu seklos, tai labai pagardina farsa. Kelis kartus valgiau si patiekala restoranuose, tai visada budavo tos seklos idetos. Siaip parduotuveje keleta tu seklu kainuoja apie 6 lt, bet tikrai verta. GAl kas zinote ju pavadinima? Jei prisiminsiu pasiziuresiu kada parduotuveje...
aciu, kita karta zinosiu
as tai tik vandenyje viriau, tai todel turbut skonis isnyko.. nes tie ryziai tai jau tokie skanus buvo, bevyniodama prisiragavau
cia gal kedro riesutai butu???
İsties radau internete kedro riesutu foto, tai tikrai jie! Labai gera skoni prideda visiems ryziu ir farso patiekalams. As siaip radau parduotuveje Knorr misini speceliai toms Dolma, tai dazniausiai ji naudoju vietoj prieskoniu, nes ten jau viskas yra, net tie kedro riesutai... gaila, kad kai LT buvau, tokio misinio neradau. Gaila, kad tos didziosios kompanijos prieskonius pritaiko tik prie salies, tikiu, kad LT butu norinciu juos isbandyti!
Gal kas zinote kur Vilniuje galima gauti raudonu lęšių, noriu padaryti mercimek koftesi ir niekur tu lęšių nerandu