Daro jie salta pomidoru sriuba, reikia
3 st. pomidoru piure ( nuluptu, svieziu)
saukstas alyvuogiu aliejaus
2 s.citrinu sulciu
2 s. balto acto
1-2 arb. s. kario
druskos
1 st. jogurto, ji reiktu suplakti
Pomidorus susmulkinti blenderiu, sudeti likusius ingridientus, isplakti, gale deti jogurta ir vel ismaisyti, palikti porai valandu saltai.
" Pyragas"su alyvuogem
4 kiausiniai
1/2 stiklines yogurto
3/4 stiklines alyvu aliejaus
3 stiklines miltu
1 stikline be kauliuku sukaputu juoduju alyvuogiu
1saukstelis druskos
1 saukstelis dziovintu metu
1 saukstelis kepimo milteliu
Kiausinius,druska,jogurta,alieju,metas gerai ismaisom .
Sukratom miltus su kepimo milt. ir alyvuoges, gerai ismaise supilam i istepta riebalais forma( as daznai kepu mufinu formoje) . Dedam i vid karstumo orkaite ir kepam apie 35-40 min .
Kai pamaciau,kad sis forumas uzlinkes,tai prie to pacio,kad atgaivint,prasysiu jusu pagalbos.Arteja Ramazan diena,kuri bus sekmadieni ir jauciu,vyro bendradarbiai ateis vakarienes pas mane,tai reikia man dabar skubiai kokiu mandriu,bet lengvai paruosiamu valgiu.Pvz:saltas,skaldytu visrtu bulgur su petrazolem ir skaisciai raudonu kazkuo nudazyta.Kaip tai padaryt? Dar vienas butu toks is yoghurto kaip cesnakinis su petrazolem irgi kazkas panasaus.Dar zaliu lesiu sriuba?Kokiu salotu recepteliu.Paskui dabar karstas,hm...ka sugalvot?Tokiai dienai paruost.Prasom kibt i darba Nes be jusu pagalvos kaip visada prazusiu.
Sis desertas ramadano metu gaminamas yra vienas is paprasciu ir megstamiausiu
GÜLLAÇ
1 paketas sauso "gülaç",kuri siuo metu rasit be sunkumu visuose parduotuvese.
Jei klausit kaip atrodo, tai paketas yra gana didelis apvalaus blyno formos.
1,5-2 litrai pieno
3-4 stiklines cukraus
4-5 saukstai roziu vandens ( nebutinai)
1-1,5 stiklines smulkintu graikisku riesutu, galima ir su pistacijom gaminti
1 granatas
vanilinio cukraus
Piena uzvirinam suberus cukru ,sudedam vanilini cukru ir roziu vandeni. Atvesinam.
As dazniausiai gamimu stikliniame keturkampiame ar apvaliame inde,kad galeciau toki ant stalo padeti. Imu po viena sausa güllaç vafli, aplauzau,kad atitiktu indo forma ir dedu i dugna, ant virsaus pilu 1 kausa atvesusio(bet ne salto) pieno . Taip dedu puse vafliu ir viduryje sukratau tolygiai riesutus. Procesa kartoju kol pabaigiu visus vaflius. Vaflius kad ir sulauzytus ,sudedu visus , tik kad tolygiai butu pasiskirste svarbu. pienas taip pat turetu buti sunaudotas.
Nenustebkit jei tie vafliau "plaukios" piene, patiekala palikit pasiilseti dienelei saldytuve. Virsu puosiame granatu ar galima ir tais paciais riesutais.
Patiekiant supjaustau, turekit omenyje,kad sis desertas ir po dienos nebus kietas , o truputi pieningas, toks jis turi buti.
Del bendros informacijos ,tai tie güllaç vafliai kiek as suprantu yra pagaminti i ryziu miltu, ir yra plonesni uz popieriu-permatomi.
Papildyta:
Ka tu turi omenyje neklabai supratau su tais bulgurais ,nes as zinau du,vienas KISIR o antras Mercmek köftesi, abu turi buti parasyti cia ar turkisku salotu skyrelyje, pasiziurek. Jei manes paklaustum, as kısır'o nederyciau,kadangi po bado dienos nelabai gerai tas bulguras gali buti( ispus skrandi) As siulyciau "mercmek köfte", nes ten maziau bulguro. Jei jau gaminsi kazkatai su lesiais , zirniu sriuba gal pakeisk i kokia trinta brokoli ar kalifioru trinta sriuba, ar yogurtosriuba,bus ivairiau, prie jos gali paskrudinti nedideliais kubeliais supjaustytos duonos.
Karstam patiekalui orkaiteje kepta zuvis labai tiktu, nes visgi bus pirma pasninko diena ir skrandziai gali sustreikuoti nuo sunkaus maisto. İs kitos puses , visi daro kaip ismano, kas mesa, kas zuvi.
Vieno dalyko nepamirs ,kuris yra butinas - hurma- datules.
GÜLLAÇ
1 paketas sauso "gülaç",kuri siuo metu rasit be sunkumu visuose parduotuvese.
Jei klausit kaip atrodo, tai paketas yra gana didelis apvalaus blyno formos.
1,5-2 litrai pieno
3-4 stiklines cukraus
4-5 saukstai roziu vandens ( nebutinai)
1-1,5 stiklines smulkintu graikisku riesutu, galima ir su pistacijom gaminti
1 granatas
vanilinio cukraus
Piena uzvirinam suberus cukru ,sudedam vanilini cukru ir roziu vandeni. Atvesinam.
As dazniausiai gamimu stikliniame keturkampiame ar apvaliame inde,kad galeciau toki ant stalo padeti. Imu po viena sausa güllaç vafli, aplauzau,kad atitiktu indo forma ir dedu i dugna, ant virsaus pilu 1 kausa atvesusio(bet ne salto) pieno . Taip dedu puse vafliu ir viduryje sukratau tolygiai riesutus. Procesa kartoju kol pabaigiu visus vaflius. Vaflius kad ir sulauzytus ,sudedu visus , tik kad tolygiai butu pasiskirste svarbu. pienas taip pat turetu buti sunaudotas.
Nenustebkit jei tie vafliau "plaukios" piene, patiekala palikit pasiilseti dienelei saldytuve. Virsu puosiame granatu ar galima ir tais paciais riesutais.
Patiekiant supjaustau, turekit omenyje,kad sis desertas ir po dienos nebus kietas , o truputi pieningas, toks jis turi buti.
Del bendros informacijos ,tai tie güllaç vafliai kiek as suprantu yra pagaminti i ryziu miltu, ir yra plonesni uz popieriu-permatomi.
Papildyta:
QUOTE(Julija_ıdig @ 2006 09 20, 12:28)
skaldytu visrtu bulgur su petrazolem ir skaisciai raudonu kazkuo nudazyta.Kaip tai padaryt? Dar vienas butu toks is yoghurto kaip cesnakinis su petrazolem irgi kazkas panasaus.Dar zaliu lesiu sriuba?Kokiu salotu recepteliu.Paskui dabar karstas,hm...ka sugalvot?Tokiai dienai paruost.Prasom kibt i darba Nes be jusu pagalvos kaip visada prazusiu.
Ka tu turi omenyje neklabai supratau su tais bulgurais ,nes as zinau du,vienas KISIR o antras Mercmek köftesi, abu turi buti parasyti cia ar turkisku salotu skyrelyje, pasiziurek. Jei manes paklaustum, as kısır'o nederyciau,kadangi po bado dienos nelabai gerai tas bulguras gali buti( ispus skrandi) As siulyciau "mercmek köfte", nes ten maziau bulguro. Jei jau gaminsi kazkatai su lesiais , zirniu sriuba gal pakeisk i kokia trinta brokoli ar kalifioru trinta sriuba, ar yogurtosriuba,bus ivairiau, prie jos gali paskrudinti nedideliais kubeliais supjaustytos duonos.
Karstam patiekalui orkaiteje kepta zuvis labai tiktu, nes visgi bus pirma pasninko diena ir skrandziai gali sustreikuoti nuo sunkaus maisto. İs kitos puses , visi daro kaip ismano, kas mesa, kas zuvi.
Vieno dalyko nepamirs ,kuris yra butinas - hurma- datules.
As pati baisiai nemegstu zuvies Tad tikrai nieko is jos net gamint nenoriu O vat tie mercumek kofte man atrodo tikru,tik kaip juos paruost,girdejau jog zmones ji rankom minko 2-3h Dar vienas klausimas.Kas yra roziu vanduo?Pirma karta girdziu O ta Gullac tikrai pabandysiu padaryt,o tie blyno formos paplociai ar kas,panasiai suvynioti i popieriu,kaip pas mus seniau budavo vafliai tie dideli apvalus.Ar ne?
Seip zmones bus tikrai isalke ir labai noreciau juos kazkuo nustebinti,nes juk yabanci
Begalo aciu tau uz pagalba
Seip zmones bus tikrai isalke ir labai noreciau juos kazkuo nustebinti,nes juk yabanci
Begalo aciu tau uz pagalba
é"mercmek köftesi" yra lengvai pagaminami, rasi 2 pusl.,o cia apie tuos "köfte" kuriuos reikia bent keleta val minkyti,tai jie vadinasi"ciğ köfte" daromi su zaliu farsu ir yra labaaaai astrus,kiek zinau tai Gaziantepes ar apylinkiu valgis, na tavo vyras turetu zinoti.
Roziu vanduo-gül suyu- pasiklausi parduotuvese, nors jis ir nebutinas. Güllaç, dydziu primins musu apvalius vaflius, bet jie supakuoti palstmasiniuose baltuose ipakavimuose, paklausk betkurioj parduotuvej, tau parodys, nes dabar" güllaç zamanı"
Del salotu pasiziurek salotu skyriuje , ten rasi lengvu ir gardziu.
Sakai,kad nori nustebinti,tai daryk "netikra zuiki" su kokiom slyvom ar dziovintais abrikosais,kad mesa nebuu labai sausa gali pamazyti 50-50 jautienos farsa su avienos. Tuo klausimu rasi "Netikro zuikio" skyriuje, prie jo plova,kurio metodai ,kazkur cia.
Roziu vanduo-gül suyu- pasiklausi parduotuvese, nors jis ir nebutinas. Güllaç, dydziu primins musu apvalius vaflius, bet jie supakuoti palstmasiniuose baltuose ipakavimuose, paklausk betkurioj parduotuvej, tau parodys, nes dabar" güllaç zamanı"
Del salotu pasiziurek salotu skyriuje , ten rasi lengvu ir gardziu.
Sakai,kad nori nustebinti,tai daryk "netikra zuiki" su kokiom slyvom ar dziovintais abrikosais,kad mesa nebuu labai sausa gali pamazyti 50-50 jautienos farsa su avienos. Tuo klausimu rasi "Netikro zuikio" skyriuje, prie jo plova,kurio metodai ,kazkur cia.
Nu va kaip smagu,jau prisirasiau pilna receptu. Ir ta netikra zuiki gal pabandysiu iskept.Tik vat kaip reikia graziai maista patiekalus papuost?Skaitinejau patiekalu papuosimas,forume,tai ten tik sumustiniai ir begalo sunkus,kiti papuosimai,o ka nors is paprastesniu gal kobryte zinai?
Ir zinoma dekui uz pagalba
Ir zinoma dekui uz pagalba
Cia dar vienas duonytes receptas
RAMAZAN PİDESİ
7gr. sausu mieliu
1 saukstelis druskos
1,3/4 stikl.silto pieno
4 stikl. miltu
1 saukstas druskos
1 saukstas aliejaus
Aptepimui
1 kiausinio trynys
2stai pieno
Nedideliam inde mieles,cukru ir 1/4 stikl.piena ismaisom ir uzdenge paliekam 15 min. pakilimui.
Kitame didesniame inde sudedame miltus ,druska ant virsaus supilam pakilusias mieles ir 1 1/2 stikl. piena,viska gerai ismaisom ir isverciam ant miltais apibarstyto stalo. Minkom tesla,kol gausim vientisa mase apie 10 min. Po to svaru inda istepam puse sauksto aliejumi,sudedam tasla, kuria aptepus likusium aliejumi. Uzklojam svariu ranksluosciu ir paliekam apie 1-1,2 val. kol mase pakils dvigubai.
Tesla isemus padalinam i dvi dalis , isminkom, po to vel uzdengiam dregnu ranksluosciu 15 min. Suformave dvi pides sudedam ant kepimo popieriaus.Aptepe kiausinio trynio su pieno misiniu ,apibarstom sezamo seklom ,paliekam uzdenge dar 30-40 min pakilti.
Orkaite ikaitinam 450 F . I karsciui atsparu inda ipilam vandens ir dedam ant apatines orkaites lentynos. Pides kepam po viena ant vidurines lentynos po 8-10 min. kol pagels, iseme uzdengiam ranksluosciu. Valgom karsta.
RAMAZAN PİDESİ
7gr. sausu mieliu
1 saukstelis druskos
1,3/4 stikl.silto pieno
4 stikl. miltu
1 saukstas druskos
1 saukstas aliejaus
Aptepimui
1 kiausinio trynys
2stai pieno
Nedideliam inde mieles,cukru ir 1/4 stikl.piena ismaisom ir uzdenge paliekam 15 min. pakilimui.
Kitame didesniame inde sudedame miltus ,druska ant virsaus supilam pakilusias mieles ir 1 1/2 stikl. piena,viska gerai ismaisom ir isverciam ant miltais apibarstyto stalo. Minkom tesla,kol gausim vientisa mase apie 10 min. Po to svaru inda istepam puse sauksto aliejumi,sudedam tasla, kuria aptepus likusium aliejumi. Uzklojam svariu ranksluosciu ir paliekam apie 1-1,2 val. kol mase pakils dvigubai.
Tesla isemus padalinam i dvi dalis , isminkom, po to vel uzdengiam dregnu ranksluosciu 15 min. Suformave dvi pides sudedam ant kepimo popieriaus.Aptepe kiausinio trynio su pieno misiniu ,apibarstom sezamo seklom ,paliekam uzdenge dar 30-40 min pakilti.
Orkaite ikaitinam 450 F . I karsciui atsparu inda ipilam vandens ir dedam ant apatines orkaites lentynos. Pides kepam po viena ant vidurines lentynos po 8-10 min. kol pagels, iseme uzdengiam ranksluosciu. Valgom karsta.
KUMPİR(AS)
Siandien pasigaminau ir pamaniau ,kad musu lietuvaites bulviu gerbejos gales lengvai pasigaminti si Turkijoj gana populiaru patiekala.
Produktai
Bulves ,labai dideles ,kievienam asmeniui po viena.
majonezas
kecubas
konservuoti kukuruzai
sviestas
druska
tarkuotas olandışkas suris
desros ar desreles virtos
baltos misraines
alyvuoges be kauliuku
konservuoti ar sviezus pievagrybiai
raugintu agurku
marinuotu zirneliu
Bulves nuplovus işkepam orkaiteje.
Kitus produktus susmulkinam ,kaip baltai mişrainei.
İskepta bulve ipjaunam per viduru , atıdarius ,i vidu idedam sviesto, druskos surio ir sakute gerai visa bulves vidu permaisom. Tada ant virsaus dedam likusius produktus ar tuos kuriuos megstate, o gal tuos kuriuos turit po ranka . Cia galima prideti ko tik sirdis geidzia , jusu idaro ivairuma gali apriboti tik jusu fantazija.
QUOTE(voveriena @ 2006 05 10, 19:31)
deja, maximkose ner.. . laukiu kokios nors informacijos
na bent jau klaipedos akropolio maximoje maciau vakar
gal didesnese maximose yra tik?
beje, jie gana nekaloringi saldumynai, m ir nebrangus!
Perziurejau visus receptus, bet gal praziopsojau. Gal kas zinote kaip daryti TARHANA ÇORBASI ?