Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Julija_ıdig @ 2006 06 01, 17:47)
tai tada kiek laiko tas fasulkas reikia troskinti? Na einu gamint nes turesim viena toki nelabai kviesta svecia  ax.gif  tongue.gif Kad man ten nepersitroskintu niekas smile.gif ir kai baigs viskas troskintis reikia viska kartu ismaisyt  tam puode? Oi tie turkiski patiekalai  doh.gif



Nuo 1 iki 2 val.-priklausomai nuo fasulku "jaunumo".Tiesiog karts nuo karto paragauk-turi buti minksuteles,kai isverda.Del pamaisymo,tai as vel gi,karts nuo karto,lenvai pamaisau,bet labai atsargiai,o kai jau dedu druska,tada stipriau pamaisau.Ir dar.Tokio tipo patiekalai patiekiami salti essen.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 06 01, 12:39)
Turkijoj kiekvienas kaimas verda savo "spec" plovus. As namuose paprastai verdu pati paprasciausia ,be jokiu priedu "sade" ir mano vaikai labiausiai toki megsta.
    PAPRASTAS RYZİU PLOVAS-2-3 asmenims
1 stikline ryziu,labiausiai megstu "baldo" rusi
aliejaus 3-5 saukstai
druska
1stikline buljono ar paprasciausio karsto vandens
1 saukstas sviesto

Ryzius apipilu verdanciu vandeniu ir palieku 0:30- 1 val. ismirkti.Nupilu vandeni ir dedu i platu puoda , kuri pirma supilu alieju, ant letos ugnies uzkaitus keleta minuciu permaisau,tada supilu verdanti buljona ar vandeni,druskos puse arb saukstelio.Uzvirus gerai permaisau prisuku ugni iki min. ir uzdengus verdu kol vandens nebeliks. Tada isjungiu dujas ir  atidengus dangti uzkloju plova su svariu ranksluosciu  ir ant jo vel dangti. Taip palieku bent 30 min pailseti.Tada jei pageidaujat imeskit sviesta ,ismaisykit. Viskas . biggrin.gif



Geras... koks tavo idomus receptas 4u.gif Reiks pabandyti kada taip gaminti . O kam ta ranksluosti reikia ant ryziu uzdeti? g.gif

Mielosios, o gal kitos irgi gali parasysi savo plovo receptus ax.gif Idomu kaip kitos daro ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Simara @ 2006 06 01, 17:35)
Nuo 1 iki 2 val.-priklausomai nuo fasulku "jaunumo".Tiesiog karts nuo karto paragauk-turi buti minksuteles,kai isverda.Del pamaisymo,tai as vel gi,karts nuo karto,lenvai pamaisau,bet labai atsargiai,o kai jau dedu druska,tada stipriau pamaisau.Ir dar.Tokio tipo patiekalai patiekiami salti essen.gif  smile.gif

Na, man pusvalandzio per akis uzteko, gal tos fasulkos pas mus kitokios? Ir nieks neprisvilo. Beje, mano puodas ne koks Zepter stebuklas, o pats pigiausias priestvaninis spizinis. Atrodo neypatingai, bet storas ir sunkus. Del cukraus - as tai nevartoju, bet ir kitame man zinomame recepte prie ankstiniu pupeliu jis dedamas (cukrus, actas, cesnakas, dasis ir druska pabaigoje - matyt, taip jau priklauso).
Ranksluostis - manyciau, kad ryziai nesudustu. Jei dangty skylute, kaip moderniuose puoduose, tai gal ir nereikia. Ryzius as imu Basmati arba Jazmin, taip mane ta turke pamokino. Ji taip pat pamoke sausus ryzius pakepinti (margarine, ne svieste), kol sustikles, tada uzpilti karstu buljonu 1:2, uzvirinti, ugni iki minimumo, po 20 min isjungti ir 10 min. palaikyti neatidengiant. Jokiu maisymu, jokiu dangcio kilnojimu - tik 1 karta po 10 min. virsutinius atsargiai apacion pakisti. Kitaip ir nemokejau. Reiks pabandyti ir uzplikinant, idomu pasidare.
Atsakyti
Ant ryziu ranksluostis tam,kad sugertu dregmes pertekliu ax.gif ir plovas bus birus.
Amalia, tas tavo plovas yra "kavurma" budu, anksciu as irgi taip gaminau.
Verdant sviezias pupeles ju virimo laikas priklausys tiesiogiai nuo ju "jaunumo" ,kaip kad Simara minejo,kai kurioms pupelems is viso vandens nereikia,bet europoj parduodamos yra gana issausejusios ir joms reikia pridurti vandens. biggrin.gif
Atsakyti
O turkai turi saltu sriubu, valgomu vasara??? (Na kaip kad mes turime saltibarscius ir siupinine (man rodos taip vadinasi ta sriuba kai i vandeni su cukrumi pripjaustome duonos gabaliuku thumbup.gif ) Jei tokiu saltu sriubu yra, gal kas galit mesteleti recepteli ax.gif

O ir siaip gal yra kokiu nors vasarai tinkanciu (""nesunkaus" maisto) recepteliu? ax.gif


Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2006 06 02, 14:03)
O turkai turi saltu sriubu, valgomu vasara??? (Na kaip kad mes turime saltibarscius ir siupinine (man rodos taip vadinasi ta sriuba kai i vandeni su cukrumi pripjaustome duonos gabaliuku thumbup.gif ) Jei tokiu saltu sriubu yra, gal kas galit mesteleti recepteli ax.gif

O ir siaip gal yra kokiu nors vasarai tinkanciu (""nesunkaus" maisto) recepteliu? ax.gif

Kartais jie daro kazka tarp tzaziki (ar cacik blink.gif ) ir airano, na agurkai, airanas, druska, cesnakas ax.gif
Atsakyti
parasykit kaip ta tzaziki (ar cacik ) gaminti , nes labai jau skanu
Atsakyti
QUOTE(edituka @ 2006 06 02, 15:35)
parasykit kaip ta tzaziki (ar cacik  ) gaminti , nes labai jau skanu

Jau rasem apie tai ax.gif
QUOTE
Caciki gaminama keliais budais, as tai sutarkuoju agurka, nusunkiu sultis, tada dedu smulkiai pjaustyto cesnako, musiskis jogurtas netinka, bet labai gerai svelnioji varske, tada druska, truputis alyvuogiu aliejaus ir niam niam


QUOTE
Cacik ,kiek as zinau yra keletas variantu: tirstas ir skystas,bet produktai tie patys.

CACİK

Jogurtas
agurkelis
krapai
druska
cesnako skiltele

I jogurta sutarkuojam ar smulkiai supjaustom agurkeli,pasudom,pridedam smulkintu krapu,sutraiskyta cesnako skiltele.

1.Cacik tirstuma " reguliuosi" virintu saltu vandeniu.
2. cesnaka ne visi deda,
3.agurkelis gali buti stambiai tarkuotas ar smulkiai supjaustytas
4. druska geriausia deti pirma ir gerai ismaisyti jogurta.
Turkai dazniausiai prie visokiu büreku ji valgo.

Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2006 06 02, 14:03)
O turkai turi saltu sriubu, valgomu vasara??? (Na kaip kad mes turime saltibarscius ir siupinine (man rodos taip vadinasi ta sriuba kai i vandeni su cukrumi pripjaustome duonos gabaliuku thumbup.gif ) Jei tokiu saltu sriubu yra, gal kas galit mesteleti recepteli ax.gif

O ir siaip gal yra kokiu nors vasarai tinkanciu (""nesunkaus" maisto) recepteliu? ax.gif

kai į vandenį meti duonos ir cukraus, vadinasi ubagienė bigsmile.gif o šiupininė - daug visokios mėsos, aštri, tiršta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 06 02, 13:51)
Ant ryziu ranksluostis tam,kad sugertu dregmes pertekliu ax.gif  ir plovas bus birus.
Amalia, tas tavo plovas yra "kavurma" budu, anksciu as irgi taip gaminau.
Verdant sviezias pupeles ju virimo laikas priklausys tiesiogiai nuo ju "jaunumo" ,kaip kad Simara minejo,kai kurioms pupelems is viso vandens nereikia,bet europoj parduodamos yra gana issausejusios ir joms reikia pridurti vandens. biggrin.gif


as visad vandens uzpilu, kad mazdaug butu 2cm virs ryziu sluoksnio... nu dar niekad neprasoviau. ryziai visada birus. dazniausiai naudoju basmati... va siandien kaip tik zadu plova su vistiena daryti ax.gif ir gal dar tas "fasules" unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 02 birželio 2006 - 17:09
nu psio pastaciau troskintis tas fasules... bigsmile.gif paziuresim kas gausis smile.gif naudojau saldytas... rolleyes.gif

tiesa, o kiek tos arbatos stiklinelej ml g.gif atsimenu, kad ji tokia nediduke unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 02 birželio 2006 - 17:29
QUOTE(lanaa @ 2006 06 02, 16:26)
nu psio pastaciau troskintis tas fasules...    bigsmile.gif  paziuresim kas gausis smile.gif naudojau saldytas...  rolleyes.gif

tiesa, o kiek tos arbatos stiklinelej ml  g.gif  atsimenu, kad ji tokia nediduke  unsure.gif

Tik pakankamai ilgai šutink. Aš aliejaus iš akies pyliaui, nes ne iš kilo dariau. Vakar viriau, kol pupeles išvirė, o šiandien - valandą, nors ir prieš tai išvirę buvo. Bet užtai suvirė svogūnas ir pomidoras. Jau skonybė thumbup.gif Apsirijau, vyrui vos palikau.
Tiesa, norėjau dar pasiteirauti - mėgstu "Ajvar" košę, nežinau, ar ji turkiška g.gif Paprasčiausiai užsitepu ant duonos. Gal ji iš tikro kitaip valgoma, gal žinot?
Atsakyti