Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

Laba diena,

na as cia retas svecias, bet gal padesit? Prasidejas sasliku metas,o as deja ju pati niekad nedarius (galiu tik skaniai sonkaulius uzmacavot). Taigi ir prasymas mano toks butu, gal kas zinot kuo paprastesni ir skanu ir greita saslyku raugimo ir paruosimo buda? Ir is kokios kiaules "puses" geriausia?
Jei ne toj temoj ieskau, gal galit nukreipt kur apie tai kalbama

Aciu
Atsakyti
aš sintetinio maisto nepripažistu, beje labai idomu ar galima lietuvoje įsigyti toki arbatinuką, kaip rašė šalimar ir kiek jis kainuoja.
Papildyta:
ieškai tikroj ne toj temoj, yra speciali tema šašlykams ir lauko kepsniams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shiduh: 31 gegužės 2006 - 09:41
Kiek spejau perbegt akim per receptukus siam forume,nepastebejau kad butu zeytinğalı fasulye Jeigu galit kasnors parasykit...Vyras uzsimane ir plius uosviene prikrove pilna,tai ner kur ju sunaudot. tongue.gif O mes dviese ne taip daug valgom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Julija_ıdig @ 2006 05 31, 16:45)
Kiek spejau perbegt akim per receptukus siam forume,nepastebejau kad butu zeytinğalı fasulye Jeigu galit kasnors parasykit...Vyras uzsimane ir plius uosviene prikrove pilna,tai ner kur ju sunaudot.  tongue.gif O mes dviese ne taip daug valgom  ax.gif

Julija,ankstesneje temoje as buvau rasiusi.1 kg taze fasulye,1-2 svogunai,4-5 vidut.dydzio pomidorai,ziupsnelis cukraus,1 tatlı kaşığı druskos,1 çay bardağı alyvuogiu aliejaus.Svogunus susmulkink,pupelems nukarpyk "uodegeles" is abieju pusiu,perkirpk/perpjauk per puse ar i 3 dalis-jei pupeles ilgos.Jei dar ir placios,tai pirma perpjauk istrizai,o jau po to-i 2 ar 3 dalis.Pomidorus nulupk(kad lengviau luptusi,gali aplieti juos karstu vandeniu) ir smulkiai supjaustyk.I puoda dek sluosniais-pirmas sluoksnis svogunu,antras-pupeliu,trecias-pomidoru.Apiberk ziupsneliu cukraus,stiklinele arbatai alyvuogiu aliejaus,ir troskink ant labai letos ugnies.(per daug nemaisyk saukstu)Pries baigiant troskinti idek druskos.Jei troskinant pritruks skyscio-sliukselk truputeli karsto uzvirusio vandens(bet paprastai to neprireikia).Baigus troskinti galima apibarstyti smulkintu cesnaku ir krapuSiaip tai is karto gali gaminti is 2 kg fasulye,nes jos sukrenta-,todel is 1 kg labai nedaug iseina 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Aysun @ 2006 05 31, 10:13)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Man tai jogurto sriuba labai patinka  thumbup.gif , tik darau ja "is pakelio"  blush2.gif

Va jos kazkaip vis nesiryztu paragauti-jogurto sriubos blink.gif Aysun,tu rasei,kad tavo skrandis jautrus.O tos sriubos is pakelio,kubeliai Maggie,konservai-pirmas priesas jautriam skrandziui g.gif ,spjauk tu i juos.
Atsakyti
user posted image

Va Simaros "Zeytin yağli taze fasulye" atrodys taip. Jei bijot kad prisvils galit viska ir sumaisyti, nes Simaros variantas "iskilmigas" sveciams biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 31 gegužės 2006 - 20:41
QUOTE(kobryte @ 2006 05 31, 19:37)
Jei bijot kad prisvils galit viska ir sumaisyti, nes Simaros variantas "iskilmigas" sveciams biggrin.gif  biggrin.gif

Kiek supratau, tos "fasulye" yra paprasciausios ankstines pupeles, ar ne? Kaip tik turiu ju , tai siandien isbandysiu. Nemanyciau, kad prisviltu - juk pomidorai sitiek sulciu paleidzia. Turiu spizini storasieni puoda, kuriame plova verdu, tai ant mazos ugneles gerai sunta ir nieks nesvyla.
Kobryte, gal Tu plovo recepta parasytum? As jau karta teiravausi, jus kalbat kaip apie zinoma dalyka. Mane viena turke pamokino tik su vistiena gaminti, atseit paprasciau, o to tikro turkisko ir nemoku.
Atsakyti
Tai tik su viena maza stiklinele alyvuogiu aliejaus viskas issitusina?Vajetau,as tai tokio gero puodo dar neuzgyvenau,kad niekas neprisviltu,bet na pabandysiu,tikiuosi problemu nepatirsiu.Dar klausimas Simara klausyk,o kam tas cukrus? blush2.gif Kadangi mes dviese tik gyvenam,sveciu daug nesulaukiam,tai dvi dienas valgysim tas pupeles lotuliukas.gif Tad 1 kg mums per akis. thumbup.gif
Papildyta:
Vat kurios suprantat kazkiek turku kalba radau puslapeli turkiskos virtuves,galit pasiskaityt http://www.3kz.net/kategori.php?id=87 ir paveiksliuku yra tongue.gif
Atsakyti
Turkijoj kiekvienas kaimas verda savo "spec" plovus. As namuose paprastai verdu pati paprasciausia ,be jokiu priedu "sade" ir mano vaikai labiausiai toki megsta.
PAPRASTAS RYZİU PLOVAS-2-3 asmenims

1 stikline ryziu,labiausiai megstu "baldo" rusi
aliejaus 3-5 saukstai
druska
1stikline buljono ar paprasciausio karsto vandens
1 saukstas sviesto

Ryzius apipilu verdanciu vandeniu ir palieku 0:30- 1 val. ismirkti.Nupilu vandeni ir dedu i platu puoda , kuri pirma supilu alieju, ant letos ugnies uzkaitus keleta minuciu permaisau,tada supilu verdanti buljona ar vandeni,druskos puse arb saukstelio.Uzvirus gerai permaisau prisuku ugni iki min. ir uzdengus verdu kol vandens nebeliks. Tada isjungiu dujas ir atidengus dangti uzkloju plova su svariu ranksluosciu ir ant jo vel dangti. Taip palieku bent 30 min pailseti.Tada jei pageidaujat imeskit sviesta ,ismaisykit. Viskas . biggrin.gif

P/S vandens kiekis priklausys nuo ryziu rusies, zinau,kad "uncle ben" ryziams tikrai tiek vanens neuzteks ar"basmati" rusiai. Pagal mano pastebejimus plovui ryziai jei juos ismirkom verdant " reikalauja" trecdaliu maziau vandens ir greiciau isverda.

Atsakyti
o kur čia mėsa?
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 05 31, 21:37)
user posted image

Va Simaros "Zeytin yağli taze fasulye" atrodys taip. Jei bijot kad prisvils galit viska ir sumaisyti, nes Simaros variantas "iskilmigas" sveciams biggrin.gif  biggrin.gif

Na,kad ne taip mano darytos "zeytin yağlı fasulye"atrodo g.gif g.gif Tokio dydzio fasulkas as perpus ir dar istrizai perjaunu.Kai pries pabaiga idedu druskos,tai sumaisau viska,taip kaip silkes nuguli tos mano fasulkos smile.gif Be to ir skyscio daugiau buna,ir svogunelia,pomidoreliai matosi g.gif
Papildyta:
QUOTE(Julija_ıdig @ 2006 06 01, 11:28)
Tai tik su viena maza stiklinele alyvuogiu aliejaus viskas issitusina?Vajetau,as tai tokio gero puodo dar neuzgyvenau,kad niekas neprisviltu,bet na pabandysiu,tikiuosi problemu nepatirsiu.Dar klausimas Simara klausyk,o kam tas cukrus? blush2.gif Kadangi mes dviese tik gyvenam,sveciu daug nesulaukiam,tai dvi dienas valgysim tas pupeles  lotuliukas.gif  Tad 1 kg mums per akis. thumbup.gif
Papildyta:
Vat kurios suprantat kazkiek turku kalba radau puslapeli turkiskos virtuves,galit pasiskaityt http://www.3kz.net/kategori.php?id=87 ir paveiksliuku yra  tongue.gif

Issitusina.Pupeles pacios nemazai savo sulciu isskiria, ir pomidorai-taip pat.O truputelis cukraus dedama i visus darzoviu patiekalus,gaminamus su alyvuogiu aliejumi,net nezinau kodel g.gif teisingai sakai,pradziai is 1 kg pabandyk pagaminti.O del puodo,tai kazkokio ten labai ypatingo nelabai ir reikia-paprasta teflonini,ar gelezini-net nezinau kaip toks vadinasi.Svarbiauia,kad ant kuo letesnes ugneles troskintusi.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 06 01, 12:02)
o kur čia mėsa?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Taigi sakiau,kad cia pats paprasciausias plovas, pas turkus daugelis plovu bus be mesos ir valgomas ,kaip pas mus bulves, prie kazkotai , daro ji su migdolais,razinom,morkom svogunais ar kitom darzovem, kai kurie plovai yra ir su mesa ar net zuvim. Si plova valgysi su kazkuotai mirksiukas.gif
Atsakyti
tai tada kiek laiko tas fasulkas reikia troskinti? Na einu gamint nes turesim viena toki nelabai kviesta svecia ax.gif tongue.gif Kad man ten nepersitroskintu niekas smile.gif ir kai baigs viskas troskintis reikia viska kartu ismaisyt tam puode? Oi tie turkiski patiekalai doh.gif
Atsakyti