Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas, VI tema

QUOTE(Gezike @ 2012 10 16, 10:55)
Bus nuostabios atostogos, pamatysit  cool.gif  cool.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Labai laukiu ir tikiuosi, kad bus viskas liuks. Dabar tik planą reikia susidaryti. Ir sugalvoti, kaip sutalpinti daiktus į kuprines (rankinį bagažą). Kiek anksčiau keliaudavau, lagaminai būdavo nemaži, pusės daiktų neprireikdavo. O dabar turiu tokį iššūkį sutalpinti daiktus į kuprinę, kad būtųme mobilesni, neapsikrovę daiktais.
Kas gyvendavo bungaluose- ar rankšluosčiai ten būna?
Gal kas turi daiktų sąrašiuką kuprinei? blush2.gif Ar šiaip iš patirties papasakotų, ko/kiek tikrai reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 10 16, 10:05)
Apie tas sriubas esu skaičiusi, kad rusai glėbiais vežasi. Pati nesu ragavusi, bet tikiuosi paragaut biggrin.gif
O šviežių vaisių išvis negalima vežtis ar tik duriano? Kaip tik planavau vaisius lauktuvių parvežti. ax.gif
Bilietukus jau turiu thumbup.gif  clap.gif  yahoo.gif

mes kelis mangus vaikams buvom ideje, bet bagazo skyriuje matomai labai salta, tad jie tiesiog persalo ir istizo.

Yra labai daug dziovintu vaisiu. Del arbatu - reikia labai ziuret kokia perki, tarkim Chiang Mai provincijoje, kur kalnuose augina arbatas - prisipirkau "auksciausios kokybes" arbatos, o uzplikius arbata pasimato, kad ten ne tik lapeliai, o su visom sakom smulkinta doh.gif
Del perlu - laaaabai daug padirbtu, tad jei nusipirkote labai grazius, lygius perlus - beveik 100proc garantija, kad jie netikri.
Dar galime nuvaziuoti i GemsStone parduotuves, ten yra visokiu brangakmeniu, bet kainos sakyciau beveik europines, reikia labai deretis.
Man labai juokinga buvo kai musu bendrakeleivei zieda ant padekliuko atnese i masina pries mums isvaziuojant. Suprask, kad jie nusileido iki jos pasakytos kainos.
Tada jau nebegali atsisakyti ax.gif

Dar labai rekomenduociau nusipirkt miksturu nuo kosulio, tai gan populiari liga pas juos, jie istisai krenkscia, matomai nuo oro kondicionieriu masinose.
Tos miksturos labai geros, surasyta visa sudetis ant buteliuko, viskas vien is augalu, padeda nerealiai. Vaziuodama antra kart pamirsau ju nusipirkt vel doh.gif
Parduodamos visose vaistinese ir 7 /11 parduotuvese prie kasu.
Dar galit nusipirkt pacios ir lauktuviu parvezt eukalipto aliejaus (97proc), tiger tepalo. Tokie dalykai labai padeda persalimo ligoms, o Lietuvoj tokiu nera, kazkas panasaus kainuo kruva pinigu.

Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 10 16, 09:12)
Labai laukiu ir tikiuosi, kad bus viskas liuks. Dabar tik planą reikia susidaryti. Ir sugalvoti, kaip sutalpinti daiktus į kuprines (rankinį bagažą). Kiek anksčiau keliaudavau, lagaminai būdavo nemaži, pusės daiktų neprireikdavo. O dabar turiu tokį iššūkį sutalpinti daiktus į kuprinę, kad būtųme mobilesni, neapsikrovę daiktais.
Gal kas turi daiktų sąrašiuką kuprinei? blush2.gif Ar šiaip iš patirties papasakotų, ko/kiek tikrai reikia ax.gif

Musu sarasiukas nekinta jau keli metai:
vaistai, pleistrai
kremas nuo saules
tepalas nuo vabzdziu (insect repelent, tropical strenght 50% Deed),taip pat i rozete ikisamas kaip airwick, tik nuo vabzdziu (tuomet nereikia jungti kondicionieriaus, ir nera soko organizmui)
baltyminiu batoneliu (keliaujant nezinai kada valgysi, tad suvalgai toki batoneli ir uzgerusi vandens jautiesi soti, beje, jie turi maistiniu medziagu, ir kitokio velnio)
plauku priemones pries dregme (humidity free), nes del tropinio klimato plaukai sulimpa ir atrodo nekaip.
Koncentruoto audiniu ploviklio, buna mazoj tubelej ir uztenka 25 skalbimams. Tad prasiplauname drabuzius ir balkonuose jie greitai isdziusta. Del to nereikia imti daugybes drabuziu. (galit naudotis tailando skalbyklom, lyg ir 15 ar 20 lt uz plovima, bet labai jau idomus drabuziu kvapas po to blush2.gif blush2.gif )
Ranksluosciai bent jau mums, pasitaike visur, tad mes ju ir neimam niekada mirksiukas.gif mirksiukas.gif

Priklauso nuo jusu keliones tipo. Gulesit papludimy ir laika leisit viesbuty, ar keliausit ir busit labai uzsieme. cool.gif cool.gif cool.gif Tad daiktu sarasas kinta ax.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Gal galima pvz baltyminio batonėlio blush2.gif Man tikrai praverstų, nes laiku nepavalgius galvą skauda ax.gif
Gulėti visą laiką nesiruošiam, gal vieną kitą dieną tarpiniuose punktuose. Norisi kuo daugiau pamatyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 10 16, 16:35)
Gal galima pvz baltyminio batonėlio blush2.gif  Man tikrai praverstų, nes laiku nepavalgius galvą skauda ax.gif
Gulėti visą laiką nesiruošiam, gal vieną kitą dieną tarpiniuose punktuose. Norisi kuo daugiau pamatyt bigsmile.gif

Man visai patinka Herbalife vadinamieji proteininiai batoneliai (protain bars) bei sveiko maisto batoneliai (tos pacios firmos). Bet yra nemazas pasirinkimas tose parduotuvese, kur pardavineja proteinus, vitaminus ir kt sportininkams, jei Herbalife nepatinka ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif
beje, taip pat aktyviam keliavimui pasiimu kramtomuju vitaminu (Bassets) (Herbalife), galima ir Centrum (nesu ju bandziusi), su vitaminu B, energijos islaisvinimui lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Beje, plaukai issauseja nerealiai, taciau uztenka nusipirkti svieziu kiausiniu, pasidaryti tryniu kauke, tai spindi net is tolo biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif lotuliukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 10 16, 11:12)

Pirmiausiai tai kurpine turit omeny rankini bagaza ar priduosit i bagazo skyriu ? Nes jei rankinis tai kaip zinia skysciu tik max 100 ml. pakuotes, kremai 50 ml arba 30 ml. nezinau kodel bet pastebejau skirtinguose orouostose skirtingas normas butent del kremu g.gif Tokiu atveju net nesivarginciau viso sito detis, o pirkciau ten ir netaupydama naudociau, gryztant ismesciau.
Kuno losjono as nesivezu i Tailanda, o perku kokosu alieju kuris mano odai labai patinka thumbup.gif
Ranksluosciu kiek buvau viezbuciu tai visuomet budavo, blogiausiu atveju nusipirksit,nes Tailande kainos nera dideles 4u.gif
Man svarbiausia butu tapkes, apatiniai, maudukas ir pora suknyciu, pora sortiku ir maikuciu. Rubus rinktis, kad kuo maziau glamzytusi ir greitai dziutu.
As nusipirkus kuprine su ratukais, tai siemet isbandysiu pirma karta g.gif

p.s. mes startuojam Spalio 22d. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rykute: 16 spalio 2012 - 19:39
Na aš norėčiau tilpti į rankinį bagažą blush2.gif
kažko pasitiest prie jūros irgi turbūt reiktų. Nusipirkt tai galima, suprantu, bet paskui visa tai ir nešiotis keliaujant iš vienos vietos į kitą tenka, o kas, jei į kuprinę netelpa? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 10 16, 21:45)
kažko pasitiest prie jūros irgi turbūt reiktų. Nusipirkt tai galima, suprantu, bet paskui visa tai ir nešiotis keliaujant iš vienos vietos į kitą tenka, o kas, jei į kuprinę netelpa? ax.gif

o kam jums kankintis del rankinio bagazo?
imkit kuprines dvi. Viena, su skysciais atiduosit i bagazo skyriu, o kita su tarkim foto aparatu ir brangesniais daiktais - pasiimsit su savimi.
Nepamirskit, kad rankiniam bagazui yra dydzio apribojimai (daugumoj avia liniju).
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 10 16, 21:45)

Tuomet siulyciau geriau lagamina kuris atitinka rankinio bagazo parametrus. Ten daugiau telpa ir viskas tvarkingiau susideda. O ir keliones metu galima praplatinti, tik gryztant reiketi vel susiaurinti.
Esu skridusi dviem savaitem su rankiniu, bet europoj tai kaip ir uzteko jo... Bet menesiui i Tailanda su rankiniu man butu ziauru, nes as bent jau asmeniskai tai prisiperku vien keleta kg visko blush2.gif
Atsakyti
Man vis atrodo, kad kuprines patogiau nešiotis, nei lagaminą g.gif Ar aš neteisi? O mažas lagaminas geriau plastmasinis ar medžiaginis? Nepatyrusi aš... ax.gif
Aišku, galima imti didelę kuprinę ir atiduoti į bagažą. Visai gali būti, kad į rankinį bagažą netilpsim.
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 10 17, 10:51)
Man vis atrodo, kad kuprines patogiau nešiotis, nei lagaminą g.gif  Ar aš neteisi? O mažas lagaminas geriau plastmasinis ar medžiaginis? Nepatyrusi aš... ax.gif
Aišku, galima imti didelę kuprinę ir atiduoti į bagažą. Visai gali būti, kad į rankinį bagažą netilpsim.

taip, su kuprine patogiau, esi mobilesnis.
Pamenu kaip atrodem pirma kart atskride i Tailanda: keturi keliautojai po du lagaminus turintys: rankini ir geristruota, taigi viso 8 lagaminai. I paprasta taxi bagazas netilpo, turejom samdyt minivena doh.gif kosmaras buvo visos keliones metu.
Uztat dabar esam protingesni - keliaujam su dviem kuprinem is kuriu viena priduodam i registruota bagaza. Esu nusipirkus toki plastikini dideli krepsi, panasu kur gariunininkai naudoja, jis labai patogiai susilanksto, vietos nedaug uzima ir yra labai talpus. Tai i ji susikraunu visas lauktuves, apvyniojam su plevele oro uoste ir vualia - puikiausias lagaminas mirksiukas.gif
Atsakyti
Norejau paklaust, kas planuojasi keliaut po tailanda traukiniais, jus isanksto rezervuojat bilietus per thairailticket, ar vietoj perkat? Nes vis paziurineju daznai nebuna vietu kai kuriom datom
Atsakyti