Manau, rinktis skrydį iš tolimesnio Europos miesto (Londono, Amsterdamo) verta tada, kai planuojama dar skirti 1-2 dienos tuose miestuose. Taip nušaunami du zuikiai vienu šūviu. Bet reikia įvertinti laiką ir dar papildomas išlaidas.
ar is jusu kas naudojosi skalbimo paslaugomis tailande? kiek tai kainuoja mazdaug, kad isivaizduot ar nepermokam?
ar neapgaudineja baruose? snd papasakojo istorija apie tai kaip buvo atnesta lietuvaiciams 15000 batu saskaita, nors tik pavalge ir alaus biski atsigere, ir meniu kainos buvo mazos.paaiskino, kad tipo uz "performance", apie tai is anksto ausku neispejo. eme grasint policija jei nemokes ir pan., galop siaip ne taip nusiderejo iki 5000.
tai va klausimelis, kaip isvengt tokiu nesamoniu.
as suvokiu, kad turistai visose skurdziose salyse yra apgaudinejami ir atlieka melziamu karviu vaidmeni, bet mane asmeniskai ziauriai nervina tokie netiketumai. nemegstu net deretis, geriau jau nieko neperku, bet gi neisvengsi nuejimo i bara, ar kazkokiu paslaugu, ekskursiju pirkimo...
ar neapgaudineja baruose? snd papasakojo istorija apie tai kaip buvo atnesta lietuvaiciams 15000 batu saskaita, nors tik pavalge ir alaus biski atsigere, ir meniu kainos buvo mazos.paaiskino, kad tipo uz "performance", apie tai is anksto ausku neispejo. eme grasint policija jei nemokes ir pan., galop siaip ne taip nusiderejo iki 5000.
tai va klausimelis, kaip isvengt tokiu nesamoniu.
as suvokiu, kad turistai visose skurdziose salyse yra apgaudinejami ir atlieka melziamu karviu vaidmeni, bet mane asmeniskai ziauriai nervina tokie netiketumai. nemegstu net deretis, geriau jau nieko neperku, bet gi neisvengsi nuejimo i bara, ar kazkokiu paslaugu, ekskursiju pirkimo...
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 01 12, 23:17)
nu pamatysim jau greitai
Kada planuojate jau buti aerouoste?..skrydis 23.50..
QUOTE(<Mamytė> @ 2013 01 13, 21:45)
Kada planuojate jau buti aerouoste?..skrydis 23.50..
tarp 21 ir 22 val, ziuresim kaip keliai, tikekimes nesnigs
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 01 13, 23:26)
netiesa . kai ivertini nuvykima iki kokio londono, o dar ir persedimai gaunasi ne 1 o kaip minimum 2 tada, o jei dar nakvynes reikia kokiam londone, apie laiko svaistyma jau net nekalbu, tikrai nesigauna nei pigiau, nei patogiau. labai ilgai ieskojau skrydziu variantu, nes neturejau jokiu apribojimu laiko (tik tiek kad ziema norejom butinai), tai nieko ne is tolo tokia kaina ir su tokiu patogiu jungimu, be ilgo laukimo orouostose, kaip ryga - taskentas - bankokas, nebuvo
Pigiau tikrai gaunasi jei skrendi ilgesniam laikui, ne 10 ar 14dienų o bent mėnesiui. Mums skrydžiai kainavo 5000lt abiem bet čia ne akciiniai bilietai ir pirkta vos savaitę prieš išskrendant. Perkant ne sezono metu tikrai mažiau kainuoja o jei dar ant akcijos pataikai...
Agentūros neišgyventų jei neuždirbtų iš to ką daro. Pvz ir pačiame Taiande pilna vietinių agentūrų kurie siūlo pradedant kelionės bilietais ir baigiant viešbučiais, bet kaina kelis jei ne keliasdešimt kartų didesnė. Pažįstami pasakojo kaip ėmė turą nuo Bankoko iki Kanchanaburi, 2 dienos. Sumokėjo 200eurų. Mes paskaičiavom, kad savarankiškai tą patį padarai už maximum 50eurų ir mažiau. Tiesiog kiekvieno pasirininkimas kaip keliauti: mes nors ir kartais žioplinėjam savarankiškai viską darydami bet man taip 100kartų įdomiau
@Gailė: Skalbimas Bankoke 40batų už kilogramą, salose 50-55batai. Kur mes dabar gyvenam, tai kažkodėl už skalbimą ima atskirai už kiekvieną daiktą, kas yra nesamonė: pvz: kojnės-5batai, sijonas 10batų... Todėl visad ieškom kur už kilogramą reikia mokėti. Bankoke kur gyvenom, šeimininkė už 20batų išskalbė kelis kg, ir ne tai, kad išskalbia, išlygina. Aš net namie taip gražiai neišlyginu )
O dėl barų tai kadangi nevaikštom į tokius tai sunku pasakyti, bet tikiu, kad apsukinėja, ypač jei koks dar striptizo baras. Svarbiausia nepasimesti. Jei mums taip būtų nutikę, pati būčiau policija pagrasinus, beto reikia nuolat būt budriam ir klausinėti kas kur kaip nes su jų anglų kalba tiek nesusipratimų gali būt: Pvz norėjom snorkelinti važiuoti, klausiam į kokią salą vežą, sako į Koh Changą. Ok apsidžiaugėm, didelė sala, daug skaitėm apie ją. Poto galvojam, kad per pigu kaip iki tokios salos. Vėl klausiam, pasirodo ne į tą salą visai plaukia. Tai kad reikia klausti klausti ir dar 10 kartų perklausti Kaip ir vairuotojai, tipo supranta kur važiuoti, bet nė velnio nesupranta )
QUOTE(moony @ 2013 01 14, 04:35)
Pigiau tikrai gaunasi jei skrendi ilgesniam laikui, ne 10 ar 14dienų o bent mėnesiui. Mums skrydžiai kainavo 5000lt abiem bet čia ne akciiniai bilietai ir pirkta vos savaitę prieš išskrendant. Perkant ne sezono metu tikrai mažiau kainuoja o jei dar ant akcijos pataikai...
Agentūros neišgyventų jei neuždirbtų iš to ką daro. Pvz ir pačiame Taiande pilna vietinių agentūrų kurie siūlo pradedant kelionės bilietais ir baigiant viešbučiais, bet kaina kelis jei ne keliasdešimt kartų didesnė. Pažįstami pasakojo kaip ėmė turą nuo Bankoko iki Kanchanaburi, 2 dienos. Sumokėjo 200eurų. Mes paskaičiavom, kad savarankiškai tą patį padarai už maximum 50eurų ir mažiau. Tiesiog kiekvieno pasirininkimas kaip keliauti: mes nors ir kartais žioplinėjam savarankiškai viską darydami bet man taip 100kartų įdomiau
@Gailė: Skalbimas Bankoke 40batų už kilogramą, salose 50-55batai. Kur mes dabar gyvenam, tai kažkodėl už skalbimą ima atskirai už kiekvieną daiktą, kas yra nesamonė: pvz: kojnės-5batai, sijonas 10batų... Todėl visad ieškom kur už kilogramą reikia mokėti. Bankoke kur gyvenom, šeimininkė už 20batų išskalbė kelis kg, ir ne tai, kad išskalbia, išlygina. Aš net namie taip gražiai neišlyginu )
O dėl barų tai kadangi nevaikštom į tokius tai sunku pasakyti, bet tikiu, kad apsukinėja, ypač jei koks dar striptizo baras. Svarbiausia nepasimesti. Jei mums taip būtų nutikę, pati būčiau policija pagrasinus, beto reikia nuolat būt budriam ir klausinėti kas kur kaip nes su jų anglų kalba tiek nesusipratimų gali būt: Pvz norėjom snorkelinti važiuoti, klausiam į kokią salą vežą, sako į Koh Changą. Ok apsidžiaugėm, didelė sala, daug skaitėm apie ją. Poto galvojam, kad per pigu kaip iki tokios salos. Vėl klausiam, pasirodo ne į tą salą visai plaukia. Tai kad reikia klausti klausti ir dar 10 kartų perklausti Kaip ir vairuotojai, tipo supranta kur važiuoti, bet nė velnio nesupranta )
na, as pigiau nei 5000 mokejau, ir sezono metu skrendam. bet cia ne tik kaina buvo geriausia - skrydis trumpiausias, tik 1 persedimas, iki kurio tik 3 val. man pvz nieko nera baisiau, nei paromis trunkantys skrydziai su keliais persedimais ir ilgais laukimais orouostuose. brrrr.... va rudeni is turkijos parskrendant lektuvas 3 val velavo, tai is viso oro uoste kazkur 5 val prasedejom. nu zinokit, galvojau nusisausiu - zmoniu minios, kedes kietos, maistas brangus ir neskanus, norisi nusipraust, dantis issivalyt, o nera salygu tai manes niekas neitikins, kad apsimoka skrist iki kokio londono is vilniaus (man vien iki vln 4 val su masina), tada ten po 5 val sest i lektuva, ir dar su 1-2 persedimais skrist i azija. cia gali ziuret kaip nori, bet kelione visa gausis daugiau, negu para laiko. netaupyciau as keliu simtu del tokio vargo. ir cia dar klausimas ar sutaupysi, ivertinant kad sumustinis orouoste kainuoja 7 eurus, o vandens butelys 3. na, bet cia mano nuomone
del agenturu tai . esu keliavus ir su agenturom ir be ju. ir pinigu sutaupymas, vel gi, dar ne viskas. agentura visus kaip kokius darzelinukus dresiruoja . nu nepatinka, man kad reguliuoja, kada keltis, kada valgyt, kiek laiko kokiam objekte uztrukt. zodziu, viska renkasi uz tave. nera man asmeniskai jokio malonumo ir idomumo taip
aciu uz info apie skalbima
o kur tailande valgot? jei ne baruose, tai kur tada?
Jei tik yra galimybė valgom street food'ą, arba vietiniuose turguose, patiekalas 2-5lt. Dar nenumirėm, bet iš tikro paragauji tikro jų maisto, o ne didkepsnių už 15-25lt restoranuose Ir jų vandenį atneštą geriam ir viskas gerai mums Nepatinka man sėdėti tarp turistų, nors patys tokie esam bet mes bėgam nuolat kur nors atokiau. Kartą netyčian užklydom į papludimį kur vietiniai su visa šeima iškylavo tai pakvietė ir mus prie jų kuklaus pietų stalo. Buvo nuostabu: stebėjom kaip ruošė tradicines papajos salotas ir poto visi leipo juokais kaip mes vos gaudėm kvapą nuo jų aštrumo. Rytoj išplaukiam iš Koh Kood salos, nuostabi vieta. Per visą kelionę labiausiai nervina rusų turistai, kurie iš tolo visad parodo "kas aš toks", bjauru net žiūrėti. Pastoviai juos kiti tildo naktimis nes nemoka santūriai elgtis.
Dėl maisto tikrai siūlau paragauti viską kas įmanoma, aišku jei toleruojat aštrų maistą, mes deja jo negalim valgyt, tad pasirinkimas gan mūsų ribotas, per ryžius pamiršau koks bulvių skonis
Dėl maisto tikrai siūlau paragauti viską kas įmanoma, aišku jei toleruojat aštrų maistą, mes deja jo negalim valgyt, tad pasirinkimas gan mūsų ribotas, per ryžius pamiršau koks bulvių skonis
QUOTE(Danela @ 2013 01 10, 10:05)
Jungiuosi ir as prie Jusu.
Nusipirkom bilietus su MB vasario 13- kovo 13 d. keliaujam Varsuva-Bankokas-Varsuva. Persedimas Dahoje... Gal kas dar skrendat tokiu budu?
Kaip suprantu skrendant i prieki teks nakti praleisti oro uoste Kazkam gal teko nakvoti Dahoje? Niekad neteko nakvoti oro uoste....
O siaip marsuto dar nera...perskaiciau sia tema, imsiuosi senesniu ir tada jau klausinesiu konkreciu dalyku
Nusipirkom bilietus su MB vasario 13- kovo 13 d. keliaujam Varsuva-Bankokas-Varsuva. Persedimas Dahoje... Gal kas dar skrendat tokiu budu?
Kaip suprantu skrendant i prieki teks nakti praleisti oro uoste Kazkam gal teko nakvoti Dahoje? Niekad neteko nakvoti oro uoste....
O siaip marsuto dar nera...perskaiciau sia tema, imsiuosi senesniu ir tada jau klausinesiu konkreciu dalyku
Savaitgalį grįžom iš Tailando. Skridom būtent iš Varšuvos per Dohą su Qatar ir teko praleisti naktį Dohos oro uoste. Naktis buvo tikrai sunki. Veikti nėra ką, miego norisi, o miegot nepatogu - kedės su ranktūriais, tai nėra kaip išsitiest. Yra šiaip vadinamasis tylusis kambarys, ten atrodė lyg ir patogiau, tik vat su vietomis nekas - kada tik žvigtelėdavome, vis būdavo užimta. Kai kurie vyrai įsigudrindavo miegot maldos kambaryje - ten kilimai, tai visai patogu. O moterys ten neįleidžiamos. Žodžiu, sudėtinga ten miegt.
Tiesa, jei ilgas laukimas, oro uoste dar duoda maisto kuponą, tik pasirinkimo ten didelio nėra.
QUOTE(Sirrena @ 2013 01 14, 13:16)
Savaitgalį grįžom iš Tailando. Skridom būtent iš Varšuvos per Dohą su Qatar ir teko praleisti naktį Dohos oro uoste. Naktis buvo tikrai sunki. Veikti nėra ką, miego norisi, o miegot nepatogu - kedės su ranktūriais, tai nėra kaip išsitiest. Yra šiaip vadinamasis tylusis kambarys, ten atrodė lyg ir patogiau, tik vat su vietomis nekas - kada tik žvigtelėdavome, vis būdavo užimta. Kai kurie vyrai įsigudrindavo miegot maldos kambaryje - ten kilimai, tai visai patogu. O moterys ten neįleidžiamos. Žodžiu, sudėtinga ten miegt.
Tiesa, jei ilgas laukimas, oro uoste dar duoda maisto kuponą, tik pasirinkimo ten didelio nėra.
o apie kelione kokie ispudziai ?
O kartais neturėtų suteikti apgyvendinimą Qataro avialinijos jei laukimas tarp skrydžių ilgesnis nei 8val? Kai mes galvojom skristi su Qataru, tai mūsų skrydžiui butų buvę 32val laukimo iki kito skrydžio ir jų puslapyje radau, kad jie suteikia apgyvendinimą, t.y viešbutį kažkokį. Kadangi norint aplankyti miestą reikia vizos tai dar skaičiau, kad kai kurie viešbučiai parūpina vizą, vienas žmogus rašė, kad viešbutis atsiuntė el. vizą ir ji tiko. Pasidomėkit.
QUOTE(Letali @ 2013 01 12, 23:56)
o cia kaip suprantu jus viska patys organizuojates, ne per agentura ?
Taip patys, tiksliau pati, bet keliausim 4. skaiciau, kad per ekskursijas ne viska gauni kas pazadeta ir nesinori kad kazkas visa laika kaip avimu banda vedziotu ir vadovautu . Kiek domejausi labiausiai patiko Kelioniu akademija is LT agenturu, bet jie skraidina per uzbekus ir dar is Rygos, o to as nenoriu.Skrendu pagal ju programa tik sudeliojau ta pati marsruta taip kaip man patogiau.Ir viebucius issirinkau tokius kokiu noriu, o ne tuos ka siulo.O ekskursijas sakysiuosi vietoj. Keliavau daug Europoj ir viska organizavau savarankiskai, tad surizikavau ir vel pati organizuot.
del agenturu tai . esu keliavus ir su agenturom ir be ju. ir pinigu sutaupymas, vel gi, dar ne viskas. agentura visus kaip kokius darzelinukus dresiruoja . nu nepatinka, man kad reguliuoja, kada keltis, kada valgyt, kiek laiko kokiam objekte uztrukt. zodziu, viska renkasi uz tave. nera man asmeniskai jokio malonumo ir idomumo taip
va cia esminis reikalas, kad kai pats organizuoji esi sau seimininkas tik reikia pries kelione daug kuo pasidometi, bet tai irgi pliusas kiek daug visko suzinai! o su gidais : ne viska as pvz. suprasiu, o kai pats nepastudijaves, tai kai tiek ispudziu vienu metu : per viena ausi ieina per kita iseina