Rykute: orouostas pagrindindinis, ir ten išėjus į gatvę, nusileidus žemiau pilna taksi. Jie įjungia taksometrą ir sumoki kiek pravažiuota + visokie kelių mokesčiai. Aišku yra ir tokių, kur jei paklausi kiek kainuos, tai pasakys nesikuklindami didesnę nei priklausytų kainą.
Carpe Diem: mes iki sausio 22d būsim, 6 savaites.
Šiandien atsibeldėm traukiniu iki Chumpon miestelio, bet tai irgi 300km dardėjom 5val, ir traukinys dar 2 val vėlavo tai ryte išvykus atvažiaavom jau sutemus
QUOTE(moony @ 2012 12 09, 17:36)
Rykute: orouostas pagrindindinis, ir ten išėjus į gatvę, nusileidus žemiau pilna taksi. Jie įjungia taksometrą ir sumoki kiek pravažiuota + visokie kelių mokesčiai. Aišku yra ir tokių, kur jei paklausi kiek kainuos, tai pasakys nesikuklindami didesnę nei priklausytų kainą.
Šiandien atsibeldėm traukiniu iki Chumpon miestelio, bet tai irgi 300km dardėjom 5val, ir traukinys dar 2 val vėlavo tai ryte išvykus atvažiaavom jau sutemus
Jerguteliau, baltai pavydziu tiems, kas gali tiek laiko atostogaut
Mes 4 sav. vaziuojam ir atrodo, kad tai be proto daug...
QUOTE(*GAILĖ* @ 2012 12 08, 14:07)
o kodel 6 vakaro? taigi po 5 kartus per diena airasia skraidina ivairiom kryptim. gali isskrist 8 val pvz is bankoko, ir po 1,5 val esi tarkim chiang mai. tai visa diena pries akis. arba jei nenori anksti kelt gali skrist dieniniais reisais. gali vakariniais. jau lektuvu transportas ten isvystytas kaip niekur kitur
Maždaug šeštą valandą saulė leidžiasi, todėl ir tamsu anksti.
Su Airasia skridom iš Bankoko ir į Bankoką, tai rytiniam reisui ir prireikė daug laiko, dėl ilgų checkin eilių ir didelių atstumų - vien tik oro uoste praleidome 2 valandas prieš skrydį.
QUOTE(Rykute @ 2012 12 08, 23:58)
Perskaiciau jusu pasakojim apirma ir idomu i koki oro uosta jus atvykot, nes mes kai atskridom i Bankoka tai uz taksa reikejo moketi jau orouoste, bet kaina pasirode per didele, ne mes buvom keturiese ir del bagazo furgonas kainavo daug daugiau nei paprastas taksi tai mes pasirinkom traukini kuris kainavo ~2 lt. Ir vaziuodami traukiniu pastebejom labai didelius kamscius kurie net ir nakti nesibaige (musu viezbutis sky tad centras matesi labai gerai) O kur jus taksi gaudet ? Uz oro uosto ribu ?
Bankoke iš pagrindinio oro uosto važiavau du kartus, ir abu kartus reikėjo mokėti tik atvykus į viešbutį. Pirmas taksistas vežė, bet nežinojo, kur viešbutis yra Kai pakeliui kaina išaugo - teko jam mus atgal į oro uostą vežti (dar ir oro uoste pasiskundžiau). Man taksistai Bankoke liko vienu iš nemaloniausių prisiminimų.
QUOTE(Carpe diem @ 2012 12 09, 14:51)
Similans nuoširdžiai patariu imti ekskursiją 3 dienoms, aišku, jei mėgstate snorklinti arba nardyti ir pabūti ramioje aplinkoje be rusų, kavinių ir naktinio gyvenimo, tik su cikadomis, kurkiančiomis varlėmis ir bangų muša naktį
Dėl keliavimo traukinio - važiuojant naktį laikas irgi susitaupo, kaip ir pinigai už viešbutį ir atrakcija nebloga
Dėl keliavimo traukinio - važiuojant naktį laikas irgi susitaupo, kaip ir pinigai už viešbutį ir atrakcija nebloga
Papasakokit, kaip sekėsi keliauti Laose? Kur gražiausi paplūdymiai Tailande?
Jau ne kartą apie rusus skaitau SM Mes tai juos tik Bankoke karaliaus rūmuose sutikom, o daugiau niekur.
QUOTE(mamaSandra @ 2012 12 07, 21:42)
nepatiko, nes gryna komercija: tigrai priserti vaistais, visi mieguisti
Bet tai juk plėšrūnai! Be vaistų liktų turbūt tik skuteliai iš turistų... Aš tai adrenalino dozę gavau didelę. Iš pradžių nei vienas neprisileido - vis urgzdavo, nepatenkinti nueidavo. Kai vieno nugarą glosčiau, tai jis staigiai pasuko galvą į mane ir suurzgė tiesiai į veidą Aš buvau prieš uždarant, gal jau buvo pavargę nuo turistų
QUOTE(sm2002 @ 2012 12 10, 16:22)
Papasakokit, kaip sekėsi keliauti Laose? Kur gražiausi paplūdymiai Tailande?
Jau ne kartą apie rusus skaitau SM Mes tai juos tik Bankoke karaliaus rūmuose sutikom, o daugiau niekur.
Laose kitaip nei Tailande, tai labai varginga šalis su daug skurdo ir keliais didesniais miestais, tiesa, Luang Prabang tikrai labai įspūdinga sir gražus miestas su savo aura, kol kas jis man gražiausias ir stebuklingiausias iš visų matytų, antroj vietoj gal galėtų būti Siem Reap arba Chiang Mai, bet Luang Prabang gerokai įspūdingesnis ir jaukesnis.
Laose daug kas dar tikrai labai pigu, tiesa, gero ir švaraus maisto gauti sunku, teko ne kartą apsinuodyti. Keliauti buvo labai įdomu, keliavimas ten vyksta tik autobusais (skristi brangu ir nelabai saugu), vairuoja jie kaip išprotėję (tailandienčiai beje irgi), kelionės trunka ir po 10 val., nes atstumai dideli, keliai prasti arba serpantinai, tai adrenalino netrūko. Bet gamtos grožis, kriokliai džiunglėse, kavos plantacijos tiesiog pakerėjo. Na, bet tema ne apie Laosą
Dėl paplūdimių Tailande - Phi Phi taip ir nebuvom per daug suturistinta man ten, tai ir nevilioja nuvykti, gal kada kitą kartą... Bet visi kaip susitarę sako, kad ten paplūdimiai gražiausi, tiesa, ir labiausiai prikimšti žmonių. Similans salose tiesiog kaifavau nuo visko - gamtos grožis, ramybė, kaip rojui, kai visi vienos dienos lankytojai išplaukdavo apie 14 val. Ten tikrai gražūs paplūdimiai. Esu buvus Koh Samui - man ten nieko ypatingo, įspūdžio nepaliko, tiesiog smėlio paplūdimiai su žydru vandenuku. Man gražu, kai yra uolų, todėl Railay labai patiko, tik ten tokio skaidraus vandenuko nėra.
O šiaip Tailande salų ir paplūdimių tiek daug, kitą kartą važiuočiau dar į pietus nuo Krabi ir ten pasižvalgyčiau po salas, nes ten irgi yra keli nacionaliniai parkai.
O dėl rusų... Phuket'as praktiškai tapo Rusija net užrašai rusiški, kad tik jiems patogiau ir priimtiniau būtų, tiesą sakant aš pasibaisėjau, nežinau, gal kažkam nemaišo, bet man kažkaip nepriimtina dideli pliki pilvai mieste su švytinčiais auksiniais kryžiais, nuolat rėkiančios ir besidraikančios jų moterys, keiksmai kas antrą žodį, noras visur dominuoti ir nuolatinis pabrėžimas, kad jie iš Rusijos ir parodys šitiems tailandiečiams ką rusai gali Phuket'e turėjom praleisti dvi naktis tik dėl Similans salų, šiaip ten nevažiuočiau, nors paplūdimiai man ten pasirodė panašūs kaip Koh Samui, t.y. pakankamai normalūs ir gražūs, tik prikimšti žmonių, todėl ir praradę savo žavesį.
QUOTE(sm2002 @ 2012 12 10, 16:22)
Bankoke iš pagrindinio oro uosto važiavau du kartus, ir abu kartus reikėjo mokėti tik atvykus į viešbutį. Pirmas taksistas vežė, bet nežinojo, kur viešbutis yra Kai pakeliui kaina išaugo - teko jam mus atgal į oro uostą vežti (dar ir oro uoste pasiskundžiau). Man taksistai Bankoke liko vienu iš nemaloniausių prisiminimų.
Tai tas ir idomu, nes mes kai atskridom i orouosta pries ~ 5 metus tai taip Taxi buvo bardakas, bet mes is karto sutarem kaina, kadangi mazdaug zinojom ikainius jau is anksto ir pasakius, kad ne pirma karta ir kazkaip nebuvo dideliu problemu susiderejom ( vaziavom i Pataja) O si karta pamatem tvarkingai sustatyti taksi, taip pat zmoniu eile, pasakem koks viezbutis ir kiek zmoniu, kadangi su nemazai bagazo mums reikejo furgo ir kaina buvo labai auksta, deretis niekas nesiderejo rase kazkoki kvita tipo cia tokia tvarka ir kainos Tai mes nuejom i traukini kuris kaip ir neseniai pastatyas
O del taksistu tai as net pirma karta budama Tailande susimusiau su taksistu ir buvo iskviesta policija
Merginos, o musu diskriminacija neapkaltins, kai taip peikiam Pataja ir Puketa del vienos aiskios priezasties ... As ten kojos irgi nekelsiu
NEAPKALTINS, ilgiau pagyvenus Pukete ar Patajoj galima pamatyt ir rusu "gatviu karu"
Sakykit kaip norit, bet mes slavisko kraujo irgi turim, nors visur kalbejau angliskai, rengiuosi irgi ne "rusisku stilium", taciau mane pamate tailandieciai visad kalbindavo rusiskai
Rusiskus zodzius "Davai, Smotri, Pokupai" mintainai ismoke
Sakykit kaip norit, bet mes slavisko kraujo irgi turim, nors visur kalbejau angliskai, rengiuosi irgi ne "rusisku stilium", taciau mane pamate tailandieciai visad kalbindavo rusiskai
QUOTE(mamaSandra @ 2012 12 11, 01:11)
NEAPKALTINS, ilgiau pagyvenus Pukete ar Patajoj galima pamatyt ir rusu "gatviu karu"
prieš 11 metų buvau Pukete savaitę (Patong Beach) sausio gale. Gyvenau šeimyniniame viešbutyje ant jūros kranto. Pagrinddiniai turistai olandai, švedai ir australai. Rusiškai kalbant - negirdėjau apskritai. Nejaugi taip pasikeitė
QUOTE(Almera @ 2012 12 11, 00:04)
Merginos, o musu diskriminacija neapkaltins, kai taip peikiam Pataja ir Puketa del vienos aiskios priezasties ... As ten kojos irgi nekelsiu
O kas cia ka gali kaltinti, mes juk neizeidinejam ju Necenzuros nera
Nors siaip tai man jie nemaiso ir gal man pasiseke, bet neuztaikiau ant tokiu jau nepraustaburniu ir zemo intelekto ar kaip kitaip negerai pasizymejusiu rusu Na taip jie stiliu turi sava ir auksa myli, nie vienas nekalba angliskai ir pastoviai permoka uz viska del to kainos pakyla Bet man net smagu kartais girdeti ka zmones kalba ir suprasti
p.s. as Phuketo nepeikiu ir jis man patiko, zinau zmoniu kuriems labiau patiko Pataja, bet sakyti, kad ten sudas ir nesamone tol kol pats nepabuvai yra tikrai nesamone As pvz. i Krabi daugiau kojos nekelsiu, o Phuketa tikrai sugrysiu
QUOTE(speedy @ 2012 12 11, 07:38)
prieš 11 metų buvau Pukete savaitę (Patong Beach) sausio gale. Gyvenau šeimyniniame viešbutyje ant jūros kranto. Pagrinddiniai turistai olandai, švedai ir australai. Rusiškai kalbant - negirdėjau apskritai. Nejaugi taip pasikeitė
tikrai pasikeite ir keiciasi toliau.
Patikekit as po po keliu metu pertraukos nuvaziavusi permainas matau, tai Jus Tailando nepazintumet
Is rusijos gilumos charteriniai reisai tiesiogiai skraidina, rusams Tailando vizu nereikia, plusta kaip musiskiai i "Jamam"
Man susidarė įspūdis, kad rusų dėka Phuket'as pavirto visiška komercija bo jokio tailandietiško svetingumo ir šypsenų - kainos dvigubos, žmonės nemalonūs, akivaizdžiai šypsosi tik tam, kad kuo daugiau arbatpinigių paliktum, transportas brangus, maistu irgi kiek nusivylėm, europinės kainos
O ir vietiniai rusus "pakenčia" tik dėl finansinės naudos, už akių patys iš jų juokiasi, iš jų rėkavimų, nusigėrimų, didybės manijos, voliojimosi su stringais paplūdimyje fotografuojantis ir pan. Similans salose susibendravom su nac. parko darbuotoju, kuris mus užėmė 3 dienas, pasiteiravau, kur dar tokių vietų yra kaip šios salos, tai jis iš karto pradėjo kalbą nuo to, kad ten ir ten nėra rusų
O ir vietiniai rusus "pakenčia" tik dėl finansinės naudos, už akių patys iš jų juokiasi, iš jų rėkavimų, nusigėrimų, didybės manijos, voliojimosi su stringais paplūdimyje fotografuojantis ir pan. Similans salose susibendravom su nac. parko darbuotoju, kuris mus užėmė 3 dienas, pasiteiravau, kur dar tokių vietų yra kaip šios salos, tai jis iš karto pradėjo kalbą nuo to, kad ten ir ten nėra rusų