Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas, VI tema

QUOTE(*AgBa* @ 2012 10 09, 14:56)

Papildyta:
Info apie skiepus pakėlė nuotaiką wink.gif pasiskiepyti reikia (rašau kur buvau) Ispanija, Kroatija, Graikija, Turkija, Tunisas, Egiptas - na Afrika dar dar.. bet Europa.. nemačiau ten didelės antisanitarijos..
kalbėjau su agentūra, sakė, kad jei paskambintume populiariausiam skiepytojui (neminėsiu pavadinimų) tai gausim atsakymą jog ir į Lenkiją vykstant reik skiepų, o į tailanda kokius 7 vnt. išvardintų. tas pasitikėsiu tais, kas sakė, jog jei į džiungles nosies nekiši ir nenukrypsti nuo turistinių maršrutų - skiepai nėra būtini.

na del skiepu kaip sakoma - laimes dalykas tikriausiai.
Europoje Hepatitu susirgt tikimybe yra tikrai nemaza.

Kaip taisykle - dazniausiai susergi tuo, nuo ko pasiskiepijes nebuvai tongue.gif
Atsakyti
Sveiki 2se vyriska kompanija nusipirkom bilietus i tailanda 11.20-12.09. Niekad savarankiskai nekeliave. Gal yra panasiu laiku keliaujanciu prisijungtume butu ir saugiau ir linksmiau. Marsruta dar tik planuojam... Kuo daugiau skaitau tuo tamsesnis miskas daros smile.gif Mums po 28 metus.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2012 10 08, 18:52)
Ačiū už naują temą  4u.gif
Grįžtu prie savo klausimo apie viešbučius Krabi, Railay - kuriuos galėtumėte rekomenduoti?

Nežinant prioritetų sunku rekomenduoti, todėl tik trumpai pasidalinsiu įspūdžiais mirksiukas.gif Aš buvau Railay Great View http://www.booking.c...and-spa.en.html. Viešbutis nuošalioje vietoje, toli nuo kitų viešbučių ir kavinių - ramybės beieškantiems. Iki East Railay 10 minučių ėjimo, o iki West gal 20 (iš ten veža į ekskursijas). Patiko gražūs vaizdai į jūrą iš viešbučio restorano ir baseino - ten daugiausia laiko ir leidome. Aptarnavimas ir maistas buvo normalus. Nameliai stovi ant stataus kalno, todėl tik į apatinius namelius patogu vaikščioti, o į viršų neprilakstysi, tiesa, lagaminus užneša personalas. Iš namelių jūros nesimato, vien medžiai, nors gal yra pora namelių su vaizdu į jūrą unsure.gif Turbūt dėl nuošalumo ir supančio miško net gyvačių pasitaiko. Prašliaužė viena po nosimi mano dukrai, tai gerai, kad po kojomis žiūrėjo ir neužlipo...
East Railay daugiau hipių vieta - kavinės-užkandinės. Maudytis ten niekas nesimaudo, kiek mačiau g.gif Jei antrą kartą važiuočiau, rinkčiausi West Railay arba kad būtų arčiau eiti į Hat Tham paplūdimį.

Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2012 10 10, 13:36)
na del skiepu kaip sakoma - laimes dalykas tikriausiai.
Europoje Hepatitu susirgt tikimybe yra tikrai nemaza.

Kaip taisykle - dazniausiai susergi tuo, nuo ko pasiskiepijes nebuvai  tongue.gif

drinks_cheers.gif
Pasiskaičius ligų pasekmes man net mintis nekilo nesiskiepiti, be to ateityje pravers kitoms kelionėms. Bet kiekvienas pats sprendžia, ar rizikuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 10 spalio 2012 - 14:48
Jei keliaujate i azija ir renkates turistinius marsrutus, pasiziurekite pasauline sveikatos statistika bei zemelapius su rizikos galimybemis. Miestu vietovese dideles tikimybes susirgti nera, jei patys saugosites.
Rekomenduojama hepatitas A, nes tai per nesvaru vandeni uzskreciama
Viduriu siltine (thypoid) ir vel susijusi su nesvara.
stablige (tetnus) pakartotinas skiepijimasis po 15 metu, jei gavote skiepa vaikysteje.

Pasiutligei taikoma TIK priespasiutligine vakcinacija (2 ar 3 skiepu ciklas), kuri NEAPSAUGO ikandus ar aplaizius uzkrestam gyvunui. Ikandimo atveju Tailande ar azijoje vis tiek teks kreiptis i gydytojus ir gauti keleta duriu.
Hepatita B uzkreciamas krauju ir dazniausiai skiepijami savanoriai, medicinos darbuotojai ir kiti sociainiu darbuotoju lygmenys.
Japoniskasis encifalitas (japaneese encephalitis). Galima uzsikresti lankantis kaimuose, ryziu laukuose. Tikimybe uzsikresti 1 is 1000000. Tai labai atokiuose kaimuose gyvenanciu zmoniu problema.
Maliarija. Geriamos tabletes, butinas pries kelioninis, kelioninis ir pokelioninis ciklas. Miestuose, turistiniuose regionuose tikimybe uzsikresti maza. Tailande, Singapure miestai purskiami chemija, uzmusancia uodus. Nepatartina keliauti i dziungliu gilumas bei nepaliestas civilizacijos vietas.
Cholera. Skiepai nutraukti, nes jie NEPADEDA, butinas paciu keliautoju atsargumas.

Valgykite karsta, gerai iskepta maista, gerkite vandeni is buteliuku, nevalgykite ledu gamnamu gatvese, nenaudokite vietinio ledo, nepirkite supjaustitu vaisiu, venkite gyvunu glostymo, miegodami isijunkite kondicionieriu (nebus uodu), nusipirkite ir naudokite tepala kunui su 30 -50 % teet (auksciausia apsauga nuo vabzdziu)
negerkite ar nesiplaukite dantu is krano tekanciu vandeniu, nevalgykite kazkokiuose uzkaboriuose ar labai varganose vietose.

http://www.nathnac.o...s/map_asia.aspx

Neverta jaudintis ar panikuoti, didziuliu riziku nera, perzvelkite auksciau esama puslapi, iveskite lankomas salis, patarimus.
Paprastai apsiribojama hepatito A, Thypoid ir Tetnus skiepais visai azijai.
Atsakyti
QUOTE(sp3 @ 2012 10 10, 16:13)
Sveiki 2se vyriska kompanija nusipirkom bilietus i tailanda 11.20-12.09. Niekad savarankiskai nekeliave. Gal yra panasiu laiku keliaujanciu prisijungtume butu ir saugiau ir linksmiau. Marsruta dar tik planuojam... Kuo daugiau skaitau tuo tamsesnis miskas daros smile.gif Mums po 28 metus.

Jei nepaslaptis iš kur pirkote bilietus ir kiek kainavo?
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2012 10 10, 19:55)
Jei nepaslaptis iš kur pirkote bilietus ir kiek kainavo?

Per greitai.lt is rygos uz 2200lt su uzbekais. Ilgai ieskojau akcijiniu bilietu ,bet niekur neradau tai emiau tai dienai pigiausia pasiulyma, nes kuo ilgiau tempi bilietai tik brangsta... beje pries pradedamas ieskot tai buvo vasaros vidurys, 2 savaites pries buvo pasibaigus akcija is Vienos uz 315eur verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 10 10, 15:46)
Nežinant prioritetų sunku rekomenduoti, todėl tik trumpai pasidalinsiu įspūdžiais mirksiukas.gif Aš buvau Railay Great View http://www.booking.c...and-spa.en.html.

Ačiū už komentarą 4u.gif
Jau užsirezervavom šį Railay Garden View Resort, nedaug prabangos, bet bent jau gal egzotiškas bus biggrin.gif
Kiek pasižiūrėjau, tikrai vakarinė dalis priimtinesnė atostogoms, bet ir gerokai brangesnė... Mes keliausime mėnesį po Laosą, Kambodžą, o Tailandą pasilikome tik poilsiui, kelionę planuojame taupiai, nes ir taip nemažai išeis, todėl ir prie jūros ieškau pigesnio varianto. Tas viešbutis, kur buvot apsistoję tikrai atrodo gerai ir patraukliai, bet ir kaina už 1 naktį 100 EUR, o mano pasirinktam 25 EUR.
Gaila, kad Tailandas taip išbrango, nes dar prieš 4-5 metus kainos buvo visai kitos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sp3 @ 2012 10 10, 21:27)
Per greitai.lt is rygos uz 2200lt su uzbekais. Ilgai ieskojau akcijiniu bilietu ,bet niekur neradau tai emiau tai dienai pigiausia pasiulyma, nes kuo ilgiau tempi bilietai tik brangsta... beje pries pradedamas ieskot tai buvo vasaros vidurys, 2 savaites pries buvo pasibaigus akcija is Vienos uz 315eur  verysad.gif

Va ir aš tokius pačius nusižiūrėjau, bet vis delsiu pirkti, vis dar (naivuolė?) tikiuosi pigiau rasti doh.gif Bet 9 val Taškente laukti ... unsure.gif Kažin, išleistų į miestą pazyliot? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 10 11, 09:11)
Va ir aš tokius pačius nusižiūrėjau, bet vis delsiu pirkti, vis dar (naivuolė?) tikiuosi pigiau rasti doh.gif Bet 9 val Taškente laukti ... unsure.gif Kažin, išleistų į miestą pazyliot? blush2.gif

Jo kelione pirmyn bus ypac varginanti smile.gif Del isleidimo tai abejoju... del smalsumo uzejau paziuret kiek viza kainuoja uzbekijos, tai lietuviu agentura praso nuo 540lt berods smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sp3 @ 2012 10 11, 10:18)
del smalsumo uzejau paziuret kiek viza kainuoja uzbekijos, tai lietuviu agentura praso nuo 540lt berods smile.gif

blink.gif na už tiek tai aš oro uoste ramiai pasėdėsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gezike @ 2012 10 10, 16:16)
1.Pasiutligei taikoma TIK priespasiutligine vakcinacija (2 ar 3 skiepu ciklas), kuri NEAPSAUGO ikandus ar aplaizius uzkrestam gyvunui. Ikandimo atveju Tailande ar azijoje vis tiek teks kreiptis i gydytojus ir gauti keleta duriu.

2.Valgykite karsta, gerai iskepta maista, gerkite vandeni is buteliuku, nevalgykite ledu gamnamu gatvese, nenaudokite vietinio ledo, nepirkite supjaustitu vaisiu, venkite gyvunu glostymo, miegodami isijunkite kondicionieriu (nebus uodu), nusipirkite ir naudokite tepala kunui su 30 -50 % teet (auksciausia apsauga nuo vabzdziu)
negerkite ar nesiplaukite dantu is krano tekanciu vandeniu, nevalgykite kazkokiuose uzkaboriuose ar labai varganose vietose.

1. Neskiepitam žmogui pasiutligė beveik visada baigiasi mirtimi. mirksiukas.gif
2. Jei nieko negalima daryti, tai ir važiuoti nebesinori schmoll.gif biggrin.gif

QUOTE(Carpe diem @ 2012 10 11, 07:49)
Ačiū už komentarą  4u.gif
Jau užsirezervavom šį Railay Garden View Resort, nedaug prabangos, bet bent jau gal egzotiškas bus biggrin.gif
Kiek pasižiūrėjau, tikrai vakarinė dalis priimtinesnė atostogoms, bet ir gerokai brangesnė... Mes keliausime mėnesį po Laosą, Kambodžą, o Tailandą pasilikome tik poilsiui, kelionę planuojame taupiai, nes ir taip nemažai išeis, todėl ir prie jūros ieškau pigesnio varianto. Tas viešbutis, kur buvot apsistoję tikrai atrodo gerai ir patraukliai, bet ir kaina už 1 naktį 100 EUR, o mano pasirinktam 25 EUR.
Gaila, kad Tailandas taip išbrango, nes dar prieš 4-5 metus kainos buvo visai kitos  verysad.gif

Aš per booking žiūrėjau Railay viešbučių kainas prieš mėnesį, o užsakinėjau vieną dieną prieš atvykstant už 25 eurus. Prisimenu tik, kad kainos buvo skirtingos viešbučiuose, nors rugpjūtis nuo rugsėjo nesiskiria rolleyes.gif Už 2* viešbutį 100 eurų mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 10 11, 11:10)
Aš per booking žiūrėjau Railay viešbučių kainas prieš mėnesį, o užsakinėjau vieną dieną prieš atvykstant už 25 eurus. Prisimenu tik, kad kainos buvo skirtingos  viešbučiuose, nors rugpjūtis nuo rugsėjo nesiskiria  rolleyes.gif Už 2* viešbutį 100 eurų  mega_shok.gif

Tai vat kad brangu net labai dabar, laukti iki kielių dienų prieš atvykstant irgi bijau, nes rugpjūtis- rugsėjis tai ne sezonas, ir šiaip kainos mažesnės, bet mes būsim gruodį pats pikas prasideda tuo metu, tai pigių kainų ir negaliu tikėtis ko gero, nebent atsitiktinumas perkant dieną prieš, bet tada yra rizika visai be viešbučio likti.
Atsakyti