Įkraunama...
Įkraunama...

vaiko pykčio priempuoliai ir mušimasis

Laba diena. Mano dukrai šiuo metu yra 1m8men,ir pastaruosius pora mėnesių pastebėjau ,kad dukra pasidarė, agresyvesnė.Supykus ima muštis,bandau aš su ja gražiai, ramiai pasikalbėt,bet toks jausmas,kad žirnius į siena mėtyčiau,negirdi jinai manęs. Kai išsirėke , išsipyksta yra vėl ramus ir geras vaikas
Atsakyti
Butinai pasinagrinek apie vaiko raida. Ir kas budinga sio amziaus tarpsniui.
Kad ir keistai beskambetu....Siuo metu vaikas regi save jau kaip individa, atskira nuo tevu. Pas ji yra iniciatyvos jausmas. Jeigu tevams priimtinas vaiko smalsumas ir jie jo neslopina, tai su vaiku galima pasiekti labai geru rezultatu.
Reikia sugebeti atskirti "vaiko oziuka" siuo metu.
Pvz. jei vaikas nori tvarkytis, nagrineti daiktus, ilgiau pabuti gryname ore ir pan. tada tevams reikia tureti kantrybes ir moketi paaiskinti, kodel negalime ilgiau, kad ir pabuti grymneme ore ir pan. Taip vaikas spresdamas konflikta issiugdo stipru pasitikejimo savimi ir artimuoju jausma, nora pazinti ir tobuleti.
Bet jei vaikas nori valgyti tik sokolada ir "krenta ant zemes" tada lieka tik si elgesi ignoruoti. Tiesiog nematyti, nei barti, nei glostyti. Matydamas vaikas, kad sis metodas tiesiog mamos neveikia, su laiku jos nebenaudos.
Tiesiog sia tema yra parasyta labai daug knygu, kad ir cia forume tu rasi ne viena panasia tema. Skaityk ir viskas taps aiskiau. Nieko cia nenormalaus nera, taip bubna daugumai vaiku.
Atsakyti