Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrus raidos sutrikimas

QUOTE(la.aukse @ 2014 04 29, 07:49)
Maniškiui dabar 4 m. Procedūrų Saulutėj daug turėjom. Bet mes ten buvom
kaip sanatorijoj, ne kaip ankstyvojoj korekcijoj. Išeidavoi taip, kad į
dieną 9, kartais neįt 10 procedūrų, tai vaikinas pavargdavo net. Šiaip
turbūt klasikinės: logopedas, ergoterapija, sensorinis ugdymas,
kineziterapija, keletas vizitų pas psichologą, dailės terapija, baseinas
(bet uždarė remontui, tai tik tris kartus spėjom nueit), perlinės
vonios, kojų karšti įviniojimai, inhaliacijos, bioptronas, masažas
kasdien, žaidimų terapija, dar buvo prirašyta pasakų terapija, bet
maniškis griežtai atsisakė ten dalyvaut.  Na gal ir viską suvardinau.
Daug kas buvo kasdien. Kai kurios procedūros kas antrą dieną.

Mes druskininkose buvom pries 3metus tai viska gavom taip pat isskirus dailes terapija žaidimu ir pasaku terapija anksciau gal ju nebuvo Kaip viksta zaidimu terapija
Atsakyti
Labas 4u.gif

Mes niekad nebuve sanatorijoje, tik "Lopselio" raidos centre 4 kartus. Siemet dar isvis niekur nesam buve, per darbus ner kaip suderint. Esam is Kauno, maniskis su F82 ir F83, sunkus neigalumas, amzius 3,5 m.

Del sanatorijos pas pediatre pirma reik kreiptis? O kaip del nedarbingumo, nes seip dibanti esu. Ar duoda ji? Ir kur labiau verta vaziuoti i Palanga ar i Druskininkus?
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2014 04 29, 09:41)
Mes druskininkose buvom pries 3metus tai viska gavom taip pat isskirus dailes terapija žaidimu ir pasaku terapija anksciau gal ju nebuvo Kaip viksta zaidimu terapija

Žaidimų terapija tiesog vaikam skirtas žaiduimų kambarys. Bet neleidžia ten bet kam bet kada eiti, yra paskirti laikai - dažniausiai skiria arba gydytojas arba psichologas. Tuomet suleidžia būrį vaikučių. Jie ten pagal save susiranda žaidimų nuo dėlionių iki žaislinių namukų, piešimų. Žodžiu daugiau mažiau kas ko nori. Jei vaikas neranda užsiėmimo - jam pasiūlo. Na ir žaidžia jie kas po vieną, kas kartu. Jei konfliktuoja išskiria ir an. Veda/prižiūri tos moterys kur sensorinį ugdymą veda. Šiaip ten toks gal labiau laisvalaikio praleidimo būdas vaikams. Bet maniškis kadangi bijo vaikų susibūrimų kartais, tai man buvo aktualu jį į kolektyvą įleisti pasisocializuot.
Atsakyti
Fera82, o kaip Lopšelyje, patiko? Mes žadam šiais metais važiuoti ten, tik pirma dar ligoninėj pagulėt reiks, tyrimams.
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 04 29, 10:01)
Labas 4u.gif

Del sanatorijos pas pediatre pirma reik kreiptis? O kaip del nedarbingumo, nes seip dibanti esu. Ar duoda ji? Ir kur labiau verta vaziuoti i Palanga ar i Druskininkus?

Pradžioj pas šeimos gyd. Ši siunčia pas reabilitologą. Reabilitologas skiria pirminę reabilitaciją poliklininkoj (mums buvo 5 masažai ir 5 mankštos), kai praeini tą vadinamą pirminę reabilitaciją parašo, kad jos nepakanka ir siunčia į sanatoriją smile.gif

Važiuojant į sanatoriją nedarbingumo neduoda - aš ėmiau atostogas. Jei į Druskininkų Saulutę važiuotumėt kaip į ankstyvą korekciją (vietoj gulėjimo 3 savaites Vaiko raidos centre Vilniuje arba Lopšelyje Kaune), tuomet duoda biuletenį. Ir pirminės reabilitacijos nereikia tada, pakanka gydytojo siuntimo jei atitinkamą diagnozę turit. Kiek žinau, F83 tinka. Kol kas Saulutėj tokių eilių kaip VRC ar Lopšelyje nėra tai reabilitacijai. Nors man sakė registratūroj, važiuokit bet kada, tik ne vasarą smile.gif Vasarą sakė negali garantuot dėl apgyvendinimo, kad po vieną kambaryje gyvensi ir pan.

Aš turiu minčių rugsėjį ten gultis su vaiku jei niekas nesikeis.
Atsakyti
QUOTE(la.aukse @ 2014 04 29, 08:49)
Maniškiui dabar 4 m. Procedūrų Saulutėj daug turėjom. Bet mes ten buvom kaip sanatorijoj, ne kaip ankstyvojoj korekcijoj. Išeidavoi taip, kad į dieną 9, kartais neįt 10 procedūrų, tai vaikinas pavargdavo net. Šiaip turbūt klasikinės: logopedas, ergoterapija, sensorinis ugdymas, kineziterapija, keletas vizitų pas psichologą, dailės terapija, baseinas (bet uždarė remontui, tai tik tris kartus spėjom nueit), perlinės vonios, kojų karšti įviniojimai, inhaliacijos, bioptronas, masažas kasdien, žaidimų terapija, dar buvo prirašyta pasakų terapija, bet maniškis griežtai atsisakė ten dalyvaut.  Na gal ir viską suvardinau. Daug kas buvo kasdien. Kai kurios procedūros kas antrą dieną.

Parekomenduokite gera logopede Sauluteje?
Aciu :4u:
Papildyta:
QUOTE(la.aukse @ 2014 04 29, 08:49)
Maniškiui dabar 4 m. Procedūrų Saulutėj daug turėjom. Bet mes ten buvom kaip sanatorijoj, ne kaip ankstyvojoj korekcijoj. Išeidavoi taip, kad į dieną 9, kartais neįt 10 procedūrų, tai vaikinas pavargdavo net. Šiaip turbūt klasikinės: logopedas, ergoterapija, sensorinis ugdymas, kineziterapija, keletas vizitų pas psichologą, dailės terapija, baseinas (bet uždarė remontui, tai tik tris kartus spėjom nueit), perlinės vonios, kojų karšti įviniojimai, inhaliacijos, bioptronas, masažas kasdien, žaidimų terapija, dar buvo prirašyta pasakų terapija, bet maniškis griežtai atsisakė ten dalyvaut.  Na gal ir viską suvardinau. Daug kas buvo kasdien. Kai kurios procedūros kas antrą dieną.

Rekomenduokite gera logopede Sauluteje. Aciu :4u:
Papildyta:
Rekomenduokite gera logopede Sauluteje, kuri randa kontakta su vaiku ir moka itraukti. Daro liezuvio masaza. Aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darlingkrbe: 29 balandžio 2014 - 13:16
[quote=Darlingkrbe,2014 04 29, 14:15]
Aciu 4u.gif
Papildyta:

Apie mums kliuvusią logopedę nieko pernelyg gero, kaip, beje, nieko ir blogo negaliu pasakyt. Mums tiesiog priskyrė - nežinojau kad galima rinktis. tiesą skant net pavardės nepamenu. lygtais 287 kabinetas.
Šiaip kaip pati sakė - dirbo vaiko ritmu, nes maniškį labiau paspaudus jis išvis nebedirba ir bile ką pradeda daryt.

Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 04 29, 12:50)
Fera82, o kaip Lopšelyje, patiko? Mes žadam šiais metais važiuoti ten, tik pirma dar ligoninėj pagulėt reiks, tyrimams.

Seip patiko, tik sunku man lygint su Sanatorija. Lopselyje mes pries 9 ryte atvaziuodavom ir apie 14 val isvaziuodavom. Pries tai pietus pavalgydavom. Negyvenom mes ten.
Atsakyti
[quote=la.aukse,2014 04 29, 14:22]
[quote=Darlingkrbe,2014 04 29, 14:15]
Aciu 4u.gif
Papildyta:
Apie mums kliuvusią logopedę nieko pernelyg gero, kaip, beje, nieko ir blogo negaliu pasakyt. Mums tiesiog priskyrė - nežinojau kad galima rinktis. tiesą skant net pavardės nepamenu. lygtais 287 kabinetas.
Šiaip kaip pati sakė - dirbo vaiko ritmu, nes maniškį labiau paspaudus jis išvis nebedirba ir bile ką pradeda daryt.
[/quote]

Manau mes ta pacia, vyresne tokia ane?
Atsakyti
QUOTE(la.aukse @ 2014 04 29, 13:10)
Pradžioj pas šeimos gyd. Ši siunčia pas reabilitologą. Reabilitologas skiria pirminę reabilitaciją poliklininkoj (mums buvo 5 masažai ir 5 mankštos), kai praeini tą vadinamą pirminę reabilitaciją parašo, kad jos nepakanka ir siunčia į sanatoriją smile.gif

Važiuojant į sanatoriją nedarbingumo neduoda - aš ėmiau atostogas. Jei į Druskininkų Saulutę važiuotumėt kaip į ankstyvą korekciją (vietoj gulėjimo 3 savaites Vaiko raidos centre Vilniuje arba Lopšelyje Kaune), tuomet duoda biuletenį.

O kaip cia su ta ankstyvaja korekcija? Ja gali betkada skirt? Ar cia nuo amziaus priklauso ar tik nuo diagnozes ar nuo neigalumo lygio?
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 04 29, 14:28)
Seip patiko, tik sunku man lygint su Sanatorija. Lopselyje mes pries 9 ryte atvaziuodavom ir apie 14 val isvaziuodavom. Pries tai pietus pavalgydavom. Negyvenom mes ten.

o čia skaitėsi dienos stacionaras ar ankstyva korekcija/reabilitacija? Ir kaip tuomet su darbu, jei beveik visa diena dingsta? Nedarbingumą duoda?
Atsakyti
QUOTE(la.aukse @ 2014 04 29, 13:42)
o čia skaitėsi dienos stacionaras ar ankstyva korekcija/reabilitacija? Ir kaip tuomet su darbu, jei beveik visa diena dingsta? Nedarbingumą duoda?

Na esam buve visaip. 2 kart buvom 3 savaites, tai cia manau skaitesi ta ankstyva reabilitacija, nes dave maitinima ir kambari ir labai daug proceduru. Dar 2 kart buvom tai tik valandiniai 18 dienu uzsiemimai. Logopede ir kineziterpija po pusvalandi. Tada jau neskyre nei kambario nei maitinimo. O del Biuletenio nezinau, nes tuos ilguosius kartus buvau kai maniskis buvo iki 2 m. buvau vaiko auginimo atostogose.
Atsakyti