Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrus raidos sutrikimas

Sveikutes 4u.gif Na ir mes siek tiek pasipasakosim kaip mum besiseka... dare disc praeita savaite, tai buvau kai kuriu isvadu labai nustebinta, bet kaip supratau nera ten ko gincytis, pvz kad jei vaikas atskiria 2 rubus (pvz kepure ir kelnes) tai zymi kad zino rubus, taip pat su kuno dalim, jei zino 2, reiskia zino kuno dalis, jeigu zino suni ir pauksti tai reiskia zino gyvunus doh.gif nu idomiai ten man viskas tas nuskambejo... g.gif vienu zodziu pagal disc tai maniskis atitinka berods 63%. daugiausia apie 70% smulkioji motorika, maziausia apie 13% girdimasis demesys... ir siulo uzsirasyti i VRC del diagnozes pakeitimo is f83 i f84, t.y. autizma kaip suprantu g.gif nes pas ji labiausia tas nenoras bendrauti, o noras uzsiimti savais "reikalais" sutrikes... nezinau nei kaip cia elgtis dabar... jauciu reikes eit i VRC bent isplestinei apziurai..
Atsakyti
kokia gi nauda eiti i ta mokykla jei ji su vaikais negali bendrauti ir uzsiimti bendra veikla

nu tikrai

Mano nuomone del integracijos yra tikrai teigiama, bet jeigu sunkus vaikas tai jau darosi neimanoma, ir tai nepasakysiu, kad normalu, bet naturalu.
Europoje ir JAV tokiems vaikams skiriami neuroleptikai. Pas mus tu agresijos protrukiu niekas nevaldo, be abejo, tai suprantama mamos kaip mamos pozicija, bet manau reiketu ir i visuomene zvalgytis, tuolab jeigu norima joje pritapti.
Is esmes nesuprantu ko ta mama siekia ir koks to tikslas.
Kiek supratau is str tai mergaites neitakoja buvimas salia sveiku vaiku.
Kitas reikalas - vaikai ant ribos. Tie, kurie nera sunkus, bet ir ne visai sveiki, kad jaustusi komfortiskai bet kur.
Vat cia yra beda. Nes tokie vaikai degraduoja spec mokyklose, praranda visa savo potenciala,o masineje negauna pakankamu salygu.
Tiesa, Rusijoje yra mokyklos tarpines. Pvz vaikams su demesio sukaupimo problemomis ir kalbos defektais (nezymiuneissivistymu kalbos pvz). Tokie vaikai bazuojasi vienoje vietoje, su jais atitinkamai dirbama, formuojamos mazos klases, dirba specai, trumpesnes pamokos, bet!!! programa bendra. Po 9 klasiu pvz tokios mokyklos vaikas jeigu yra atsistates, susikompensaves, sukoreguotas, jis gali eiti ir pabaigti paprasta shulia likusias klases ir gauti normalu atestata ir t.t.
Bet cia reikia turtingos valstybes, kad galima butu sau leisti tokia mokyklas, o pas mus taigi Europan zygiuojama, prie ekonomijos arciau.
Nu cia zodziu, pamoralizavau biskiuka, gal kam idomu. biggrin.gif

Davina, as jums rekomenduoju vertinti vaika VRC privaciai pas gera psichiatra.
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2013 08 15, 10:50)
Sveikutes  4u.gif  Na ir mes siek tiek pasipasakosim kaip mum besiseka... dare disc praeita savaite, tai buvau kai kuriu isvadu labai nustebinta, bet kaip supratau nera ten ko gincytis, pvz kad jei vaikas atskiria 2 rubus (pvz kepure ir kelnes) tai zymi kad zino rubus, taip pat su kuno dalim, jei zino 2, reiskia zino kuno dalis, jeigu zino suni ir pauksti tai reiskia zino gyvunus  doh.gif nu idomiai ten man viskas tas nuskambejo...  g.gif vienu zodziu pagal disc tai maniskis atitinka berods 63%. daugiausia apie 70% smulkioji motorika, maziausia apie 13% girdimasis demesys... ir siulo uzsirasyti i VRC del diagnozes pakeitimo is f83 i f84, t.y. autizma kaip suprantu  g.gif nes pas ji labiausia tas nenoras bendrauti, o noras uzsiimti savais "reikalais" sutrikes... nezinau nei kaip cia elgtis dabar... jauciu reikes eit i VRC bent isplestinei apziurai..

O kur jus daretes disc, PPT?
Mes tai i VRC gyvenime nebeisim, nebent privaciai...
Atsakyti
QUOTE(loli87 @ 2013 08 15, 12:32)
O kur jus daretes disc, PPT?
Mes tai i VRC gyvenime nebeisim, nebent privaciai...

antakalnio poliklinikoj pas psichologe.
o kodel VRC taip nepatinka?
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2013 08 15, 10:58)
nu tikrai

Mano nuomone del integracijos yra tikrai teigiama, bet jeigu sunkus vaikas tai jau darosi neimanoma, ir tai nepasakysiu, kad normalu, bet naturalu.
Europoje ir JAV tokiems vaikams skiriami neuroleptikai. Pas mus tu agresijos protrukiu niekas nevaldo, be abejo, tai suprantama mamos kaip mamos pozicija, bet manau reiketu ir i visuomene zvalgytis, tuolab jeigu norima joje pritapti.
Kitas reikalas - vaikai ant ribos. Tie, kurie nera sunkus, bet ir ne visai sveiki, kad jaustusi komfortiskai bet kur.
Vat cia yra beda. Nes tokie vaikai degraduoja spec mokyklose, praranda visa savo potenciala,o masineje negauna pakankamu salygu.
Tiesa, Rusijoje yra mokyklos tarpines. Pvz vaikams su demesio sukaupimo problemomis ir kalbos defektais (nezymiuneissivistymu kalbos pvz). Tokie vaikai bazuojasi vienoje vietoje, su jais atitinkamai dirbama, formuojamos mazos klases, dirba specai, trumpesnes pamokos, bet!!! programa bendra. Po 9 klasiu pvz tokios mokyklos  vaikas jeigu yra atsistates, susikompensaves, sukoreguotas, jis gali eiti ir pabaigti paprasta shulia likusias klases ir gauti normalu atestata ir t.t.
Bet cia reikia turtingos valstybes, kad galima butu sau leisti tokia mokyklas, o pas mus taigi Europan zygiuojama, prie ekonomijos arciau.
Nu cia zodziu, pamoralizavau biskiuka, gal kam idomu.  biggrin.gif

manau ta mergaite spec mokykloje daugiau gautu su vaikais pabendrauti, ten gi ir prieziura atitinkama.na bet cia jau tevu pasirinkimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2013 08 15, 11:58)
nu tikrai

Tiesa, Rusijoje yra mokyklos tarpines. Pvz vaikams su demesio sukaupimo problemomis ir kalbos defektais (nezymiuneissivistymu kalbos pvz). Tokie vaikai bazuojasi vienoje vietoje, su jais atitinkamai dirbama, formuojamos mazos klases, dirba specai, trumpesnes pamokos, bet!!! programa bendra. Po 9 klasiu pvz tokios mokyklos  vaikas jeigu yra atsistates, susikompensaves, sukoreguotas, jis gali eiti ir pabaigti paprasta shulia likusias klases ir gauti normalu atestata ir t.t.
Nu cia zodziu, pamoralizavau biskiuka, gal kam idomu.  biggrin.gif

Labas, noriu jūsų paklausti, o kaip galima vertinti vaiką privačiai VRC? skambinti bendru tel ir sakyt, kad mes norim privačiai išsitirt? ir kuris ten psichiatras geras? smile.gif
Atsakyti
Augustinaa mes skambinomes i registratura uzsirast,tai net nebuvau tikra ar man pas psichiatra ar pas psichologa,tai paklause kokios bedos,isvardinus iskart uzrase pas psichiatra. Veliau dar ejom privaciai pas Lesinskiene ( tikiuosi gerai pavarde prisimenu) ji konsultuoja privacioj klinikoj prie Vingio kino teatro, tai buvau nerealiai patenkinta,iskarto liepe konsultuotis su ergoterapeutais,dave numerius,ir velgi VRC uzsirasiau mokamai konsultacijai pas jos rekomenduota ergoterapeute.
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2013 08 23, 10:12)
Augustinaa mes skambinomes i registratura uzsirast,tai net nebuvau tikra ar man pas psichiatra ar pas psichologa,tai paklause kokios bedos,isvardinus iskart uzrase pas psichiatra. Veliau dar ejom privaciai pas Lesinskiene ( tikiuosi gerai pavarde prisimenu) ji konsultuoja privacioj klinikoj prie Vingio kino teatro, tai buvau nerealiai patenkinta,iskarto liepe konsultuotis su ergoterapeutais,dave numerius,ir velgi VRC uzsirasiau mokamai konsultacijai pas jos rekomenduota ergoterapeute.

Konsultuoja ir Medicinos diagnostikos centre, V.Grybo gt. Superinė gydytoja - patarėja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2013 08 15, 20:08)
antakalnio poliklinikoj pas psichologe.
o kodel VRC taip nepatinka?

Matyt irgi karti patirtis, kaip ir pas mus.
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2013 08 23, 11:12)

Ačiū. smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
turiu berniuka su raidos sutrikimu, autizmo bruozais... (cia mano diagnoze), gyvenam UK, laukiam eiles pas pediatra, bet kad kazkas ne taip, tai visiems aisku sad.gif
liepa suejo 3 metukai, nekalbam nieko normalaus, tik savo kalba burbuliuoja, emocijas reiskia spiegimu ir rekimu, didziausia is baimiu suslapti, nors laselis uztiska ant rubu, begam persirengti, maisto ribotumas, nera akiu koktakto.

prisiskaiciau, nusipirkau ta heavy metal test kit, siandien padariau, tai rodo du metalus, idomu su kuo galima tai aptarti, ar is vis kasnors reaguos i tai, ar liks mano sapalionem...

visoms mamytems ir vaikuciams po 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. norejau paklausti del tu vitaminu eye q. mes gerem apie metus, dabar viena menesi negere, vis neparsiunciau, bet kaune neblogom kainom radau, sakiau cia nupirksiu. tik nezinau kaip daryti po petraukos, ar vel gerti tris menesius didesnem dozem i po to sumazinti, ar gerti tiesiog maza doze ir tiek? 4u.gif
Atsakyti