Papildyta:
QUOTE(lavazia @ 2012 10 07, 15:09)
O tai man atrodo visi vaikai taip elgesi
Mano sunui greit keturi, pas mus tik kalba kazkaip stringa, varo savo kinietiskai ir viskas, bet dabar jau gal menesi kartoja zodzius, kazkokia staigi progresija, aisku kol kas tik paprasti zodziai, bet vistiek dziugu. As manau kad visi vaikai skirtingi ir anksciau ar velau ateis laikas, aisku nekalbu apie tikrai ligoniukus.
Sakykit mamos, kuriu vaikuciai jau didesni, ar keiciasi viskas su laiku, vistiek vaikai juk auga, lavinasi? Gal veliau kai bus didesni jau nesijaus tas skirtumas nuo bendraamziu?
na atsiprasau bet man tai tikrai neatrodo normalu... ka jus vadinat "anksciau ar veliau ateis laikas" ??? kam ateis laikas? kai kiti vaikai mokykloj mokinsis rasyti ir skaityti, o kitas "normalus" vaikas dar mokinsis sujungti zodzius i sakini nes jam dar "neatejo laikas?"

ir grius ant zemes rekdamas nes jam "nelaiku" pasiule sriubos?
as tikrai nemanau kad suvokimo ir kalbos neturejimas yra normalu jau net 2metuku vaikui, o 3 jau is vis sorry, bet net nei vienos gydytojos negirdejau sakant "isaugs".... as su savo vyresniuoju jau pusantru metuku susikalbedavau pilnai (nors dar turejo tik kelius zodzius, suprasdavo viska) o mazasis kuriam jau 3, dar elementariu dalyku negali suprasti...
pvz jau galima itarti sutrikima jei vaikas nepritaiko galvos judesiu "taip" ir "ne" zodeliams, arba nerodo daiktu pirstu.... tai nera normalu...
o del skirtumo tarp bendraamziu ateity tai viskas priklauso nuo pacio sutrikimo, autizmas jauciasi visa laika, protinis atsilikimas irgi, jeigu veluoja TIK kalba (suvokimas,savisaugos instinktas, koordinacija ir t.t. tvarkoj), tai manau tada tikrai pasivys ir jokio skirtumo nesijaus...