Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

Kazin,ar yra kokiu vilciu,kad bus padidinta ta suma, kuria uzdirbusi per pernai metus seima vis tiek galetu pretenduoti i lengvata. Turiu omeny, gal kartais siemet bus ne 32 tukstanciai grynu pajamu, o kazkiek daugiau?..
Atsakyti
jei seimoje 4 asmenys tai grynuju pajamu suma neturetu virsyti kiek zinau 40 tukstanciu litu, rugpjuti kaip tik bus seimos pagausejimas ar galetu savivaldybe i tai atsizvelgti? taciau busta turetumeme pirkti artimiausiu metu, koki geguzes menesi.
Atsakyti
Demokratija,o kur Tu radai,kad 4 asm. - 40, o kiek 3 asm.? Kiek pamenu,buvo rasoma,kad 2 ir daugiau asmenu seimai 32 grynuju. Reikia dar kazkur info ieskot...
Atsakyti
O, radau, kad ,,šeimos (nepriklausomai nuo narių skaičiaus) grynosios metų pajamos – 36.000Lt ir turtas – 80.000 Lt.". Bet cia ne is pirminio saltinio, o is http://www.rnga.lt/r...r...id=35&id=67, atrodo, issisaugojus buvau... Cia dar 2005 m. rasyta. Kazin,ar tiesa... Kodel mes vis snekam ir galvojam apie tuos 32 000?..
Atsakyti
QUOTE(pelele @ 2007 03 01, 14:05)
O, radau, kad ,,šeimos (nepriklausomai nuo narių skaičiaus) grynosios metų pajamos – 36.000Lt ir turtas – 80.000 Lt.". Bet cia ne is pirminio saltinio, o is http://www.rnga.lt/r...r...id=35&id=67, atrodo, issisaugojus buvau... Cia dar 2005 m. rasyta. Kazin,ar tiesa... Kodel mes vis snekam ir galvojam apie tuos 32 000?..



Tiesioginis šaltinis Čia 2006 m. informacija:

Valstybė asmenims (šeimoms), turinčioms teisę į valstybės remiamą kreditą, teikia paramą, mokant subsidijas (10 arba 20 procentų) būsto kredito daliai padengti. Jeigu valstybės remiami būsto kreditai draudžiami UAB „Būsto paskolų draudimas", už šių kreditų gavėjus, apmokama 50 procentų draudimo įmokos.

Subsidija būsto kredito daliai padengti teikiama šių kreditų gavėjams, jeigu jie yra:
1) pilnamečiai našlaičiai, kol jie sukanka 35 metus, arba asmenys, kurie yra pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ir jiems nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė arba šeimos, kuriose yra asmuo, kuriam yra nustatytas neįgalumo lygis arba kuris yra pripažintas nedarbingu ar iš dalies darbingu arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ir jiems nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė, - padengiama 20 procentų suteikto kredito (ar kredito likučio) sumos;
2) šeimos, auginančios tris ar daugiau vaikų (įvaikių), taip pat jaunos šeimos, auginančios vieną ar daugiau vaikų (įvaikių), ir šeimos, kuriose vienas iš tėvų yra miręs, - padengiama 10 procentų suteikto kredito (ar kredito likučio) sumos.

Jeigu būsto kredito gavėjas teisę į šią subsidiją įgijo po to, kai gavo valstybės remiamą būsto kreditą, subsidija apskaičiuojama nuo kredito likučio sumos, pateikus rašytinį prašymą ir atitinkamus dokumentus.

Tuo atveju, kai kredito gavėjas, kuriam suteikta subsidija kredito daliai padengti, gautą kreditą grąžina bankui anksčiau kaip per penkerius metus arba už šį kreditą įsigytą būstą per pirmuosius penkerius metus nuo kredito suteikimo dienos perleidžia kitam asmeniui, ši subsidija turi būti grąžinta pervedant pinigus į valstybės biudžetą.

Lengvata pagal Gyventojų pajamų mokesčių įstatymą taikoma asmenims (šeimoms), pasinaudojusiems kreditais būstui įsigyti, nepriklausomai nuo to ar turi teisę į valstybės paramą būstui įsigyti. Ši parama numatoma teikti didinant gyventojo neapmokestinamų pajamų dydį suma, kuri sumokama bankams ar kitoms kredito įstaigoms palūkanų dengimui už suteiktą kreditą būstui įsigyti.

Valstybės remiamiems kreditams gauti būstui įsigyti, Savivaldybėje nei eilių, nei sąrašų nesudaroma.


Teisę į valstybės remiamą būsto kreditą turi asmenys (šeimos), kurių vienų metų grynosios metinės pajamos ir turtas prieš paramos suteikimo metus neviršyja šių dydžių:

asmens (be šeimos) atveju - 20000 Lt pajamų ir 30000 Lt

2 ar 3 asmenų šeimai - 32000 Lt pajamų ir 60000 Lt turto;

4 ir daugiau asmenų šeimai - 40000 Lt pajamų ir 80000 Lt turto ir, jeigu jie įsigyja pirmąjį tinkamą būstą, t. y. jeigu šie asmenys (šeimos) Lietuvos Respublikos teritorijoje:


1) neturi ir neturėjo būsto nuosavybės teise arba
2) turi ar turėjo nuosavybės (ar bendrosios nuosavybės) teise būstą, kurio naudingasis plotas, tenkantis vienam šeimos nariui (ar bendraturčių namų ūkio nariui) yra mažesnis kaip 14 kv. m, arba turimas būstas, nepaisant jo naudingojo ploto, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, yra nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų ir šis būstas yra kaimo vietovėje, kurioje jo savininkas negyvena ir (ar) nedirba, arba
3) Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, turi daugiau kaip 60 procentų nusidėvėjusį būstą (neatsižvelgiant į jo naudingojo ploto dydį), yra Statybos įstatymo bei kitų teisės aktų nustatyta tvarka parengę šio būsto rekonstravimo projektą, jeigu šis būstas yra deklaruojamas kaip paskolos gavėjo (ir (ar) jo šeimos narių) gyvenamoji vieta ir šie asmenys nuosavybės teise neturi kito būsto. Šiuo atveju parama teikiama turimam būstui rekonstruoti, arba
4) turi būstą, nepritaikytą neįgaliųjų, kurių judėjimo funkcija sutrikusi, poreikiams, ir jei tokie asmenys yra pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ir jiems nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė arba šeimos, kuriose yra asmuo, kurio judėjimo funkcija yra sutrikusi ir kuriam yra nustatytas neįgalumo lygis arba kuris yra pripažintas nedarbingu ar iš dalies darbingu arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ir jiems nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė. Parama teikiama turimam būstui rekonstruoti, pritaikant jį neįgaliųjų poreikiams Valstybės remiamų būsto kreditų teikimo tvarka.


Valstybės remiama būsto kredito suma neturi būti didesnė kaip:
120 tūkstančių litų arba ekvivalentas kita valiuta - asmeniui be šeimos;
240 tūkstančių litų arba ekvivalentas kita valiuta - dviejų ir daugiau asmenų šeimai;
120 tūkstančių litų arba ekvivalentas kita valiuta - būstui rekonstruoti.



Manau, kad viskas aiškiai išdėstyta.
Atsakyti
o jei mes imti norim 270000Lt? tai nebegalim naudotis lengvata?juk uz 240000lt nieko padoraus ipirkti nebegalima... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2007 03 02, 10:07)
o jei mes imti norim 270000Lt? tai nebegalim naudotis lengvata?juk uz 240000lt nieko padoraus ipirkti nebegalima... blink.gif



Galit. Tik jums kompensuos nuo 240000 lt, o likusios sumos - ne.

Realiai, reiktų tobulinti įstatymą. Nes už 240000 lt neįmanoma nusipirkti padoruas 3 kambarių buto. Ir pajamas koreguoti. Gaudamas 32 tūkst./metus žmogus negali nusipirkti gero buto. Gal šiais metai ką nors ir pakeis? Nors nelabai tikiu verysad.gif
Atsakyti
Lyg ir zada didint. Skambinau i savivaldybe,sake, jie daug pasiulymu Ministerijai pateike,tik nezinia,ka jie priims...
Atsakyti
kada siemet dalins lengvatines? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pelele @ 2007 03 02, 13:34)
Lyg ir zada didint. Skambinau i savivaldybe,sake, jie daug pasiulymu Ministerijai pateike,tik nezinia,ka jie priims...

kur ieskoti kokiu dokumentu reikia?savyvaldybei sake ,bet nemano galvelei atsimint? g.gif
Atsakyti
man iskilo daug labai klausimu, mes siemet norime imyti paskola bustui, musus seima is 3 asmenu, mes visi registruoti pas mano tevus 2 kambariu bute, tai is viso tam bute registruoti 5 zmones, tai mes galesim gauti ta lengvatine paskola?savo nuosavo turto neturime. Dar toks klausymas, jei mes pasieme kelis daiktus issimoketinai, tai reikia juos isskaiciuot is tos sumos pajamu?
Atsakyti
Kas turi dalinti legvatines, ir kokias legvatines dalinti turi?
Atsakyti