Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kelnytes, tampres kartu

elinq, aciu uz pagyrima 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas mezgete kelnytes is knygos Dabbie Bliss "mezginiai vaikams". Nu niekaip nesuprantu kaip klynuka megzt. Gal ten isversta blgai ar ka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 22 kovo 2014 - 20:36
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 22, 20:36)
Sveikos, gal kas mezgete kelnytes is knygos Dabbie Bliss "mezginiai vaikams". Nu niekaip nesuprantu kaip klynuka megzt. Gal ten isversta blgai ar ka.

šitos gal? ta knyga tikrai prastai išversta kiek skaičiau, o tokia gera doh.gif labai paprastai elementariai aprašyti mezginiai.
jei angliškai suprantat aprašymas angliškai:
http://images16.fotk...can_0158-vi.jpg
http://images15.fotk...can_0160-vi.jpg
Atsakyti
Is sitos knygos, bet ilgas kelnytes mezgu. Net neparasyta, kad atskitos klesnes mezgamos ir paskui susiuvamos. Kai ne mezgeja esu, gal juokinga, bet tai tiek sukau gava doh.gif, galvojau kaip cia gausis tos kelnes is vieno gabalo biggrin.gif.

Parasyta: Padidinti po 1 aki kekvienos eiles gale ir dvi kas antra eile. Niekaip nsuprantu sito sakinio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 22 kovo 2014 - 21:09
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 22, 21:08)
Is sitos knygos, bet ilgas kelnytes mezgu. Net neparasyta, kad atskitos klesnes mezgamos ir paskui susiuvamos. Kai ne mezgeja esu, gal juokinga, bet tai tiek sukau gava  doh.gif, galvojau kaip cia gausis tos kelnes is vieno gabalo biggrin.gif.

Parasyta: Padidinti po 1 aki kekvienos eiles gale ir dvi kas antra eile. Niekaip nsuprantu sito sakinio

ai, čia tamsios kelnytės prie rausvo švarkelio matyt.
angliškame rašo:
pridėti 1 akį kiekvienos kitos eilės pabaigoje ir 2 (2;3;3) sekančiose eilėse.
tai reiškia, kad užmetate po 1 akį 3 ar 4 kartus (priklausomai nuo kelnyčių dydžio) gerojoje pusėje eilės pabaigoje. nu kol pati įsikirtau doh.gif labai neaiškiai čia išversta.

jei norėtumėte galiu ryt anglišką variantą įmesti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 22 kovo 2014 - 21:43
aš mažam vaikui mezgu labai paprastai. mezgu nuo apačios, uždedu tiek akių pagal kelnias jei noriu, kad būtų laisviau tada dedu tiek ir mezgu tiesiai, o dedu tada tik klynui apie 10 akių iš abiejų pusių, nes svarbiausia, kad su sauskelnėm tilptų ir atrodytų gražiai, ir tiek pat nuleidžiu, kad būtų taip, jog pilvelis ir tilptų. jei kaip tampres tai užsidedu taip, nes mėgztu megzti nuo apačios, man taip patogiau ir tada palaipsniui didinu, kad kojytės būtų proporcingai iki klynuko ir taip pat platinu. nežinau ar aiškiai parašiau g.gif
paskutinis darbelis kopija. tik gal nesimatys tiksliai, nes mergina šį karta straksėjo, kaip pasiutus doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2014 03 22, 21:40)
ai, čia tamsios kelnytės prie rausvo švarkelio matyt.
angliškame rašo:
pridėti 1 akį kiekvienos kitos eilės pabaigoje ir 2 (2;3;3) sekančiose eilėse.
tai reiškia, kad užmetate po 1 akį 3 ar 4 kartus (priklausomai nuo kelnyčių dydžio) gerojoje pusėje eilės pabaigoje. nu kol pati įsikirtau doh.gif labai neaiškiai čia išversta.

jei norėtumėte galiu ryt anglišką variantą įmesti

Buciau dekinga. Kaip suprantu man is viso reikia prideti 6 akis. O platinama turetu buti manau is abieju mezginio sonu, bent jau kiek iskarpu internete radau ivairiu kelnysiu, tik vienus platinama po lygiai, kitur ties uzpakaliu daugiau.

Buciau labai dekinga jei angliskai imestumete.

Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2014 03 22, 21:47)
aš mažam vaikui mezgu labai paprastai. mezgu nuo apačios, uždedu tiek akių pagal kelnias jei noriu, kad būtų laisviau tada dedu tiek ir mezgu tiesiai, o dedu tada tik klynui apie 10 akių iš abiejų pusių, nes svarbiausia, kad su sauskelnėm tilptų ir atrodytų gražiai, ir tiek pat nuleidžiu, kad būtų taip, jog pilvelis ir tilptų. jei kaip tampres tai užsidedu taip, nes mėgztu megzti nuo apačios, man taip patogiau ir tada palaipsniui didinu, kad kojytės būtų proporcingai iki  klynuko ir taip pat platinu. nežinau ar aiškiai parašiau g.gif
paskutinis darbelis kopija. tik gal nesimatys tiksliai, nes mergina šį karta straksėjo, kaip pasiutus doh.gif
user posted image

Grazus kostiumelis thumbup.gif

As jau pradejus megzti nuo virsaus ir priejau prie klynuko. Kadangi mezgu naujagimiui kuris dar negimes, tai labai patiko si knyga kad nereikia nieko matuot, viskas akim surasyta, bet kad va ira tokiu vietu, kur nesuprasi, ka nori pasakyti.
Atsakyti
Vicious_L, kelnytės ir aprašymas 4u.gif
santrumpų paaiškinimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 23 kovo 2014 - 09:41
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 22, 22:42)
Buciau dekinga. Kaip suprantu man is viso reikia prideti 6 akis. O platinama turetu buti manau is abieju mezginio sonu, bent jau kiek iskarpu internete radau ivairiu kelnysiu, tik vienus platinama po lygiai, kitur ties uzpakaliu daugiau.

jo, reikia 6 pridėti iš abiejų pusių, tik nesuprantu ar kiekvienos eilės gale, ar kas antros biggrin.gif angliškai yra toks terminas "alternate row", niekaip neišrišu ką jos ten reiškia biggrin.gif

man ypač patiko iš tos knygos megztukas susagstomas su reglano rankovytėm, labai paprastai aprašyta, smagiai mezgėsi thumbup.gif
Atsakyti
Labai aciu, sutrumpinimu paaiskinimai ziuriu nesutampa su lietuviskais. Tarsi ir paaiskejo, tarsi dar labiau supainiojo. doh.gif Tas sakinys neretai naudojamas, prisiskaiciau paaiskinimu, bet vis vien nesuprantu blush2.gif doh.gif . Alternate rows aiskinama, kad reiskia kas antra eile, bet tai tada mezginys gausis nesimetriskas, o kadangi nudodoma abi klesnes megzt taip pat, tai turbut negali jos but nesimetriskos g.gif
Papildyta:
QUOTE(egliosha @ 2014 03 23, 10:00)
jo, reikia 6 pridėti iš abiejų pusių, tik nesuprantu ar kiekvienos eilės gale, ar kas antros biggrin.gif angliškai yra toks terminas "alternate row", niekaip neišrišu ką jos ten reiškia biggrin.gif

man ypač patiko iš tos knygos megztukas susagstomas su reglano rankovytėm, labai paprastai aprašyta, smagiai mezgėsi thumbup.gif

As ta megztuka jau numezgiau, tikrai fainas smile.gif ir viskas aisku buvo, tik ant galo su sagom nelabai, bet pagal save padariau
Atsakyti
Pagaliau supratau, kaip nusvitimas atejo, visa ryta pramascius, nu ir sukta ta anglu kalba blecha mucha biggrin.gif.

"Increase one stitch each end of next row and two following alternate rows"

Vertimas:

Padidinti akių skaičių sekancioje eileje, po viena aki abiejuose galuose (viena aki pridet pradzioj viena gale), ta pati daryti dar du kartus, kas antra eile. doh.gif

Pasirodo "each enf of next row" reiskia ne "kekvienos sekancios eiles gale", o "sekancios eiles abiejuose galuose".

Alternate kiek pavyko suprast is anglisku forumu reiskia kas antra eile.

Pažėjau LT knygoj, kaip ir gerai išversta, nu ir dunduke as, ziuriu i knyga, o matau spyga.
Papildyta:
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 22, 21:08)
Parasyta: Padidinti po 1 aki *kekvienos eiles gale ir **dvi kas antra eile. Niekaip nsuprantu sito sakinio

As pati ne taip nurasiau nuo knygos *kekviename kitos ir **dviejose eilese

Ačiū Egliosha už pagalbą, kiek laiko su žiople užtrukai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 23 kovo 2014 - 11:46
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 23, 11:44)
Pagaliau supratau, kaip nusvitimas atejo, visa ryta pramascius, nu ir sukta ta anglu kalba blecha mucha biggrin.gif.
<...>

super, reiks man pabandyt tas kelnytes kitai žiemai sukombinuot biggrin.gif

Vicious, nėra už ką, kad ir pati neišmintijau, kaip ten megzt doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 23 kovo 2014 - 12:26