Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kelnytes, tampres kartu

Aš kol kas ketinu megzti iš rožinės pusvilnės, lengviausia bus taikyti prie turimų rūbų smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
aš pirmąsias nesenai pradėjau megzti, bet nesigauna. Mezgiau atskirai abi klešnes, nuo apačios palaipsniui vis pridėdavau akių,ties klyniukų nulaidžiau 9 akis ir dabar kaip sunėriau viską ant vieno virbalo, kad megzti viršų, tai žiūriu, kad dukrytei būtent nuo klyno į viršų ta dalis per maža..
Kaip taisysit situaciją?
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 05, 13:22)
Sveikos,
aš pirmąsias nesenai pradėjau megzti, bet nesigauna. Mezgiau atskirai abi klešnes, nuo apačios palaipsniui vis pridėdavau akių,ties klyniukų nulaidžiau 9 akis ir dabar kaip sunėriau viską ant vieno virbalo, kad megzti viršų, tai žiūriu, kad dukrytei būtent nuo klyno į viršų ta dalis per maža..
Kaip taisysit situaciją?

siūlau ardyti ir akių skaičiaus nemažinti, surinkit akis ant virbalų su valu- visas, netgi rekomenduojama ties klyniuku ar tai įsiuvą daryt kad netemptų- neveržtų ir gražiai žiūrėtųsi, arba dadėt keliom akim daugiau nei buvo klešnėse. jei mažam vaikui tai patogu visaip, didesniam- klyniuką jau reikia išformuot, nes paskui tos akys kur susijungia klešnės išsitampo ir gaunasi negraži skylė. Pažiūrėkite siuvėjų temoje ar kokiam žurnale, kad ir google- kelnių iškarpa kokia- ties klyniuku stipriai kiška paplatinta kad aukščiau būtų galima iškirpt dalį. Mezgant formuojama panašiai, ypač jei iš atskirų dalių viskas mezgama. Aš labiau į tas siuvėjiškas schemas- brėžinius žiūriu, gražiau rūbas gula nei iš akies ( nors ir iš akies kartais nerealiai gerai pavyksta išformuot). ir dar- didesniam vaikui aš jau ties užpakaliuku daugiau akių dedu nei priekyje, nes ten plačiau kažkiek ( nebent smulkus vaikiukas tada kitaip, bet bent kažkiek dadedu- smagiau nešiojasi, raštai šonuose nesiklaipo., neišsitampo būtent sėdimoji dalis)
Atsakyti
QUOTE(UgNeliuke @ 2012 10 05, 11:03)
Sveikutės, jungiuos pris jūsų, planuoju megzti kelnytes beveik 3 metukų dukrytei, 92 cm. rinksiuos variant1 be siūlių. Turiu gelsvos vilnos siūliukų wink.gif

kiek supratau mano idetas variantas be siuliu, as irgi noreciau kad siuti nereiktu-pati nemegstamiausia dalis mezgant biggrin.gif
as maxej nusipirkau vilnoniu siulu tokiu
Atsakyti
viską galima išformuoti ir be siūlių, ne problema,aš irgi siūlių nemėgstu, paskutiniu metu tik ties pečiais susiuvu ( reglano kažkaip gražiai nemoku, tai žaidžiu kitaip) Tik reikėtų pasižymėt siūlu ar žiogeliu ties kur vidinė klešnės dalis kur kaip platint kad žinot, sakyčiau taip
Atsakyti
MEGZTI DŽINSAI VAIKAMS tema Osinkoje, man labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Norėčiau ir aš prie jusų prisijungti. Šiuo metu kaip tik mezgu mažajai tokius hareminius bridžiukus. Labai norėčiau be siūlių,bet pasirinkau variantą su siūle vidinėj klešnių pusėj. Mezgu iškart abi klešnes,po to jas sujungsiu. Su penkiais virbalais megzti vieną klešnę ir po to antrą man nelabai prie širdies vien dėl to,kad mezgant reikia rašytis kas kiek eiliu platinta,kiek akių suimta ir t.t. Gal jūs kaip kitaip darote?
Atsakyti
aš myliu virbalus su valu, o ne 5 atskirus (jei jau atskirus naudoju, tai retai kada 5, kartais ir 3 ar 4 užtenka jei mezginys nedidelis) mezgant apvaliai- rašausi jei ne pagal kokią schemą darau, nes viską atsimint tai man schmoll.gif nes du vienodus daiktus padaryt ne visada gali pavykt
Atsakyti
as turiu du komplektus trumpu virbalu biggrin.gif kojines ar pirstines iskart abi mezgu, nes kitaip iseina skirtingu dydziu doh.gif
siuo metu as pradejau megzti kelnes vyrui. gal kas turi iskarpu kokiu siuvimo? nezinau kaip reiks virsu daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2012 10 06, 18:07)
as turiu du komplektus trumpu virbalu biggrin.gif kojines ar pirstines iskart abi mezgu, nes kitaip iseina skirtingu dydziu doh.gif
siuo metu as pradejau megzti kelnes vyrui. gal kas turi iskarpu kokiu siuvimo? nezinau kaip reiks virsu daryt g.gif

Nalabai įsivaizduoju megztas vyriškas kelnes g.gif Būtu labai įdomu pamatyti.
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2012 10 06, 17:28)
aš myliu virbalus su valu, o ne 5 atskirus (jei jau atskirus naudoju, tai retai kada 5,  kartais ir 3 ar 4 užtenka jei mezginys nedidelis) mezgant apvaliai- rašausi jei ne pagal kokią schemą darau, nes viską atsimint tai man  schmoll.gif nes du vienodus daiktus padaryt ne visada gali pavykt

Man irgi su valu mylimiausi. Bet kai mezginys per mažas valui ir tenka valą ištraukinėti,tai man kažkaip išsitampo tarp akių kur valas buvo ištrauktas.su 5 ar 4 virbalais man tvarkingiau gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2012 10 06, 17:34)
Nalabai įsivaizduoju megztas vyriškas kelnes  g.gif Būtu labai įdomu pamatyti.

matai, vyras beveik lauko salygom dirba, tai mezgu apatines vilnones kelnes biggrin.gif (mociute naminiu vilnoniu siulu maisa dave). juokais pasiuliau, bet uzsikabino, sako tikrai noreciau biggrin.gif paprastas gerosiom akim mezgu, tik va kaip ta klyna reiks isformuot neisivaizduoju, reiks kokias kelnes kitas paemus pasibraizyt.
tuo paciu ir mazajam vyrui bandysiu numegzti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 06 spalio 2012 - 16:40
QUOTE(egliosha @ 2012 10 06, 16:39)

drąus vyras, jei vilną nešios, bet sveikinu už užsidegimą 4u.gif Manasis slidininkams skirtus termoapatinius mėgsta, jie ploni, mieli ir labai šilti tokiems atvejams kai lauke reikia iiiiilgai būt per šalčius.
Atsakyti