QUOTE(Ievuliuks @ 2012 11 02, 15:23)
IngridaGal,
kaip Jūs mezgate klyną? Papasakokit, prašau..
Nusimezgiau dukrai pirmas kelnes, mezgiau nuo apačios klešnes, vėliau jungiau ant vieno valo... vaizdelis nekoks, turiu prisipažint.. bet jau verkiant reikėjo kelnyčių, tai tiesiog pabaigiau ir tiek...
Dabar kaupiuosi antram bandymui.. bet labai jau daug klausimų man su tuo klyniuku... gal visgi bandyt megzti nuo viršaus??
papasakokit kaip jūs mezgat
Aš priklausomai nuo raštų ir nuotaikos tai nuo viršaus, tai nuo apačios mezgu, tai viską be siūlių, tai su siūlėm..
Šios kelnės megztos nuo apačios į viršų ir su siūlem kojose, per pilvuką megzta ratu. Kelis psl anksčiau jau rašiau kaip mezgu.. Tarkim mezgant nuo apačios, užsidedu tam tikrą akių skaičių, pvz po 44 kiekvienai kojytei, tada megzdama link klyniuko išplatinu iki reikiamo pločio ir likus 2-3cm iki klyno pridedu kas antroj eilėj po papildomą akį, iš viso ant vienos kojytės po 3-4 papildomas akis. Sujungiu abi kojas ant virbalo su valu (arba ant 5 kojininių) ir mezgu ratu, visas papildomai uždėtas akis vėl kas antroj eilės sumažinu priekinėje ir nugaros centrinėje dalyje (foto matosi nuo klyno takelis, kur mažintos akys), o tada mezgu lygiai. Tikiuos bent kiek padės
Papildyta:
QUOTE(Muxius @ 2012 11 02, 15:46)
dailus darbas- ir aplamai tavo darbeliai visi man labai labai
Kelnytes tai cia tik "tipo haremines"- zemintu klyniuku, placia siknyte ir siaurom klesnytem. Kol su pampiu tai man kaip tik- o labiau patinka skiny tipo kelnytes, bet kleckas rrrrriebusssss, tai jauc tik pasvajosim apie skiny
Ačiū
O mano panelė baisiai kūda, tai mastau apie haremines megztas šiai žiemai, bet dar klausimas ar nešios, nes išranki rūbams ne pagal amžių