Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame, neriame kelnytes, tampres kartu

parodysiu ir as savo senai megztas kelnytes zinau yra klaidu blush2.gif
Man iskilo klausimas kaip padaryti graziai ta klynuka be siuleliu ir kad nesibanguotu nuo per daug akiu,t.y.kalbu apie ta trikampiuka kaip jus ji ismezgat?

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimka: 26 spalio 2012 - 07:23
QUOTE(rimka @ 2012 10 26, 09:19)
parodysiu ir as savo senai megztas kelnytes zinau yra klaidu  blush2.gif
Man iskilo klausimas kaip padaryti graziai ta klynuka be siuleliu ir kad nesibanguotu nuo per daug akiu,t.y.kalbu apie ta trikampiuka kaip jus ji ismezgat?

user posted image
user posted image

Kooookios grazios!! bigsmile.gif
Ziuriu leles nuogai visos isrengtos.Maniske irgi vos tik gauna kokia lele,butinai nurengs ir jokiu rubeliu nepripazista. Taip ir nesiojam leles su nuogais papais
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 25, 22:02)

Sveika 4u.gif , aš kaip suprantu, mezgant nuo apačios reikia klešnytes proporcingai platinti iki pat klyniuko, tik po to šiek tiek kažkiek akyčių nusilaido ir vėliau mezgamas juosmuo. Va čia SM kelnių schemų temutė , gal rasi ką nors naudinga. 4u.gif

rimka , tavo spalvingos kelniukės labai gražios! wub.gif Kaip suprantu , megzdama neplatinai, todėl ir nesigavo tas vadinamas klyniukas. Girdėjau ir aš, kad galima atskirai numegzti rombuką ir jį tinkamoj vietoj prisiūti, bet aš pati to dar nepraktikavau rolleyes.gif

Užmačiau kitame forume diskusiją apie pėdkelnių mezgimą, čia galima prisirankioti idėjų ir klyniukui. Gal pagelbės 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 26 spalio 2012 - 08:49
sveikos mezgejeles 4u.gif jusu darbeliai, o ir saltejantis oras ikvepia megzti siltas kelnytes..
tik kyla klausimu, nes niekada kelnyciu nemezgusi...
ar galima numegzti ir be siuliu, ar visos buna su siulem kelnytes..kaip megzti be siuliu, jei taip galima?
Atsakyti
QUOTE(pipire @ 2012 10 26, 10:07)
ar galima numegzti ir be siuliu, ar visos buna su siulem kelnytes..kaip megzti be siuliu, jei taip galima?

Galima megzti ir visiskai be siuliu wink.gif Pasiimat 5 virbalus ir pradedat nuo vienos kojytes apacios, megzdama link klyniuko vis paplatinat, tik reikia platint toj pacioj vietoj, įsivaizduojant vidine linija, likus kokiems 2-3cm iki klyniuko, as dar papildomai kas antroj eilej pridedu akiu. Tada tokiu pat budu nusimezgat identiska antra kojyte iki klyniuko, o po to abi kojytes mezgat drauge. Kad nekabetu"maisai" ties klynu, as tas papildomai uzdetas akis, arba bent dali ji, priklausomai nuo pilvuko apimties, sumazinu ir mezgu iki virsaus, iveriu guma ar sniuriuka ir baigta. Tokiu pat principu galima megzti be siuliu nuo virsaus zemyn arba kad lendviau butu, be siuliu megzti tik pilvuko dali, o kojytes susiuti vidinej pusej wink.gif
Atsakyti
[quote=IngridaGal,2012 10 26, 10:23]
aciu uz atsakyma, bandysiu kazka narplioti, o akiu kiek deti kaip isimatuojat?
o kaip suprantu mezgant nuo virsaus reikia daryti ta praplatejima klynukui truputi, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(IngridaGal @ 2012 10 26, 10:23)

IngridaGal , mums jūsų, kaip mezgimo profesionalės patarimai labai svarbūs, AČIŪ! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aš tik pasitikslinsiu - mezgant be siūlių, suvėrus abi klešnes ant valo reikia iš karto ir nulaidyti klyniukui, po to megzti toliau tiesiai juosmenį? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2012 10 26, 10:31)
IngridaGal , mums jūsų, kaip mezgimo profesionalės patarimai labai svarbūs, AČIŪ!  4u.gif  4u.gif  4u.gif 
Aš tik pasitikslinsiu - mezgant be siūlių, suvėrus abi klešnes ant valo reikia iš karto ir nulaidyti klyniukui, po to megzti toliau tiesiai juosmenį?  smile.gif

Baikit juokus, jokia as profesionale, tik be galo myliu virbalus ir laaabai daug mezgu blush2.gif

Turint abi kojytes numegztas, pradedant megzti pilvuka, as iskarto tas papildomai uzdetas akis kas kokias 4 eiles suimineju ties ta vieta kur butu priekio, nugaros, siule, tada gaunasi toks efektas lyg butu rombiukas i klyna isiutas, vaikui judesiu nevarzo, bet ir niekas nekabo.

Prisegu foto, kurioj aiskiai matosi, kaip as sumezgineju klyna, tik galima tu viduriniu akiu salia kuriu suimama dar maziau palikti wink.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(lilijav @ 2012 10 20, 22:45)
Aš iš šios nuorodos naudojau tik išmatavimus,kelnių iškarpą ir pinės raštą.
Aš mezgiau nuo viršaus į apačią paprastais virbalais, nes nemiegstu valo  schmoll.gif , priekine ir nugarine dali kartu,  siule gavosi ant užpakaliuko.

Pabandysiu parodyti schematiškai:
IIIIIIIIxxxxIIIIIIIIIIIIIIIIIxxxxIIIIIIIII
nugara - pinė  - priekis  -    pinė  -nugara

Kai atejio eile megzti klešnes priekio  viduryje nuemiau keleta akiu,
gavosi taip:
IIIIIIIxxxxIIIIIII        IIIIIIIIxxxIIIIII
.....................tarpas.....................
mezgiau toliau paprastais virbalais abi klesnės į apačią, siaurinau iš abeju pusiu kas 14 eilę.
Po to viska susiuvau, siuliu beveik nesimato, raštas perliuko  thumbup.gif

Jus kaip supratau mezgate iš apačios į viršų, todiel nelabai žinau kaip reikia elgtis  g.gif

nuostabios kelnytes wub.gif noreciau tokias numegzti, bet kazin ar pavyks smile.gif bet reikia pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2012 10 25, 22:23)
QUOTE(Vijora @ 2012 10 25, 20:35)

console.gif patikėk, tikrai viskas pavyks! Jei bus sunku kažką vienai nuspręsti, nešk mezginio dalį čia, rodyk, aptarsim, kiek galėsim ir kiek sugebėsim, patarsim pačios, o jau jei labai rimtas reikalas prispirs, kviesimės senas vilkes į pagalbą (o tokių čia ohoho kiek daug! ) 4u.gif 4u.gif 4u.gif smile.gif Orai nusimato ne kokie, tai ir mezgimui laiko rasime daugiau! 59.gif assa.gif

aciu,eling 4u.gif uz palaikyma,skant thumbup.gif mezgu toliau neskubedama rolleyes.gif
rimka,kelnytes grazios,spalvingos,ech wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijora: 26 spalio 2012 - 10:13
Labas!
Aciu,kad priemet 4u.gif

Man labiausiai patiko megzti,kai tik klesnes susiuvamos yra,paskui pereinu ant valo.
Klesnes mezgu iskart abi,kad nepamirst kiek akiu uzdejau,kiek akiu praplatinau.Priejus klyniuka priekiui uzdedu kokias 4akis,o uzpakaliukui kokias 6akis.Ir visa mezgini taip sujungiu.Toliau mezgant siek tiek akiu suimu,kad nebutu per platu.
Veliau klesnes galima apnerti/apmegzti ir mazesniam vaikui knopkes isiuti.

Esu mezgusi ir tas pusines eiles.Mama moke.
Mezgini padalini (mintyse) i tris ar keturias dalis.Megzti reikia iki paskutinio tasko,galines akis palikti nemezgus.Sekancioj eilej megzti iki antrojo tasko,paskui - trecio tasko...,o veliau ismegzti visa eile.Tuos laiptelius mezgant as siula labiau patraukiu,kad nebutu skyliu.
Gal pades kam nors rolleyes.gif

Atsakyti
[quote=IngridaGal,2012 10 26, 09:37]
Turint abi kojytes numegztas, pradedant megzti pilvuka, as iskarto tas papildomai uzdetas akis kas kokias 4 eiles suimineju ties ta vieta kur butu priekio, nugaros, siule, tada gaunasi toks efektas lyg butu rombiukas i klyna isiutas, vaikui judesiu [nevarzo, bet ir niekas nekabo.]

Labai aciu uz pasidalinta ideja kaip megzti ta klynuka 4u.gif be isiuvimo trikampio va to man labiausiai ir reikejo.
Ten buvo mano pirmasis bandymas megzti kelnytes be siuliu bet nepatiko tas klynukas norejosi dailaus dabar reiks pabandyti kitaip.

Aciu uz nuorodas . 4u.gif

P.S.del tu leliu jo mums nepatinka jos aprengtos kai tik as aprengiu akimirksniu buna isplikintos biggrin.gif
Atsakyti