QUOTE(Parker @ 2010 08 22, 23:24)
Tiesa pasakius, labai nustebau, kad gimti ar buti raudonplaukiu yra laikoma problema, vos ne nelaime ir pan...
Mano dukruze gime ne ryskiai ryza, taciau plaukuciai turejo ir vis dar turi toki atspalvi. Ir pati nuo gimimo turiu toki lengva ryzuma. Laaaabai dziaugiausi, kad mano mergaite gime butent su tokia plauku spalva. Visad raudonplaukius (tarp ju ir save) laikiau isskirtiniais ir graziais zmonemis
Nes as manau, kad tik ne daugeliui pasiseka tokiu gimti
Tikriausiai tos kai kuriu mamu baimes del to, kad tyciosis, neleis vaikui normliai augti, yra is tarybiniu laiku, kai kitokie, is pilkos zmoniu mases issiskiriantys zmones buvo smerkiami. Siais laikais tiek visokiu dalyku gyvenime pamatysi, kad, manau, musu vaikams tyciotis is ryzu plauku net nesaus i galva
zmones, kurie turi tokios spalvos plaukus, turi ir tokia puikia nuomone, kaip jusu, apie juos, taciau visi kiti zmones, deja, taip nemano...kol raudonplaukiu mazai, tol visi i juos ziuri kaip i ateivius...sakau taip todel, kad taip yra...mano drauges mergaite priejusi prie mano raudonplaukes pasake: "o kokie ryskus tavo vaiko plaukai"
)))aisku, ji maza, jai patinka, bet suauge mane visada kazkodel guodzia "nebijok, tikrai pasikeis plaukai, juk jus abu su vyru juodi, tikrai pasikeis"...o kodel jie galvoja, kad as noriu, jog jie pasikeistu...kita pazistama atejus aplankyti mano vaiko pradejo pasakoti istorija, kaip tragiskai jos mama issigandusi buvo, kai gime jos vaikas ryzais plaukais, kaip ji bijojo, o plaukai berniukui pasikeite, kai jam suejo treji....ir ji man tai pasakoja i akis, kaip apie koki baisu ivyki ju seimoje,......vyro pusrbrolis, kai nuvaziavome pas ji i svecius priejo, paziurejo i plaukus,issiviepe.."o, kokia susiraukusi panele..."nors musu grazuole buvo issisiepus iki ausu....va toks tas zmoniu poziuris i ryzus plaukus...Lietuvje...aisku, man kuo toliau, tuo labiau patinka mano vaiko plaukai, jie jai puikiai tinka ir as del to pradedu dziaugtis...norejau tik mamyciu nuomoniu daugiau, ir kitas noriu padrasinti, nes zinau, kad zmones yra ziaurus apskritai, ne tik kritikuodami raudonplaukius ir negraziai juos vadindami...