Įkraunama...
Įkraunama...

Koldūnai

Niiam niam kaip skanu....Prisiskaičiau nubėgau į virtuvę ir prigaminau visą kalną koldūnų .Iš vienos truputį iš kitos truputį ir gavosi labai skanu.
O kai prie stalo pakvietėm gerą nuotaiką ir padėjome gražius indus tai dar skaniau buvo.
Atsakyti
Mes tai turim specialų dubenį tešlai iš Tupperware. tai jame darom labai paprastą tešlą koldūnams. 0,5kg miltų, 275ml vandens ir 1arb. šaukštelis druskos.
Atsakyti
Atsiprašau, bet tokios temos aš neradau ax.gif Norėčiau, kad pasidalintumėte savo receptais wink.gif
Atsakyti
QUOTE(tokom @ 2005 04 10, 09:41)
Atsiprašau, bet tokios temos aš neradau  ax.gif Norėčiau, kad pasidalintumėte savo receptais wink.gif

Aš jau kitoj vietoj gyriausi - išmokau naują tešlą koldūnams - 200g miltu, 100g manų, 2 kiaušiniai, druska, šaukštas aliejaus ir pora šaukštų vandens - priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Suvynioti į plėvelę ir įkišti šaldytuvan brinkti, mažiausiai valandai. Buvau labai skeptiška - kokia čia tešla beveik be vandens.Mano didžausiai nuostabai, visai nesiklijavo prie rankų , miltų pabarstyti ant stalo praktiškai nereikėjo. Aš tik turiu mašinką tešlai kočioti (trauki tarp dviejų volelių), tai nežinau, kaip rankomis kočiojant.Kaip ten bebūtų, labai greitai padariau, o ansčiau poros valandų reikėdavo.Esu dėkinga, o galvojau, kad mane durnina su ta tešla...
Atsakyti
Dekui, kad nurodete kelia tongue.gif lekiu darytis kolduniuku essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 04 10, 10:22)
Aš jau kitoj vietoj gyriausi - išmokau naują tešlą koldūnams - 200g miltu, 100g manų, 2 kiaušiniai,  druska, šaukštas aliejaus  ir pora šaukštų vandens - priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Suvynioti į plėvelę ir įkišti šaldytuvan brinkti, mažiausiai valandai. Buvau labai skeptiška - kokia čia tešla beveik be vandens.Mano didžausiai nuostabai, visai nesiklijavo prie rankų , miltų pabarstyti ant stalo praktiškai nereikėjo. Aš tik turiu mašinką tešlai kočioti (trauki tarp dviejų volelių), tai nežinau, kaip rankomis kočiojant.Kaip ten bebūtų, labai greitai padariau, o ansčiau poros valandų reikėdavo.Esu dėkinga, o galvojau, kad mane durnina su ta tešla...

O iš kur tu tą mašinėlę turi?Gal gali atskleisti ? Lyg ir nemačiau pirkti parduotuvėse g.gif .Pasidaryčiau ir aš koldūnų,bet labai jau nemėgstu tešlos kočioti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2005 04 11, 09:45)
O iš kur tu tą mašinėlę turi?Gal gali atskleisti ? Lyg ir nemačiau pirkti parduotuvėse g.gif .Pasidaryčiau ir aš koldūnų,bet labai jau nemėgstu tešlos kočioti schmoll.gif

Parduotuvėse tai nėra, bet gal koks prekybininkas susigalvos iš Italijos užsakyti, jei daugiau moterų pradės teirautis.Mano vyras paprašė pažįstamo italo, jis Italijoj nupirko - firma Mercator.Pažiūrėk per Google internete, gal galima kaip nors užsisakyti.Ji nėra pigi, galima pirkti su visokiais priedais, kur pvz. raviolius (itališkus koldūnus, kvadratinius) gamina, tada tai dar brangiau.Kainos nežinau, vyras sakė, džinsai brangiau. biggrin.gif
Atsakyti
JAu radau - marcato smile.gif) Dabar tik tereikia susirasti,kur galima būtų nusipirkti...
Atsakyti
Man tai labai skanūs mano anytos koldūnai essen.gif Įdaras yra bulvių košė su spirgučiais (nekietais), dar dedama kažkiek aguonų.
Tikrai labai labai skanu man.
Kas liečia parduotuvinius tai man dauguma neskanūs - pvz Liūtuko brangūs, bet schmoll.gif
Iš viso man parduotuviniai su mėsa napatinka...
Atsakyti
Labai gerai tešla kočiojasi, jei ją daryti su karštu vandeniu (ką tik užvirusiu), bent jau į ją daugiau nieko nededu, išskyrus druską ir gerai kočiojasi ir gerai limpa. Be to iš tokios pat tešlos darau ir čeburekus. smile.gif
Atsakyti
O galbūt kas nors mokate gaminti koldūnams mėsos įdarą, panašų kaip būna pirktiniuose koldūnuose? Žalias faršas, virta malta mėsa skanu, bet ne taip, o norėtųsi pasigaminti kažką panašaus į pirktinį koldūną. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazhulele @ 2005 08 03, 18:18)
O galbūt kas nors mokate gaminti koldūnams mėsos įdarą, panašų kaip būna pirktiniuose koldūnuose? Žalias faršas, virta malta mėsa skanu, bet ne taip, o norėtųsi pasigaminti kažką panašaus į pirktinį koldūną.  ax.gif

Na pirktinius tai tikrai su žalia mėsa daro mirksiukas.gif
Atsakyti