Niiam niam kaip skanu....Prisiskaičiau nubėgau į virtuvę ir prigaminau visą kalną koldūnų .Iš vienos truputį iš kitos truputį ir gavosi labai skanu.
O kai prie stalo pakvietėm gerą nuotaiką ir padėjome gražius indus tai dar skaniau buvo.
Mes tai turim specialų dubenį tešlai iš Tupperware. tai jame darom labai paprastą tešlą koldūnams. 0,5kg miltų, 275ml vandens ir 1arb. šaukštelis druskos.
Atsiprašau, bet tokios temos aš neradau Norėčiau, kad pasidalintumėte savo receptais
QUOTE(tokom @ 2005 04 10, 09:41)
Atsiprašau, bet tokios temos aš neradau Norėčiau, kad pasidalintumėte savo receptais
Aš jau kitoj vietoj gyriausi - išmokau naują tešlą koldūnams - 200g miltu, 100g manų, 2 kiaušiniai, druska, šaukštas aliejaus ir pora šaukštų vandens - priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Suvynioti į plėvelę ir įkišti šaldytuvan brinkti, mažiausiai valandai. Buvau labai skeptiška - kokia čia tešla beveik be vandens.Mano didžausiai nuostabai, visai nesiklijavo prie rankų , miltų pabarstyti ant stalo praktiškai nereikėjo. Aš tik turiu mašinką tešlai kočioti (trauki tarp dviejų volelių), tai nežinau, kaip rankomis kočiojant.Kaip ten bebūtų, labai greitai padariau, o ansčiau poros valandų reikėdavo.Esu dėkinga, o galvojau, kad mane durnina su ta tešla...
Dekui, kad nurodete kelia lekiu darytis kolduniuku
QUOTE(Amalia @ 2005 04 10, 10:22)
Aš jau kitoj vietoj gyriausi - išmokau naują tešlą koldūnams - 200g miltu, 100g manų, 2 kiaušiniai, druska, šaukštas aliejaus ir pora šaukštų vandens - priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Suvynioti į plėvelę ir įkišti šaldytuvan brinkti, mažiausiai valandai. Buvau labai skeptiška - kokia čia tešla beveik be vandens.Mano didžausiai nuostabai, visai nesiklijavo prie rankų , miltų pabarstyti ant stalo praktiškai nereikėjo. Aš tik turiu mašinką tešlai kočioti (trauki tarp dviejų volelių), tai nežinau, kaip rankomis kočiojant.Kaip ten bebūtų, labai greitai padariau, o ansčiau poros valandų reikėdavo.Esu dėkinga, o galvojau, kad mane durnina su ta tešla...
O iš kur tu tą mašinėlę turi?Gal gali atskleisti ? Lyg ir nemačiau pirkti parduotuvėse .Pasidaryčiau ir aš koldūnų,bet labai jau nemėgstu tešlos kočioti
QUOTE(vira @ 2005 04 11, 09:45)
O iš kur tu tą mašinėlę turi?Gal gali atskleisti ? Lyg ir nemačiau pirkti parduotuvėse .Pasidaryčiau ir aš koldūnų,bet labai jau nemėgstu tešlos kočioti
Parduotuvėse tai nėra, bet gal koks prekybininkas susigalvos iš Italijos užsakyti, jei daugiau moterų pradės teirautis.Mano vyras paprašė pažįstamo italo, jis Italijoj nupirko - firma Mercator.Pažiūrėk per Google internete, gal galima kaip nors užsisakyti.Ji nėra pigi, galima pirkti su visokiais priedais, kur pvz. raviolius (itališkus koldūnus, kvadratinius) gamina, tada tai dar brangiau.Kainos nežinau, vyras sakė, džinsai brangiau.
Man tai labai skanūs mano anytos koldūnai Įdaras yra bulvių košė su spirgučiais (nekietais), dar dedama kažkiek aguonų.
Tikrai labai labai skanu man.
Kas liečia parduotuvinius tai man dauguma neskanūs - pvz Liūtuko brangūs, bet
Iš viso man parduotuviniai su mėsa napatinka...
Tikrai labai labai skanu man.
Kas liečia parduotuvinius tai man dauguma neskanūs - pvz Liūtuko brangūs, bet
Iš viso man parduotuviniai su mėsa napatinka...
Labai gerai tešla kočiojasi, jei ją daryti su karštu vandeniu (ką tik užvirusiu), bent jau į ją daugiau nieko nededu, išskyrus druską ir gerai kočiojasi ir gerai limpa. Be to iš tokios pat tešlos darau ir čeburekus.
O galbūt kas nors mokate gaminti koldūnams mėsos įdarą, panašų kaip būna pirktiniuose koldūnuose? Žalias faršas, virta malta mėsa skanu, bet ne taip, o norėtųsi pasigaminti kažką panašaus į pirktinį koldūną.
QUOTE(Mazhulele @ 2005 08 03, 18:18)
O galbūt kas nors mokate gaminti koldūnams mėsos įdarą, panašų kaip būna pirktiniuose koldūnuose? Žalias faršas, virta malta mėsa skanu, bet ne taip, o norėtųsi pasigaminti kažką panašaus į pirktinį koldūną.
Na pirktinius tai tikrai su žalia mėsa daro