QUOTE (hobo @ 2004 11 10, 13:23) |
aš du kartus gaminau koldūnus ir gavosi labai šlykštūs abu kartus. neskani tešla. dariau su kiaušiniu ir vandeniu, bet gaunasi kaip guminė, ir labai stora, kai išverda, nors atrodo, kad plonai iškočioju. |
jei gaunasi kaip guminė, tai per mažai vandens įpylei, nes tada kad ir plonai atrodo iškočioji, ji vistiek susitraukia, todėl gaunasi stora išvirus. man pačioj pradžioj irgi kartais taip gaudavosi.
Truputėli per daug vandens geriau, nei per mažai. Nes kai gaunasi per kieta, tai jos jau nebepaminštinsi, o jei kiek per minkšta ir limpa, tai vis dadėk miltų ir minkyk, kol pasidarys tinkama.
QUOTE (rudaake @ 2004 11 09, 16:36) |
o toliau jau kaip kas megsta.kas su grietine,kas su padazu kokiu. |
Mano tetis nuo mazens mane ipratino koldunus valgyti su garstyciu padazu. Vadino ta padaza "Su asara". Nes astrumelis isspausdavo ne viena asaryte. Garstycias skiesdavo saltu virintu vandeniu, pridedavo dar siek tiek acto, cukraus ir kokiu nors zolyciu.
As nelabai ryztuosi tokiam ekstrymui. Bet kadangi megstu astru (su protu) maista, gaminuosi toki padaziuka su garstyciom, kuri ir mano abu vaikai pamego: grietine, garstycios, truputis sojos padazo. Tinka jis tiek virtiems, tiek keptiems koldunams.
QUOTE (Giedrushka @ 2004 11 10, 17:19) |
Pasirodysiu visiska tundra O tai i kolduna deti zalia farsa?? |
Dažniausiai tai žalias dedamas, bet galima dėti ir virtą sumaltą mėsą, pvz., kai kurie daro koldūnus su sumaltom širdutėm, bet man tai skaniau žalias.
Vistiek niekada neragavau tokiu skaniu keptu koldunu kaip Cili picerijoj gal kas zinot, kaip juos kepa ten?
QUOTE(šviežutė @ 2005 02 16, 10:32)
Tiesą sakant, esu ką tik "iškepta" mama.
Kas patartų, kokios mėsos faršas koldūnas būtų mikščiausias...
Kas patartų, kokios mėsos faršas koldūnas būtų mikščiausias...
Ipilk biski vandenuko, ir bus minkstesnis.O jei dirzinga mesa sumalta, nieks nepades.
Beje, del teslos - as ipilu saukta aliejaus, taip sakant italiskai.
QUOTE(Amalia @ 2005 02 16, 10:34)
Ipilk biski vandenuko, ir bus minkstesnis.O jei dirzinga mesa sumalta, nieks nepades.
arba galima ideti sauksta grietines,taip pat labai suminsktina